Rohácsi-tavak

A Liptói-havasok legszebb tengerszemei

Indulás és érkezés helye: Budapest

A Liptói-havasok hazánkban kevésbé ismert vidék, pedig számtalan csodát rejt. Az egyik ilyen szépség a Rohácsi-völgy. A kétezres csúcsok határolta völgy jellegzetessége, hogy az eljegesedés alkotta formák – így tengerszemei is – alacsonyabb tengerszint feletti magasságon alakultak ki, mint a Magas-Tátrában. Egynapos túránkon nem lesz hiány látnivalókban: csodás környezetben tengerszemek sorát és egy vízesést is érintünk!

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Rohácsi-tavak, Budapest
 

Találkozó 5:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. A dél körüli órákban érkezünk a Rohácsi-völgy bejáratához, ahol neki is vágunk túránknak. Felkapaszkodunk a völgyön végigfutó erdészeti útig, majd bemelegítésként ezen haladunk felfelé. A fenyvesből már itt is kibukkannak a fölénk magasodó kétezres csúcsok. Letérünk az útról és egy köves ösvényen kezdünk felfelé haladni az erdőben. A kaptatón pihenés gyanánt kis kitérőt teszünk a 23 méter magasságból aláhulló Rohácsi-vízeséshez, majd a vízpermettől felfrissülve folytatjuk utunkat felfelé. Az erdőből kiérve kitárul a táj, a fenséges csúcsok ölelte völgyben kapaszkodunk törpefenyők között egyre magasabbra. Az egyik kanyar után meglátjuk utunk célját a Rohácsi-tavak legfelső tengerszemét. Megpihenünk picit a kristálytiszta vizű tónál. Pazar látványban nem csak itt lesz részünk, hiszen az ösvényt követve további tengerszemek mellett haladunk el lefelé vezető ösvényünkön, majd ismét visszaereszkedünk a völgy aljába. Utolsó pihenőhelyünk a Tatliakovo-menedékház, ahol bedobhatunk egy hideg kofolát, vagy a tóparton elfogyaszthatjuk az utolsó otthonról hozott szendvicset. Az erdészeti utat követve a völgy alján visszatérünk buszunkhoz. Táv: 13 km; szint: 710 m felfelé, majd ugyanennyi lefelé.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés