Via ferrata: Zugspitze (2962 m)

Hódítsd meg velünk Németország legmagasabb csúcsát, a Bajor-Alpok ikonikus óriását!

Utazás: Ha nem tudod megoldani az egyéni leutazást, ez esetben csatlakozz az utazáshoz úgy, hogy transzfert is választasz, melynek felára 19.900 FtAz Eupoliszos transzfer korlátozott számban áll rendelkezésre!

Út ára tartalmazza

- a szállást egy éjszakára menedékházban,
- a szállást két éjszakára 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban,
a szükséges felszerelések használatának költségeit (beülő, Y-szár, sisak),
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- az utazást,
- az étkezést,
- a belépők és felvonók árát,
- a biztosítást.

Utazás

Egyénileg. Találkozás a túra első napján, 14:00-kor, Hammersbach településen, közvetlenül a Zugspitze lábánál. A részletes útvonaltervet az utazás előtti héten küldjük el.

Ha nem tudod megoldani az egyéni leutazást, ez esetben csatlakozz az utazáshoz úgy, hogy transzfert is választasz, melynek felára 19.900 Ft. Ha kérsz transzfert, vedd figyelembe, hogy a kisbuszunk csomagtartójának mérete korlátozott. Egy közepes méretű utazótáska és egy kistáska még befér, ennél nagyobb méretnél már gondok lesznek.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-14 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A régió via ferratái jó kondíciót, sportos lendületet követelnek meg tőlünk. Napi 5-7 órás túrázásra kell számítani, néhol rendkívül változatos terepen. A sziklás szakaszokon kiépített via ferrata, azaz az út mentén végighúzódó, biztonságot garantáló drótkötelek, mesterséges fogások, létrák, hidak segítik előrejutásunkat. Az út egyéb szakaszai hagyományos túrázást jelentenek, néhol meredek kaptatókkal. Minden nap jelentős szintkülönbséget kell megtennünk, mindezt néhol szédítő mélységek, hatalmas függőleges sziklafalak mentén, a kiépített létrákba, drótkötelekbe kapaszkodva. Ezért kimondottan fontos a stabil mozgáskoordináció, elengedhetetlen a szédülésmentesség!  

Fontos! Ehhez a túrához via ferrata tapasztalat feltétlen szükséges, kezdőknek a Hohe Wand vagy a Rax via ferráta útjainkat javasoljuk!

Szállás

Egy éjszakát alpesi stilusú menedékházban töltünk, matrac szálláson, ahol van lehetőség étel-ital vásárlására. A matrac szálláshoz vékony belső hálózsák, vagy ún. "hüttenschlafsack" szükségeltetik! Két éjszakát színvonalas, 3 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban töltünk.

Terület

Garmisch-Partenkirchen, Felső-Bajorországban az osztrák határ közelében idilli helyszínen, a Bajor-Alpok hegyei között terül el. Itt rendezték az 1936-os téli olimpiát is és azóta igen felkapott üdülőhely. Télen a hó és a síelés szerelmesei, míg nyáron a kirándulás, hegymászás és siklóernyőzés rajongói keresik fel. Itt található Németország legmagasabb hegye a Zugspitze (2962 m) is, ami egyben határt képez Ausztriával is. A csúcsára több felvonó is felvisz, van fent étterem és kilátóterasz is. Na meg a csúcskereszt, aminek a meghódítását tűztük ki mi is célnak.

Időjárás

A nyári időszakban változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra is kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változik. Főleg a nyitottabb, kitett gerinceken és a csúcsok közelében erős, viharos szél gyakran előfordul. Viharos, rossz időjárás esetén természetesen nem megyünk fel a gerincekre, csúcsokra, hanem egyéb túraösvényeken túrázunk.

Felszerelés

Utazótáska, egy közepes méretű hátizsák felszereléssel a napi túrákra, vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőkabát, esőnadrág, meleg ruha, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő, törölköző. Fontos, hogy jól bejáratott, betört túrabakancsban gyere. A via ferratázáshoz szükséges felszerelést mi biztosítjuk. Mindenképp javasolt egy pár használt bőrkesztyűt vagy bicikliskesztyűt hoznod, amit nem sajnálsz, mert a via ferrata esetleg hideg vaslétráiba, a néhol felfeslő, kirojtosodó drótkötelébe való kapaszkodást nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi. Ha kérsz transzfert, vedd figyelembe, hogy a kisbuszunk csomagtartójának mérete korlátozott. Egy közepes méretű utazótáska és egy kistáska még befér, ennél nagyobb méretnél már gondok lesznek.

Fontos! Interneten történő jelentkezéskor kérjük az egyéb megjegyzés rovatban (útleved száma és érvényessége, foglalkozás, stb mellett) mindenképpen tüntesd fel azt is, hogy milyen méretű pólót hordasz! Ez a via ferrata felszerelések (beülő) méretének meghatározásához szükséges, a póló mérete és a felszerelés mérete általában megegyezik.

A Fjällräven ajánlata:

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz és a túravezetők által ajánlott források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat. Természetesen egy-két alapvető orvosságot is érdemes magaddal hoznod: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó és székletfogó, megfázás és torokfájás elleni gyógyszer, kálcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő és ragtapasz, valamint fásli.

Élelem

Célszerű itthonról szendvicseket, gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet) hozni magaddal, de a helyi áruházban is van lehetőség a készletek feltöltésére, friss pékárú, gyümölcs vásárlására. A túrák során napközben a menedékházakban egyszerű étkezési lehetőség (leves, virsli, tea) általában biztosított. A napközbeni étkezésre célszerű reggelente szendvicseket is készíteni.

Pénz-ügy

Németország hivatalos pénzneme az euro. Mindenképp készpénzt hozz magaddal. Költőpénznek nagyjából 15-25.000.- Ft-nak megfelelő euro-t ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél (étkezés, innivaló, emléktárgyak, ajándékok, azaz szokásos kiadások esetén), természetesen ez sokkal kevesebb és több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően. A boltban az árak olcsóbbak a Magyarországinál, a hüttékben persze drágább. Pl. hüttében 0,5-ös csapolt sör 3-4 €, boltban üveges 50-90 c.

Belépők:
Kreuzeckbahn-Hochalm felvonójegy: kb. 25 €
Zugspitze vonatjegy lefelé, egy útra: kb. 29.50 €
Partnachklamm:3,5 €

Vám

Magyar állampolgárok részére érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!) vagy útlevél szükséges.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo + sport extra kiegészítés: 2.700 Ft/fő
Top + sport extra kiegészítés: 3.540 Ft/fő
Top extra + sport extra kiegészítés: 5.640 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 4.995 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 3.996 Ft/fő (önrész: 0%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés