Nagyszalóki-csúcs (2452 m)

Gyalogtúra a Magas-Tátra „alábecsült ormára”

Indulás és érkezés helye: Budapest
Szállás: kempingben, saját sátorban

Út ára tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szervezést, a szállást és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

a biztosítást és az étkezést.

Utazás

Kisbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 1-8 fő. Az utat minimum 1 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Nagyszalóki-csúcs programunkhoz semmilyen hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túra útvonala néhol meredek ösvények mentén, kitett sziklás szakaszokon keresztül vezet, a stabil mozgáskoordináció elengedhetetlen. A túra nehézségét elsősorban a nagy szintkülönbség (kb.1400 méter) és a túra hosszúsága (8-9 óra) jelenti. A napi túratáv teljesítése rossz idő esetén komoly erőfeszítést kíván. Programunkon magashegységi túrázásról van szó, ahol sok, a programot befolyásoló, előre nem látható körülmény léphet fel (elsősorban az időjárás változásai)! Emiatt a túra eredményességét nem garantálhatjuk. Az extrém körülmények adta programváltozás, útvonal módosítás kérdésében mindig a túravezető dönt!

Szállás

Szállásunk Tátracsorbán fürdő- és WC helyiséggel eltátott kempingben lesz. Van lehetőség fakunyhókban aludni, ennek részleteiről kérlek kérdezd az ügyfélszolgálatunkat. Ha sátrazol, akkor hozz magaddal polifoamot és hálózsákot is, ha a fakunyhóban alszol, akkor elég csak a hálózsák, mert a házban nincs fűtés. A kemping területén kiváló minőségű étterem is található, ahol azonban csak készpénzzel tudsz fizetni.

Terület

A Magas-Tátra a maga mindösszesen 340 négyzetkilométernyi területével egyedülálló módon ötvözi mindazt a természeti szépséget, magashegyi változatosságot, amit az Alpokban fellelhetünk. Nem véletlenül hívják "mini Alpoknak" is. A 26 km hosszúságú főgerinc számos kiágazással bír, melyek között tengerszemekkel telehintett, mesés völgyek húzódnak. A hegylánc legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs: 2654 méter. A hegységen átvezető turistaútvonalak egy részét a természet megóvása érdekében november 1. és június 15. között lezárják.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső, avagy egy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 5-15 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. Az őszi időszak közepén akár havazásra, a magasabb térségekben kisebb-nagyobb hómezőkre is kell számítani, azaz kamásli legyen nálunk! Főleg a nyitottabb, kitett gerinceken és a csúcsok közelében erős, viharos szél gyakran előfordul. Viharos, rossz időjárás esetén természetesen nem megyünk fel a gerincekre, csúcsokra, hanem egyéb túraösvényeken túrázunk.

Higiénia

A csapvíz avagy a kijelölt források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat.

Élelem

A túra önellátó. Az élelmiszereket célszerű itthonról vinni, amiből a napi túrákra szendvicseket lehet készíteni, továbbá csokit, szőlőcukrot, müzliszeletet, gyümölcsöt. Szállásunkon van lehetőség meleg étel vásárlására (reggeli, vacsora), illetve a kempinghez tartozik egy főzőhelyiség is, ahol van lehetőség a hozott gázfőzőn főzni.

Pénz-ügy

Célszerű Magyarországon Eurót váltani. Mindenképp készpénzt hozz magaddal!

Vám

Személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 900 Ft/fő
Top: 1.180 Ft/fő
Top extra: 1.880 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.395 Ft / fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.116 Ft / fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés