Kolumbia - 2019. szilveszter

Gyönyörű koloniális városok, mesés tengerpartok, karibi lazítás.

Ellátogatnál a sejtelmes hegyvidéki városokba, szívesen sétálnál a színes, koloniális házak közt macskaköves utcákon, 16. századi kis tereken? Buliznál a lüktető trópusi hangulatban latin ritmusokra finomabbnál finomabb koktélokat szürcsölve? Vagy csak elheverednél a fehér homokos karibi tengerpartokon? Gyere velünk Kolumbiába!

Nyitásként az egyedi fekvésű, csodás Cartagenába érkezünk, aztán irány a karibi partvidék, ahol strandtúrázunk a páratlan szépségű Tayrona nemzeti parkban, majd a hegyvidék felé vesszük az irányt, s a dzsungel mélyén megbúvó Minca hangulatos kisvárosát és a környékbeli vízeséseket fedezzük fel, zárásként pedig ejtőzünk, hullámfürdőzünk egy nagyot Palomino végtelenbe vesző, pálmafákkal övezett homokfövenyén, tubingolunk egyet az esőerdőben, s persze teszteljük a koktélokat a Karib-tenger gyönyörű strandjain. Dél-Amerika egyik legszebb, legváltozatosabb országa éveken át a bandaháborúkról, törzsi villongásokról volt hírhedt. Politikai és gazdasági helyzete stabilizálódott az évek során, mostanra az egyik legkívánatosabb célpontja lett a különleges természeti szépségekre, autentikus törzsi kultúrákra nyitott utazóknak. Irány Kolumbia, irány az "Elveszett város"!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. december 29. -
2020. január 10.
2019. december 28. -
2020. január 11.
A jelentkezés lezárult
2019. augusztus 20.
1

 
Cartagena
 

Repülővel érkezünk Cartagena-ba, Kolumbia és talán az egész kontinens legszebb koloniális városába. Repülőjárattól függően a szállás elfoglalása után betaxizhatunk a 17. századi várfalakkal körbevett történelmi városrészbe. Szállás: szálló. Ezen a szállásunkon négy éjszakát töltünk.

2

 
Cartagena, Playa Blanca
 

Az európai télből hirtelen a karibi nyárba csöppenünk, Cartagena központjától alig egy órányi buszútra található az egyik legnépszerűbb tengerparti szakasz, a Playa Blanca. Ragyogó kék ég, türkiz színben tündöklő tenger, fehérlő, homokos part, koktélok, languszta, közben szól a cumbia, salsa, reggaeton. Nincs is más dolgunk, mint átadni magunkat kolumbiai strandok páratlan hangulatának. Heverészünk, csobbanunk, koktélozunk, lazulunk: itt vagyunk Kolumbiában! A délután folyamán visszatérhetünk Cartagena óvárosának ódon falai közé, egy remek vacsorára. Egy jó koktéllal a kézben valamelyik bár tetőteraszáról rápillantani a városra: kihagyhatatlan cartagenai program! Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

3

 
Cartagena (szilveszter)
 

Ma reggel felfedezzük Cartagenát, a Karib-térség egyik legszebb fekvésű települését. Az utcákat járva hamar megérthetjük, miért is lett Cartagena a világhírű kolumbiai író, Gabriel Garcia Marquez kedvenc városa, ihletforrása. Színes házak közt macskaköves kis tereken sétálunk, itt egyszerre érvényesül a 16. századi gazdag spanyol építészet és a modern városkép. Egymást érik a szebbnél szebb koloniális templomok, érdemes a mór és spanyol épületekre emlékeztető belső udvarokba bekukucskálni, besétálni. A házak közt megnyílik a tér, a Plaza de los Coches-en (Kocsik tere) járunk, itt állandó a nyüzsgés, kiülhetünk valamelyik ház tetőteraszára, hogy egy hűs mojitóval kezünkben csodálkozzunk rá erre az egyedi hangulatú városra. De tovább is sétálhatunk, éttermek, kávéházak sora vár minket, hogy beüljünk egy sütire, finom ebédre, elmerüljünk a páratlan szépségű város zsibongó mindennapjaiban. Este belevetjük magunkat a cartagenai szilveszterbe, változatos bárok, salsaklubok várják a táncra, bulira kész közönséget. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

4

 
Cartagena / Rosario-szigetek
 

Az újév napját tölthetjük lassú ébredezéssel, városi sétálással, partmenti heverészéssel. Aki azonban aktívabb kikapcsolódásra vágyik, azokkal fakultatív kirándulásra indulunk a korallzátonyairól híre Rosario-szigetekre, hogy egy látványos snorkelezéssel és izgalmas óceánárium látogatásával nyissuk meg a 2020-as éveket. A nap végén visszatérünk Cartagena-ba. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.

5

 
Cartagena, Tayrona, El Zaino
 

Az új év első napján elbúcsúzunk Cartagena-tól, buszra szállunk és Barranquilla érintésével részben a Karib-tenger partvidékén utazunk Santa Marta irányában. A délutáni órákban érkezünk El Zainoba, a Tayrona Nemzeti Park mellé. A szállás elfoglalása után megpihenünk, élvezzük a természet közelségét. Szállás: dzsungelszállás, 2 fős szobák, ellátás: reggeli.

6

 
Tayrona Nemzeti Park, Cabo San Juan
 

Egy gyönyörű strandtúrával melegítjük be városnézésben megdermedt tagjainkat. A Tayrona Nemzeti Park legszebb részeit fedezzük fel, elutazunk a park bejáratához, ahonnan mikrobusszal visznek minket a túra kiindulópontjához. Gondosan kiépített ösvényeken sétálunk, menet közben lehetőségünk lesz megkóstolni a helyi ceviche-t, csokit vagy guava-t. Mivel strandtúráról van szó, a fürdés sem maradhat el, megcsobbanunk a "piscina"-ban, egy a hatalmas hullámoktól védett öbölben, és ha kitikkadnánk, frissen csavart narancslevet iszunk, miközben gyönyörködünk Észak-Kolumbia egyik legszebb partszakaszában. Ezután visszatérünk a szállásra. Mivel következő napjainkat hegyvidéki környezetben fogjuk tölteni, este elköltjük utolsó civilizált vacsoránkat, hogy bevállalós csapatunkkal másnap nekivágjunk az Elveszett Város felfedezésének. A csomagunk nagy részét a szálláson hagyjuk, csak a legszükségesebb holmikat visszük magunkkal, így ma este már az összekészülődést is elkezdhetjük... Szállás: dzsungelszállás, 2 fős szobák, ellátás: reggeli.

7

 
El Zaino, Playa Mendihuaca
 

Ma indul az Elveszett Város túra a csapat túrázós felének, így reggeli után elbúcsúzunk útitársainktól, akikkel négy nap múlva találkozunk majd újra. Mi egy további napot még ezen a hangulatos szálláson maradunk, így nekünk kiköltöznünk a szobáinkból nem kell! Ma könnyed program vár ránk, kisbuszba pattanunk, s alig fél órás utazással meg is érkezünk az egyik közeli folyótorkolatnál található pompás tengerpartra. Ma a lazulásé a fő szerep. A pálmafákkal övezett partszakaszon sétálva találhatunk néhány kisebb éttermet, ahol remek halételeket kínálnak, de a lényeg itt az érintetlen természet. Úszhatunk a folyóban is, de a védettebb partszakaszokon a Karib-tenger hullámai közt is megmártózhatunk, vagy a pálmafák árnyékában ülve figyelhetjük a szörfösök tudását. A napnyugta fényeit itt várjuk meg a parton, szürkület táján indulunk vissza ismerős szállásunkra. Szállás: dzsungelszállás, 2 fős szobák, ellátás: reggeli.

8-9

 
Minca, Finca Carpe Diem
 

Az elkövetkező két napra mi is a hegyvidék felé vesszük az irányt. A Sierra Nevada de Santa Marta lábainál húzódó, szinte érintetlen dzsungelben bújik meg következő szállásunk, ahol igazán idilli környezetben lazíthatunk, a természet közvetlen közelében. Szállásunkon több medence is található, de még jobban fel tudunk frissülni, ha a közeli vízesések egyikét meglátogatjuk, ahol a víz által kivájt természetes sziklamedencékben csobbanhatunk egyet. Számos kilátópontot találunk a környéken, ahonnan a Karib-tengertől a fennséges hegyvidékig pásztázhat a tekintet. A közelben található kávé és kakaóültetvényeken pedig a kávé és kakaótermesztés rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk. Szállás: hegyvidéki fogadó, ellátás: reggeli.

10

 
Minca, El Zaino, Palomino
 

Ma elbúcsúzunk a hegyvidéktől, irány Palomino és a Karib-tenger! Először a már ismerős dzsungelszállásunkra utazunk, ahol megebédelhetünk, majd megvárjuk, amíg a Ciudad Perdidad túráról visszatérő csapattársak leérkeznek a hegyről. Újra együtt a teljes csapat! Innen már együtt utazunk tovább hangulatos szállásunkra, a Karib-tenger partjára. Este alapos vacsorával, élménycserével, koktélokkal és a tenger habjaival ünnepelhetünk. Szállás: tengerparti butik hotel, ellátás: reggeli.

11

 
Palomino
 

A négy napos Ciudad Perdida túra után dzsungeljáró csapatunk különösen fogja értékelni a jól megérdemelt, intenzív pihenést! A recept egyszerű: fehér homokos tengerpart, pálmafák, kéklő tenger, koktélok, finomságok, fölöttünk pedig a ragyogó égbolt. Akik aktívabb kikapcsolódásra vágynak, azokkal fakultatív tubbing-túrára indulunk a közeli folyón. Egy transzferrel visznek minket (és a hatalmas, felfújt gumibelsőket) a túra kiindulópontjához, ahonnan egymáshoz kötve, vagy szabad stílusban, önállóan csordogálunk lefelé a folyón a lombos fák között. Mivel folyamatosan napon leszünk, alapos naptejezés és hosszú ujjú póló viselése javasolt! Szállás: tengerparti butik hotel, ellátás: reggeli.

12

 
Palomino
 

A mai napot Palomino tengerpartján töltjük, strandolunk, pihenünk, koktélozunk, kézműves termékekre alkudunk az árusoknál, reggel, mikor a pára még nem üli meg a távolabbi tájat, felsejlenek Sierra Nevada de Santa Marta elképesztő, 5700-as ikercsúcsai, a Pico Cristóbal Colón és a Pico Bolivar. A csillagos ég alatt megtartjuk búcsúestünket, vidáman koktélozva idézzük fel a széppé nemesült nehezebb pillanatokat a Ciudad Perdida-túráról. Szállás: tengerparti butik hotel, ellátás: reggeli.

13

 
Palomino, Santa Marta
 

Elbúcsúzunk Kolumbiától. A repülőgép indulásának függvényében kiutazunk Santa Marta repterére, hogy hazarepüljünk.. Ellátás: reggeli.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés