Bejelentkezés

Új-Zéland

Izland quartesszenciája

Ladakh (Kis-Tibet), Taj Mahal

Everest alaptábor trekking, Kala Pattar (Nepál)

Kovács Zsolt

Sziasztok! Zsolt vagyok, Sopronban születtem, végzettségemet tekintve közgazdász és amióta az eszemet tudom, ki akartam szívni az „élet velejét”, átélni és tapasztalni minden szépségét. Az utazás és világjárás, túrázás és hegymászás régóta életem fontos része, sok fajtáját próbáltam, tanultam és űzöm jelenleg is. Az elmúlt 20 évben a versenyszférában való szakmai és vezetői kiteljesedés mellett mindig szántam időt az „outdoor” életemre, sokat mozogtam hazánk és a környező országok hegyeiben Erdélytől Svájcig, Lengyel-Tátrától a Kamniki-Alpokig, de pl. saját szervezésben jártam be Perut, USA dél-nyugati részét, Törökországot, Egyiptomot, Dél-Kelet Ázsiát és voltam az ilyen utak ötletgazdája, fő inspirálója. Amikor pedig a szervezéssel nem akartam bajlódni, örömmel vettem igénybe erre szakosodott cégek és egyesületek szolgáltatásait, így lettem Eupolisz törzsutas is. Az itt megismert túravezetők személyisége, a jól összeállított utak és az azokon tapasztalt szemlélet sarkallt arra, hogy immáron kellő élet-, utazási-, szervezési- és vezetési tapasztalattal felvértezve csatlakozzam az Eupolisz csapatához és próbáljam meg átadni Nektek a természet szeretetének és tiszteletének, a felfedezés örömének soha nem szűnő szenvedélyét. Hadd idézzem Márai Sándor gondolatait „arról, hogy mindig útközben élsz”:

“Azt hiszed, házat építettél, s pályád büszke ormairól elégedetten szemlélheted a világot?
Nem tudod, hogy örökké vándor maradsz, s minden, amit csinálsz, az úton haladó vándor mozdulata?
Örökké városok, célok, életkorok és változások között haladsz, s ha megpihensz, nem pihensz biztosabban, sem tartósabban, mint a vándor, aki megtöttyed az útszéli almafa árnyékában egy fél órára útközben.
Tudjad ezt, mikor terveket szövögetsz. Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.”
(Márai Sándor: Füves könyv) 

Kalandra fel!

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.