Schneeberg, Klosterwappen (2076 m)

A Schneeberg legizgalmasabb ösvényei

Indulás és érkezés helye: Budapest
Egynapos programunk alkalmával a Magyarországhoz egyik legközelebb eső magashegység, a Keleti Mészkő-Alpok impozáns tagjával  - a Schneeberggel - fogunk megismerkedni. A túránk a hegy egyik legizgalmasabb túraösvényén, a Fadensteig sziklás, meredeken feltörő útvonalán a vezet fel a 2076 méteres Klosterwappen csúcsra. A csúcsról másik ösvényen indulunk vissza, a Fadenweg túraút vezet le a kiindulási pontunkhoz, az Edelweishüttéhez. 
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. június 22.
A jelentkezés lezárult
2019. június 20.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Losenheim, Fadensteig, Klosterwappen, Fadenweg
 

Találkozó és indulás 06:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Az M1 autópályán utazunk Ausztria irányába, és várhatóan 3-4 órás utazás után érkezünk meg a Schneeberg lába alatt található sípálya parkolójához. A parkolónál található felvonó segítségével jutunk el túránk kiinduló pontjáig, az 1240 méteren található Edelweishüttéig. Kirándulásunkat a Fadensteigen, a Schneeberg leghíresebb túraútvonalán indítjuk. Fokozatosan emelkedünk a fenyveseken át, majd az erdőket elhagyva sziklás terepen folytatjuk utunkat, ahol vashuzalok is segítik haladásunkat. A platóra kijutva már könnyedebb ösvényen jutunk el a Fischerhüttéig. Itt pihenőt tartunk, majd a csúcsgerincen át érjük el a hegy legmagasabb pontját, a 2076 méteres Klosterwappen csúcsot. A csúcsfotók és csúcscsokik elfogyasztása után a kék jelzésen indulunk lefelé, útközben érintve az Osztrák Hegyimentő Szolgálat pici faházát (1561 méter). Innen a téli hótalpas túrákról már ismert Fadenweg erdei úton jutunk vissza az Edelweishüttéig. A ház teraszán a megérdemelt sörökkel koccinthatunk a sikeres csúcsmászásra és megkóstolhatjuk az osztrák konyha specialitásait. Némi pihenés után a buszunk felé vesszük az irányt, majd élményekkel feltöltődve hazaindulunk. Várható érkezés Budapestre az esti órákban.
Menetidő: 6-8 óra, távolság: kb. 12 km, szint: 845 m fel, 1210 m le. 

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés