Bejelentkezés

Lienzi-Dolomitok (via ferrata), Ankogel (3252 m)

Izgalmas via ferrata utak a csodálatos Lienzi-Dolomitok mészkőfalain és egy klasszikus 3000-res csúcstúra a Magas-Tauern keleti részén

Ausztria nyugati részére évek óta visszajárunk a Dachstein csúcsai közé gyalogtúrázni és via ferrátázni is, ám ezúttal újabb hegységeket is megmutatunk nektek szomszédunknál. A Lienzi-Dolomitok csipkés hegycsúcsait talán sokan látták már az "igazi" Dolomitok felé tartva, ám legtöbben még nem jártak a mészkőhegység szívében, ahová túránk vezet. Az egyik legszebb fekvésű osztrák menedékház, a 2260 méteren fekvő Karlsbader hütte lesz két napra az otthonunk, ahonnan csillagtúrákkal fedezzük fel a hegység legizgalmasabb via ferrata útjait, élvezzük a ház mögötti Laserzsee pazar panorámáját és a házból látható csodálatos naplementéket. A vasalt utak után egy éjszakára átköltözünk Mallnitz városkájába, ahol egy pihentető délután után az egyik legkönnyebb, mégis igazi kihívást jelentő 3000 méter feletti csúcsra, az Ankogelre indulunk. 3252 méter magasról csodáljuk majd meg a Magas-Tauern csúcsait, hiszen csak egy kőhajítás választ majd el minket Ausztria csúcsától, a Grossglocknertől, és a környező 3000 méteres csúcsoktól. Élmény ferráták, menedékház élmény, Ausztria egyik legjobb kempingje és egy klasszikus 3000-res csúcs 4 napban! Várunk Téged is :)

Időpontok

 • 2023. július 27 → 30.
A via ferrata, vagy klettersteig egy olyan szakasza a sziklafalnak, amely biztosítási elemekkel és a haladást megkönnyítő eszközökkel van ellátva. A biztosítási elemek  alapvetően acélkötelek, láncok. A haladást segítő eszközök lehetnek mesterséges lépések, fogások, cövekek, kampók, létrák. Az így kiépített rendszerhez, a sziklához biztosított drótkötélhez egy speciális biztosító eszköz, a beülőnkhöz rögzített ún. via ferrata-szett / klettersteig-szett segítségével csatlakozunk.  (Ez nem más, mint egy energia-elnyelő féken átvezetett duplaszárú „kantár” két gyorszáras karabinerrel.) A felszerelés használatát a helyszínen a túravezetők megmutatják, és begyakoroltatják, majd tapasztalt vezetésükkel biztonságok körülmények között túrázunk az Alpok hegyvilágában. Ezeken a túráinkon érezhetjük igazán a hegyek erejét és az ember kicsinységét a természet nagyságához képest. Egészen újszerű fogalmat kapunk a hegyek olykor megközelíthetetlen vad, és vadságában is gyönyörű világáról.

Nehézségi fokozatok:
A - könnyű: Jól kitaposott ösvény hegyi terepen, nem túl meredek emelkedővel. A biztosítási elemek leginkább a  biztonságérzet fokozását szolgálják. A klettersteig szett nem szükséges.

B - kissé nehéz: Az A nehézségű terephez képest meredekebben emelkedő terep, ahol a természetes lépések mérete egyre kisebb, de nem kell keresni, egyértelműek. A fogások nagyok, kézre esnek. Egyre több biztosítási elem segítí a haladást, helyenként rövid függőleges, vagy kitett szakaszon. Itt már mászni is kell, de leginkább a lábunkat használva, a kezekre eső terhelés minimális, inkább biztosítja haladásunkat. A klettersteig szett ajánlott.

C - nehéz: Meredek, vagy nagyon meredek, sokszor függőleges falakon vezető út, a természetes lépések és fogások egyre kisebbek, de még egyértelműek. A kezekre jutó terhelés egyre nagyobb. A haladást segítő kiépített mesterséges elemek között nagyobb a távolság. Csak stabil mozgáskoordinációval, jó kondícióval rendelkező kezdőknek ajánlott. A klettersteig szett mindenkinek kötelező.

D - nagyon nehéz: Nagyon meredek, függőleges, helyenként áthajló szakaszokon át vezető út. A mesterséges lépések, fogások közötti távolság még nagyobb, a szikla természetes fogásai, lépései egyre kisebbek, ritkábban fordulnak elő. A lépés néha csak tapadás. A kezeket, valamint az egész testet jelentős terhelés veszi igénybe, a klettersteig szett használata egyre nagyobb odafigyelést és erőkifejtést igényel. Klettersteig szett kötelező.

E - extrém nehéz: Függőleges falak, sok áthajló szakasszal, amelyek megmászása komoly izomerőt igényel, főleg a felsőtesttől. Természetes fogások, lépések alig vannak, tapadásosak, vagy apró peremek,  mesterséges elemek csak az áthajló szakaszokon vannak. Pihenési lehetőség minimális, így jó erőbeosztásra, biztos mozgásra van szükség.  Klettersteig szett kötelező.

A via ferratak a nehézség szempontjából természetesen változatosabbak ennél a skálánál, ezért gyakran használnak átmeneti osztályozást, mint pl. C-D, vagy amikor egy adott kategóriát árnyalnak plusszal, vagy minusszal, pl. D+.

A via ferrata utak vezetéséhez megfelelő engedély szükséges, melyhez nem elegendő Magyarországon megszerzett sziklamászó, vagy túravezető képesítés. Mi minden magashegyi utunknál és via ferrata programunknál helyi vezetőt alkalmazunk, aki rendelkezik az adott országban a helyi hegyivezetéshez szükséges engedéllyel.
 
Fontos! Interneten történő jelentkezéskor kérjük az egyéb megjegyzés rovatban (útleveled száma és érvényessége, foglalkozás, stb mellett) mindenképpen tüntesd fel azt is, hogy milyen méretű pólót hordasz! Ez a via ferrata felszerelések (beülő) méretének meghatározásához szükséges, a póló mérete és a felszerelés mérete általában megegyezik.
 • 1. nap Budapest, Lienzi-Dolomitok, Rudl Eller Weg (A-B), Karlsbader Hütte (2260 m)

  3
  Transzfer esetén 5:45-kor találkozunk Budapesten a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 Hajóval szemben). Gyors bepakolást követően indulás 6:00 órakor, majd nagyjából 7 és fél órás utazás Ausztriába Graz, Villach és Lienz érintésével. Az egyénileg utazókkal 13:30 és 14:00 között találkozó a Lienzi-Dolomitok legmagasabban fekvő parkolójában, a Dolomitenhütte előtt. Itt kiosztjuk a via ferrata felszereléseket, majd rövid készülődés után nekivágunk az aznapi túránknak. A széles, erdei utat használó normál út helyett egy alternatív úton közelítjük meg a Karlsbader Hüttét, és már az első szakaszokon becsatolhatjuk magunkat egy bemelegítő, A-s nehézségű kezdő via ferrata szakaszon. Az általunk használt Rudl-Eller-Weg túraútvonalát szinte alig használják, ezt kihasználva nyugodt tempóban, a csodálatos tájon álmélkodva haladunk majd egyre feljebb. A nagyjából 5 órás első napi túránk végén jól eső fáradtsággal érkezünk majd meg a következő két napi szálláshelyünkre, a 2260 méteren fekvő Karlsbader Hüttébe. Miután elfoglajuk szobáinkat, a naplementére érdemes a ház mögött fekvő Lazerzsee tavát megkerülni, és lőni néhány fotót a naplemente csodálatos fényeiben. Szállás: menedékházban, több ágyas szobákban, reggelivel. (Táv: 6 kilométer, VF nehézség: A-B, szint: 753 méter fel, menetidő: 4-5 óra).
 • 2. nap Karlsbader Hütte (2260 m), Madonnen Klettersteig (B-C), Karlsbader Hütte (2260 m)

  3
  A mai napon már teljes mértékben kiélvezhetjük a Lienzi-Dolomitok döbbenetes látványt kínáló, csipkézett sziklatornyait és hegycsúcsait. Bőséges reggelink után kényelmesen elkészülünk, majd alig 1 km-t szintben túrázunk egy hágóig, ahonnan még 200 méter ereszkedés után kezdjük meg aznapi via ferrata túránk, a Madonnen Klettersteig alsó szakaszát. A beszállónál természetesen ismét átbeszéljük a legfontosabb szabályokat, melyeket via ferrata közben mindenkinek be kell tartani. A Madonnen Klettersteig egy nem túl hosszú, ám technikás szakaszokkal tűzdelt, igazi élményferrata, amely során két csúcsot is érinteni fogunk, függőhídon kelünk át, és csipkézett gerinceken élvezzük majd az alattunk elterülő tájat és a vad sziklaormok látványát. Az alsó szakaszokon B-C nehézségű, jól kiépített, kellemes fogásokkal és lépésekkel kialakított via ferrata vár majd ránk, amely útvonal a függőhídig egészen kedélyes, nagy mélység sem lesz alattunk. Innen aztán egyre több C-s szakasz vár majd ránk, felkapaszkodva a gerincre pedig az északi oldal meredek falai lesznek alattunk, de csak egy rövid ideig, hiszen a Große Gamswiesenspitze (2486 m) csúcsára vezető utolsó szakaszt már via ferrata szett nélkül, túrázva fogjuk teljesíteni. A csúcsról szép idő esetén a Lienzi-Dolomitok egész nyugati részét beláthatjuk, ebédünket is ebben a varázslatos környezetben fogyasztjuk majd el. A hosszabb pihenő után következik a kistestvér, vagyis a Kleine Gamswiesenspitze (2454 m), ahová egy szép ívben felvezető, C-s szakaszokkal tűzdelt, alig 20 perces via ferrata vissza majd fel minket. A csúcsról megcsodálat panoráma után egy jó 200 méter ereszkedünk a reggel már érintett hágóig, majd alig fél óra alatt visszatúrázunk a házba. A délután maradék részét pihenéssel, sörözéssel, beszélgetésekkel, és persze az újabb naplemente fotózásával zárjuk. Szállás: menedékházban, több ágyas szobákban, reggelivel (Táv: 8 kilométer, VF nehézség: B-C, szint: 800 méter fel/le, menetidő: 5-6 óra).
 • 3. nap Karlsbader Hütte (2260 m), Panorama Klettersteig (C-D), Mallnitz

  3
  Utolsó napunkat kezdjük meg a Lienzi-Dolomitok fenséges kulisszái között. Szobáinkat elhagyva összepakoljuk a cuccainkat, ezeket a szálláson hagyjuk, majd ismét a csúcsok közé indulunk, ám ezúttal már egy fokkal nehezebb, C-D-s nehzéségű via ferrata út vár ránk. A nevéből adódóan a Panorama Klettersteig az egész Lienzi-Dolomitok talán leglátványosabb via ferrata útvonala, megannyi izgalmas szakasszal, technikás és kitett részekkel. A háztól ezúttal kelet felé vesszük az irányt, majd egyből a sziklafalak alá érkezünk és megkezdjük a via ferrata szakaszokat. A túra során négy csúcsot is érintünk, amelyek közül a legmagasabb a Große Sandspitze (2772 m) lesz, itt tartjuk majd ebédszünetünket. Az izgalmas ferrata után dél körül már újra a szálláson leszünk, felkapjuk a maradék cuccokat, majd alig 2 óra alatt visszatúrázunk az gépjárműveinkhez. Amennyiben szép idő lesz és időben leszünk, úgy csobbanunk egyet a Lienz melletti Tristachersee kristálytiszta vizében, majd alig 55 perc alatt átutazunk a Magas-Tauern egyik legszebb fekvésű városkájába, Mallnitzba. Itt aztán az egyik legszínvonalasabb osztrák kemping vendégszeretetét élvezve készülünk fel a következő napi csúcsmászásra. Szállás: kemping. (Panorama Klettersteig túratáv: 5 km, nehézség: C-D, menetidő: 3-4 óra, szint: 630 méter fel/le.)
 • 4. nap Mallnitz, Ankogel (3252 m), Budapest

  3
  A korai kelés után összepakoljuk sátrainkat, majd az alig 15 percre fekvő Ankogelbahn alsó állomásához utazunk. Az első felvonók egyikével kelünk útnak, hogy 1400 méter szintet letudva alig 20 perc alatt már a 2630 méteren fekvő felső állomáson legyünk. A kilátás már innen is egészen pazar: karnyújtásnyira leszünk a közeli Hannoverhaus-tól, de látszódik majd aznapi túránk célja, a Magas-Tauern Ankogel-csoportjának névadó, és egyben legmagasabb tagja, a 3252 méteres Ankogel csúcsa is. A túra első szakaszában jól járható, folyamatosan emelkedő terepen jutunk el a Kleiner Ankogel előtti törmelékes, havas, jeges terephez, amelyen átkelve egy meredek kaptató végén már a 3096 méteres kis csúcson találjuk magunkat. Erőt gyűjtünk az utolsó szakaszra, ahol sokszor már kezeinket is használni kell majd a biztos haladáshoz, és néhol igencsak meredek, omladékos, sokszor kitett szakaszokon átkelve érjük majd a 3253 méteres Ankogelt. A csúcsfotók és némi pihenés után visszatérünk a felvonó felső állomásához, és a hazautazás ütemezésétől függően akár a Hannoverhaus teraszán is pihenhetünk még egyet. A lenti parkolóból aztán megkezdjük hazautunkat, Budapestre csak késő este érkezünk majd meg. (Túratáv: 7,5 km, menetidő: 6-7 óra, szint: 800 méter fel/le.)
Az oldalon látható fotókat Pál Máté készítette.

Út ára tartalmazza

- a szállást 2 éjszakára a Karlsbader Hüttében, több ágyas szobákban,
- a szállást 1 éjszakára Mallnitzban, kempingben, saját sátorban,
- a szükséges via ferrata felszerelések használatának költségeit (beülő, Y-szár, sisak),
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést, 
- a túravezetők költségeit.

Út ára nem tartalmazza

- az utazás költségeit,
- az étkezéseket,
- a felvonók árát,
- a biztosítást.

Utazás

A kiutazás egyénileg történik, az indulás előtt pontosan megbeszélt találkozási helyen várja össze egymást a csoport.

Ha nem tudod megoldani az egyéni utazást, ez esetben csatlakozz az utazáshoz úgy, hogy transzfert is választasz, melynek felára 39.900 Ft. A transzferhez kapcsolódó információkat az utazás előtti héten küldjük el.

Létszám

Tájékoztató létszám: 8-16 fő. Az utat minimum 8 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Lienzi-Dolomitok via ferratái jó kondíciót, sportos lendületet követelnek meg tőlünk. Általában napi 5-6 órás túrázásra kell számítani, néhol rendkívül változatos terepen. A sziklás szakaszokon kiépített via ferrata, azaz az út mentén végighúzódó, biztonságot garantáló drótkötelek, mesterséges fogások, létrák, hidak segítik előrejutásunkat. Az út egyéb szakaszai hagyományos túrázást jelentenek, néhol meredek kaptatókkal. Minden nap jelentős szintkülönbséget kell megtennünk, mindezt néhol szédítő mélységek, hatalmas függőleges sziklafalak mentén, a kiépített létrákba, drótkötelekbe kapaszkodva. Ezért kimondottan fontos a stabil mozgáskoordináció, elengedhetetlen a szédülésmentesség! 

A jelentkezés feltétele, hogy legyen már gyakorlatod a via ferrázásban! Ha még nem ferrátáztál, azt javasoljuk, hogy először a Rax-Alpok és a Hohe wand kezdő útvonalain próbáld ki magad!

Bár az Ankogel az egyik legkönnyebbnek tartott 3000 méter feletti csúcs az osztrák Alpokban, a hegyet nem szabad alábecsülni. A néhol kitett, csúszós, törmelékes részeken nagy figyelmet igényel a csúcsmászás, és itt is kifejezetten fontos a stabil mozgáskoordináció, elengedhetetlen a szédülésmentesség! Mivel 3000 méter felett csak kis időt töltünk el, a magassággal (vagyis az ezzel járó magashegyi betegséggel) várhatóan senkinek sem lesz gondja.

Szállás

Szállásunk az első 2 éjszakára a Lienzi-Dolomitok szívében fekvő, híresen szép fekvésű Karlsbader Hüttében lesz, több ágyas szobákban, ún. matraclágerben. A szobák 10-20 ágyasak, és a menedékházban minden szinten színvonalas fürdőszoba található, korlátozott fürdési lehetőséggel.
A menedékház közös helyiségében konyha működik, így akár minimális élelmiszer felhozatal is elegendő, hiszen bőséges svédasztalos reggelit és finom vacsorát is tudsz kérni. (kb. 50 euró/fő/éjszaka a félpanzió ára)

Mallnitzban egy új építésű, kifogástalan minőségű kempingben leszünk saját sátorban. A kemping területén kulturált vizesblokk, mosókonyha, mosogató helyiség található, és szintén igénybe lehet venni a kemping színvonalas éttermét, akár vacsora, akár reggeli miatt.
Mallnitz központja csupán 10 perc sétára fekszik a kempingtől, így a városban fekvő szupermarket akár gyalogosan is elérhető.

Időjárás

Változékony, esetenként szélsőséges magashegységi időjárásra kell számítanunk. Bármikor előfordulhat eső, heves zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-20 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság és éppen aktuális időjárási frontok függvényében változik. A magasabb részeken egy-egy erősebb hidegfront betörése esetén akár hóesésére, kisebb-nagyobb hómezőkre is lehet számítani. Erős, viharos szél, a hegycsúcsokat beborító köd, felhő könnyen előfordul. Vihar, villámlásveszély esetén természetesen nem megyünk fel a via ferrata útvonalra, amely ilyenkor gyakorlatilag "villámhárítóként" működik, hanem más túraösvényeken túrázunk. Hajnalban a kempingben elég hűvös lehet, ezért meleg hálózsákot hozz magaddal!

Felszerelés

Utazótáska, vagy nagy hátizsák (ebbe kerül a felszerelésed azon része, amit a napi túrákra nem szükséges) közepes méretű hátizsák (mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), dupla rétegű, esőálló sátor, derékalj, meleg hálózsák, lehetőleg vízálló túrabakancs, fejfedő, túraöltözet, jó esőkabát, sapka, meleg ruha, fejlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg. Fontos, hogy jól bejáratott, betört túrabakancsban gyere. A via ferratázáshoz szükséges felszerelést mi biztosítjuk. Mindenképp javasolt egy pár használt bőrkesztyűt, vagy bicikliskesztyűt hoznod, amit nem sajnálsz, mert a via ferrata esetleg hideg vaslétráiba, a néhol "felfeslő, kirojtosodó" drótkötelébe való kapaszkodást nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi.

Mivel a Karsbader Hüttébe két napi felszereléssel kell feltúráznunk, fontos, hogy a hátizsákod mérete elegendő legyen erre a célra. Nem szükséges sok mindent felcipelni, a cél a praktikus, minél könnyedebb pakolás.

Fontos! Interneten történő jelentkezéskor kérjük az egyéb megjegyzés rovatban (útleved száma és érvényessége, foglalkozás, stb mellett) mindenképpen tüntesd fel azt is, hogy milyen méretű pólót hordasz! Ez a via ferrata felszerelések (beülő) méretének meghatározásához szükséges, a póló mérete és a felszerelés mérete általában megegyezik.

A Fjällräven ajánlata:

Könnyű és légies magától álló sátor két előtérrel, amelyeket a szellőztetés és a jobb kilátás érdekében ki lehet nyitni. Két átlós, keresztet alkotó alumínium  merevítőrúd fokozza stabilitását: Ilyen sátor például a Fjällräven Abisko View 2.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

A csapvíz, avagy a kijelölt források vize fogyasztható. Túra előtt ajánlott kulacsodat feltölteni, mert nem mindenhol találunk forrásokat. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hashajtó és székletfogó, megfázás és torokfájás elleni gyógyszer, kálcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő és ragtapasz, valamint fásli.

Javasoljuk az EEK - Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását (ingyenes), amivel a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. Az utasbiztosítást nem váltja ki, de tapasztalataink alapján jelentősen megkönnyít egy esetleges egészségügyi alapellátást. Nem fedez például sem magán-egészségügyi ellátást, sem hazautaztatás költségét, de egy esetleges biztosítási kárigény intézését is megkönnyítheti. További információ itt.

Élelem

Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, a túra közbeni energia-utánpótlás biztosítására némi nassolnivalót (aszalt gyümölcs, keksz, csokoládé, müzli-szelet). 

A menedékház közös helyiségében konyha működik, így akár minimális élelmiszer felhozatal is elegendő, hiszen bőséges svédasztalos reggelit és finom vacsorát is tudsz kérni a 2 napon. (kb. 50 euró/fő/éjszaka a félpanzió ára).

Minden más élelmiszert érdemes felvinni a házba (napközbenre szendvics alapanyagok, egyéb nassolnivalók).

A szombati napon Mallnitz városában a kempingünkhöz közel fekszik egy Billa szupermarket, ahol minden szükséges éellmiszert be tudunk szerezni. Csütörtökön és pénteken nem lesz lehetőségünk boltba menni, vasárnap pedig zárva vannak az üzletek Ausztriában.

Pénz-ügy

Ausztria hivatalos pénzneme az euró. Készpénzt hozz magaddal, a menedékházban csak azzal tudsz majd fizetni. Mallnitzban lehet bankkártyával fizetni a kempingben, a boltokban, és a felvonónál is.

Várható költségek:
- az egyénileg utazóknak útdíj a Lienzi-Dolomitokban: kb. 10 euró/fő
- félpanzió a Karlsbader Hüttében: kb. 50 euró/fő/éjszaka
- Ankogelbahn-felvonó ára: kb. 33 € (retúr)

Vám

Magyar állampolgárok részére érvényes személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ausztria

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:
Nívo + sport extra kiegészítés: 3.240 Ft/fő
Top + sport extra kiegészítés: 4.260 Ft/fő
Top extra + sport extra kiegészítés: 6.960 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 5.950 Ft/fő(önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 4.760 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Transzferrel:

Storno Basic: 7.945 Ft/fő(önrész: 20 %), önállóan is köthető,
Storno Kombi: 6.356 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Annamária

"Tökéletes volt, régi bakancslistám volt mind a lienzi dolomitok ferrata, mond az Ankogel mászás, és a kettő kombója szuper volt. Túra jól felépített volt, könnyűtől a nehezebb ferratákig."

Péter

"Összességében nagy élmény volt, szuper társaság és örülök, hogy megszerveztétek ezt az új programot :) "

Zoltán

"Mindegyik program jó élmény volt, a nehézségi szint is megfelelően volt összeállítva, felépítve. Javasolni fogom az utat másoknak is."
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.