Myrafälle, Steinwandklamm

Csobogó vízesések és vadregényes szurdoktúra a Keleti-Alpokban

Egynapos hétvégi programunkon megnézzük a Myra-patak gyönyörű vízesésrendszerét, felkapaszkodunk a Hausstein impozáns sziklafokára, majd eltúrázunk a Keleti-Alpok egyik legszebb, vadregényes szurdokvölgyébe, a Steinwandklammhoz. Itt a patak fölé épített fapallókon és hidakon járjuk be a keskeny szurdokvölgyet, majd igazi izgalmat garantál az a közel 20 méteres vaslétra, melyen felmászunk a sziklafalban megbúvó apró barlangokhoz, hogy aztán túránk végeztével egy közeli vadászfogadóban a jól megérdemelt bécsiszelet és egy kupa sör mellett próbáljunk megnyugodni.

Gyere velünk a hegyekbe, lélegezd be a tavasz első illatait, túrázz, mássz létrát, kövesd a vízesést ezen a szép napon!

Ez a programunk a Hohe Wand kezdő via ferrata és a Hohe Wand haladó via ferrata utunkkal párhuzamosan halad, egy autóbusszal utazunk, és a napi túráink is hasonló térségekbe vezetnek - más-más utakon.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
1

 
Budapest, Myrafalle, Steinwandklamm, Budapest
 

Találkozó 5:00-kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 3 percre, az A38 hajó magasságában). Indulás 5:15-kor. Várhatóan jó 5 órás utazást követően érjük el az Alsó-Ausztria egyik legszebb és leghíresebb vízeséséhez vezető túra kiindulópontját. A Myra patak folyását követve kezdjük vadregényes túránkat. Jól kiépített és könnyen járható úton haladunk egy szurdok gyomrában, hol a patak bal, hol pedig a jobb oldalán haladva gyorsan elérjük az első meseszép vízeséseket és szikalmedencéket. Miután kigyönyörködtük magunkat a magasról zúgó víz látványában, egy meredek, kaptatós, de biztonságos útvonalon felkapaszkodunk a már messziről megcsodált sziklafok, a Hausstein csúcsára is. Innen leereszkedve egy erdei úton túrázunk tovább Alsó-Ausztria egyik legszebb, vadregényes szurdokvölgyéhez, a Steinwandklamm-hoz. A szurdokban folyó patak mentén folytatjuk a túránkat, lépcsők és létrák segítségével kapaszkodva egyre feljebb a hatalmas sziklafalak között. A túra csúcspontját kétségtelenül az a közel 20 méteres vaslétra jelenti, melyen át a Wildschützenloch apró barlangjához jutunk. Az izgalom garantált! (Akik esetleg ettől a létrától megrettennek, azok számára kerülőút lehetséges!) Kitartó emelkedés után végül elérjük a Türkenloch-ot, egy másik barlangot, melyen keresztülvisz az útunk. Befelé egyre sötétebb lesz, de nem kell megijedni, nem zsákutca. Miután újra kiértünk a fénybe, a sziklafal mentén még felmászhatunk a szikla tetejére, ahol véget ér a szurdok. Innen rövid séta csak a közeli vadászfogadó, ahol egy meleg leves, avagy jól megérdemelt bécsi szeletek, és kupa sörök mellett próbálunk megnyugodni. Végül a már ismerős úton térünk vissza buszunkhoz, majd hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.

(Menetidő: 4-5 óra, táv: 13 kilométer, szint: 500 méter fel / 500 méter lel)

Az oldalon látható képeket Kundermann Balázs és Szántó László készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés