Hótalpas túra: Schneeberg és Dürre Wand

Könnyed hótalpas túra a Hóhegy északi lábánál

A Schneeberg csúcsmászás alternatívájaként ezen a túrán egy könnyebb, de nem kevésbé látványos és változatos útvonalon próbálhatod ki a hótalpazást. Sűrű fenyveseken, széles, hótól vakítóan fehér réteken túrázunk, csúcsot is érintve érjük el a népszerű Edelweiss menedékházat. Tiszta időben a Schneeberg és Gutensteini-Alpok panorámája teszi teljessé a téli kirándulást. A túra hótalpazásra alkalmas hómennyiség hiányában is indul, ebben az esetben a meghirdetett útvonalon gyalogtúra kerül megrendezésre.

Ha viszont az igazi kihívást jelentő, négy bakancsos, Schneeberg csúcsmászó programunk érdekel, a részleteket megtalálod az alábbi link alatt: Hótalpas túra: Schneeberg csúcstúra (2076 m)

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
1

 
Budapest, Losenheim, Mamauwiese, Edelweisshütte (1235 m), Budapest
 

Indulás Budapestről  reggel 5.30-kor. Találkozás 5.15-kor a Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósók krt. sarkán lévő  parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-híd, budai hídfőtől 5 percre az A38 hajóval szemben). A kora délelőtti órákban érkezünk meg Ausztriába, a Schneeberg északkeleti lábánál, Puchberg közelében fekvő Losenheim apró településére. A buszunkból kiszállva összepakoljuk felszerelésünket, magunkhoz vesszük a hótalpakat, majd elindulva rövid sétával elérjük a Sebastian vízesést. A részben vagy egészen befagyott zuhatag látványától nehezen szabadulunk. Ha a hómennyiség megkívánja, már itt felcsatoljuk hótalpainkat és nekivágunk az erdőnek. Sűrű fenyvesek és vízfolyások mentén haladunk, mígnem 900 méteres magasságban elérjük a Mamauwiese széles fennsíkját, mely a remélhetőleg szikrázó napsütésben maradandó élményt nyújt. Hamar feltűnik előttünk a Schober csúcs, meredek lejtői azonban óvatosságra intenek bennünket. Hótalpaink segítségével a pazar panoráma reményében az elérhető legnagyobb magasságig túrázunk, élvezzük a fenntről elénk táruló kilátást, majd visszatérünk a fennsíkra. Innen a Dürre Leiten feletti hegygerincen folytatjuk túránkat egészen az Edelweiss menedékházig. A télen is üzemelő hangulatos menedékházban elfogyasztjuk jól megérdemelt teánkat, levesünket, bevárjuk a csúcsról visszatérő mászókat, majd leereszkedünk autóbuszunkhoz és hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő este. (Menetidő: 6-7 óra, szint: 400 méter, táv: 12 kilométer)

 

Az oldalon látható képeket Szabó Szilveszter készítette.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés