Szlovénia

Tavaszi hosszú hétvége a mesés Szlovéniában

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia
Fedezd fel Közép-Európa egyik legváltozatosabb országának, Szlovéniának a tavaszi arcát: a Velika Planina fennsíkján még hóköntösbe bújt hegyvidékkel, ezüstös fenyvesekkel, míg a vadregényes völgyekben már a tavaszt köszönthetjük a zordon várakkal, óvárosi hangulatokkal, gleccserek vájta hegyvidéki tavakkal, tengerpartozással, és a szlovén konyha finomságaival! Ahogy a mesében, itt is az üveghegyek és a kalandok kéz a kézben járnak! Fáradalmainkat pedig a Ljubjana belvárosában fekvő 4 csillagos szállodánk melegében pihenjük ki. Tedd felejthetetlenné a tavaszi hosszú hétvége napjait egy különleges utazással Szlovénia legszebb vidékein kalandozva!

A március 12-15 hosszú hétvégének köszönhetően 4 napos programunkhoz most nincs szükség egyetlen nap szabadságra sem! Kalandra fel!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
1

 
Budapest, Velika Planina, Ljubljana
 

Találkozó 05:15-kor, indulás 05:30-kor a XI ker. Pázmány Péter sétány és a Magyar Tudósok krt. sarkán levő parkolónál (az ELTE új épületei mellett, a Petőfi-hídtól 5 percre az A38 hajóval szemben). Utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Első látványos túránkat a Velika Planina fennsíkján tesszük. A Kamniska Bistrica völgyben található parkolóból felvonóval néhány perc alatt felérünk a magasba, ahol kellemes körtúrát teszünk. A Velika Planina területe Szlovénia legnagyobb összefüggő havasi pásztor szálláshelye. Gyalogtúránk hegyét gyakran említik a legszebb szlovén hegynek, amely nemcsak lélegzetelállító kilátást kínál a Kamniki-Alpok hegyvonulatára és a Ljubljanai-medencére, hanem bepillantást nyújt az Alpokban egyedülálló havasi pásztorszállások jól megőrzött örökségébe. A pásztorkunyhók között sétálva a körülölelő hegyek sármja, a folklór és a gazdag építészet összhatása minket is elvarázsol odafent. Miután kigyönyörködtük magunkat, levonózunk buszunkhoz és szállásunk felé vesszük az irányt, ahol a következő 3 éjszakát töltjük. Szállás: szálloda. Túra: Velika Planina: 7 km, 200 m szint fel és le

2

 
Ljubljana, Skocjan-barlang, Piran (Adriai-tenger), Ljubljana
 

A mai napon egy másik arcát fogjuk megismerni az országnak. Reggeli után buszunkra pattanunk és a tengerpart felé vesszük az irányt. Mielőtt még az Adriához érnénk, tartunk egy megállót és először a grandiózus Skocjan-barlangot fedezzük fel, mely a több ezer Szlovéniában található barlang közül - Postojna mellett - a legjelentősebb. Óriási terek, mély szurdok, a barlangban folyó Réka kristálytiszta vize és 12 fokos hűvös idő vár ránk a barlangban. Megismerkedünk a barlang kialakulásának történetével, mely természetesen a folyóhoz kötődik és teszünk egy 3 kilométeres sétát a látványos cseppkövek közt. Ezt követően a tengerpart felé vesszük az irányt. Szlovénia nem túl hosszú, de annál látványosabb tengerparti szakasszal rendelkezik. Bájos kis városok, hangulatos kikötők, remek tengeri ételeket felszolgáló éttermek és persze az Adria többségében télen is szikrázó napsütése vár itt ránk! Szabad program keretében mindenki „elveszhet” a szűk sikátorokban és kedve szerint eldöntheti, hogy melyik étteremben kényezteti ízérzékét. A kora esti órákban indulunk vissza ljubljanai szállásunkra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli. (Túra: Skocjan-barlang: 3 km)

3

 
Lubljana, Bled, Bohinji-tó, Sáva-vízesés, Ljubljana
 

Bőséges reggelinket követően ezen a napon elsőként Bled festői kisvárosába látogatunk, ahol szabad program keretében több opció közül választhatunk: szánhatunk időt egy tóparti sétára bledi krémest kóstolgatva, látogatást tehetünk a sziklán magasodó várkastélyban, de az időjárási és terepviszonyok függvényében a tóra és a közepén található kis szigetre és templomra remek rálátást nyújtó Osjtrica és Osojnica csúcsokra is tehetünk egy kisebb túrát. A Bohinji-tónál tartott fotószünetet követően napunk zárásaként a Sáva-vízesést keressük fel, majd visszatérünk Ljubjanába. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.

4

 
Ljubljana, Skofja Loka, Budapest
 

A hazautazás napja városi programokat ígér. Reggeli és a szobák elhagyása után a délelőtt folyamán még lesz időnk ljubljanai szabadprogramra, majd pedig már útközben keressük fel Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát. A középkori kisváros történelme egészen a 10. századig nyúlik vissza, ekkor említették először írásos források. Érdemes időt szánnunk erre a festői városkára, ahol szinte tapintani lehet a történelmet. A főtér 16. és 17. századi barokk és gótikus stílusú épületei, a Selska Sora folyó felett átívelő, több mint 600 éves kőhíd mind-mind ez az érzetet kelti bennünk. Városi barangolásunk után utunkat már csak néhány rövid megállóval szakítjuk meg. Érkezés Budapestre az esti órákban. Ellátás: reggeli.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés