Marokkó (észak)

Atlanti-óceán, Magas-Atlasz, Szahara körutazás, avagy: Marokkó ezer arca

Április 26-án induló programunkon jelenleg várólistát vezetünk, szervezési okokból. Kérjük, amennyiben részt szeretnél venni programunkon, küldd el jelentkezésedet, és amint lehetséges, visszajelzünk, tudjuk-e azt fogadni.

Vélemények

"Az út során nagyon jól éreztem magam, még többet is kaptam, mint amire számítottam, hála a gyönyörű célországnak, a túravezetőnek és a jó csapatnak. Legnagyobb élményt a merzouga-i sivatag, az Atlasz-túra és a Rif-hegység-beli túra nyújtott, ezeket semmi esetre sem szabadna kihagyni! Felejthető szakasz nem volt. Javasolnám ezt a túrát másoknak is!"
"A túrán annyi élmény volt, hogy még mindig nem sikerült feldolgozni mindet. Az út legnagyobb élménye természetesen a Toubkal, ahogy mentünk fel a kristálytiszta levegőben és a fülemben dobolt a szívem a csúcson az elfelejthetetlen. Elsőre mikor megérkeztünk Afrikába kicsit féltem, hogy mi lesz, mert minden olyan volt mint itt Európában, búzaföldek, utak, a táj stb. 4 óra éjszakai utazás után megérkeztünk Marakechbe és ott a főtéren szálltunk ki a buszból. 100 000 ember egy téren, szagok és ízek a levegőben, kígyóbűvölők, utcai konyhák és konyhának kinéző bizarr étkezdék, emberek szamárháton, motorral 40-el a tömegben, bennszülött mesélők, hangoskodás, bűz és mégis illat szóval helló Afrika. :) Mint egy lórúgás. Az agyad legmélyebb részéig hatolt, 3 óra alvás után is éber lettem, és rettenetesen vert a szívem."
"A Liszt Feri-hegyen könnyű volt megismerni 15 sok mindenre elszánt utazót meg egy túravezetőt - pl. hatalmas zsákjukról.
Aztán a 16 együtt töltött felejthetetlen nap alatt:
-  utaztunk buszon, repülőn és tevén
-  felszaladtunk hegynyi magasságba és lelopakodtunk a tenger szintjére
-  megfagytunk és bőrig áztunk a forró és száraz sivatagban
-  néztünk napfelkeltéket, a naplementék valahogy érdeklődés hiánya miatt elmaradtak
-  fülünkön folyt ki a kuszkusz..., de narancs lé és crep nélkül nem indult a nap
-  aludtunk tetőteraszon és pihe puha ágyban
-  alkudtunk, ahol csak bírtunk
-  vásároltunk, amennyit bírtunk
Jó volt. Próbáld ki, ha teheted, nem bánod meg."
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés