Kalnik

Ahol mindig meg akartál állni a tenger felé menet...

A Kalniki (Kelméki)-hegység Szlavónia északi részén fekvő középhegység, legmagasabb csúcsai sem haladják meg a 700 méteres tengerszint feletti magasságot, látványos sziklagerince mégis a hegymászók és kirándulók vonzó célpontjává tette. Ezen a szombaton mi is felfedezzük magunknak Horvátország egyik rejtett szegletét.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Kalnik, Horvátország
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Indulás 6:15 órakor. Budapesttől kerek 300 kilométert kell megtennünk, hogy feltűnjön előttünk a Kalniki-hegység vonulata. Kisbuszunkkal egyből megcélozzuk a hegy közepénél épült menedékházat, ami bázisunkként fog a nap folyamán szolgálni: ide bármikor vissza lehet térni inni, enni, pihenni. A menedékház mellett adja magát célpontként a régi vár, ahova meredek kaptatón jutunk fel, a magasból pedig remek kilátás nyílik a környékre. Ez egyben előrevetíti napunk további részét is, kis távokon időnként meredek kaptatók és csodás kilátóhelyek várnak, amiket békésebb erdei szakaszok kötnek össze. Temponktól és erőnlétünktől függően teszünk kisebb-nagyobb köröket a menedékház környékén, majd délután hazaindulunk Budapestre.