Szádelői-völgy, Torna vára

Kalandok Szlovákia egyik legszebb szurdokvölgyében

Indulás és érkezés helye: Budapest

Szlovákia déli részén, a magyar határ közelében hatalmas szurdok vágódott a mészkőfensíkba: a Szádelői-völgy. Vadregényes, háborítatlan környezet vár, itt még nyugodt mederben folyik az élet és szűk mederben a Szár-patak.

Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Szádelői-völgy, Torna vár, Budapest
 

Találkozó 6:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Pár órás utazás után érkezünk meg a szurdok bejáratához, ahonnan tartalmas sétát fogunk tenni. Először a medret követjük, a néhol csobogó, máshol jéggé dermedt patak partján. Pár kilométer megtétele után jön a fekete leves, kisétálunk a mederből és egy meredek részen kaptatunk fel a fennsíkra. Változatos mészkőformák, ördögszántás, karrok és boróka közt ballagva csodálatos kilátás fogad. Innen már nincs messze a végcél, de ha érzünk magunkban erőt, akkor irány a tornai vár! Meredeken jutunk fel a falakig, a panoráma csodálatos, átlátunk Magyarországra, valamint talpunk alatt eddig megtett utunk egy része is. Ezután visszaindulás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban. Táv: 12 km, szintemelkedés: 350 m

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés