Rohácsi-tavak

A Liptói-havasok legszebb tengerszemei

Indulás és érkezés helye: Budapest

A Liptói-havasok hazánkban kevésbé ismert vidék, pedig számtalan csodát rejt. Az egyik ilyen szépség a Rohácsi-völgy. A kétezres csúcsok határolta völgy jellegzetessége, hogy az eljegesedés alkotta formák – így tengerszemei is – alacsonyabb tengerszint feletti magasságon alakultak ki, mint a Magas-Tátrában. Egynapos túránkon nem lesz hiány látnivalókban: csodás környezetben tengerszemek sorát és egy vízesést is érintünk!

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2017. július 08.
Sajnos nincs több helyünk, de vezetünk várólistát!
2017. szeptember 09.
Még tudsz jelentkezni.
2017. szeptember 07.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Rohácsi-tavak, Budapest
 

Találkozó 5:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. A dél körüli órákban érkezünk a Rohácsi-völgy bejáratához, ahol neki is vágunk túránknak. Felkapaszkodunk a völgyön végigfutó erdészeti útig, majd bemelegítésként ezen haladunk felfelé. A fenyvesből már itt is kibukkannak a fölénk magasodó kétezres csúcsok. Letérünk az útról és egy köves ösvényen kezdünk felfelé haladni az erdőben. A kaptatón pihenés gyanánt kis kitérőt teszünk a 23 méter magasságból aláhulló Rohácsi-vízeséshez, majd a vízpermettől felfrissülve folytatjuk utunkat felfelé. Az erdőből kiérve kitárul a táj, a fenséges csúcsok ölelte völgyben kapaszkodunk törpefenyők között egyre magasabbra. Az egyik kanyar után meglátjuk utunk célját a Rohácsi-tavak legfelső tengerszemét. Megpihenünk picit a kristálytiszta vizű tónál. Pazar látványban nem csak itt lesz részünk, hiszen az ösvényt követve további tengerszemek mellett haladunk el lefelé vezető ösvényünkön, majd ismét visszaereszkedünk a völgy aljába. Utolsó pihenőhelyünk a Tatliakovo-menedékház, ahol bedobhatunk egy hideg kofolát, vagy a tóparton elfogyaszthatjuk az utolsó otthonról hozott szendvicset. Az erdészeti utat követve a völgy alján visszatérünk buszunkhoz. Táv: 13 km; szint: 710 m felfelé, majd ugyanennyi lefelé.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés