Hótalpas túra: Besszádok

Téli csodák Lengyelország legdélebbi nemzeti parkjában.

Utazás: Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 17.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre!

Szállás és ellátás:
 SPA resortban, reggelivel.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

Út ára tartalmazza

- 2 éjszaka szállást SPA resortban, 2 hálószobás, 3 ágyas apartmanokban,
- 2 büfé reggelit,
- a SPA használat díját,
- a hótalpak bérleti díját,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- az utazás költségeit,
- a biztosítást,
- a belépőket.

A két reggelin kívül az étkezés önellátó.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 370 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Utazás

A találkozó helye és ideje egyéni kiutazás esetén Smerek településen, a Paweł Nie Całkiem Święty étteremben 12:30-kor.
Térkép: https://goo.gl/maps/BTtd8ryG6ULdqkan8

Amennyiben nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz a programhoz úgy, hogy a kisbuszos transzfert választod, melynek felára 17.900 Ft. Jelentkezéskor kérjük mindenképp jelezd ha igényt tartasz az Eupoliszos transzferre, mert az korlátozott számban áll csak rendelkezésre! Transzfer esetén találkozó 5:45 kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 hajóval szemben), indulás 6:00 órakor!

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az egyéni kiutazások függvényében a létszám kis mértékben emelkedhet. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Programunkba olyan túraútvonalakat válogattunk, melyek téli időjárási viszonyok között is jól járhatók. Természetesen a túrázás az esetenként havas, csúszós, néhol akár lejegesedő ösvényeken extra kihívást és nehézséget jelenthet. Gyakorlott túrázóknak ez nem okozhat gondot, de mindenképp felhívjuk a figyelmet a megfelelő réteges túraruházat fontosságára! A magashegységi körülmények között a túrák sikeressége nem garantált, az aktuális időjárási viszonyok ezt nagyban befolyásolhatják. Rossz idő esetén természetesen gondoskodunk alternatív, biztonsággal járható útvonalak választásáról. 

Szállás

Rajskie településén jól felszerelt, kulturált SPA szállodában. Itt 3 db apartmanunk lesz, 3-3 ágyas hálószobákkal, jól felszerelt konyhával, nappalival, fürdőszobával. A szálláson reggelit kapunk, vacsorázási lehetőség van. A SPA használat díja benne van a részvételi díjban.

Terület

A Besszádok hegység a Külső-Keleti-Kárpátokban csoportjában, Lengyelország délkeleti sarkában, valamint kisebb részben Szlovákia és Ukrajna területén emelkedik. A Besszádok a Łupkówi-hágótól (640 m) az Uzsoki-hágóig húzódik. Legmagasabb pontja a lengyel területen emelkedő Tarnica (1346 m). A Besszádoki Nemzeti Park területének legnagyobb részét erdők borítják. A legjellemzőbbek a bükkösök, melyeket jávor- és lucfenyő tarkít. Állatvilága olyan fajokat foglal magába, mint a szürke farkas, szarvas, európai bölény, barna medve, hiúz, vadmacska, illetve mintegy 150 madárfaj költ itt, köztük sasfélék

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi téli időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat hó, avagy egy hirtelen hóvihar, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 5 és - 5 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változik.

Felszerelés

Kis hátizsák a napi túrákhoz, vízálló, meleg túrabakancs, kamásli, sapka, kesztyű, csősál, aláöltözet, pehelykabát, héjkabát, réteges meleg ruhk, túrabot hótányérral, fejlámpa, termosz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, szokásos piperecuccok. Fontos, hogy jól bejáratott, betört és mindenképp vízálló túrabakancsban gyere!. 


A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Élelem

Célszerű itthonról hozni néhány szendvicset az első napra, valamint gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet. A szállásunk közelében kisboltok is találhatók. Este lehetőség van a közeli éttermekben, vagy a szállodában sörözni, vacsorázni. A szálláson bőséges büfé reggelit kapunk.

Pénz-ügy

Fizetőeszköz a zloty (1 Zloty - PLN - Kb. 75 Ft), amit célszerű itthon váltani. Költőpénznek nagyjából annyi Ft-ot ajánlunk, amennyit itthon is elköltenél a 3 nap alatt.

Vám

Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.

Biztosítás

Kötelező! 

Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

 

Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

"Sí-Profi hótalpas túrázásra": 2.580 Ft/fő


Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

 

Storno Basic: 3.495 Ft/fő, (önrész: 20%) önállóan is köthető,

Storno Kombi: 2.796 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.


Transzferrel:

Storno Basic: 4.390 Ft/fő, önállóan is köthető,

Storno Kombi: 3.512 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.


 

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!

 

Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

 

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés