Bejelentkezés

Ausztrália

Kiscsoportos utazás a kenguruk földjére

Ausztrália, egy ország mely egyben Földünk legkisebb kontinense, és a legek földje: a legszárazabb, a legidősebb, a legkülönösebb állat- és növényvilággal. Napfényes, homokos tengerpartok, hatalmas sivatagok, egyedülálló, különleges állatok, és növények. Sydney-ben, Ausztrália legnépesebb városában kezdjük utunkat, majd irány az ország közepe. A vörös sivatagban tiszteletünket tesszük az itteni őslakos törzsek szent helyénél, az Ulurunál, autózunk az ország központjában a száraz, sziklaformációkkal izgalmassá tett sivatagban. Végül pedig Földünk legnagyobb korallzátonyánál gyönyörködhetünk a színpompás tengeri élővilágban. Terra Australis Incognita, az ismeretlen déli föld, melynek ezernyi arca, bennszülöttek, koalák, kenguruk, kacsacsőrű emlősök, krokodilok, a Nagy-korallzátony színpompás élővilága és számtalan más természeti csoda vár ránk utunk során.

Kiemelt látnivalók utazásunk során:
- Sydney Operaház (UNESCO Világörökség),
- Kék-hegység (UNESCO Világörökség),
- Kings Kanyon vörös sziklaszirtjei,
- Uluru, más néven Ayers Rock, a szikla, az őslakosok szent helye (UNESCO Világörökség),
- Cairns környéki trópusi dzsungel,
- A Nagy-korallzátony (UNESCO Világörökség).
A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ausztralia-es-oceania?ausztralia
Időpontok
 • 1. nap Sydney

  Érkezés Ausztrália legnagyobb városába, Sydney-be. Elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Miután kipakoltunk, és marad rá időnk, akkor egy rövid városnézés segítségével akklimatizálódunk: a város két fő látványossága az operaház és az öböl fölött átívelő Harbour Bridge, őket a következő nap közelebbről is megtekintjük, a mai napon inkább a belvárosban sétálunk, és kipróbáljuk az ausztrál konyha remekeit, krokodil, kenguru, emu és társaik. A városban két éjszakát töltünk. Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 2. nap Sydney

  Reggeli után irány a Harbour Bridge. Az egyik tartóoszlop tetején, 87 m. magasan kialakított kilátóból csodálhatjuk meg Sydney panorámáját. Aki magasabbra vágyik, az fakultatív program keretében felkapaszkodhat a híd 134 m. magas tetejére is, egy speciális vezetett túra keretében. Innen irány a világhíres operaház. Végigsétálunk a kikötőn, megnézzük a XIX. században épült régi vámházat, majd az operaház után betérünk a Királyi Botanikus kertbe, ahol elkezdhetjük az ismerkedést Ausztrália egyedi növényvilágával. Itt akár piknikezhetünk is a helyiek példáját követve. Ebéd után irány a Bondi Beach, Ausztrália egyik leghíresebb strandja. Hosszú fehér homokos part, vakítóan kék óceán, napsütés, szörfösök a hullámokon, mintha a Baywatch forgatásába csöppentünk volna. Mielőtt lemenne a nap visszatérünk a városba, és napnyugta után a központ valamelyik hangulatos helyén megtartjuk ismerkedési estünket. Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 3. nap Sydney, Kék-hegység

  1
  Reggeli után elhagyjuk Sydney-t, hogy bérelt kisbuszunkkal két órás utazással érjük el Ausztrália egyik legszebb természeti látnivalóját, a Kék-hegységet. Megfelelő időjárási körülmények esetén a hegység kék ködbe borul, az eukaliptuszok kipárolgásának köszönhetően. De mielőtt megérkeznénk, útközben meglátogatunk egy parkot, ahol megismerkedhetünk Ausztrália emblematikus állataival. Több mint 1700 emlős, madár és hüllő vár minket, köztük természetesen a csak ezen a földrészen honos fajok is. Kenguruk, koalák, wombatok és sorolhatnánk. Miután kicsodálkoztuk magunkat, fotózkodtunk, indulunk tovább. A késő délutáni órákban érkezünk meg, elfoglaljuk szállásunkat és elindulunk felfedezni a környéket. Még sötétedés előtt egy laza, egy- másfél órás sétára indulunk a Három Nővér ösvényen, hogy gyönyörködhessünk a Kék-hegység gyönyörű tájaiban, és megnézzük a bejárt ösvény nevét viselő sziklaformációt. Szállás: apartman, vagy szálló, ahol két éjszakát fogunk eltölteni.
 • 4. nap Kék-hegység

  3
  A mai nap a túrázásról szól, amely során két útvonalat fogunk bejárni. Először a Grose völgy egyik látványos útvonalát fogjuk bejárni, melynek során a Kék-hegység Grand Canyonja a célunk. A homokkőbe a Greaves patak vájta be magát, látványos formációkat és vízeséseket hozva létre. Őshonos növények között, sziklapárkányokon vezet utunk, melynek során több kilátópontról gyönyörködhetünk a tájban. Első túránk után ebédszünetet tartunk, majd irány a Jamison völgy, ahol még lélegzetelállítóbb látvány vár minket. Vár minket az ausztrál őserdő, vízesések, hegyek, és természetesen kilátópontok sokaságáról élvezhetjük a messzeségbe nyúló zöld növényzettel borított hegyek látványát. Este érünk vissza szállásunkra, hogy feldolgozzuk az élményeket és felkészüljünk a következő napi hosszú utazásra. Szállás: apartman, vagy szálló. Túratáv Grose völgy: 10 km, szintemelkedés 450 m fel, 450 m le. Túratáv Jamison völgy: 18 km, szintemelkedés 700 m. fel, 700 m le.
 • 5. nap Kék-hegység, Sydney, Alice Springs

  1
  Repülőjáratunk indulásának függvényében visszamegyünk Sydney-be, ahonnan elrepülünk Ausztrália vörös szívébe. Alice Springsbe érkezünk, ahol egy egészen más világ vár minket. A levegő forró és száraz, és akármerre nézünk a táj sárgás és vöröses színű. Felvesszük bérelt kisbuszunkat, elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid városnézésre indulunk. Alice Springs nagynak nem mondható, de elhelyezkedése folytán jelentős település, ahol akad egy két látnivaló. Érdemes megtekinteni a repülő doktor és a levegő iskola múzeumokat, ahol bepillantást nyerhetünk abba, hogy oldották meg az orvosi ellátást és az oktatást Ausztrália végtelen területein. Naplementéhez felkaptatunk az Anzac Hill dombra, ahonnan körpanoráma nyílik a városra és környékére. Szállás: szállóban, ahol egyet alszunk.
 • 6. nap Alice Springs, Kings Canyon, Uluru

  2
  Korán reggel indulunk, hiszen ma a hosszú utazásé a főszerep. Első célunk a sivatag közepében fekvő Kings Canyon, amely körülbelül ugyanolyan távolságra van Alice Springs és Uluru között. Késő délelőtt érkezünk és elindulunk egy pár órás sétával felderíteni a a Watarrka Nemzeti Park fő látványosságát. A kanyon egy hatalmas hasadék a sivatagi tájban, melynek mélyén folyik a Kings patak. A kanyon falai helyenként a 300 méteres magasságot is elérik, és mélyén a víznek köszönhetően kizöldül a táj. Körbejárjuk a kanyont, és természetesen leereszkedünk a mélyére is. Itt megnézzük az „Édenkertet”, egy állandóan vízzel teli üreget, buja növényzettel. Visszatérünk a kanyon peremére a függőleges falak közötti homokkő labirintusban vezető ösvényen, majd irány a parkoló, ahonnan tovább indulunk az Uluru-Kata Tjuta nemzeti Park mellett fekvő Yulara településre. A késő esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely a Nemzeti Parktól nem messze található. Szállás: szállóban, ahol két éjszakát fogunk eltölteni. Túratáv: 6,5 km, szintemelkedés 300 m fel, 300 m le.
 • 7. nap Uluru, Kata Tjuta

  2
  Az Uluru, más néven Ayers Rock egy óriási homokkő sziklatömb gyakorlatilag az ország közepén. A Világörökség részét képező szikla 348 m. magas és nagyobb része a föld alatt van. Az Uluru az itteni őslakos pitjantjatjara és yankunytjatjara törzsbeliek szent helye. Több forrás, vízgyűjtő, sziklabarlang és ősi rajz található itt. Az Ausztrália közepén élő őslakók egy része ma is elzarándokol ide vallási okokból. Az Uluru egyike a világ legszentebb helyeinek. Korán reggel indulunk, hogy a nagy meleg beköszönte előtt körbejárjuk a nem őslakos ausztrálok által halott szívnek nevezett hatalmas sziklát. Túránk végén megebédelünk, és megpihenünk egy árnyékos helyen, hogy átvészeljük a nap legmelegebb részét. Délután átbuszozunk a nem messze található Kata Tjuta, más néven Olga hegyhez. Itt szürreális formájú vörös sziklák között túrázunk a sivatagban, majd naplementére visszamegyünk az Uluruhoz, hogy naplemente nézőpontról csodálhassuk meg a vörösen izzani látszó sziklatömböt. Naplemente után visszatérünk szállásunkra. Szállás: szállóban. Túratáv Uluru: 10 km., szintemelkedés 80 m. fel, 80 m. le. Túratáv Mt. Olga: 7 km., szintemelkedés 350 m. fel, 350 m. le.
 • 8. nap Uluru, Cairns

  A mai nap célja Ausztrália kelti partja, a Nagy-korallzátony fővárosa, Cairns. Kimegyünk a repülőtérre, és pár órás repülés után a Csendes-óceán partján landolunk. Cairns az esőerdő és a Nagy-korallzátony találkozásánál fekszik és ennek köszönhetően rengeteg természeti látnivalót találhatunk itt. Miután elfoglaljuk szálláshelyünket, meglátogatjuk a Botanikus kertet, ahol az eddig Ausztráliában látottaktól eltérő növényvilágot ismerhetünk meg. A kert után meglátogatjuk a város központjában kialakított mesterséges lagúnát, ahol jól esik egy kis hűsülés a nagy melegben. Szállás: apartman, vagy szálló, ahol a következő öt éjszakát fogjuk eltölteni.
 • 9. nap Cairns, Kuranda

  Reggel kimegyünk Cairns pályaudvarára, hogy vonatra szállva, kétórás utazás után elérjük a Tabeland fennsíkot, és rajta az esőerdőben fekvő Kurandát. A vonatút során a buja trópusi növényzettel borított meredek domboldalak, és látványos vízesések sokasága felejthetetlen élményt nyújt. Az 1882 és 1891 között épült vasútvonalon 15 alagút és 37 híd található. Kurandában pár órás szabadprogram keretében lazítunk, meglátogathatjuk a helyi piacot, egy koala kertet, vagy egy lepke farmot, vagy madár parkot. Ebéd után busszal megyünk vissza Cairnsbe, vagy aki szeretné, az fakultatív program keretében drótkötélpályán, felvonón is jöhet. A 7,5 kilométer hosszú, másfél órás felvonós utazás során felülről, szinte madártávlatból lehet lepillantani az esőerdőre. Két helyen lehetőség van kiszállni a felvonóból, egy rövid séta idejére a trópusi erdőben. Délután érünk vissza tengerpartra, ahol még meglátogathatjuk a város körüli strandok valamelyikét. Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 10. nap Cairns, Port Douglas

  1
  A mai napon a Cairns-től északra fekvő partokat fedezzük fel. Viszonylag rövid autóútnyi távolságra több strandot is kipróbálhatunk, melyek mindegyike különböző, sajátos. Van városban lévő jól kiépített strand zuhanyzókkal, grillező helyekkel, kávézókkal, városokon kívüli homokos partok minden infrastruktúra nélkül, fehér homokos, sárga homokos, egyszóval mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt. Megállunk a méregzöld növényzettel határolt partokon, úszkálunk a leírhatatlanul kék vízben. Elautózunk egészen Port Douglas városig, melynek fő látnivalója a négy mérföld hosszú homokos, sűrű trópusi növényekkel és pálmafákkal keretezett strand. Itt töltjük a délutánt a parton pihenve, majd a késő esti órákban térünk vissza Cairnsba, szállásunkra. Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 11. nap Cairns, Palm Cove

  Reggeli után ismét irány Palm Cove, ahol megismerkedhetünk a környék és Ausztrália egyik legveszélyesebb élőlényével, a sósvízi krokodillal. Cairns-től északra található krokodil farmra látogatunk, ahol testközelből ismerkedhetünk meg a „saltie”- kel, ahogy a helyiek hívják ezeket a hatalmas hüllőket. Etetés, krokodil támadás, fotózkodás, és sok más érdekes program vár minket. De itt nem csak krokodilok vannak, hanem láthatunk többek között koalákat, kengurukat is. A kenguruk hatalmas kifutókban szabadon mászkálnak, ahova mi is bemehetünk, és akár meg is etethetjük Ausztrália legismertebb erszényesét. Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 12. nap Cairns

  A mai napon szabadprogram keretében pihenhetünk, de természetesen a strandolás mellett több program lehetőség közül is választhatunk. Dzsungeltúra, helikopteres kirándulás, hőlégballonos repülés, rafting, bungee jumping is szerepel a lehetőségek között. És természetesen a Nagy-korallzátony. Készülékes merülésre is van lehetőség, vagy „csak” sznorkellezhetünk. Szervezett túra keretében ismét meglátogathatjuk Földünk egyik csodáját, melynek során vagy ismét egy trópusi szigetet nézhetünk meg, a partról bukva a víz alá, vagy úszó platformról merülhetünk a vízbe megcsodálni a színpompás tengeri élővilágot.Szállás: apartman, vagy szálló.
 • 13. nap Cairns, hazautazás

  A mai napra szervezett programunk nincsen, a repülőjárat indulásának függvényében kimegyünk a repülőtérre, ahonnan megkezdjük hazautazásunkat és több átszállást követően érkezünk haza Budapestre, visszakapva az idefele elvesztett órákat.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.