Erdély: Al-Duna, Herkulesfürdő, Kazán-szoros

Vadregényes túrák a Cserna-völgyében és a Kazán-szorosnál.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Út ára tartalmazza

- az utazást kisbusszal,
- a szállást panzióban, két-három ágyas szobákban,
- két reggelit,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a reggeliken kívüli étkezést (vacsora igényelhető: 6.000 Ft/fő/a két alkalomra!)
- a biztosítást.
- belépőket

Utazás

kisbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Közepes nehézség, de szükséges hozzá némi túratapasztalat. A Domogled csúcstúra azonban már nagyobb nehézséget jelent, a jó 850 méteres szintkülönbség, a sziklás, meredek, néhol kitett és kevéssé jelölt túraútvonal miatt. Ez a túra azonban opcionális, kihagyható!

Szállás

Herkulesfürdőn tiszta, rendezett panzióban fogunk megszállni. A szobák többsége kétágyas, saját fürdőszobával rendelkezik, de van néhány háromágyas szoba is. Ágynemű, törülköző van a szállásunkon, hálózsák nem szükséges!

A szállásunkon található étteremben van lehetőség vacsorát igényelni, 6.000.-Ft/fő a két alkalomra! Ha kérsz vacsorát, az erre való igényt legkésőbb a jelentkezési határidőig, kérjük jelezni! A vacsora háromfogásos: leves, főétel, desszert. Ha vegetáriánus vagy, kérjük tüntesd fel!

Időjárás

Általában melegebb időre számíthatunk, mint Magyarországon, a június / szeptember elején nem jellemző az eső, de egy zápor a hegyvidéken bármikor előfordulhat!

Felszerelés

Túrafelszerelés szükséges, elsősorban egy kényelmes, bejáratott, vízálló bakancs, egy jó esőkabát, valamint egy melegebb pulcsi, sapka, és legyen nálad váltás ruházat. A túrákhoz hozz magaddal egy kisebb méretű kényelmes hátizsákot is, az éppen nem szükséges holmid és a nagytáskád végig a panzióban hagyhatod. Ha belecsobbannál a Cserna-mentén fakadó, nagyon egyszerű viszonyokat felmutató, de rendkívüli gyógyhatású hőforrásokba, akkor a fürdőruhádat se felejtsd otthon! :)

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Élelem

Az árak a magyarországinál valamelyest alacsonyabbak, különös tekintettel az éttermi étkezésre, italokra. Itthonról a túrázáshoz tervezett élelmiszereket érdemes magaddal hoznod, mert vásárlásra kevés lehetőségünk lesz. A szálláson hűtőszekrény nincs, úgyhogy lehetőleg tartós élelmiszerekkel készülj. A szálláson reggelit kapunk, és bőséges vacsora is igényelhető.

A részvételi díj tartalmazza a reggelit, és szállásunkon vacsora is igényelhető, ennek ára: 6.000 Ft/fő. Étkezési igényedet kérjük jelezd jelentkezéskor! 
 
Javasoljuk a vacsorát a szállásunkon elfogyasztani, mivel a belváros éttermei távolabb vannak, s nagyobb csoport kiszolgálása tapasztalataink szerint nehézségekbe ütközik.

Pénz-ügy

Javasoljuk, hogy valamennyi készpénzt, Román Lei-t hozz magaddal, itthon bankban, pénzváltónál könnyebben tudsz váltani!
Pénzváltásra a helyszínen nincs lehetőség, de tudsz felvenni pénzt bankautomatákból is.

Ha esetleg nem tudsz Leit-t váltani, ne Forintot, hanem Eurot hozz magaddal!

Belépők:
- hajókirándulás a Kazán-szorosban: kb. 10 Euro ( 45 Lei)
- Veterani barlang (ha nyitva van): kb. 10 Lei
- Vacsora két alkalomra: 6.000 forint. ( Ezt jelentkezéskor meg kell rendelned! )

Vám

Magyar állampolgárok részére a kártya formátumú személyi igazolvány is elég.

Csomag

Buszos útjaink esetében is él a csomagokra vonatkozó súlykorlát, hiszen nem terhelhetjük túl a buszt, mert az veszélyeztetné mindenki biztonságát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják. A súlykorlátot a felszállásnál méréssel ellenőrizhetik. A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 1.380 Ft/fő
Top: 1.815 Ft/fő
Top extra: 3.000 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 4.795 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 3.836 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés