Morva-karszt

Morvaország vadregényes vidéke

Indulás és érkezés helye: Budapest
Csehország egyik leglátávnyosabb karsztvidékét keressük fel és ellátogatunk Morvaország fővárosába. Rövid séták és egy tavasbarlang felfedezése vár ránk a Morva-karszt Tájvédelmi Körzet szívében!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. március 03. -
2018. március 04.
A jelentkezés lezárult
2018. március 01.
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Macocha-szakadék, Punkva-barlang, Brno
 

Találkozó 7:45-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Rövid pihenőkkel utazunk Csehországba, végcélunk Skalní Mlyn, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat a belépő megvétele után. A környéken mintegy 1000 kisebb-nagyobb barlang található, amiből mi a leglátványosabbat, a Punkevni tavas barlangot nézzük meg, a föld alá érve egy látványos gyalogos szakaszt követően elérkezünk a Macocha szakadék aljára, ahonnan - egy rövid sétát követően - kishajókkal fedezzük fel a barlang további részeit. A nap hátralévő részében rövidebb sétákat teszünk még a Morva-karszton, majd Brnoba utazunk szállásunkra, az este pedig folytatódhat egy cseh sörözőben.

2.

 
Brno, Budapest
 

A korán kelők reggeli után szabadprogram keretében tehetnek egy sétát Morvaország fővárosában, majd még a délelőtt folyamán hazaindulunk Budapestre, ahova a délutáni órákban érkezünk meg.


 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés