Horvátország (Isztria)

Jóga, túra, életmód, bájos horvát kisvárosok, pazar sziklás partok

Út ára tartalmazza

- az utazást légkondicionált autóbusszal,
- a szállást 5 éjszakára fürdőszobás, konyhás apartmanokban, 2 ágyas szobákban,
- jóga, csikung, nordic walking programokat,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a belépők árát, és a biztosítást,
- a hajókirándulást a Brijuni-szigetre,
- az étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 340 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal utazunk, melyet két gyakorlott gépkocsivezető vezet. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként tartunk negyedórás pihenőket, amikor benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy az autóbuszon való elhelyezésen változtasson.

Létszám

Tájékoztató létszám: 20-30 fő. Az utat minimum 20 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Belső-Isztriában, a Sopot-vízeséshez vezető túra nem nehéz, az ösvény murvás utakon vagy ösvényeken halad, a túra végén egy nagyobbacska kaptatóval, de átlagos erőnlétűek számára könnyen teljesíthető. Az Učka-hegységben turistautakon haladunk semmilyen előképzettség vagy felszerelés – bakancson / túracipőn kívül – nem szükséges hozzá. Az út eleje nehezebb, mert nagyon meredeken emelkedik az ösvény, de a kezdeti küzdés után az út nagyobb része lankás.

Szállás

Fazana településen 4-6 fős apartmanokban leszünk elszállásolva. A nagyobb apartmanok is 2-3 szobával és 2 fürdőszobával rendelkeznek, valamint nappali/étkező, konyha és terasz tartozik hozzájuk. Az apartmanok kialakítása, elrendezése eltérő lehet, de mindegyik színvonalas, modern szállás. A francia/külön ágyas szobákban ágynemű található. A konyha hűtővel, vízforralóval, tűzhellyel, edényekkel, evőeszközökkel, poharakkal stb. felszerelt. Az apartmanok Fazana csendes területén találhatók, közvetlen mellettük egy nagyobb szupermarkettel. Az apró kavicsos part csupán 5 perc sétára található. Fazana belvárosa, ahol számos étterem, kisebb szuvenírbolt, illetve a kikötő is található, szintén 15 perc sétával elérhető.

Terület

Isztria Horvátország legnagyobb félszigete, körülbelül 2800 km2 a területe. Színes történelmének köszönhetően változatos látnivalókkal és több nyelvű lakókkal rendelkezik. A hivatalos nyelv a horvát, de sokan beszélnek olaszul vagy szlovénül, a tanult nyelvek sorában a német és az angol népszerű. A félszigetet az ország többi részétől 1400-1600 métere magas hegységek választják el, amik Isztria keleti partján meredeken szakadnak bele a tengerbe, ezért itt kevés település alakult ki. A nyugati part lankás, itt fejlődtek ki Isztria nagyobb városai, míg Belső-Isztria hullámos, karsztvidéki táját apró hegycsúcsokra települt városkák őrzik.

Időjárás

Isztria éghajlata mediterrán, de a belső vidékek nem olyan szárazak, mint a délebbre fekvő vidékeken. Meleg időjárásra lehet számítani napközben, kifejezetten meleg, strand időre, estére azonban lehűlhet az idő, így egy kardigán, kis pulóver elkélhet. A tengerparti részen a Bora és a Jugo erős szele befolyásolhatja ezt a kellemes időt, ami esetlegesen a hajós, strandolós programokat módosíthatja.

Felszerelés

Utazótáska vagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges) kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), túracipő vagy bakancs, sapka, kalap a nap ellen, naptej, fürdőruha UV-szűrős napszemüveg, elemlámpa, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, túraöltözet, kényelmes utazós öltözet, laza ruha a jógához, városi ruha, strandpapucs, szandál, esetleg vizicipő, szúnyogriasztó, füldugó. A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát veheted egy sport térdvédőnek, vagy fáslinak valamint a túrabotnak. Jógamatrac, valamint nordic walking bot szintén szükséges!

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A higiénikus viszonyok jók, akárcsak itthon, egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó és székletfogó, megfázás és torokfájás elleni gyógyszer, kálcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő és ragtapasz, valamint fásli.

Élelem

Fazanában a szállásunk mellett közvetlenül található egy szupermarket. Illetve 10 perc sétára egy pékség, ahol reggelente friss burek is vásárolható. A napok programjába nem minden esetben van beépítve ebédidő, így lesznek olyan napok amikor érdemes szendviccsel (hozzávalók a helyszínen beszerezhetők) készülni. Emellett lesz lehetőség étteremben is enni, kipróbálni az ízletes tengeri halakat, helyi, horvát ételeket. A szálláson lesz lehetőség reggelizni, vagy akár ebédet, vacsorát is készíteni.

Pénz-ügy

Fizetőeszköz a horvát Kuna (1 Kuna ca. 45 Ft). Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 70-90 kuna. Szintem mindenhol lehet már bankkártyával fizetni, pl. nagyobb boltokban. Itt az átváltás a bankoktól is függ. Az eurót kevés helyen fogadják el, vagy úgy mint nálunk is a boltokban, magasabb váltószámmal. Kint a bankokban lehet váltani Ft-ot és EUR-t is HRK-ra.

Ajánlott költőpénz: 8.000-12.000 Ft/fő/nap, de ez egyéni vérmérséklettől is függ.

Várható költségek az út során:
Brijuni hajókiránudlás és sziget program: 220 kuna
Pula fellegvár: 20 kuna 
Delfinles program: 130 kuna

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél szükséges, mely az utazás ideje alatt nem veszti el érvényességét.

Csomag

Buszos útjaink esetében is él a csomagokra vonatkozó súlykorlát, hiszen nem terhelhetjük túl a buszt, mert az veszélyeztetné mindenki biztonságát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják. A súlykorlátot a felszállásnál méréssel ellenőrzik. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.

Biztosítás

Kötelező!
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Fontos! A biztosítás érvényességét indulás előtt a túravezetők ellenőrizhetik. Érvénytelen biztosítás vagy nem megfelelő (pl. világ területi hatállyal) hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadják. Kérjük, nézd meg, van-e érvényes utasbiztosításod!
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van
lehetőség legkésőbb az indulás előtti napig személyesen vagy utalással.
(Utalás esetén csak akkor tudjuk megkötni, ha az összeget átkönyvelik az indulásig.)

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo: 2.760 Ft/fő
Top: 3.630 Ft/fő
Top extra: 6.000 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 7.000 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 5.600 Ft/fő (önrész: 0-20 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés