Kína

Utazás a Középső Birodalomba.

Hosszabbítási lehetőség: Sanghaj és Tongli.

Út ára tartalmazza

Az alapprogram során:
- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- 12 éjszaka szállást szállókban, saját fürdőszobás szobákban,
- az éjszakai vonatot Peking és Xian között,
- a tömegközlekedést (metró, busz, vonat ) a programok során,
- az egész napos kirándulást a Nagy Falhoz bérelt (nem menetrendszerinti) busszal,
- az egész napos kirándulást a Zhangjiajie Nemzeti Parkba bérelt (nem menetrend szerinti) busszal,
- az egész napos kirándulást Longshen rizsföldjeihez bérelt (nem menetrendszerinti) busszal,
- a bambusz tutajozást Yangshuo-ban,
- a biciklibérlést Yangshuo-ban,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

A hosszabbítás során:
- a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet,
- Shanghaiban Maglev mágnesvasúttal egy utat, a repülőtéri transzfer során, vagy külön programként,
- 3 éjszaka szállást szállóban, saját fürdőszobás szobákban,
- a vonat közlekedést Shanghai és Suzhou között,
- a Bund alagútban egy utat,
- a tömegközlekedést (metró, busz) a programok során,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet. 

Út ára nem tartalmazza

A részvételi díj nem tartalmazza a 3 napos kiegészítő programot, amely során Shanghai-ba utazunk. A kiegészítő program ára: 119 000 Ft.

Az alapprogram és a kiegészítő program ára nem tartalmazza: 
- a nemzetközi, valamint a belföldi repülőjegyek árát, és a repülőtéri illetékeket, 
- a kínai vízum díját, 
- a biztosítást, a belépőket, és az esetleges fakultatív programok költségeit, 
- az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 310 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket! 

Csak alapprogram:

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára Budapest - Peking és Guilin - Budapest útvonalon 200.000 - 400.000 Ft között várható illetékekkel együtt. A nagy különbséget az okozza, hogy Guilinből jó menetrenddel hazautazni nagyon drága, hosszú pekingi átszállással viszont normál árú. 

A belföldi repülőjegyek 
(Xian - Zhangjiajie és Zhangjiajie – Guilin) összesen 150.000 - 200.000 Ft illetékekkel együtt.

Alapporgram és hosszabbítás:

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy ára (Budapest – Peking és Shanghai – Budapest) útvonalon közvetlen járattal vagy egy átszállással 200.000 – 280.000 Ft között alakult illetékekkel együtt.

A belföldi repülőjegyek árai (Xian – Chengdu, Chengdu – Guilin és Guilin - Shanghai) összesen 150.000 – 200.000 Ft között várhatóak. 

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal. 

Ha a program nem a repülőtérről indul, akkor a találkozási helyre (pl. szálló) történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára a reptér és a szállás között: kb. 50-80 CNY /taxi.

Utazás

vonattal, bérelt kisbuszokkal, taxival, tömegközlekedési járművekkel, repülővel.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok többsége hétköznapi erőnléttel bárki által könnyen teljesíthető. A Hua Shan hegy felkeresésekor, ha valaki több csúcsot is szeretne megnézni, akkor számára elengedhetetlen a biztos mozgáskoordináció és szédülésmenetesség, valamint a nagy átlagnál jobb kondíció és kitartás.

Szállás

Az első éjszakát előreláthatólag a repülőn töltjük, attól függően, hogy milyen repülőjegyet veszünk. Utunk során szállókban szállunk meg. A szobák mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel ellátott fürdőszobával. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. A szobák mindig két ágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Az éjszakai vonatúton kapunk tiszta ágyneműt, de tisztálkodásra csak a vonat végében található mosdókagylót lehet használni. Szállásainkon van wi-fi.

Ország

Terület: Kínában a hivatalos nyelv a mandarin kínai. Az idegen nyelvek közül az angollal leginkább érdemes próbálkozni, de nagyon kevesen beszélik. Kína területe 9,6 millió négyzetkilométer, a világ negyedik legnagyobb országa. A szárazföldön határának hossza 22 800 km, szárazföldi partvonala kb. 18 000 km hosszú, rengeteg kikötővel. Az országhoz több mint 5 000 sziget tartozik. Domborzata nagyon változatos, nyugatról keletre haladva fokozatosan alacsonyodik. A Tibeti fennsík átlagosan 4 000 méterrel van a tengerszint felett, melyet 6-7 000 méteres hegycsúcsok vesznek körbe. Északkeletre tekintve terül el 1-2 000 méteres magasságban a Belső-Mongóliai fennsík. A z Északkelet-kínai és az Észak-kínai alföld az ország rendkívül sűrűn lakott termékeny vidéke. A Jangcétól délre terül el a Dél-kínai hegyvidék.

Időeltolódás: + 6 óra Budapesthez képest Kína egész területén, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Kínában 18 óra a pontos idő.).

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai gond nélkül működnek. Szállásainkon lesz wi-fi. Sajnos előfordulhat, hogy a kapcsolat akadozik. Nem minden szolgáltató oldalát lehet megnyitni. Pl. a google, gmail akadozik, vagy egyáltalán nem jön be. Többek között a facebook, twitter le van tiltva.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az itthoninak, (220 V), a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org Átalakítókat lehet helyben is venni.

Veszélyek: Alapvetően nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Kína közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, leginkább csak arra kell figyelni, vigyázni, mint amire más országokba történő utazások alkalmával is. Legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra, vigyázzunk a zsebtolvajokkal. Biztos ami biztos, mindig legyen nálunk útlevelünk fénymásolata, vízummal. Értékeinket ne hagyjuk szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk.

Időjárás

Utazásunk időpontjában azokon a területeken, amelyeket meglátogatunk, napközben 15 - 20 °C körül várható a levegő hőmérséklete, éjszaka pedig kb. 10 °C-ra hűl le a levegő. Zhangjiajie, Guilin, Shanghai városokban készüljünk a magas páratartalomra. Záporok, zivatarok előfordulhatnak, de tartós esőzés nem valószínű.

Felszerelés

Nagy hátizsák vagy sporttáska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, fontos, hogy erős, strapabíró anyagból legyen), kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Elemlámpa vagy fejlámpa, tartalék elemek, zsebkés (konzerv-, üvegnyitóval stb., pl. svájci bicska), kulacs, UV-szűrős napszemüveg, rovarriasztó. 
Ruházat: Szabadon viselhetünk európai ruhákat. Hosszú és rövidnadrág, egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel, pólók, ingek, blúzok, fürdőruha, napszemüveg. Az esőkabát legyen tartós (ne kelljen sajnálnunk), védjen a naptól és a tüskéktől. Hozzunk fejfedőket, nappal a naptól védjük meg velük magunkat. Túracipő, szandál, papucs. Bakancs nem szükséges. Biztos ami biztos, javasoljuk, hogy nedves törlőkendőt is hozz magaddal.


A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Szállásainkon mindig lesz fürdési lehetőség. A nyilvános illemhelyek esetében nomád viszonyokra készüljünk! Ebben a régióban a nyilvános WC-k többségét jobb elkerülni, főleg vidéken. Nagyvárosokban valamivel jobb a helyzet. Pekingben nagyon sok a nyilvános WC, melyek nagy többsége használható. Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod.

Védőoltás: Nincs kötelezően előírt védőoltás. Mindenképp javasoljuk azonban a hepatitisz A, B, a tetanusz és tífusz védőoltások megszerzését. Mivel a megfelelő védettség elérése céljából egyes oltásokat az indulás előtt akár több héttel korábban kell beadatni, fontos, hogy időben keresd fel háziorvosodat, a nemzetközi oltóközpontot (Budapest, XIII.ker, Váci út 70. Tel: +36 20 208-78-78, (+1) 816 0964), vagy a megyei ÁNTSZ kirendeltséget. 
 
Gyógyszerek: A szokatlan konyha és mikroorganizmusok miatt hasmenés előfordulhat. Az esetleges bélfertőzések elkerülése végett Neurosan, Smecta, Bolus Adstringens, vagy egyéb gyomorfertőtlenítő készítmény. Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, kálcium pezsgőtabletta, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Napvédő krém, Labello szükséges lehet!

Élelem

Utazásunk önellátó. Nincs értelme Magyarországról hozni élelmet. A nagyvárosokban európai színvonalú éttermeket és élelmiszerboltokat is találunk, de a kisvárosokban és vidéken be kell érnünk a helyi konyha meglehetősen egyszerű, esetlegesen idegen ízvilágú fogásaival. Utazás közben az étkezés is hasonló, nomád jelleget ölt. Az alap élelmiszereket (kenyér, különböző hús, zöldség, gyümölcskonzervek, rizs, tészta stb.), víz, üdítő és szeszes italok megvásárlására mindig lesz lehetőség a városokban és a nagyobb falvakban. Nem tudjuk biztosítani, hogy minden nap ugyanabban az időben, háromszor-négyszer megállunk étkezni, így aki ragaszkodik a sűrű és rendszeres étkezéshez, annál mindig legyen alapanyag. Mindig vegyünk elegendő vizet, iváshoz, fogmosáshoz, és az alapvető tisztálkodáshoz. Az áruválaszték a boltokban európai szintű, főleg a nagyvárosokban, de az alapvető élelmiszereket mindenhol megvehetjük. Mindig lesz lehetőség megállni, a városokban, falvakban található kávézókban ebédelni, vacsorázni, illetve a kisboltokban mindenki megveheti magának a személyes szükségletei szerinti élelmiszereket. Az árak nagyjából magyarországi szintűek.

Pénz-ügy

Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára: 6,7 renminbi, CNY (közkeletű nevén a jüan) = 1 USD. A nagyvárosokban vannak bankautomaták, de ritkán, jobb készpénzt hozni amerikai dollár (USD) vagy EUR formájában, mivel ebben a térségben ezeket a legkönnyebb váltani, de a legjobb a dollár. Az utazási csekk kivitele nem javasolt, mert ugyan lehetséges a váltása, de körülményes, és nem minden helyen lehetséges, ahol készpénzt amúgy váltanak és az árfolyam sem mindig kedvező. Javasolt, hogy csak hivatalos pénzváltó helyen, bankban váltsunk, és nem "feketén" az utcán. Költőpénznek napi 25-30 dollárt javaslunk, ami fedezi a szükséges alapétkezések, apróbb ajándéktárgyak költségét. Átlagos költés mellett (egy-két ajándék, képeslapok, esetleg plusz élelem, stb.) 500 – 600 USD elegendő kell legyen egy fő számára, de természetesen ez egyéni vérmérséklet függvénye, valamint a fentieken kívül még tegyünk félre kb. 330 - 350 dollárt belépőkre, fakultatív programokra.

Tájékoztató belépő árak:
Peking:
Láma templom – 25 CNY
Konfuciusz Templom – 30 CNY
Nagy Fal belépő – 45 CNY
Nagy Fal felvonó – 140 CNY
Ming sír – 50 CNY
Beihai park – 20 CNY
Jingshan park – 2 CNY
Tiltott Város – 60 CNY
Dob torony – 20 CNY
Harang torony – 20 CNY
Ég Temploma, és park – 35 CNY

Xian:
Városfalak – 54 CNY
Agyaghadsereg – 150 CNY
Belépő Hua Shan hegy – 180 CNY
Biztonsági heveder bérlés Hua Shan hegyen – 20 CNY
Felvonó Hua Shan hegyre – 220 CNY
Nyolc Halhatatlan temploma – 3 CNY
Harangtorony – 50 CNY
Dobtorony – 50 CNY
Muszlim negyed, Nagymecset – 25 CNY

Zhangjiajie:
Zhangjiajie nemzeti park belépő – 250 CNY
Zhangjiajie nemzeti park felvonó – 80 CNY
Tianmen hegy belépő – 240 CNY

Guilin:
Rizsteraszok – 100 CNY

Yangshuo:
Banyan Tree – 35 CNY
Moon Hill – 35 CNY
Water Cave – 60 CNY

Shanghai:
Yuyuan (Örömök) kertje – 40 CNY
Shanghai Tower – 180 CNY
Tongli város belépő – 100 CNY

Vám

Kínába magyar állampolgárok csak vízummal utazhatnak. A kínai vízumot az utasoknak egyénileg kell intézniük Kína budapesti nagykövetségének konzuli osztályán: Budapest, Benczúr u. 18. Telefon: 413-3381, Hétfő-péntek: 14:30-16:30.

A vonatkozó kínai törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége életbe lépteti a biometrikus vízum kérelmének online kitöltési és időpontfoglalási rendszerét. 2019. december 1-jétől a kérelmezőknek online ki kell tölteniük és ki kell nyomtatniuk az elektronikus formanyomtatványt, és a nagykövetség már nem fogadja el a papír alapú, régi vagy a kézzel kitöltött formanyomtatványokat.

A vízumkérő lap online kitöltésével és az online időpont foglalási rendszerrel kapcsolatos tudnivalókról az alábbi weboldalon lehet tájékozódni:

http://www.chinaembassy.hu/hu/lsyw/vizum1/t1712698.htm

Ugyanitt megtalálható a vízumkérelem online kitöltési rendszer, valamint az online időpontfoglalási rendszer weboldala:

https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US

https://avas.cs.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&locale=en_US

A vízumkérőlap kitöltéséhez szükséges egyéb tudnivalókat irodánk az utazás előtt legkésőbb 2 hónappal megküldi. A vízum ára 19.000 Ft. Az útlevélben legyen két egymással szemben lévő üres oldal, és min. még 6 hónapig legyen érvényes az utazás tervezett befejezésétől számítva. Az útlevél fénymásolatát vagy besszkennelt változatát az irodába legkésőbb 3 héttel az indulás előttig le kell adni a vonatjegyek vásárlásához!

Csomag

Legyen egy nagy (60 - 70 literes) hátizsákod, vagy sporttáskád, és egy kicsi hátizsákod, úgy pakold, meg hogy néha vinned is kell őket egyszerre. Ha valami itthon marad, szinte bármi beszerezhető a helyszínen. A repülőre általában csak 1 darab kézipoggyászt vihetünk fel (súlykorlátja 7 kg!), ebben nem maradhat támadásra és tűzgyújtásra alkalmas eszköz, mert elveszik. (2006 novemberétől a folyadékokból és gélekből összesen maximum 1 deciliter összes térfogatú mennyiség vihető a fedélzetre – átlátszó zacskóban - az Európai Unió területén. Részletek: www.bud.hu ) A késeknek, ollóknak és a gyufáknak is a nagy poggyászban a helyük, melynek súlykorlátja a szokásos 20 kg. Az Európában bevezetett szigorítások természetesen Kínában is érvényesek, a repülőgépre jutást legalább 3 alapos kontroll előzi meg. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.
http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz/?article_hid=79

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

alapprogram:
Air & Cruise Top 11.440 Ft /fő
Air & Cruise Extra 17.200 Ft /fő

alap- és kiegészítő program:
Air & Cruise Top 13.585 Ft /fő
Air & Cruise Extra 20.425 Ft /fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

alapprogram:
Storno Basic: 18.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 15.160 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap-és kiegészítő program:

Storno Kombi: 20.320 Ft/fő (önrész: 0 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés