Bejelentkezés

Indonézia: Bali, Nusa Penida szilveszterkor

Bali aktívan: strandtúrák, vízesések, vulkánok és a legjobb sznorkel helyek!

Miért éppen Bali és Nusa Penida?

Balira utazva a hinduizmus misztikus és csodálatos templomait látogatjuk meg, ahol mind a mai napig hívők ezrei imádkoznak és mutatnak be áldozatokat a nagy főisteneknek, Brahmanak, Visnunak és Sívának. Persze, a természeti látnivalók sem maradhatnak ki! Sétálunk a már-már valószínűtlenül élénk zöld rizsteraszokon, fürdünk a dzsungel mélyén lévő vízesések alatt, valamint egy hatalmas majomerdőben bandukolva megismerkedhetünk a játékos és ravasz majmok mindennapjaival. A festői homokos tengerpartokon pedig alámerülhetünk a kellemes hőmérsékletű türkizkék vízben vagy csak egy jó könyv társaságában élvezhetjük a trópusi napsütést. S mivel Bali a spiritualitásáról is világhíres, Ubudban, Bali spirituális és kulturális központjában kipróbálhatjuk a meditációt, jógát, vagy éppen egy masszázs segítségével töltődhetünk fel.

Ha azt gondolod, hogy Balin van az indonéz édenkert, nem tévedsz sokat, de mi mégis egy picit arrébb invitálunk. Oda, ahova a turizmus még csak éppen éppen betette a lábát, ahol az infrastruktúra nehezen követi az igényeket. Bali "kistestvérén", Nusa Penidán, csodás eldugott tengerparti öblöket találunk a meredek sziklafalak ölelésében, fantasztikus kilátópontokat keresünk fel, a Crystal bay kristálytiszta vízében pedig millió színes halacskával úszhatsz együtt. Az egész sziget akkora, hogy egy nap alatt be tudnád járni - de annyi gyönyörű hely jön szembe veled, hogy ez úgysem menne!

Szilveszteri túránk másik rejtett kincse pedig Amed, Bali északeleti szegletében, ahova nagy ritkán jutnak csak el az ipari turisták seregei, pedig tengerpartja Bali legjobb merülő és sznorkelező helyeit rejti, a napnyugták a háttérben az Agung vulkánnal pedig szintén szenzációsak, az egész környéket valami végtelen nyugalom és lazaság hatja át. A hely, ahol úgy érzed, megérkeztél, s legszívesebben hetekig, hónapokig maradnál... :)

Melyek Bali és Nusa Penida legfontosabb látnivalói?

- Nusa Penida káprázatos sziklaszirtjei, a Kelingking-öböl és a Diamond-beach,
- misztikus hindu templomok: Gunung Kawi, Tirta Empul, Pura Besakih, Pura Lempuyang, Tirta Gangga,
- Amed nyugodt hangulata, mesés víz alatti
élővilággal, korallkertekkel és színes halrajokkal,
- a festői bali rizsföldek mentén található Subak-öntözőrendszer (UNESCO Világörökség),
- világhíres homokos tengerpartok pálmafákkal, türkizkék vízzel,
- dzsungelek mélyén fekvő, vadregényes vízesések,
- napfelkelte a Batur-vulkánról, utána lazulással a hőforrásokban,
- izgalmas rafting Bali legszebb folyóján, egy szurdok mélyén,
- Ubud: Bali spirituális és kulturális központja, remek éttermekkel, kézműves boltokkal.