Polyána (1458 m) csúcstúra

Fenyveseken és kaszálókon át Közép-Európa legnagyobb szunnyadó vulkánjára

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Polyána a Gömör-Szepesi-hegység vulkanikus, kevesek által járt tagja. Szép fenyveseken keresztül kapaszkodunk a hegy csúcsáig, útközben egy remek vízesést is érintünk.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. április 28.
A jelentkezés lezárult
2018. április 26.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Herencsvölgy, Polyána
 

Találkozó 7:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Herencsvölgy egyik külső falurészéig utazunk, majd a Bystry patak völgyét követjük végig emelkedve. Másfél óra emelkedés után a völgy sziklák közé szorul, a patak pedig látványos vízesésként küzdi át magát a sziklákon. Innen egy láncokkal és vaslétrával biztosított szakaszon emelkedünk tovább, majd kikapaszkodunk a völgyből. Az egykori sípályák környékén kicsit lankásabban haladunk, hogy egy utolsó kaptatóval meghódítsuk a csúcsot. Visszafelé részben más ösvényen, ki-kinyíló fenyvesben ereszkedünk vissza az egykori vulkán lábához. Táv: 15 km Szint: 900 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés