Nagy Sólyom-völgy (Velky Sokol)

Tavaszi túra a Szlovák Paradicsomba.

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Szlovák Paradicsom egyik vadregényes völgyét járjuk végig ezen az tavaszi hétvégén és meglátogatjuk a világörökség aragonitkincsét is Martonházán. Tarts velünk!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Nagy Sólyom-völgy
 

Találkozó és indulás 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Ma napunk célpontja a Szlovák Paradicsom leghosszabb és legvadregényesebb völgye a Nagy Sólyom-völgy. A patakba lépés szinte garantált, miként a fantasztikus látvány is. Bedölt fák, doronglétrák, láncok segítik haladásunkat a sziklák és vízesések között. A szurdokból kikapaszkodva másik ösvényen, szép tavaszi erdőben térünk vissza buszunkhoz, ahonnan átutazunk a szállásunkra Podlesokba. Táv: 17 km, szint: 600 m fel és le.

2

 
Podlesok, Ochtinai-aragonit-barlang, Budapest
 

A reggelink elfogyasztását követően bepakolunk a kisbuszunkba, átutazunk a Martonházi- aragonitbarlanghoz, ahol egy rövid délelőtti barlangtúrát teszünk. A barlangban történő vezetett látogatás ideje: kb. 30 perc A barlang mennyezetét egyedülálló aragonit kristályok szerteágazó formái borítják. Hasonló jellegű idegenforgalmi barlang csak 2 másik van a világon, a barlang képződményei pedig világviszonylatban is különlegességnek számítanak. Ezt követően 1-2 rövid megállót beiktatva hazaindulunk. Várható megérkezésünk Budapestre a késő délutáni órákra tehető. Táv: 1 km, szint 35 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés