Tlstá

Kiránulás a Nagy-Fátra nyugati oldalán

Indulás és érkezés helye: Budapest és Tatabánya
Újabb hazánkban kevésbé ismert fátrai csúcsot hódítunk meg, mégpedig az 1373 méter magas Tlstá hegyet. Szép fenyvesek, változatos ösvények, pazar kilátás!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Tatabánya, Blatnica, Tlstá (1373 m)
 

Találkozó Budapesten 5:45-kor a XI. ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán lévő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett) és Tatabányán a Győri úti Lukoli benzinkútnál 6:15-kor. Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek eupolisz logókkal. A Fátra nyugati oldalánál fekvő Blatnica faluig utazunk, majd nekivágunk a hegynek. Az első kilométerek még bemelegítésként síkon haladnak, majd ösvényünk nyomvonala merőlegesen rákanyarodik a térképen egyre sűrűbben futó szintvonalakra. A kaptató nem csak meredek, de látványos is, a fenyvest szép sziklaalakzatok teszik változatossá. Az emelkedő végén kiérünk az erdőből, fáradságainkat szép panorámával hálája meg a Tlstá sziklás tömbje. Másik, kevésbé meredek de hasonlóan szép ösvényen kanyargunk vissza Blatnicába, ahonnan hazafelé indulunk. Táv: 14 km Szint: 910 m.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés