A Bükk legjava

Kétnapos túrázás barlangfürdőzéssel egybekötve

Indulás helye: 2020. november 21-én szombaton, reggel 09:00 órakor, Bükkszentléleken a Szentléleki Pálos Kolostorrom melletti parkolóban. Koordináták: N 48.118511, E 20.526883
Szállás és ellátás: Miskolctapolcán panzióban, reggelivel.
Utazás: Egyénileg. Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 9.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd, ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Út ára tartalmazza

- szállást panzióban, két, három szobákban, saját fürdőszobával,
- a reggelit,
- a borozást első este,
- a szervezést és a túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a túra helyszínére való eljutást és hazautazást,
- a reggelin kívüli étkezéseket,
- a belépőket.

Utazás

Egyénileg autóval. Általunk javasolt útvonal Budapest felől az M3-es autópályán Miskolc irányába. Elhagyjuk az autópályát Miskolc felé a 151. kijáratnál és az M79-es úton haladunk Miskolc felé. Miskolcon belül a 30. kijáraton rátérünk a Miskolc kelet/Felsőzsolca felé vezető 3. számú útra. Miskolcon belül a 3. útról rákanyarodunk az Ady Endre / 26. sz. útra, majd balra a Szeles utcára és tovább egyenesen a Jókai Mór, Fazekas, Vologda utcákon, majd a Győri kapun keresztül az Andrássy Gyula utcára. Tovább egyenesen a Kiss Tábornok úton, Árpád úton, Hegyalja úton, majd a Vadas Jenő úton elhagyjuk Miskolcot és tovább egyenesen Bükkszentlélekig.

Ha nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz kisbuszos transzferünkhöz, melynek felára 9.900 Ft. Transzfer esetén találkozó 2020. november 21-én reggel 06:00 órakor a Keleti pályaudvar posta felöli parkolójánál.

Létszám

Tájékoztató létszám: 10-20 fő. Az utat minimum 10 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Az első napon közepes nehézségű gyalogtúra végig jól jelzett turistautakon, ösvényeken, erdészeti utakon. A második napon hosszú gyalogtúra, viszonylag kevés szintkülönbséggel, jól jelzett turistautakon, ösvényeken, néhol széles erdészeti utakon, köves úton. Vízvételi lehetőség a túrákon nincs, mindig vigyünk magunkkal kellő mennyiségű folyadékot.

Szállás

Miskolctapolcán színvonalas fogadóban. Két és háromágyas, fürdőszobával ellátott szobákban. Az ágynemű és a törölköző biztosított.

Terület

A Bükk-hegység hazánk egyik leglátványosabb karsztos hegyvidéke, töbrökkel, víznyelőkkel, barlangokkal, a Bükk-fennsík peremén látványos sziklavonulatokkal, ahonnan tiszta időben a Tisza ezüstös szalagjától a Tátra havas gerincéig elláthatunk. A terület ma nemzeti parki oltalom alatt áll, melyet a sok természeti látnivaló mellett értékes állat és növényvilága is indokol. Túránk során a hegység legszebb látnivalóiból merítünk, melyek nem csak nappal, hanem éjszaka is gyönyörűek, hiszen a csillagos ég alatt teljesen más arcukat mutatják, mint azt megszoktuk. A Fennsík déli pereméről kitekintve alattunk Eger és az Észak-Alföld fényei csillognak egészen a tiszaújvárosi gázfáklyákig, míg északon a felvidék apró falvainak fényei pislákolnak a sötétben. A hegyipatakon  megcsillanó Hold fénye, a hegyoldalon végigmorajló szélfúvás egy másik világba visz minket.

Időjárás

Hideg őszi idő várható, változatos csapadékkal, az évszaknak megfelelő hőmérsékletekkel.

Felszerelés

Túrafelszerelés szükséges, elsősorban egy kényelmes, bejáratott, vízálló bakancs. Túranadrág, póló vagy túraing, minőségi, jó nedvességleadó, vízhólyagokat nem okozó túrazokni, fejfedő, napszemüveg. A hideg, esetleg nedves időjárásra miatt esőkabát, réteges túraöltözet, váltásruha, hosszú nadrág és dzseki. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek, fáslinak vagy túrabotnak! A váltás ruha a túra idejére a kocsiban, buszban maradhat.

Élelem

Túránk alapvetően önellátó. A szálláson reggelit kapunk, aminek az árát a túra részvételi díja tartalmazza. Szállásunkon a vacsorázási lehetőség biztosított. A szállásunk környékén van pár étterem, és kisbolt. Itt is lehet vacsorázni, illetve beszerezni a szükséges alapélelmiszereket. Ebédelési lehetőség étteremben, fogadóban a túrák során nem lesz és mivel eldugott vidékeken, a természetben túrázunk, javasoljuk, hogy napközbenre a túrákra élelmet, szendvicseket hozz magaddal! A boltok száma erősen korlátozott a túrák során.

Pénz-ügy

Készpénzt és/vagy bankkártyát hozzatok a kisebb kiadásokra.

- Miskolctapolcai barlangfürdő belépő: 3100 Ft / fő.

Biztosítás

Storno Basic: 1.245 Ft/fő (önrész: 20 %)

Transzferrel:
Storno Basic: 1.740 Ft/fő (önrész: 20 %)

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés