Spanyolország (Kantábria, Asztúria, Baszkföld)

Spanyolország északi részének csodálatos nemzeti parkjai, hegycsúcsai és vadregényes tengerpartjai

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag

Út ára tartalmazza

- a közlekedést végig a program során bérelt kisbusszal,
- a szállást 7 éjszakára színvonalas szállókban vagy apartmanokban,
- 3 svédasztalos reggelit az elsp szálláson,
- a programban szereplő kirándulásokat,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a biztosítást,
- a belépők árát
- és az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 370 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára (Budapest - Bilbao - Budapest útvonalon) kb. 90.000 - 140.000 Ft között alakult.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Bilbaoig repülővel, Kantábrián, Asztúrián és Baszkföldön belül bérelt busszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A gyalogtúrák nehézsége közepesen nehéz, egyes szakaszokon a túrák során nehéz lehet, amit befolyásolhat a időjárás és az adott túrák különböző szintemelkedése. A napi túrák hosszúak, egész napot ölelnek fel. A napi túrák teljes hosszát, és szintemelkedését megtalálod az adott túranap leírásában. (Túrák nehézsége: 3-4 bakancs; ld. az adott túranapnál)

Szállás

Szállásaink színvonalas, jó elhelyezkedésű panziókban, hotelekben, vagy apartmanokban lesznek. A szobák mérete, felszereltsége és tájolása eltérő lehet. A szobák két vagy háromágyasak, így az egyedül jelentkezőket össze társítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Baszkföld (baszkul:Euskadia) - Spanyolország önálló közössége, a történelmi Baszkföld hét megyéjéből jelenleg három -Araba, Bizkaia és Gipuzkoa - Spanyolország északi részén található, mintegy 7.234 négyzetkilométer területen. Jelentősebb települései: San Sebastian, Bilbao, Vitoria. Legismertebb települése: Gernika. Nyelvjárás: spanyol és baszk.

Asztúria: Asztúriai Hercegség, területe: 10.604 négyzetkilométer, tartományi központja: Oviedo, lakosainak száma: kb. 1.000.000 fő. Nyelv: spanyol, aszturiai. Legjelentősebb nemzeti parkja: A Picos de Europa. Legismertebb személyiség: Fernando Alonso, Forma-1-es pilóta.

Kantábria: Területe: 5.321 négyzetkilométer, tartományi központja: Santander, lakosainak száma: kb. 580.000 fő. Ismertebb települései: Santillana del Mar, Comillas (Gaudi–ház) Nyelv: spanyol. Spanyolország negyedik leghegyesebb tartománya a domborzatot tekintve. Területe történelmi emlékekbe gazdag, legismertebb emlékei az Ősi Barlangrajzok: Pl: Altamira Barlang.

Időjárás

Mivel utazásunk során óceánparti és hegyvidéki térségeket egyaránt érintünk, meglehetősen változékony időjárásra kell készülni. A Vizcayai-öböl (Észak-Spanyolország) mentén óceáni hatás uralkodik, itt túlnyomórészt 20-26C körüli hőmérsékletre és napsütésre számíthatunk. Hajnalban azonban hűvös is lehet, párás lehet! Az óceánparton gyakran igen erős szél fúj. Ezzel ellentétben a Picos de Europában a nagyobb magasságból adódóan nappal is hűvösebb is idő várható, a hegyek között csapadékos időjárás, vagy hirtelen nyári zápor könnyen előfordulhat!

Felszerelés

Az éghajlat helyszíntől függően rendkívül nagy változatosságot mutat, így utunk során rendkívül változatos helyszíneket látogatunk meg. A ruházat kiválasztásánál ezt mindenképp figyelembe kell venni. Feltétlen szükséges a "réteges", változatos öltözködés. A óceánparti területeken nyitott szandál, sportcipő, rövidnadrág és póló, míg a hegyvidéki területeken lehetőleg vízálló túrabakancs vagy túracipő, hosszúnadrág, pulóver esetleg túrabot is szükséges. A hegyvidéki területek esetleges esős időjárására se felejts el felkészülni: vízálló-lélegző dzseki, nadrág szükséges. Napsütéses időben napszemüveg és a kilógó testrészekre naptej, illetve ajakápoló is szükséges lehet. Kell egy kishátizsák a napi túrákhoz, törölköző, és fürdőnadrág a tengerpartra. A felszerelésedet egy nagy utazótáskába, vagy hátizsákba pakold!

Higiénia

A higiéniás viszonyok a Nyugat-Európában megszokott szinten vannak.

Élelem

Mivel Spanyolországban az élelmiszerárak nagyjából a magyarországihoz hasonlóak, felesleges 8 napra való eleséget bekészletezni és cipelni. Friss pékáru, gyümölcs, zöldség, tejtermék, üdítőitalok vásárlására útközben lesz lehetőség szupermarketekben, gyakorlatilag minden alapélelmiszer beszerezhető. A helyi specialitások kipróbálása végett pedig esténként mindenképp javasolt, hogy néha beüljünk a városokban egy-egy étterembe, ételbárba. Egyszerűbb vacsora étteremben főtétellel, desszerttel és itallal kb. 20-30 euro. Számolni kell azzal, hogy szieszta idejére, általában 14 és 17 óra között az üzletek jelentős része bezár.

Pénz-ügy

Az általunk javasolt költőpénz (min.) 70.000-80.000 Ft-nak megfelelő euró. Ez nagyjából fedezi a belépők, a szükséges alapélelmiszerek, apróbb ajándéktárgyak, képeslapok költségét. Ekkora összeg általában elég szokott lenni, persze ha valaki jobban be szeretne vásárolni, és inkább éttermekben étkezne, az ennél sokkal többet is elkölthet. Javasoljuk, hogy valamennyi készpénz mindenképp legyen nálatok, mert nem mindig leszünk bankautomata közelében.

Belépők (2022-es árak és ajánlott látnivalók természetesen vérmérséklettől függ ki hány helyre kíván bemenni):
Fuente Fé felvonó ára: 16 euró ( oda vissza)
Bilbao, Guggenheim Museum: 15 euró
Bilbao, Sikló: 2,50 euró/ irány (oda vissza: 4,30 euró)
Altamira-barlang: 3 euró
El Castillo barlang belépőjegy: 5 euró
Comillas, Gaudi-Ház: 7 euró

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, mely az utazás ideje alatt nem veszti el érvényességét.

Csomag

Legyen egy nagy (50 – 60 literes) hátizsákod, vagy utazótáskád, és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold, meg hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, ez persze légitársaságonként változhat. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az 
alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. 

A szigeteken használt kisbuszban korlátozott a hely, illetve néha rövid sétával kell megközelíteni a szállásunkat, ahová mindenkinek saját magának kell vinnie a saját felszerelését. A csomagok könnyebb elrendezése érdekében kérjük, hogy nagy bőröndöt, a kisbusz csomagtartójába nehezen passzintható gurulós bőrőndöt ne hozzál, inkább hátizsákba, utazótáskába pakolj! 

A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni kisbuszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. 

Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezetők ellenőrizhetik. A túrán érvénytelen vagy nem megfelelő (pl. világ területi hatállyal) biztosítással való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod! 

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Air & Cruise Top: 6.240 Ft/fő
Air & Cruise Extra: 9.600 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Storno Basic: 17.950 Ft / fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 
14.360 Ft / fő  (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.


Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés