Kis-Fátra

Nyári évadnyitó program látványos csúcsokon és szurdokokon át

Út ára tartalmazza

- az utazást légkondicionált autóbusszal,
- a szállást panziókban, 2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban, 
- a büfé reggelit két alkalommal,
- a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a biztosítást,
- a felvonó díját,
- a reggelin kívüli étkezéseket. 

Utazás

Légkondicionált autóbusszal utazunk, melyet egy gyakorlott gépkocsivezető vezet. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként tartunk negyedórás pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen változtasson.

Létszám

Tájékoztató létszám: 30-45 fő. Az utat minimum 30 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Közepesen nehéz magashegyi túra, ezért átlagos erőnléttel teljesíthető. Ha nem sportolsz rendszeresen, akkor érdemes a túra előtt kicsit edzeni (pl. futni).

Szállás

A pénteki és szombati estét három, egymáshoz nagyon közel fekvő, azonos felszereltségű és minőségű panzióban fogjuk tölteni a Kis-Fátra szívében, Stefanova településen. A szobáink 2-3 ágyasak, saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel, ágyneművel. A szálláson étterem, bár, ingyenes wifi található.

Terület

A magyarok által kevésbé ismert hegység Szlovákia északnyugati részén, a Vág folyó (Váh) két oldalán helyezkedik el. Bár a hegység csúcsai nem túl magasak (1500-1700 méter közöttiek), rendkívül változatosak: sötétzöld fenyvesek, zúgó vízesések, füves-virágos lankás hegyhátak és meredek sziklás hegyormok váltják egymást. A Kis-Fátra állatvilága sok ritka és védett fajt tartalmaz, a kiterjedt erdőségek kedvező életfeltételeket nyújtanak a máshonnan már kipusztult állatoknak, a barna medvének, a hiúznak.

Időjárás

A Kis-Fátra időjárása meglehetősen változékony. Napsütéses időben is hirtelen (néhány óra alatt) óriási esőfelhők gyűlhetnek össze. Előfordulhat több napos eső, de tartós napsütés is. A nappali legmagasabb hőmérséklet 15-18 C közt várható. Mindenképpen ajánlatos rétegesen öltözni, a vízálló felszerelésre kimondottan oda kell figyelni.

Felszerelés

Réteges túraöltözet, meleg váltásruha, polárdzseki, esőkabát és esőnadrág, fejlámpa, kamásli, impregnált túrabakancs, váltás cipő, sapka vagy kendő, napszemüveg, kis hátizsák.

Higiénia

A higiénikus viszonyok jók, akárcsak itthon, a csapvíz és a túravezetők által ajánlott karsztforrások és patakok vize fogyasztásra alkalmas! Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, széntabletta illetve sebfertőtlenítő és ragtapasz, valamint fásli. Kullancsok itt is vannak, esténként és hazatéréskor is ellenőrizni kell magunkat!

Élelem

A túra a szálláson kapott reggeli kivételével önellátó. Az élelmiszereket célszerű itthonról vinni, amiből a napi túrákra szendvicseket lehet készíteni, továbbá csokit, szőlőcukrot, müzliszeletet, gyümölcsöt, mert a túrák folyamán nincs élelmiszer vásárlási lehetőség! A túrák közben alkalmanként érintünk éttermet, büfét, de a szállásunkon is van lehetőség meleg ételt enni, vacsorázni.

Pénz-ügy

Szlovákiában a fizetőeszköz az Euró. Eurót itthon kell váltani, a túra folyamán pénzváltási lehetőség nem lesz. Az általunk felkeresett szolgáltatóhelyeken a bankkártyákat nem mindenhol fogadják el. Ajánlott költőpénz vérmérséklettől függ: 10.000-15.000 Ft-nak megfelelő Euró, élelmiszerekre.

Felvonó díja: kb. 9,5 Euró fel, 11 Euró oda-vissza

Vám

Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.

Csomag

Buszos útjaink esetében is él a csomagokra vonatkozó súlykorlát, hiszen nem terhelhetjük túl a buszt, mert az veszélyeztetné mindenki biztonságát. A határ 15 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomag terébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek, teniszütő, kazettás magnó, napernyő, stb…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak. Célszerű túrázásra alkalmas öltözékben utazni, mert az első napon a túraútvonalra indulás előtt csak a buszban lehet átöltözni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 1.350 Ft/fő
Top: 1.770 Ft/fő
Top extra: 2.820 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 2.495 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.996 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés