Cserhát, Karancs-Medves

Palócföld legjava: várak, vulkánok, csodálatos panorámák, Hollókő és a Páris patak rejtelmes szurdokvölgye

Indulás helye: Somoskőújfalu, Határ büfé parkoló, 2020. november 7-én szombaton, reggel 08:30-kor. 48.154160 N, 19.815878 E
Szállás és ellátás: Garábon, vendégházban 2-3 ágyas szobákban, a vacsora kivételével önellátó.
Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Út ára tartalmazza

- a szállást Garábon hangulatos vendégházban,
- a szombati bogrács vacsorát és a borkóstolót,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a túra helyszínére való eljutást (de igény esetén biztosítunk transzfert az egész programunkhoz),
- az egyéb étkezéseket,
- a Somoskői (kb. 400 Ft) és a Hollókői vár belépőt: (kb. 1200 Ft).

Utazás

Egyénileg autóval. Általunk javasolt útvonal Budapest felől az M3-as autópályán majd a 21-es főúton Salgótarján érintésével Somoskőújfaluig, a somoskőújfalui Határ kocsma melletti parkolóig.

Ha nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz kisbuszos transzferünkhöz melynek felára 9.900 Ft. Transzfer esetén találkozó 2020. november 7-én szombaton 07:15-kor, a XIV. kerület, Mexikói út metrómegállónál, a parkolóban. Egy kisbuszt keressetek Eupolisz logókkal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el. Túránkat 15 főig egy, 16-20 fő között két túravezető kíséri.

Túra nehézsége

A túrák teljesítéséhez elég, ha átlagosan sportos az erőnléted. A gyalogtúra során a magabiztos koordináció és a szédülésmentesség elengedhetetlen és fontos a bejáratott, betört, vízálló bakancs viselése! 

Szállás

A Cserhát hegyei között megbújó Garábon, a Gesztenyés Vendégházban, két-, háromágyas, külön fürdőszobás szobákban szállunk meg.


Terület

A Cserhát az Északi-középhegység egyik tagja. Északról az Ipoly völgye, keletről a Tarján-patak és a Zagyva, délen az Alföld, nyugaton pedig a Nógrádi-medence és a Börzsöny határolja. Kőzetei és felszínformái is rendkívül változatosak. A két szomszédos hegységtől, a Börzsönytől és a Mátrától eltérően itt nem a vulkanikus kőzetek vannak többségben, hanem a földtörténeti újkorban lerakódott üledékes kőzetek. Egyes tájföldrajzi beosztások a Cserháthoz sorolják a Salgótarján közelében, az országhatárnál emelkedő Karancs és Medves hegységeket is.

Időjárás

Változatos őszi idő várható a túrán, így mindenképp figyeljétek az aktuális időjárás előrejelzéseket.

Felszerelés

Vízálló, bejáratott túrabakancs feltétlenül szükséges, kis-közepes hátizsák a víznek és az ételnek, esőkabát. Másnapra váltás ruha. Ezen felül igény esetén túrabot, fejlámpa, napszemüveg és naptej is legyen nálatok.

Élelem

A túra a szombati vacsora kivételével önellátó. Arra kérünk Benneteket, hogy készüljetek elegendő élelmiszerrel, mivel nem lesz idő a vásárolgatásra, és a lehetőségek is korlátozottak a boltok tekintetében. Igény esetén, Hollókőn lesz lehetőségünk étteremben is enni a várlátogatást követően.

Pénz-ügy

Készpénzt mindenképpen hozzatok magatokkal a kisebb kiadásokra, kártyával több helyen nem lehet fizetni.
Várható belépők:
Somoskő vára: 480 Ft
Hollókői vár: 1200 Ft

Biztosítás

Storno Basic: 1.245 Ft/fő (önrész: 20 %)

Transzferrel:
Storno Basic: 1.740 Ft/fő (önrész: 20 %)

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés