Árvai-Beszkidek: Babia Gora (1725 m) és Pilszkó (1557 m)

Téli túra az elfeledett Árvai-Beszkidek csodálatos téli hegyvidékén

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert azkorlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Szállás és ellátás: menedékházban, reggelivel.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Út ára tartalmazza

- a szállást menedékházban 1 éjszakára, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
- egy reggelit
- a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a kiutazás költségeit (A transzfer ára: 14.900 Ft)
- a biztosítást,
- a reggelin kívüli étkezéseket.

Utazás

A találkozó helye és ideje egyéni kiutazás esetén: Sósvízi menedékház (Chata Slana Voda) melleti parkoló, Polhora.

GPS-koordináta: 49.5265204674674, 19.473070541761647
Térkép: https://goo.gl/maps/AgczX4bFexRUcDef7

Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 14.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Transzfer esetén találkozó 5:50 kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 hajóval szemben), indulás 6:00 órakor!

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az egyéni kiutazások függvényében a létszám kis mértékben emelkedhet. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Az Árvai-Beszkidekbe irányuló túráink klasszikus magashegyi túrák, melyek túrázási tapasztalatot, szédülésmentességet és kitartást feltételeznek. A magashegységi körülmények között a túrák sikeressége nem garantált, az aktuális időjárási viszonyok ezt nagyban befolyásolhatják. Rossz idő esetén természetesen gondoskodunk alternatív, biztonsággal járható útvonalak választásáról. Ha aktívan túrázol, akkor a napi túrák teljesítése nem jelenthet problémát.

Szállás

Menedékházban, 2-4 ágyas szobákban. Hálózsákot célszerű hozni.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat havazás, szélvihar, ezért fontos a megfelelő, réteges öltözködés.

Felszerelés

Kishátizsák a napi túrákhoz, bejáratott, vízálló túrabakancs, kesztyű, sapka, réteges túraöltözet, esőkabát, fejlámpa, elemózsia és folyadék, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg. A komolyabb ereszkedések miatt javasolt a túrabot használata is. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek vagy fáslinak!

Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz avagy a kijelölt források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat.

Élelem

A vasárnapi reggelin kívül önellátó. A menedékház éttermében lehetőség van tradicionális árvai ízvilágú ételeket is megkóstolni.

Pénz-ügy

Célszerű Magyarországon Eurót váltani. Mindenképp készpénzt hozz magaddal! Költőpénznek nagyjából 10-15.000 Ft-nak megfelelő Eurót ajánlunk, vagy amennyit itthon is elköltenél 2 nap alatt.

Vám

Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!) vagy útlevél.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
"Sí-Profi hótalpas túrázásra": 1720 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 1.745 Ft/fő, (önrész: 20%) önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.396 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Transzferrel:
Storno Basic: 2.490 Ft/fő, önállóan is köthető,
Storno Kombi: 1.992 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés