Kócs-hegység extrém (1611 m)

Téli bivakolás a felvidék legszebb kilátópontja alatt

Indulás és érkezés helye: Budapest
Extrém kihívások elé állítva magunk, téli bivakolós túrára invitálunk Benneteket a Felvidék egyik legszebb panorámájával rendelkező hegységébe: a Kócs-hegységbe. Extrém túránk során megmásszuk a Nagy-Kócs 1611 m magas csúcsát, azt követően pedig a „Stredna-fennsík (Stredna Polana) huzatos fakunyhójában töltjük az éjszakát igazi téli körülmények között.

Extrém túránk mindenfajta kényelmet nélkülöz: éjszakai szállásunk FŰTÉS NÉLKÜLI, HUZATOS, KÉNYELMETLEN FAKUNYHÓBAN lesz, így olyan túratársak jelentkezését várjuk, akik kellő motivációval, fizikai és mentális kondícióval, kitartással, nyitottsággal és alázattal rendelkeznek egy ilyen nem mindennapi extrém élmény megtapasztalásával kapcsolatban!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2020. február 29. -
2020. március 01.
A jelentkezés lezárult.
2020. február 27.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Oláhdubova, Nagy-Kócs (1611 m), Stredna-fennsíki fakunyhó
 

Találkozó 8:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal. Szlovákia felé vesszük az irányt a sok kirándulásról már ismerős úton Rózsahegy környékéig autózunk. Itt már eltéveszthetetlen mai célunk: a Kócs-hegység. Túránk nem hosszú, de a kaptató kitartást igényel. Miután összepakoltuk a felszerelésünket, elosztjuk egymás között az esti főzéshez nélkülözhetetlen kellékeket és felvesszük a csúszásgátlóinkat. Meredeken kaptatunk felszereléseinktől nehéz táskáinkkal a gyönyörű lucfenyvesek között, amíg el nem érjük a Stredna-fennsíkot, ahol az éjszakai „szállásunk” is található. A „Hotel Choc”-nak nevezett fakunyhóba hagyjuk a felszereléseink egy részét, és nekiveselkedünk a csúcsszakasznak, amelyet körülbelül egy óra alatt teljesíthetünk is. A tiszta idő reményében a napnyugta utolsó fényeiben széttekintünk a felvidék egyik legszebb kilátóhelyéről, majd visszaindulunk éjszakai bivak szállásunkhoz. Miután „belaktuk” a kunyhónkat, közös főzésbe kezdünk, majd pedig nyugovóra térünk hálózsákjainkba. Túratáv: 11 km, szint: 900 méter fel, 350 méter le, menetidő: 5-6 óra.

2

 
Stredna-fennsíki fakunyhó, Oláhdubova, Budapest
 

A nem „mindennapi” éjszakát követően, tiszta idő esetén, meglátogathatjuk ismét a csúcsot, hogy megtekintsük a Fátrák, Tátrák által szegélyezett téli tájat a napfelkelte színpompájában. A hajnali fényképek elkészítését követően visszaereszkedünk Oláhdubovára és egy hihetetlen, nem mindennapi élménnyel a hátunk mögött hazaindulunk Budapestre. Túratáv: 8 km, szint: 550 méter le, menetidő: 2 óra (az opcionális csúcsmászás nélkül).

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés