Új-Zéland

Kiscsoportos utazás a Hosszú Fehér Felhő földjén

5 napos hosszabbítás: Északi-sziget, Auckland, Rotorua, Tongariro és Wellington.

Út ára tartalmazza

Út ára tartalmazza az alapprogram során:
a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet, 
- az Új-Zélandon belüli utazásokat a program szerint bérelt kisbusszal,
- 8 éjszaka szállást apartmanokban,
- 2 éjszaka szállást szállókban, két ágyas, légkondicionált, saját fürdőszobás szobákban,
- az Abel Tasman Nemzeti Parkban a vizitaxi díját,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

Út ára tartalmazza a hosszabbítás során:
a program helyszínén a repülőtéri transzfereket, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyet, 
- az utazást az Északi-szigeten bérelt kisbusszal,
- a szállásokat 5 éjszakára, szállókban, két ágyas, légkondicionált, saját fürdőszobás szobákban,
- a szervezést és a magyar nyelvű csoportkíséretet.

Út ára nem tartalmazza

Út ára nem tartalmazza az alapprogram során:
- a repülőjegyek, valamint illetékek árát, és a lehetséges repülőtéri kilépési illetékeket,
- a biztosítást, az esetleges védőoltások árát,
- a belépőket, a lehetséges fakultatív programok árát, és az étkezéseket,
- az új-zélandi beutazáshoz szükséges regisztráció, a NZeTA árát és a turista adót, Lásd: vám rovat.

Út ára nem tartalmazza a hosszabbítás során:
- a repülőjegyek, valamint illetékek árát, és a lehetséges repülőtéri kilépési illetékeket,
- a biztosítást, az esetleges védőoltások árát,
- a belépőket, a lehetséges fakultatív programok árát, és az étkezéseket,

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 200 Ft/ 1 NZD árfolyamig tudjuk tartani. Ha az új-zélandi dollár (NZD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkra a kiutazás egyénileg történik. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyet természetesen irodánkban is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport együtt tudjon utazni. Érdemes a jegyeket minél hamarabb megvenni, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után a kiszemelt járaton nem marad hely. A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől! Ha érdekel ez az utazás, akkor minél hamarabb keress meg minket!

Az alapprogram során az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest–Christchurch–Budapest útvonalon: 400.000 Ft – 420.000 Ft.

Az alapprogram és a hosszabbítás során az elmúlt évek tapasztalatai alapján a nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest–Christchurch és Wellington–Budapest útvonalon: 400.000 Ft – 420.000 Ft.
Új-Zélandon a belföldi repülőjegy ára a Christchurch–Auckland útvonalon összesen: 90.000 – 100.000 Ft
között várható.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Aki az utazáshoz a repülőjegyét nem irodánkon keresztül vásárolja meg, kérjük, feltétlenül egyeztessen előtte az ügyfélszolgálatunkkal. 

A találkozási helyre történő eljutásod, valamint távozáskor a reptér megközelítése egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján. Az itt fellépő költségeket az út ára nem tartalmazza, kivéve, ha az Eupoliszon keresztül vásárolod meg a repülőjegyedet, mert ebben az esetben a transzfert ajándékba kapod. A transzfer várható ára: 30-40 NZD/taxi.

Utazás

saját, kényelmes, bérelt kisbusszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-10 fő.

Túra nehézsége

A túrák önmagukban könnyűek, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetőek. Ha szoktál időnként túrázni, vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. Kivétel a hosszabítás során a Tongariro túra, ahol jelentős szintkülönbséget (1200 méter fel, 1200 méter le) kell leküzdeni, egy egész napos túra során. Itt szükséges az átlagosnál jobb erőnlét, kitartás, és túrázási tapasztalat.

Szállás

Szállásaink tiszták és igényesek, európai színvonalúak. Különböző szállás típusokat veszünk igénybe utunk során. A szállókban a szobák két ágyasak és mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel ellátott fürdőszobával. A szobákban van ágynemű és törülköző. Az apartmanok 1 vagy két külön hálószobával rendelkeznek. Apartmanhoz tartozik konyha, hűtő, nappali, valamint egy vagy két fürdőszoba. A szobákban mindig van tiszta ágynemű, de törülközőt nem mindig kapunk. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon általában van wi-fi.

Terület

Új Zéland Magyarországnál majd háromszor nagyobb, de csupán 4,5 millió ember lakja (ennek közel fele Aucklandben és vonzáskörzetében). Nem egy túlzsúfolt hely. A nagyobb kiterjedésű Déli-szigeten hosszában végighúzódik a Déli-Alpok, melynek legmagasabb csúcsa a Mount Cook, 3754 méter (maori nyelven: Aoraki). A vulkánikus szempontból aktívabb Északi-sziget legmagasabb pontja a Tongariro Nemzeti Parkban található, jelenleg is aktívnak számító Ruapehu tűzhányó csúcsa (2797 méter). A szigetek az ausztráliai és a csendes-óceáni lemezek összeütközésének következtében emelkedtek ki az óceánból.
Új-Zéland semmivel sem összevethető, azok a természeti csodák, amik a világban szétszórva külön-külön találhatóak meg, itt koncentráltan jelennek meg. Pálmafás tengeröblök, vulkánok, az óceánpart, köderdő, félsivatag, mediterrán borvidék, delfinek, gejzírek, bálnák, utóvulkáni működés, gleccserek, magashegység és fjordok. Az itt élő emberek barátságosak és közvetlenek, eleinte úgy tűnik, mintha Európában lennénk, hasonlóak a szokások és az életmód, csak egy idő után esik le, hogy ez a hely teljesen más.

Időjárás

Az ország időjárása nehezen kiszámítható. Nagy vonalakban azt lehet mondani, hogy az ország déli részén a kontinentális éghajlat uralkodik, az északi részen szubtrópusi, mindez megfűszerezve némi óceáni hatással. Eső az év bármely szakában eshet, a tél (június-augusztus) hűvös, 5-10 °C, a nyár (december-február) meleg, a hőmérő higanyszála napközben elérheti a 22-27 fokot, míg estére leeshet akár 10 °C alá is.  A hegyekben a négy évszak elvet kell követni, azaz egy nap alatt lehet eső, hó, köd, napsütés és szél is. A tenger belső öblei (Abel Tasman NP) már fürödhető melegek, kb. 19-20 °C, az óceán azonban marad didergős 16-18 °C-on. A keleti part szárazabb, a nyugati viszont esős. A ruházatot majd ezeknek megfelelően kell kialakítani.

Felszerelés

Kényelmes hátizsák, vagy sporttáska (gurulós), túrákhoz kishátizsák. A nyári lábbeli vagy túraszandál mellett elengedhetetlen egy jól záródó és kényelmes túracipő vagy bakancs, fejfedő, könnyen száradó, esetleg lecsatolható túranadrág, esőkabát, laza, szellős ruházat, legalább egy váltás ruha hideg időre a hegyi túrázáshoz és az esti órákra, elemlámpa (fejlámpa), elemek a lámpába, fényképezőbe, hálózati átalakító, zsebkés, ébresztőóra, kullancs- és szúnyogriasztó, napszemüveg, naptej, fürdőruha, papucs vagy szandál a zuhanyzáshoz. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre. A szállásokon általában lehet mosatni, így nincs szükség kétheti váltás ruházatra!

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Kötelező védőoltás nincs és a higiéniával sincsenek gondok. Sőt ők félnek attól, hogy valami fertőzőt hurcolunk be szigetükre. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót valamint sebfertőtlenítő szert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt. Fontos a magas faktorszámú naptej is, ami itt olcsón beszerezhető.

Élelem

Az ország elszigeteltségéből adódóan nagyon szigorúak a belépési szabályok. Vámvizsgálatnál be kell jelenteni minden magunkkal vitt élelmiszert, növényt és állati eredetű terméket, sőt még a bakancsunk talpára ragadt sárdarabokat is leszedetik (további infó: www.customs.govt.nz). Az út során mindig lesz alkalom bevásárolni friss kenyeret, palackos vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszereket. Az árak a magyarországinál kicsit magasabbak.

Pénz-ügy

Az ország fizetőeszköze az új-zélandi dollár (NZD), amiből egy kb. 190 forintba kerül. Kivitelre az eurót vagy a dollárt javasoljuk, mivel NZD-t Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni. Az országban használhatjuk hitelkártyáinkat (VISA, Mastercard stb), azzal szinte mindenhol lehet fizetni, a trafikban is, akár egy doboz tejért, éttermekben, útszéli kifőzdékben, stb. Étteremben egy kávé kb. 3-4, egy sör 5-8, egy főétel kb. 20-30 dollár. Költőpénznek napi 50-80 dollárt javaslunk, de ez vérmérséklettől függően erősen változhat.

Néhány belépő (tájékoztató árak):

Sky torony: 32 NZD
Rotorua termálfürdő: 24 NZD
Wai-O-Tapu: 32,50 NZD
Abel Tasman kajakozás: 120-170 NZD
Kaikoura bálnanézés: 165 NZD
Kaikoura delfinúszás 180 NZD
Franz Josef gleccsertúra: 120 NZD
Repülés a gleccserek fölött: 400 NZD
Fakultatív Milford Sound hajózás: 92 NZD
Queenstown bungy: 190-360 NZD
Queenstown jetboating: 90 NZD
Queenstown tandemugrás 4000 m-ről: 425 NZD

Új-Zéland programunk során az alábbi fakultatív programokat szükséges jó előre befoglalni, amíg vannak szabad helyek:
A 2. napon bálnanéző túra.
A 3. napon delfinekkel való úszás.
A 9. napon hajókirándulásra Milford Sound-ban.

A fakultatív bálnanéző program díja: 30.000 Ft
A program időtartama kb. 3 óra, ebből kb. 2 óra a vízen, a többi becsekkolás, informálás, beszállás. A programon egy hajóban 30 fő, valamint a személyzet tartózkodik. Amennyiben a program résztvevői nem látnak bálnát, a részvételi díj 80%-a visszafizetésre kerül. Ellátás: kávé, tea, keksz.

A fakultatív delfin úszás program díja: 36.000 Ft
A program időtartama kb. 4 óra, ebből kb. 2,5 óra a vízen, a többi becsekkolás, átöltözés, informálás, transzfer a hajóra. A programon egy hajóban 16 fő, valamint 3 tagú személyzet tartózkodik. A program során a nyílt vízen, a tengeren, a hajóról ereszkedünk a vízbe kétszer, vagy háromszor. A víz hőmérséklete 15-19 C fok. 7 mm. vastag neoprén ruhát, búvármaszkot, légzőcsövet és uszonyt kapnak a résztvevők. A delfinek nem idomítottak, vadon élő delfinek, közel úsznak, de nem engedik hogy hozzájuk érjünk. Ellátás: kávé, tea, keksz. Lehetséges delfin néző program is, ugyanazon a hajón ahol a delfin úszás résztvevői vannak, de velük ellentétben ennek a programnak a résztvevői a hajón maradnak, míg a többiek a vízben vannak.

A fakultatív delfinnéző program díja: 19.000 Ft
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a lehetséges kb. 0,5-1,5 m magas hullámok a tengeribetegségre hajlamosaknál gondot okozhatnak mind a bálnanéző, mind a delfin úszó programoknál!

A Milford Sound hajókirándulás program díja: 20.000 Ft
A program időtartama 1 óra 45 perc a vízen. A programon egy hajóban kb 30 fő, valamint a személyzet tartózkodik. Ellátás: nincs.

A belépőjegyek névre szólóak és csak korlátozott számban és időpontban állnak rendelkezésre. A jegyek árát az előleg összegével egyidejűleg kell befizetni! Amennyiben ezek után az utat valamilyen okból lemondani kényszerülsz, akkor a jegyek árát, mivel az nem lemondható és nem átruházható, sajnos mi sem tudjuk visszatéríteni.

Vám

2019. október 1-től kezdődően Új-Zéland bevezeti az országba történő utazást megelőző regisztrációs kötelezettséget (NZeTA – New Zealand Electronic Travel Authority), valamint a beutazó turistákra új adót (IVL - International Visitor Conservation and Tourism Levy) vet ki. Amennyiben 2019. október 1-ét követően nem áll rendelkezésre az NZeTA az utazás megkezdésekor, úgy az új-zélandi hatóságok akár meg is tagadhatják az országba történő belépést. Az NZeTA-t érdemes minimum 72 órával az utazás megkezdése előtt igényelni. Az igénylést vagy online, vagy mobil applikáció útján lehet megtenni. Az NZeTA-t, abban az esetben is igényelni kell, amennyiben az utazó csupán tranzitál Új-Zélandon, az ország nem az utazás végcélja. Az utazók csak az Aucklandi Nemzetközi Repülőtéren tranzitálhatnak, az ország többi repülőterén erre nincsen lehetőség! Az NZeTA díjtételei: 9 NZD mobil applikáció útján történő igénylés során, 12 NZD online igénylés esetén. A turista adó, IVL díja 35 NZD, melynek megfizetése az NZeTA igénylésekor történik. A bevezetésre kerülő új rendszerrel kapcsolatos információk az alábbi linken érhetőek el: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

Ugyanitt lehet letölteni a mobil applikációkat az igényléshez. Az NZeTA igénylését online az alábbi linken lehet megtenni: https://nzeta.immigration.govt.nz

Fontos, hogy útlevelük érvényessége legalább hat hónappal meghaladja azt a dátumot, amikor az országot elhagyjuk.

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes), úgy pakold meg, hogy néha vinned is kell őket egyszerre. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található:
https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas#kezipoggy

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

alapprogram:
Air & Cruise Top: 10.010 Ft /fő
Air & Cruise Extra: 15.050 Ft /fő

alap- és kiegészítő program:
Air & Cruise Top: 13.585 Ft /fő
Air & Cruise Extra: 20.425 Ft /fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

alapprogram:
 Storno Kombi: 25.960 Ft / fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap- és kiegészítő pogram:
Storno Kombi: 37.920 Ft / fő(önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés