Dobsinai-jégbarlang és a Nagy Sólyom-völgy

Tökéletes kiruccanás a Szlovák Paradicsomba jégbarlanggal és vadregényes szurdokkal!

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Szlovák Paradicsom legjavát próbáljuk egy hosszú és fárasztó, de sok élményt nyújtó napba zsúfolni. Jeges kalanddal kezdünk a föld mélyében, majd látványos szurdoktúrával koronázzuk meg a napot!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Dobsina, Nagy Sólyom-völgy
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Megkezdjük utazásunkat a Szlovák Paradicsomba, ahol elsőként kontinensünk egyik legjelentősebb jégbarlangjában teszünk kirándulást. A nyári melegből meglepő hírtelenséggel érjük el a fagy birodalmát, ahol bő fél órát barangolunk a jégképződmények között. A felszínre érve buszba pattanunk és rövid utazás után érjük el túránk kiindulópontját. A túra fénypontja a Szlovák Paradicsom leghosszabb és legvadregényesebb völgye a Nagy Sólyom-völgy. A patakba lépés szinte garantált, miként a fantasztikus látvány is. Bedölt fák, doronglétrák, láncok segítik haladásunkat a sziklák és vízesések között. A szurdokból kikapaszkodva másik ösvényen térünk vissza buszunkhoz. A hosszú nap után késő éjszaka érünk vissza Budapestre.