Bejelentkezés

USA, nemzeti parkok

A Vadnyugat nemzeti parkjai Yellowstone-tól Las Vegas-ig

Út ára tartalmazza

Az alapprogram során:
- az Amerikai Egyesült Államokon belüli utazást a program szerint bérelt autókkal vagy kisbusszal,
- 2 éjszaka szállást szállókban, két ágyas, légkondicionált, saját fürdőszobás szobákban,
- 11 éjszaka szállást kempingekben, hideg / meleg vizes zuhannyal, angol WC-vel,
- USA szövetségi nemzeti parkokba szóló éves belépőt,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

A hosszabbítás során:
- az Amerikai Egyesült Államokon belüli utazást a program szerint bérelt kisbusszal / személyautóval,
- 1 éjszaka szállást motelban, két ágyas, légkondicionált, saját fürdőszobás szobákban,
- 3 éjszaka szállást kempingekben, hideg / meleg vizes zuhannyal, angol WC-vel,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

Út ára nem tartalmazza

A részvételi díj nem tartalmazza a 4 napos kiegészítő programot, amely során a Death Valley-be, a Yosemite Nemzeti Parkba és San Franciscóba utazunk. A kiegészítő program felára 299.000 Ft. Az alapprogram ára és a kiegészítő program felára nem tartalmazza:
- a repülőjegyek árát,
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítást, az esetleges védőoltások árát,
- a belépőket, és a lehetséges fakultatív programok árát, 
- a kempinges szállások helyett szállodai szállások árát,
- az étkezéseket, 
- a Vízummentességi Program keretében történő belépési engedély igénylésének díjét, vagy az USA vízum díját.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 USD árfolyamon kalkuláltuk. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára az alapprogramon (Budapest - Bozeman, Las Vegas - Budapest útvonalon) kb. 280.000 - 370.000 Ft, a hosszabbítás során (Budapest - Bozeman, San Francisco - Budapest útvonalon) kb. 280.000 - 390.000 Ft.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

A Yellowstone Nezeti Park vonzáskörzetében található Bozemanig repülővel, majd az Amerikai Egyesült Államokon belül helyben bérelt kis busszal, a nemzeti parkok buszjárataival. A szokatlanul nagy távolságok miatt sok időt fogunk utazással tölteni. Az utazási idő forgalomtól, távolságtól függően napi 3-7 óra lesz.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-10 fő. Az utat minimum 5 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok hétköznapi erőnléttel teljesíthetőek, a sok utazás azonban fárasztó. A Grand Canyon ereszkedésnél, az Arches Nemzeti Parkban, valamint a Bryce Canyon Nemzeti Parkban történő túrázások során viszont fel kell készülni a nagy melegben (akár 35 - 40 Celsius fok), és nagy szintkülönbségű terepen való gyaloglásra. A Grand Canyon ereszkedésnél min. 1 000 m. le, és 1 000 m. fel, itt a nagy átlagnál jobb kondíció és kitartás szükséges. A Zion Nemzeti Parkban az Angels Landing túrán való részvétel esetén elengedhetetlen a biztos mozgáskoordináció és szédülésmenetesség, valamint a nagy átlagnál jobb kondíció és kitartás.

Szállás

Az utazásunk programjából adódóan az utazás szállásait úgy terveztük, hogy alapvetően kempingekben, kis részben szállókban, szállodában fogunk megszállni. Ha az út során végig szálloda, illetve lodge szállást szeretnél, azt a szabad helyek függvényében tudunk biztosítani, felár ellenében (ld. második bekezdés). A kempingekben saját sátorban szállunk meg, színvonalas, szép helyeken, a felszereltségük a megszokott kemping: mellékhelyiségek, mosdók, és meleg vizes zuhanyok (utóbbi egyedül Yellowstone-ban sajnos nincs). Az első éjszakán Bozemanban, Las Vegasban, valamint a hosszabbítás során San Franciscóban szállásunk szállókban, szállodában lesz. Ezek nyugati színvonalúak, saját fürdőszobával és wc-vel. A szobák mérete, felszereltsége, tájolása egymástól eltérő lehet. A szobák kétágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal, két résztvevőt szobánként. A szállókban, és a kempingek többségében van mosási lehetőség pénzbedobós mosó és szárítógépekkel. A szállások foglalását a minimális létszám elérésekor kezdjük meg, ezért ha már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, jelezd irodánk felé, hogy a kívánt szállásokat biztosítani tudjuk Nektek.

Ahol kempingekben, saját sátorban alszunk, a szabad helyek függvényében tudunk lehetőséget biztosítani szálloda, illetve lodge szállásra. A nem sátras szállások összköltsége kb. 1200-1500 USD / szoba, a hosszabbítással együtt pedig kb. 1600-2000 USD / szoba, a részvételi díj felett (a szállodai és lodge szállás ára rendkívül magas).  Az ár függ a foglalás idejétől is, illletve, a lehetőség korlátozott, a szabad helyek elfogyhatnak, ezért ezt az igényt jelentkezéskor kérjük jelezni!
Az alábbi napokon van lehetőség kemping helyett szállodában, lodge-ban megszállni. Az alábbi linkekre kattintva meg lehet nézni milyen színvonalú szállások lehetségesek kempingek helyett. Nem tudjuk garantálni, hogy konkrétan az alábbi szállásokon tudunk foglalni, de minimum ugyanilyen színvonalon tudjuk elhelyezni az ezt az opciót választókat.
2. és 3. napok: Yellowstone Nemzeti Park: http://bestwesternmontana.com/west-yellowstone-hotels
4. és 5. napok: Zion Nemzeti Park: https://www.zioncamp.com/book-now/ 
6. nap: Bryce Canyon Nemzeti Park: http://www.brycecanyonmotel.com/
7. és 8. napok: Moab: http://www.moabvalleyrv.com/Cabins.html
9. nap: Monument Valley Nemzeti Park: http://www.sanjuaninn.net/index.aspx
10. és 11. napok: Page: http://www.americasbestvalueinn.com/bestv.cfm?idp=982
12. és 13. napok: Grand Canyon Nemzeti Park: http://www.redfeatherlodge.com/

A hosszabbítás során:
15. és 16. napok: Yosemite: http://www.buckmeadowslodge.com/

Amennyiben szeretnéd igénybe venni ezt a lehetőséget, kérjük jelentkezéskor jelezd irodánknak.

Terület

Wyoming – Yellowstone. Északra a Colorado fennsíktól a Sziklás hegység északi részén, fenyőerdők, havas hegyek.
Utah – Bryce Canyon, Moab városa, Arches. A mormonok állama a Colorado fennsíkon. Sziklás, sivatagi tájak.
Arizona – Monument Valley, Page városa, Antelope Canyon, Grand Canyon. A Colorado fennsík déli pereme, átlagosan 1 500 m. magasan
tengerszint felett, sivatagi, félsivatagi környezettel, földünk talán legszebb kanyonjaival.
Nevada – Las Vegas a szerencsejátékok fővárosa.
Kalifornia – Sierra Nevada hegység, melyet fenyőerdők borítanak, a hegyek csúcsán még nyáron is lehet hó, és a meredek hegyoldalak gleccserek vájta mély völgyeket takarnak. A Halál völgye, mely Földünk egyik legforróbb helye. San Francisco városa, ahol mediterrán klíma és a világ egyik legliberálisabb városa fogad minket.

Ország

Az Amerikai Egyesült Államok, (United States of America, vagy USA), független szövetségi köztársaság amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába. Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és délről Mexikó által határolva. Alaszka állam a kontinens északnyugati részén található Kanada és a Bering-szoroson keresztül Oroszország között, míg Hawaii állam egy szigetvilág a Csendes-óceán közepén. 9,372 millió négyzetkilométeres területével és közel 320 millió fős lakosságával az Egyesült Államok a világ harmadik legnagyobb és harmadik legnépesebb állama. Az Egyesült Államokban él a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legsokszínűbb társadalma a rengeteg bevándorlónak köszönhetően. 

Térerő:  A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. Sivatagban, erdőben, parkok területén, útközben nem mindenhol lesz térerő. De csak azok a telefon készülékek működnek, melyek bírják a 3G rendszert kezelni, vagyis a régi telefonok nem biztos hogy működnek. Wi-fi a motelekben és kempingekben (Yellowstone és Grand Canyon kivételével) külön fizetség ellenében van. 

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége eltér az itthonitól (110 V), ami nem probléma az itthon vásárolt készülékeknek. A konnektorok csatlakozója is eltér az itthonitól (http://electricaloutlet.org/), amihez átalakítót be lehet szerezni itthon. A kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Kempingekben sátrazás közben nincs lehetőség tölteni, de pár napon belül erre lehetőségünk lesz. Útközben a kisbusz szivargyújtójáról lehet tölteni. Hozzatok magatokkal átalakítót és elegendő tartalék akkumulátort.

Időeltolódás: - 8 óra Budapesthez képest Wyoming, Utah területén, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Wyoming, Utah területén hajnali 04:00 óra a pontos idő). - 9 óra Budapesthez képest Arizona, Nevada, és Kalifornia területén, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az óránkat.

Veszélyek: Nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, USA közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, maximum nagyvárosokban lehet olyan veszély mint más országokban is. Annak ellenére, hogy az általunk meglátogatott területek teljesen biztonságosak, biztos ami biztos, mindig legyen nálunk útlevelünk fénymásolata, és értékeinket ne hagyjuk sátrunkban, szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk. Az általunk bejárt területeken előfordulhatnak kígyók, skorpiók, medvék, bölények, de a balesetek megfelelő elővigyázatossággal, körültekintéssel elkerülhetőek. 

Fontos!
Utunk során számos kanyont látogatunk meg, amelyek esőben életveszélyesek lehetnek, az un. futó árvizek miatt. Ezért az ilyen esetekben a látogatásukat más időpontra tesszük, vagy törölni kényszerülhetünk.
Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel. A váratlan körülmények, rossz időjárási viszonyok, szervezési nehézségek, avagy egyéb, előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori résztvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Időjárás

Az Amerikai Egyesült Államok nagy kiterjedése és eltérő domborzata miatt különböző éghajlati viszonyokat találunk. Keleti oldalán mérsékelt, Floridánal már szubtrópusi éghajlati öv jellemzi. Az időjárás délre haladva egyre melegebb, Dél-Nyugatot elérve száraz. Az ország belső részén elfekvő államok mediterrán és sivatagi éghajlati övvel rendelkeznek.
Az általunk bejárt területen változatos, és szélsőséges az időjárás. Yellowstone nagy magasságban fekszik, és utunk legészakibb pontja, itt nappal is lehet 10-15 ºC fok, és éjszaka itt is könnyen 5 ºC fok alá eshet a hőmérséklet.
Utunk Bryce kanyon és Las Vegas közötti szakaszán leginkább sivatagos időjárás uralkodik, az átlaghőmérséklet nappal 26 ºC, éjszaka 15 ºC fok. Yosemite, Grand kanyon, és a Bryce kanyon nagy magasságban fekszenek (több mint 2 000 m. tengerszint felett), és ezeken a helyeken nagy napi hőingásra számítsunk. Nappal 20-25 ºC fok, de éjszaka 5 ºC fok alá eshet a hőmérséklet, és ekkor akár kisebb hó is eshet. A Grand Canyon átkelésénél fel kell készülni a nappali 35 – 40 ºC fokos hőmérsékletre is a kanyon mélyén. Nagyrészt csapadékban szegény területen járunk, de egy esőkabátra, ami a szél ellen is véd, szükség lehet.

Felszerelés

Nagy túrazsák (ebbe kerül a felszerelésed nagy része) vagy sport táska, kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Vízálló sátor, 3 évszakos hálózsák – szélsőséges esetekben fagyponthoz közelítő hőmérsékletben is komfortos, derékalj, a nyári lábbeli vagy túraszandál mellett a sivatagos terepen is elengedhetetlen egy, a bokát jól tartó és kényelmes túracipő, fejfedő, könnyen száradó, esetleg lecsatolható szárú túranadrág, rövidnadrág, esőkabát, laza, szellős ruházat, legalább egy váltás ruha hideg időre az esti órákra, elemlámpa (fejlámpa), elemek a lámpába, fényképezőgépbe, hálózati átalakító, napszemüveg, naptej, fürdőruha, papucs vagy szandál a zuhanyzáshoz és még az utazásokhoz szükséges egyéb kellékek. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre. A szállások egy részén van mosási lehetőség, így nincs szükség háromheti váltás ruházatra. A fényképezéshez esetleg egy könnyű állvány használata ajánlott. Érdemes lehet távcsövet is hozni, mivel pl. Yellowstone-ban, Yosemite-ban, de máshol is lehet, hogy nagy távolságban láthatunk vadon élő állatokat.

Higiénia

Az USA-ba nincs szükség védőoltásra. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást, ill. hastífusz ellenit. Az oltásokról a háziorvosnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes elhozni: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót, valamint seb fertőtlenítőszert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt.

A Fjällräven ajánlata:

Könnyű és légies magától álló sátor két előtérrel, amelyeket a szellőztetés és a jobb kilátás érdekében ki lehet nyitni. Két átlós, keresztet alkotó alumínium  merevítőrúd fokozza stabilitását: Ilyen sátor például a Fjällräven Abisko View 2.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Élelem

Természetesen az út során mindig lesz alkalom bevásárolni. Amerika jól kiépített bolthálózattal rendelkezik, így még a kisebb városokban is megtalálhatjuk több üzletlánc élelmiszer áruházait, ahol pár naponta fel tudjuk tölteni készleteinket (kenyeret, palackos vizet és egyéb, hűtés nélkül sem romló élelmiszereket). A tartós élelmiszerek, gyümölcsök és zöldségek árszínvonala valamivel (kb. 20 – 30 %) magasabb a mint Magyarországon. Kempingjeink jó részében nem lesz lehetőség meleg étel beszerzésére, de többségükben van élelmiszer bolt, ahol gondoskodhatunk az élelmiszer ellátásról. Ezeken a helyeken, ha valaki szeretne meleg ételt vacsorázni, hoznia kell magával gázfőző fejet, és edényeket. A főzőhöz szükséges gázt repülőre nem engedik fel, így azt kint fogjuk beszerezni. A városokban találunk éttermeket (25-45 USD), nagy ételkínálattal. Ezen kívül elérhetőek még olcsóbb büfék (hamburgeres, pizzás, szendvicsezők). 

Pénz-ügy

A helyi fizetőeszköz az USA dollár (USD). Javasoljuk, hogy pénzt mindenképp dollárban hozz, mert a pénzváltás a legtöbb kisvárosban is csak körülményesen oldható meg. A bankkártya használat rendkívül elterjedt az Egyesült Államokban, szinte mindenhol lehet vele fizetni, és sok bankautomata is rendelkezésre áll. A leginkább használt kártyák a Visa, az American Express és a Mastercard kártyák. 7 féle pénzérme (2 és 1 dolláros, 50, 25, 10, 5 és 1 centes érmék) és 6 féle (100, 50, 20, 10, 5, 1 dolláros) bankjegy van forgalomban. Étkezésre nagyjából 250-400 USD-t ajánlunk, hogy hozz magaddal. Természetesen ez kevesebb és sokkal több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően + nem túl értékes emléktárgyak, ajándékok esetén további 50-80 USD.

Helyszínen fizetendő költségek (tájékoztató árak):
Goblin Valley belépő: 14 USD / autó (6 fő)
Dead horse point park belépő: 15 USD / autó (6 fő)
Monument Valley belépő: 5 USD / fő
Fakultatív lovaglás Monument Valley: 45 USD / 30 perc; 55 USD / 1 óra; 75 USD / 2 óra
Felső Antelope Canyon belépő: 110 USD / fő
Alsó Antelope Canyon belépő: 70 USD / fő
Glen Canyon gát látogatás (Page): 5 USD / fő


A belépők ára fakultatív programok nélkül, összesen 220 USD körül várható.

Vám

Magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében, üzleti vagy magáncélból, 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, amennyiben megfelelnek a Vízummentességi Program feltételeinek. Ennek alapfeltétele a bordó útlevél és az online igényelhető utazási engedély! Vízummentességi Program feltételeiről bővebben: https://hu.usembassy.gov/hu/visas-hu/visa-waiver-program-hu/ 
Az Vízummentességi Program igénybevételéhez az ESTA engedély kiváltása szükséges. Az ESTA engedély kiváltásához szükséges kérelmet az alábbi oldalon lehet kitölteni: https://esta.cbp.dhs.gov/esta
Azoknak, akik nem jogosultak igénybe venni a Vízummentességi Programot és üzleti vagy magáncélból kívánnak az USA-ba utazni, a B1/B2, vagy közismertebb nevén "látogató" vízumot kell kérelmezniük: http://cdn.ustraveldocs.com/hu_hu/hu-niv-typeb1b2.asp

Az USA határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására, ami bizonyítja, hogy nem szeretnénk emigrálni. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot készíteni és az eredetitől eltérő helyen tartani. Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is.

FONTOS! A „Vízummentességi Program Továbbfejlesztéséről és a Terroristák Beutazásának Megelőzéséről” szóló törvény alapján a következő személyek nem jogosultak a Vízummentességi Program keretein belül beutazni az Egyesült Államokba:
A Vízummentességi Programban részt vevő országok azon állampolgárai, akik 2011. március 1-én vagy az után utaztak Iránba, Irakba, Szudánba, Líbiába, Szomáliába, Jemenbe vagy Szíriába (néhány diplomáciai vagy katonai kivételtől eltekintve). Ez a Vízummentességi Programban résztvevő országok azon állampolgáraira is vonatkozik, akik egyben Irán, Irak, Szudán vagy Szíria állampolgárai is. 2021-ben ezen országok listája kiegészült Kubával.
Ezek az új követelmények nem gátolják az Egyesült Államokba történő beutazást. Ellenkezőleg, ezek a személyek továbbra is beadhatnak vízumkérelmet a szokásos módon, időpontot egyeztetve az Amerikai Nagykövetséggel vagy Konzulátussal. Akik sürgős üzleti, egészségügyi vagy humanitárius okból utaznak az Egyesült Államokba, kérhetnek sürgősségi időpontot az Amerikai Nagykövetségtől, illetve Konzulátustól.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

Csomag

A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

alapprogram:
Air & Cruise Top 12.900 Ft/fő
Air & Cruise Extra 19.800 Ft/fő

alap,- és kiegészítő program:
Air & Cruise Top 16.340 Ft/fő
Air & Cruise Extra 25.080 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

alapporgram:
Storno Kombi: 31.960 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap,- és kiegészítő porgram:
Storno Kombi: 43.920 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.


Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.