Bejelentkezés

Izrael (Palesztina)

Vad tájak, nyüzsgő városok, történelmi tengerek, vallási és kulturális ízekkel fűszerezve.

A legtöbbünknek Izrael, mint vallásturisztikai célpont jut eszünkbe. Igaz, hogy három nagy világvallás központja is itt található, illetve számtalan ősi, kulturális emlék is, de ami a mi igazán nagy kedvencünk, hogy különleges túraélmények is várnak az országba látogatókra! Tel-Aviv metropolita városába érkezünk meg, majd a Földközi-tenger partján észak felé haladva történelmi városokat fedezünk fel, hogy eljussunk egészen a Golán-fennsíkig. Túrázunk a Jordán folyó forrásvidékén, majd vízre is szállunk egy izgalmas rafting keretében. Felfedezzük az Arbel Nemzeti Parkból nyíló csodálatos panorámát, lehetőségünk lesz fürdőzni a Galileai-tengerben, de megállunk majd a Palesztin Területek egyik leghíresebb orthodox kolostoránál is. Ezután Jeruzsálem következik, amely minden látogatónak hosszú időre meghatározó élményt nyújt. Utunk második felében dél felé kanyarodunk, hogy egy egészen más, különleges vidékre jussunk, a Negev-sivatagba. Túrázunk az izraeli Grand Canyonban, majd egy, a sivatag közepén néha szürreálisnak ható zöldellő oázisban is. Életre szóló élményt nyújt a Masszáda erődből nyíló kilátás és a Holt-tengerben való fürdőzés. Mindezt az izgalmas izraeli konyha ízeivel és számtalan apró részlettel kiegészítve. Izrael rád is vár :)

Kiemelt látnivalók és élmények utunk során:
- Tel-Aviv metropolita városa és Jaffa óvárosa (UNESCO Világörökség),
- a Caesarea Nemzeti Park római kori emlékei,
- Haifa, Akko történelmi városai és tengerpartjai, (UNESCO Világörökség),
- kibbutz szállás,
- a Golán-fennsík legjava: Banias Természetvédelmi Terület, Nimrod Erőd,
- rafting a Jordán folyón,
- Jeruzsálem, ősi vallások legfontosabb városa (UNESCO Világörökség),
- a Negev-sivatag: Maktesh Ramon, Ein Avdat Nemzeti Park ,
- a Holt-tenger vidéke: Masszáda erőd (UNESCO Világörökség), Ein Gedi óázisa és fürdés a Holt-tengerben.
 • 1. nap Tel-Aviv

  Kora reggeli indulást követően már délelőtt megérkezünk Tel-Aviv nyüzsgő metropolita városába. A gyors szállásfoglalást követően délután már indulunk is, hogy felfedezzük Izrael második legnagyobb városát, amely a Földközi-tenger partján az ország gazdasági és egyik kulturális központja. Sétálunk a Bauhaus negyedben, a tengerparton át egészen Jaffa óvárosáig, amely a világ egyik legrégebbi kikötővárosa, illetve UNESCO világörökségi helyszín. Estére kedvünkre választhatunk az éttermek közül, elkezdjük felfedezni az izraeli konyhát, melyhez számos kiváló étterem körül választhatunk. Szállás: szállóban.
 • 2. nap Tel-Aviv, Caesarea Nemzeti Park, Haifa, Akko

  2
  Reggel elsétálunk a Carmel piacra, ahol lesz lehetőségünk reggelizni, a nehézséget csak a kínálat bősége okozhatja. Ami biztos, hogy nincs jobb, mint egy frissen facsart gránátalmalével indítani a napot! Ezt követően kijelentkezünk szállásunkról és már indulunk is tovább a közeli Caesarea városába. Az UNESCO világörökségre javasolt romváros fő látványosságai a félköríves római színház és a gyönyörűen megmaradt csatornahidak. A park látogatása után Haifát vesszük célba, ahol egy rövid megállót tartunk, megtekintve a látványos Bahai kertet. A Kármel-hegy oldalába épített kert, 1 kilométer hosszan, 19 terasszal megszakítva nyúlik fel a város központjából. A kötelező fotókat elkészítve, buszunkra visszaszállva indulunk tovább Akkóba. Az óváros a Haifai-öböl északi részén, egy félszigeten található, melyet egy erődítmény véd. A szárazföld felől pedig mára már teljesen körbeveszi az újváros. A történelmi látnivalók mellett Akkó másik nevezetessége a falafel, amit az országban talán itt készítenek el a legízletesebben. Kár lenne kihagyni mielőtt tovább indulunk a szállásunkra. Az éjszakát aztán már a Galileai-tengerhez közel, egy színvonalas kibbutz szálláson töltjük, ahol két éjszakát leszünk. Szállás: kibbutz hotel, ellátás: reggeli.
 • 3. nap Akko, Banias Természetvédelmi Terület, Nimrod Erőd, Jordán folyó rafting

  2
  Harmadik napunkon észak felé vesszük az irányt, hogy alaposan megismerjük Izrael ezen szegletét is. A Libanon és Szíria által határolt Golán-fennsík hányattatott történelme miatt sokáig nem javasolt célpont volt az országba utazóknak, ám az elmúlt pár évben egyre többen fedezik fel maguknak ezt a csodálatos természeti látnivalókat rejtegető, és a mai napra teljesen biztonságos vidéket. Utazásunk első megállója a Jordán folyó forrásvidékének egyik legszebb természeti látnivalója, a Banias Természetvédelmi Terület. Itt egy néhány órás túrát teszünk, célunk pedig a 10 méter magas Banias vízesés lesz. A felfrissítő kirándulás után Izrael legmagasabb pontjának, a Hermon-hegynek (2814 m) a déli lábához utazunk, hogy felkapaszkodjunk a pazar panorámát kínáló Nimrod Erődhöz. Az impozáns hegyvidék látványa után megebédelünk, majd a Jordán folyó egy erre kifejezetten alkalmas szakaszán mi is belekóstolunk a vízitúrák világába. Többszemélyes csónakjainkban könnyedén csorgunk majd le a Jordán folyó vizén, így ezen a vízitúrán inkább a gyönyörű természeti látnivalókon, mintsem az izgalmas zúgókon lesz a hangsúly. Szállás: kibbutz hotel, ellátás: reggeli.
 • 4. nap Tiberias, Arbel Nemzeti Park, Galileai-tenger, Wadi Quelt, Jeruzsálem

  2
  Tiberias környékének felfedezését a szomszédos Arbel Nemzeti Parkkal kezdjük. A különleges sziklaformáiról és a lenyűgöző panorámáról híres Arbel-hegyen megnézzük a legszebb kilátópontokat, majd fakultatív módon egy hosszabb túrát is tehetünk, érintve a hegy oldalába vájt barlangerődöt. Visszatérve a parkolóhoz buszunkkal visszatérünk a Galileai-tengerhez (avagy bibliai nevén a Genezáreti-tó), hogy mi is megfürödjünk Földünk legmélyebben fekvő édesvízi tavában, ahol a Biblia szerint Jézus a víz felszínen járt. Az egész évben kellemes klímájú és kristálytiszta vizű tó nem véletlenül a helyiek egyik kedvenc üdülőhelye. A fürdés után egy hosszabb utazás vár ránk egészen Jericho városáig. Itt letérünk a főútról, hogy egy hegyi úton a Palesztin Területek egyik legérdekesebb, részben sziklába vájt, 5. századi Szent György orthodox kolostorát tekintsük meg a Wadi Qelt völgyében. A nagyjából másfél órás kirándulás végén aznapi utolsó célpontunk következik, buszunkkal a Jeruzsálemben fekvő szállásunkra utazunk. Túrák összesen: kb. 8 km, szint: 300 méter. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 5. nap Jeruzsálem

  A mai napot az ország fővárosának Jeruzsálemnek a felfedezésével töltjük, amely igazi vallási olvasztótégely, hiszen három nagy világvallás: a kereszténység, az iszlám és a zsidó vallás is szent városként tartja számon. Ellátogatunk az Olajfák-hegyére, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a Getshemane kertre. Majd a fallal körülvett óvárost járjuk körbe, ahová a 7 kapu egyikén keresztül lehet bejutni és az 1 négyzetkilométernyi területen 4 vallás osztozkodik. A keresztény negyedben található a híres Via Dolorosa, ahol a Biblia szerint a Keresztúton Jézus vitte a keresztet, a végén a Szent Sír Bazilikával, amely a megfeszítés és feltámadás színhelye és egészen különleges módon 6 felekezet osztozkodik rajta. Szintén a városfalon belül található a siratófal, mely a zsidóság legszentebb helye. A közös séta után délután lesz lehetőség egyedül is bolyongani kicsit a városban, estére pedig érdemes ellátogatni a Yehuda piacra, amely a város nyüzsgő gasztronómiai központja. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 6. nap Jeruzsálem, Maktesh Ramon, Ein Avdat Nemzeti Park, Masszáda

  3
  Ismét egy hosszabb buszozással kezdjük a napot, hiszen egészen délre, a Neged-sivatagba tartunk ezen a napon. Mitzpe Ramon városánál szállunk majd ki, és a kilátás rögtön mindenkit el fog kápráztatni. Alattunk terül majd el ugyanis a Maktesh Ramon hatalmas eróziós “krátere”, amely év milliók alatt alakult ki különböző földtani erők hatására. Az izraeli “Grand Canyon” ahogy sokszor hívják, kétségkívül egyik csúcspontja lesz az utazásunknak, így túracipőinkbe bújva egy hosszabb túra keretében keressük fel a csodálatos kilátópontokat. Miután kicsodálkoztuk magunkat visszaszállunk buszunkba, hogy a közeli Ein Avdat Nemzeti Parkba utazzunk. Itt újra túrázni fogunk egyet az egész évben zöld és bővizű oázisban, vízeséseken, létrákon és medencéken át. Késő délután nem lesz más dolgunk, mint hogy a Masada erőd lábánál fekvő szállásunkra utazzunk, és a medence partján készüljünk fel a következő nap hajnali kemény túrához. Túrák összesen: kb. 10 km, szint: 250 méter. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 7. nap Masszáda, Ein Gedi, Ein Bokek

  3
  Utolsó teljes napunk rengeteg látnivalót tartogat, de szerencsére sokat már nem kell utazással töltenünk. Szállásunk felett ugyanis már ott magasodik a legendás Masszáda Erőd, amely meghódítására sokáig emlékezni fogunk. A bevállalós utastársakkal még sötétben, fejlámpák fényében fogunk elindulni, hogy a Holt-tenger felé néző Kígyó-ösvényen megkezdjük a nagyjából 50-60 perces, izzasztó túrát. A kanyargós, jól kijárt ösvényen közel 400 méter szintet kell leküzdenünk, jutalmunk viszont az egyre kitáruló panoráma, és a napfelkelte előtti pazar fényjáték. Ha minden optimálisan alakul, a felkelő nap első sugarait már az I. században épült, UNESCO Világörökségi listáján szereplő erődből élhetjük át. Az erődben aztán kedvünkre bejárhatjuk a kilátópontokat és feltárásokat, majd együtt térünk vissza a szállásunkra. Késői reggelink után egy kis pihenés következik, majd egy jó fél órás utazás után máris következő túránk, az Ein Gedi Nemzeti Park bejáratánál leszünk. A sivatagi környezetben sokszor lezúduló hatalmas esőzések hatalmas vádikat, vagyis általában kiszáradt folyómedreket hoztak létre a Holt-tengert körülvevő hegyvidéken. A monumentális kanyonok tökéletes helyszínei egy-egy hosszabb kirándulásnak, amely közben egy kis szerencsével lehetőségünk lesz megcsobbanni az időszakos medencékben, vízesésekben is. Túránk végén nem maradt más hátra, mint hogy Ein Bokek strandján megmártózzunk a Holt-tenger sós vizében, kipróbáljuk a vízben való lebegést, és vehetünk egy klasszikus iszapfürdőt is. Este aztán egy búcsúvacsora keretében beszéljük majd át izraeli kalandjainkat. Masszáda túra: 5 km, 400 m fel/le, Ein Gedi: 8 km, 350 m fel/le. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 8. nap Masszáda, Tel Aviv

  A repülőnk indulásának függvényében transzfer Tel-Aviv nemzetközi repülőterére, majd hazautazás Budapestre.
Az oldalon látható képeket Szabó Szilveszter készítette.

Út ára tartalmazza

- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- a helyi utazásokat bérelt kisbuszokkal, taxival,
- 4 éjszaka szállást Flores szigetén, autentikus, természetközeli apartmanban, svédasztalos reggelivel,
- 4 éjszaka szállást Pico szigetén színvonalas apartmanban,
- a kirándulásokat Floresz és Pico szigetén,
- a kompátkelést és a kirándulást Faial-szigetén,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek és illetékek árát,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Az étkezés a Floresz-szigetén biztosított svédasztalos reggelik kivételével önellátó.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 330 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára 180.000 Ft és 250.000 Ft között alakult illetékekkel együtt, amiben az oda- és visszautazás és a szigetek közötti repülés is beleértendő.
 
Budapestről közvetlen járattal Floreszre eljutni nem lehet, várhatóan tranzitszállás igénybevételére lesz szükség. A különböző időponzokban induló turnusok menetrendje eltérő lehet. Az Azori-szigeteken kisebb befogadó képességű repülőgépek miatt nem minden esetben tudjuk a leglogikusabb útvonalat foglalni. 

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

A találkozási helyre történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára Floresz-szigetén a reptér és a szállás között: 20-25 euro/taxi, Pico szigetén a szállás és a reptér között:  20-25 euro/taxi.

Utazás

Budapesttől nemzetközi járattal, Lisszabon (vagy Porto) és az Azori-szigetek között belföldi repülővel, a szigetek között belföldi repülőkkel vagy komppal, a szigeteken bérelt kisbusszal, taxival.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-14 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Az Azori-szigetek aktív programunkban (szemben a kényelmesebb Azori-szigetek, São Miguel – Lisszabon programunkkal) a hangsúly a túrázáson van, ezért csak gyakorlott, tapasztalt túrázóknak ajánljuk! Meredek, csúszós ösvényekre, egész napos túrázásra, itt-ott kitett szakaszokra kell számítanunk, lényeges a biztos mozgáskoordináció és a szédülésmentesség! Mindenképp javasoljuk a túrabot használatát, a túrákhoz, különösképpen a Pico csúcsmászáshoz a bokát tartó, bejáratott, vízálló túrabakancsot!

Szállás

Floresen a sziget nyugati oldalán, Fajã Grande közelében autentikus, természetközeli parasztházakban szállunk meg egy hat hálószobás, (hálószobánként 2 ágyas) négy fürdőszobás és egy két hálószobás, egy fürdőszobás apartmanban. A szálláson van hűtőszekrény, konyha, főzési lehetőség. A bőséges, svédasztalos reggeli itt benne van az árban! A szálláshoz tartozó étteremben, vagy a 25-30 perc sétányira lévő faluban van lehetőség vacsorázni. Pico szigetén Madalena kisvárosában két hálószobás apartmanokban szállunk meg, főzési lehetőséggel. A szállástól pár perc sétára találunk boltokat, éttermeket, strandot, boros pincét.

Terület

Az Azori-szigetek Portugáliához tartoznak, annak autonóm területét alkotják. Európa és Amerika között nagyjából félúton, az Atlanti-hátságon fekszik ez a 9 vulkáni sziget. A szigetek érdekessége, hogy 2 sziget az Afrikai-lemezen, 5 sziget az Eurázsiai-lemezen, és szintén 2 sziget az Amerikai-lemezen helyezkedik el. Mivel a szigetek az Atlanti-óceán nagy víztömegének közepén fekszenek, így az éghajlatra is az óceán kiegyenlítő hatása nyomja rá a bélyegét. Tehát a hőmérséklet sohasem meleg (átlagosan 26 C fok) de télen sem hideg (minimum 16 C fok) – ezért az Azori-szigetek az örök tavasz szigetei. Ehhez még hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton szőlő és banánföldek, kissé feljebb számtalan, kőfallal és virágzó hortenzia-sövénnyel körített legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja szubtrópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek. A szigetek kialudt vulkáni krátereiben megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb krátertó türkizkék vize csillog, a patakok vízesésekkel (nemegyszer termálvizes vízesésekkel) tagolt szűk szurdokokban sietnek a hegyekből a tenger felé.

Térerő, elektromos hálózat: Mivel az Azori-szigetek Portugália, és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Ponta Delgada) az alapszintű elővigyázatosság elvárt. Lisszabon nagyvárosi forgatagában érdemes fokozottan ügyelni értékeinkre.

Időjárás

A szigeten a hőmérséklet 15 és 26 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Napi szinten hullhat csapadék, ezért nagyon fontos a vízálló túraöltözet, a bejáratott, betört, vízhatlan túrabakancs, a csúszós, meredek szakaszok miatt erősen javasoljuk a túrabot használatát. Könnyen száradó, rövid túranadrágba, technikai pólókban a legkényelmesebb itt a túrázás, fejünket, arcunkat sapkával, kendővel, naptejjel, napszemüveggel védjük az erős sugárzástól. Fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, és egy polár pulóver a hűvösebb időre. Fürdőruhát és vizicipőt vagy szandált is érdemes hoznunk, a szigetek partvidékén csodás természetes medencékben csobbanhatunk, és a snorkelfelszerelést is érdemes magunkkal hozni! Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és az alapvető gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs.

Élelem

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-20 € kerül egy vacsora, a kávé 60-80 cent, a bolti árak körülbelül megfelelnek a hazai áraknak.

Pénz-ügy

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozik, euróval fizethetünk, a nagyobb városokban van pénzfelvételi lehetőség, a legtöbb étteremben bankkártyával is fizethetünk, de a kisebb településeken, kisboltokban csak készpénzt fogadnak el. Az árak az itthoniaknál 15 %-kal magasabbak. De vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 100 eurót kell szánni.

Tájékoztató belépő árak (2019. augusztusi árak):
Fakultatív hajókirándulás Corvo-ra: 45 euró
Capelinhos vulkáncentrum: 10 euró
Pico mászásengedély: 20 euró
Pico barlang: 8 euró
Borkóstoló: 10-15 euró

Vám

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Személyi azonosító okmányra van szükség (személyi igazolvány, útlevél), melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található: 
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 7.865 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 11.825 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 14.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 11.960 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.