Ausztrália

Kiscsoportos utazás a kenguruk földjére

Út ára tartalmazza

a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet, 
- az Ausztrálián belüli utazásokat a program szerint bérelt kisbusszal,
- 2 éjszaka szállást apatmanokban,
- 6 éjszaka szállást szállókban, két ágyas, légkondicionált, saját fürdőszobás szobákban,
- a vonatjegy árát Cairns és Kuranda között,
- a buszjegy árát Kuranda és Cairns között,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

Út ára nem tartalmazza

- a repülőjegyek, valamint illetékek árát, és a lehetséges repülőtéri kilépési illetékeket,
- a biztosítást, az esetleges védőoltások árát,
- a belépőket, a lehetséges fakultatív programok árát, és az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 220 Ft/1 AUD (ausztrál dollár) árfolyamig tudjuk tartani. Ha az ausztrál dollár (AUD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket!

A nemzetközi repülőjegy várható ára illetékekkel együtt Budapest – Sydney és Cairns – Budapest 400.000 Ft – 420.000 Ft.

A belföldi repülőjegyek ára a Sydney – Alice Springs - Cairns útvonalakon összesen 90.000 Ft - 100.000 Ft között várható.


Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal.

Amennyiben érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a szállodába történő eljutásod és távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

kényelmes, bérelt buszokkal, hajóval, belföldi repülőjáratokkal és vonattal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-10 fő.

Túra nehézsége

A túrák önmagukban könnyűek, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetőek. Azonban az ország északkeleti részének trópusi vagy középső részének sivatagi klímája több kitartást kíván. Ha szoktál időnként túrázni, vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. Az Ulurunál történő túrázások során viszont fel kell készülni a nagy melegben (akár 35 - 40 Celsius fok) való gyaloglásra.

Szállás

Szállásaink tiszták és igényesek, európai színvonalúak. Különböző szállás típusokat veszünk igénybe utunk során. A szállókban a szobák két ágyasak és mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel ellátott fürdőszobával. A szobákban van ágynemű és törülköző. Az apartmanok 1 vagy két külön hálószobával rendelkeznek. Apartmanhoz tartozik konyha, hűtő, nappali, valamint egy vagy két fürdőszoba. A szobákban mindig van tiszta ágynemű, de törülközőt nem mindig kapunk. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon általában van wi-fi.

Terület

Az Ausztrál Államszövetség a Föld hatodik legnagyobb, kontinensnyi méretű országa. A déli félteke 10. és 40. szélességi körei között található, keletről az Indiai-, nyugatról a Csendes-óceán határolja. Területe Magyarország nyolcvanszorosa, míg lakosai csupán két és félszer annyian (23 millió) vannak. Területének java részét az úgynevezett Outback, a világ egyik legősibb tája foglalja el. Vörös por és sziklák magányosan álló házikókkal megszakítva. Földrajzilag három részre osztható: keleten a tengerparti síkság és a Nagy-Vízválasztó hegység található. Itt él a népesség nagy része. Középen terül el a Belső-ausztráliai-medence, nyugaton pedig a Nyugat-ausztrál-fennsík. Legmagasabb csúcsa a 2228 méter magas Mt. Kosciuszko, legnagyobb városa a 4,6 milliós Sydney, fővárosa Canberra. Ausztráliának a világon egyedülálló növény- és állatvilága van, mert az évmilliók óta elkülönült a többi kontinenstől. A végeláthatatlan síkságokon kenguruk ugrándoznak, az eukaliptusz fákon koalák, a bokrok között wombatok és kazuárok bóklásznak. Keleti partja mellet húzódik Földünk legnagyobb korallzátonya, a 34 millió hektáron elterülő, 3000 zátonyból és kb. 900 kis szigetből álló Nagy-korallzátony, mely az űrből s látható. Az itt élő emberek barátságosak és közvetlenek, úgy tűnik, mintha Európában lennénk, hasonló szokások és életmód, csak néhány nap után esik le, hogy ez a hely teljesen más.

Ország

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. Sivatagban, erdőben, parkok területén, útközben nem mindenhol lesz térerő. De csak azok a telefonkészülékek működnek, melyek bírják a 3G rendszert kezelni, vagyis a régi telefonok nem biztos, hogy működnek. Wi-fi a szállásainkon van.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége eltér az itthonitól (240 V) A konnektorok csatlakozója is
eltér az itthonitól, amihez átalakítót be lehet szerezni itthon. Alábbi linken meg lehet nézni milyen a
konnektorok csatlakozója:
https://www.marchborond.hu/kulfoldikonnektor
https://www.worldstandards.eu/electricity/plug-voltage-by-country/
A kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Útközben a
kisbusz szivargyújtójáról lehet tölteni. Hozzatok magatokkal átalakítót és elegendő tartalék akkumulátort.

Időeltolódás: Utunk során több időzónát is fogunk érinteni. Sydney és környékén + 10 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Sydney és környékén este 22:00 óra a pontos idő). Alice Springs, Uluru, Kings Canyon + 8 óra 30 perc Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Alice Springs, Uluru, Kings Canyon területén este 20:30 óra a pontos idő). Cairns + 9 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Cairns területén este 21:00 óra a pontos idő).

Veszélyek: Nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Ausztrália közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, maximum nagyvárosokban lehet olyan veszély, mint más országokban is. Annak ellenére, hogy az általunk meglátogatott területek teljesen biztonságosak, de biztos, ami biztos, mindig legyen nálunk útlevelünk fénymásolata, és értékeinket ne hagyjuk szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Ausztráliában hemzsegnek a különböző mérgező és egyéb módon veszélyes állatok. Kígyók, skorpiók, százlábúak, sósvízi krokodilok, cápák, medúzák, és még sorolhatnánk, de ezekkel az utunk során nagy valószínűséggel nem fogunk találkozni. Ugyanakkor az általunk bejárt területeken nem kizárható, hogy előfordulhatnak veszélyes állatok. A balesetek megfelelő elővigyázatossággal, körültekintéssel elkerülhetőek. Bokros sűrű növényzettel borított részeken körültekintően, óvatosan, nagy zajt csapva közlekedjünk, kövek alá, repedésekbe, üregekbe ne nyúlkáljunk se a szárazföldön, se a tengerben. Csak kijelölt helyeken fürödjünk a tengerben is, akármilyen csábító is lehet egy elhagyatott partszakasz.

Időjárás

Az ország egyharmadára a trópusi, kétharmadára a mérsékelt óceáni éghajlat a jellemző. Az évszakok pont ellentétesen alakulnak, mint nálunk, amikor itt tél van, ott nyár. A parti területeken a tenger kiegyenlítő hatása mérsékel, míg a belső területeken a szélsőséges hőmérsékleti értékek jellemzőek. A nyári passzátszelek bőséges monszunesőket hoznak a kontinens északi és északkeleti részére. A keleti part északi részének időjárása trópusi, a hőmérő higanyszála napközben elérheti a 25-30 fokot, és estére sem esik 20 °C alá. Esők az utazás időszakában nem jellemzőek. Ahogy haladunk déli irányba, egyre csökken a hőmérséklet. Sydney-ben kora nyári késő tavaszias idő várható. A tenger szinte végig fürödhető hőfokú. A kontinens belseje száraz, a nappalok forrók, az éjszakák hűvösek, nagy az ingadozás.

Felszerelés

Nagy túrazsák (ebbe kerül a felszerelésed nagy része) vagy sport táska, kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). A nyári lábbeli vagy túraszandál mellett a sivatagos terepen is elengedhetetlen egy, a bokát jól tartó és kényelmes túracipő, fejfedő, könnyen száradó, esetleg lecsatolható szárú túranadrág, rövidnadrág, esőkabát, laza, szellős ruházat, legalább egy váltás ruha hideg időre az esti órákra, elemlámpa (fejlámpa), elemek a lámpába, fényképezőgépbe, hálózati átalakító, napszemüveg, naptej, fürdőruha, papucs vagy szandál a zuhanyzáshoz és még az utazásokhoz szükséges egyéb kellékek. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre. A szállások egy részén van mosási lehetőség, így nincs szükség háromheti váltás ruházatra. A fényképezéshez esetleg egy könnyű állvány használata ajánlott. Érdemes lehet távcsövet is hozni, mert lehet, hogy nagy távolságban láthatunk vadon élő állatokat.

Higiénia

Ausztráliában nincs szükség védőoltásra, és a higiéniával sincsenek gondok. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást, ill. hastífusz ellenit. Az oltásokról a háziorvosnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes elhozni: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót, valamint seb fertőtlenítőszert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt. Fontos a magas faktorszámú naptej és a napszemüveg is.

Élelem

Az ország elszigeteltségéből adódóan nagyon szigorúak a belépési szabályok. Vámvizsgálatnál be kell jelenteni minden magunkkal vitt élelmiszert, növényt és állati eredetű terméket, sőt még a bakancsunk talpára ragadt sárdarabokat is leszedetik (további infó: http://www.immi.gov.au/). Az út során mindig lesz alkalom bevásárolni friss kenyeret, palackos vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszereket. Az árak a magyarországiaknál sokkal magasabbak.

Pénz-ügy

Ausztrália fizetőeszköze az ausztrál dollár (AUD), amiből egy kb. 220-230 forintba kerül. Kivitelre az
eurót vagy a dollárt javasoljuk, mivel AUD-t Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni. Az országban
használhatjuk hitelkártyáinkat (VISA, Mastercard stb), azzal szinte mindenhol lehet fizetni. Ausztrália
magyar szemmel nézve drága ország. Étteremben egy kávé kb. 3-4 AUD; egy sör 5-8 AUD; egy főétel kb.
20-30 AUD. Költőpénznek napi 70-80 AUD-t javaslunk, de ez vérmérséklettől függően erősen változhat.
 
Néhány belépő és fakultatív program tájékoztató jellegű árai: 
Harbour Brigde mászás 220 AUD
Harbour híd kilátó 15 AUD
Uluru belépő 25 AUD
Kuranda felvonó 50 AUD
Cairns krokodil farm 35 AUD
Cairns állatkert 34 AUD
Tjapukai AboriginalCultural Park 65 AUD
Fakultatív kirándulás Fitzroy szigetre 70 – 120 AUD
Nagy-korallzátony egy napos szervezett túra 90 – 200 AUD

Vám

Magyar Állampolgároknak Ausztráliába való beutazás előtt online vízumot kell igényelniük, mellyel 90 napig tartózkodhatunk országban és ami az igénylés napjától egy évig érvényes. (http://www.immi.gov.au ) Fontos, hogy útlevelük érvényessége legalább hat hónappal meghaladja azt a dátumot, amikor az országot elhagyjuk.

Csomag

Legyen egy nagy túrazsákod (ebbe kerül a felszerelésed nagy része) vagy sport táskád, és egy kis hátizsákod, amelyeket úgy pakolj meg, hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas#kezipoggy

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 - 23 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt a 20 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 8.580 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 12.900 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Kombi: 25.960 Ft/fő (önrész:10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés