Tlstá

Kiránulás a Nagy-Fátra nyugati oldalán

Indulás és érkezés helye: Budapest és Tatabánya
Újabb hazánkban kevésbé ismert fátrai csúcsot hódítunk meg, mégpedig az 1373 méter magas Tlstá hegyet. Szép fenyvesek, változatos ösvények, pazar kilátás!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2017. november 04.
A jelentkezés lezárult
2017. november 02.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Tatabánya, Blatnica, Tlstá (1373 m)
 

Találkozó Budapesten 5:45-kor a XI. ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán lévő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett) és Tatabányán a Győri úti Lukoli benzinkútnál 6:15-kor. Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek eupolisz logókkal. A Fátra nyugati oldalánál fekvő Blatnica faluig utazunk, majd nekivágunk a hegynek. Az első kilométerek még bemelegítésként síkon haladnak, majd ösvényünk nyomvonala merőlegesen rákanyarodik a térképen egyre sűrűbben futó szintvonalakra. A kaptató nem csak meredek, de látványos is, a fenyvest szép sziklaalakzatok teszik változatossá. Az emelkedő végén kiérünk az erdőből, fáradságainkat szép panorámával hálája meg a Tlstá sziklás tömbje. Másik, kevésbé meredek de hasonlóan szép ösvényen kanyargunk vissza Blatnicába, ahonnan hazafelé indulunk. Táv: 14 km Szint: 910 m.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés