Dolomitok gyalogtúrák ősszel (Cortina)

Csodás sziklatornyok között Cortina ’d Ampezzo környékén.

Szállás: A kempinges szállás helyett utazásunk elérhető hoteles opcióval is. A belvárosi, jó minőségű, 3 csillagos szállodában 2 ágyas, jól felszerepelt szobák találhatóak külön fürdőszobákkal, melyekhez bőséges reggeli is jár. A hoteles opció felára 35.000 Ft/fő a 3 éjszakára.

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 19.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!
Töretlen népszerűséggel szervezzük immár évek óta gyalogtúráinkat a Dolomitok lenyűgöző, páratlan szépséggel bíró hegyormaihoz. A célunk az, hogy minél többen megismerhessétek ezt a lenyűgöző szépségű sziklavilágot, amely sokak szerint egyértelműen az Alpok legszebb szeglete. Sella-csoport környéki panorámák, és a Rosengarten-csoport  csipkézett sziklatűit felölelő programjaink mellett ezúttal a Cortina környéki lenyűgöző sziklavilágot látogatjuk meg, ez volt sok évvel ezelőtt az első Dolomitok programunk. Aktív programunk alatt túrázunk völgyekben, hegycsúcsok körül, vagy épp kiépített ösvényeken, hogy kiélvezzük az egyedülálló panorámát és a természet közelségét, hogy a nap végén aztán felváltva mesélhessük egymásnak friss élményeinket! 
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Utazás: Ha nem tudod megoldani az egyéni leutazást, ez esetben csatlakozz az utazáshoz úgy, hogy transzfert is választasz, melynek felára 19.900 Ft/fő. Az Eupoliszos transzfer korlátozott számban áll rendelkezésre!
1

 
Lago di Braies (1496 m), Cortinad’Ampezzo
 

Találkozás kora délután a Lago di Braies festői kis tengerszeménél. Rövid bemelegítő túrát teszünk a hegyek ölelésében fekvő tó körül, így minden irányból megcsodálhatjuk a ragyogó türkiz vizet, a tornyosuló hegyeket, ringó csónakokat. Miután visszaértünk a túránk kiinduló pontjához, újra kocsikba pattanunk és rövid utazást követően megérkezünk Cortina d’Ampezzo városába, melyet a Dolomitok királynőjeként emlegetnek. Elfoglaljuk szállásunkat, felállítjuk sátrainkat, majd este összeülünk egy kis közös beszélgetésre, borozásra. Menetidő: 2 óra, szint: 100 méter

2

 
Cortina d’Ampezzo, Lago Sorapis (1923 m)
 

A Sorapiss-tó a Dolomitok talán legkülönlegesebb színű tengerszeme – ma erről személyesen is meggyőződhetünk. Reggel rövid buszozást követően érkezünk a Tre Croci hágóba, túránk kiinduló pontjához. Kényelmes erdei ösvényen indul a túra, hatalmas, szétszórt sziklák mellett vezet utunk. Ahogy az ösvény egyre meredekebbé válik, úgy nyílik ki a táj, s bukkannak elő a Cristallo csoport csipkés vonulatai. Utunk innen már a meredek hegyoldalban, kitett ösvényen vezet, alattunk a szédítő mélység, de ahol szükséges, ott lépcső vagy drótkötél segíti a biztonságos továbbjutást. A tó hirtelen bukkan elénk, és szájtátva állapítjuk meg, hogy a fényképeken látott csodás tejes-türkiz szín bizony valós. A tengerszemnél hosszabban elidőzünk, így jut idő fotózni, átsétálni a másik végéhez, vagy a közeli Vandelli menedékházban elfogyasztani egy frissítőt. Miután kellőképp kigyönyörködtük magunkat a látványban, a már ismert úton visszaereszkedünk a Tre Croci hágóba, majd szállásunkra utazunk. Menetidő: 5 óra, táv: 15 km, szint: 350 méter

3

 
Cortina d’Ampezzo, Monte Nuvolau (2574 m)
 

Ma ismét egy rendkívül látványos, de hosszabb körtúrára indulunk, hiszen a Nuvolau 2574 méteres csúcsát célozzuk meg. Túránk a Bai di Dones apró hegyi tavától, 1900 méteres magasságból indul. Innen kaptatunk fel előbb erdei ösvényen, majd erdészeti úton a Cinque Torri magányosan álló sziklatornyaihoz, amelyeket megkerülve egy lankás emelkedő után érünk az Averau-menedékházhoz (2413 m). A menedékháztól a Monte Nuvolau északnyugati gerincén már relatív könnyedén felkapaszkodunk a 2575 méteres csúcsra, ahonnan lélegzetelállító körpanorámát élvezhetünk. Itt elfogyasztjuk ebédünket, majd a Nuvolau-nyeregbe visszatérve megkerüljük az Averau impozánsan kiemelkedő, 2647 méteres csúcsát. Innen utunk hatalmas sziklatömbök között vezet, majd egyre szelídül a táj, dúsul a növényzet – végül már olyan, mintha egy gyönyörű sziklakertben járnánk. Leérünk a jéghideg vizű Limides-tengerszemhez, itt uzsonnázunk, majd egy erdei ösvényen visszatérünk túránk kiindulópontjára. Amennyiben időnk engedi, este rövid látogatást teszünk Cortina d’Ampezzo romantikus belvárosába, ahol beülhetünk egy jó pizza-vacsorára is. Menetidő: 6 óra, táv: 13 km, szint: 700 méter.

4

 
Cortina d’Ampezzo, Paterno-nyereg (2454 m), Tre Cime di Lavaredo
 

Ma a Tre Cime di Lavaredo sziklatornyait, a Dolomitok talán leghíresebb, emblematikus sziklaalakzatát járjuk körbe. Korán reggel sátrat bontunk, és busszal jó másfél óra alatt érkezünk az Auronzó-menedékház melletti parkolóba, ahol körtúránk kezdetét veszi. Széles, kiépített, de csodálatos panorámájú úton jutunk el a Lavaredo házhoz, majd rövid kapaszkodást követően a Paterno-nyeregből megpillantjuk a Három Nővér hatalmas tornyait. Innen az utunk a Locatelli- menedékházhoz vezet tovább, ahol a szomszédos kis tengerszemek mellett majd megpihenhetünk. Innen aztán átvágunk a Lavaredo-tornyok előtti fennsíkon, s néhány kisebb tengerszemet érintve a Forc. Col di Mezzo hágóján átkelve hamarosan vissza is érkezünk az Auronzó-menedékházhoz. Búcsút intünk a csodálatos Dolomitoknak, és hazaindulunk. Hazaérkezésünk késő estére, 23-24 óra környékére várható. Menetidő: 5 óra, táv: 13 km, szint: 500 méter.

Az oldalon látható képeket Kalkó Ildikó készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés