Visegrádi-hegység: Dobogó-kő, Pilis: Pilis-tető

Aktív kirándulások a pünkösdi hétvégén

Indulás helye és ideje: Dömösi-hajóállomás műemlék épülete melletti parkoló, 2020. május 30-án szombaton, reggel 07:50-kor.
Szállás és ellátás: Kesztőlcön panzióban bórkostolóval, másnapi reggelivel.
Utazás: Kilenc személyes Eupolisz kisbuszunk a Mikropolisz utakhoz hasonlóan ezen a hétvégi úton is elérhető. Így ha nem tudod megoldani az egyéni leutazást, ez esetben csatlakozz az utazáshoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 5.900 Ft.

Út ára tartalmazza

- a szállást panzióban, két ágyas szobákban,
- a reggelit,
- egy borkósolót,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a túra helyszínére való eljutást (de igény esetén biztosítunk transzfert az egész programunkhoz)
- a reggelin kívüli étkezéseket (vacsorázási lehetőség biztosított).

Utazás

Egyénileg autóval. Általunk javasolt útvonal Budapest felől a 11-es számú főút mentén Szentendre – Visegrád – Dömös útvonalon.

Ha nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz kisbuszos transzferünkhöz melynek felára 5.900 Ft. Transzfer esetén találkozó 2020. május 30-án 06:50-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A szurdoktúrán vaslétrák segítik a nehéz talajú ösvényen való közlekedést és előfordulhat, hogy kisebb-rövidebb szakaszokon a patakban kell haladni, a magabiztos mozgáskoordináció és szédülésmentesség, valamint a megfelelő vízálló bakancs elengedhetetlen!

Szállás

A Pilis vonulatai között megbújó Kesztölcön a Kostel Panzió és Borházban (https://kostel.hu), két ágyas, fürdőszobával ellátott szobákban. Az ágynemű és törölköző biztosított.

Terület

A mesés szépségű Dunakanyarban meghúzódó Visegrádi-hegység és annak déli szomszédjának számító Pilis egymástól eltérő földtörténeti időben képződött középhegységeink. A Visegrádi- hegység a vulkanikus eredetű andezitből épül fel, amelynek egyik legszebb lepusztulási formáját a Vadálló-kövek sziklagerincénél ismerhetjük meg, de jellemzőek rá a keskeny, mély szurdok- szerű völgyek (pl: Rám-szakadék), a meredek kaptatós hegyoldalak. A pilis üledékes kőzetből, a jól karsztosodó mészkőből áll, amelynek jellegzetes formái a természetes eredetű barlangok, karros felszínek és az ezen a kőzeten kialakuló látványos karsztbokor erdők. A Duna folyásirányi jobb partja kultúrtörténeti emlékek tekintetében a leggazdagabb területe mai hazánknak, így természeti szépségeivel kiegészülve a Dunakanyar jogos várományosa az UNESCO világörökségi címnek is.

Időjárás

Május végén meleg, ám szeszélyes időre van kilátás. A nyári hőmérsékletet és zavartalan napsütést sokszor megzavarhatja egy-egy nagyobb zápor, zivatar.

Felszerelés

Vízálló, bejáratott túrabakancs feltétlenül szükséges (kiemelten fontos ezen a túrán a jó lábbeli!), kis-közepes hátizsák a víznek és elemózsiának, esőkabát. Másnapra váltás ruha. Ezen felül igény esetén túrabot, fejlámpa, fejfedő és naptej is legyen nálatok.

Élelem

A szálláson reggelit kapunk, a vacsora lehetőség biztosított. Mivel eldugott vidékeken, a természetben túrázunk, javasoljuk, hogy napközbenre erre a két napra szendvicseket hozz magaddal! 

Pénz-ügy

Készpénzt hozzatok magatokkal a kisebb kiadásokra.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés