Vlkolínec (Farkasd)

Túra a szlovák Hollókő körül

Indulás és érkezés helye: Budapest

Egynapos kirándulásunkon ezúttal Szlovákia egyik UNESCO világörökségi színhelyét, Vlkolinec települését vesszük célba, a skanzen megnézése után felkapaszkodunk a falu fölé magasodó hegycsúcsra is.

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Vlkolínec, Hyrova (1099 m)
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Nagyjából 4 óra utazás után érjük el a Nagy-Fátra északkeleti végénél fekvő festői falut, ami a szlovák népi kultúra egyik legszebb példája. Buszunkat a falu szélén hagyjuk, majd a régi házak között sétálva bátortalanul nézünk a falu fölé magasodó Hyrova egy méter híján 1100 méter magas csúcsára: oda is felmegyünk. Felkapaszkodunk a falu fölötti nyeregbe, de mielőtt nekivágnánk a csúcsnak túrázunk egyet a környéken. A zöld jelzést követve szép fenyvesben emelkedünk, majd egy tisztáson éles kanyart véve érünk Malino Brdoba. A télisportok központjából ismét felküzdjük magunkat a már ismert nyeregbe, de ezúttal tovább emelkedünk a Sidorovo kilátóhelyig, ahonnan csodás kilátás nyílik az Alacsony-Tátrára. Visszaereszkedünk Vlkolinecbe, majd hazatérünk Budapestre. Táv: 13 km, szint: 850 m fel és le.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés