Bejelentkezés

Indonézia: Jáva, Bali

Kalandozás az indonéz szigetvilágban dzsungeleken, rizsföldeken, vulkánokon át

Ha kinyitod a nagy világatlaszt, akkor Ázsia és Ausztrália között biztosan megakad a szemed egy országon, Indonézián. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy Indonézia a világ egyik legkülönlegesebb és több szempontból is a "legek" országa. Több, mint 17 500 szigetből áll, ezzel Földünk legnagyobb kiterjedésű szigetvilága. Az ország területén található a legtöbb aktív vulkán és ez a Föld második legnagyobb biodiverzitású országa. S még sorolhatnánk... A hatalmas szigetvilág minden szegletének bejárására és valamennyi természeti, kulturális titkának felfedezésére egy emberöltő is kevés, így mi sem vállalkozunk a lehetetlenre. Utunk során a két legismertebb szigetet, Jávát és Balit fogjuk bejárni, ahol egyszerre fogunk megismerkedni a két sziget rendkívül sokszínű társadalmával, kulturális emlékeivel és gasztronómiájával, valamint a gazdag élővilágával és a páratlan szépségű természeti értékeivel. Az életre szóló élményekek garantáltak!

Jávára érkezve a buddhista és hindu vallás két monumentális szakrális emlékét, Borobodurt és Prambanant tekintjük meg, valamint a jávai kultúra fellegvárát jelentő Yogyakarta nyüzsgő mindennapjaival ismerkedünk meg. A csodálatos tengerpartokon való séták és fürdést követően Indonézia első számú természeti látnivalóihoz, a Bromo és az Ijen vulkánhoz utazunk, ahol testközelből ismerkedhetünk meg a mélységi erők egyszerre lenyűgöző és félelmet keltő játékával.

Balira átutazva a hinduizmus misztikus és csodálatos templomait látogatjuk meg, ahol mind a mai napig hívők ezrei imádkoznak és mutatnak be áldozatokat a nagy főisteneknek, Brahmanak, Visnunak és Sívának. Persze, a természeti látnivalók sem maradhatnak ki! Sétálunk a már-már valószínűtlenül élénk zöld rizsteraszokon, fürdünk a dzsungel mélyén lévő vízesések alatt, valamint egy hatalmas majomerdőben bandukolva megismerkedhetünk a játékos és ravasz majmok mindennapjaival. A festői homokos tengerpartokon pedig alámerülhetünk a kellemes hőmérsékletű türkizkék vízben vagy csak egy jó könyv társaságában élvezhetjük a trópusi napsütést. S mivel Bali a spiritualitásáról is világhíres, kipróbálhatjuk a meditációt, jógát, vagy éppen egy masszázs segítségével töltődhetünk fel.

Kiemelt látnivalók az utazás során:

- Borobodur: a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese (UNESCO Világörökség);
- Prambanan: Indonézia legnagyobb templomegyüttese (UNESCO Világörökség);
- Yogyakarta: Jáva művészeti és kulturális központja;
- Bromo-Tengger-Semeru Nemzeti Park: Indonézia első számú természeti látnivalója;
- Ijen-vulkán: a vulkanizmus szürreális jelenségei;
- misztikus hindu templomok: Tanah Lot, Ulu Watu, Gunung Kawi, Tirta Empul, Ulun Danu Bratan;
- a festői bali rizsföldek mentén található Subak-öntözőrendszer (UNESCO Világörökség);
- világhíres homokos tengerpartok (Kuta és Padang Padang) pálmafákkal, türkizkék vízzel és gazdag élővilággal;
- dzsungelek mélyén fekvő vízesések;
- Ubud: Bali spirituális és kulturális központja

Időpontok

 • 2024. március 28
  → április 09.
Figyelem! Hosszabbítási lehetőség az Indonézia alapprogram után a Balival szomszédos Nusa Penida szigetén. Ha azt gondolod, hogy a Balin van az indonéz édenkert, nem tévedsz sokat, de mi mégis egy picit arrébb invitálunk. Oda, ahova a turizmus még csak éppen éppen betette a lábát, ahol az infrastruktúra nehezen követi az igényeket, s ahol - sajnos - sok minden nem ismerős a nyugati szemléletből, de itt, ha szánsz rá időt, akkor csodás eldugott tengerparti öblöket találhatsz, a kristálytiszta vízben millió színes halacskával és manta rájákkal merülhetsz együtt, s az egész sziget akkora, hogy egy nap alatt be tudnád járni - de annyi gyönyörű hely jön szembe veled, hogy ez úgysem menne!

A kiegészítő program felára 179.000,-Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor négy nappal később fogsz hazarepülni. A kiegészítő program az alapprogram kiírásban szereplő tervezett menetrend után folytatólagosan indul, azaz számodra a teljes program 2024. március 28-án kezdődik Yogjakartában, Jáva szigetén és 2024. április 13-án ér véget Denpassarban! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 6 fő jelentkezése esetén indul!
 • 1. nap Yogyakarta (Jáva)

  Érkezés az indonéz szigetvilág legnépesebb szigete, Jáva középső részén fekvő Yogyakartába. Miután berendezkedtünk szállásunkon, ahonnan utunk indul, vacsora közben megtartjuk ismerkedési estünket. Ezt követően nyugovóra térünk, hogy kipihenjük a hosszú repülőút fáradalmait. Ezen a szállásunkon négy éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: szálló; ellátás: reggeli.
 • 2. nap Yogyakarta, Prambanan

  1
  A mai napot a jávai művészetek és kultúra fellegvárának számító Yogyakarta felfedezésével kezdjük. Yogyakarta város és környéke egy különleges adminisztratív régiót képez Indonézián belül, melyet 1756 óta a yogyakartai szultán irányít. Reggelit követően szállásunkról becakokkal (kerékpáros taxik) a város főútjának tekinthető Marioboro úton keresztül a város központjába, a szultán palotakomplexumához, a Kratonhoz utazunk. A XVIII. században épített, hófehér épületekből álló palotában megismerkedhetünk a város és a szultáni család történetével, s betekintést is nyerhetünk a közszolgák munkájába, akik a látogatók szeme láttára, a palota kertjében végzik munkájukat. Ha szerencsénk van, akkor belehallgathatunk a palotakertben játszó tradicionális jávai zenekar, a gamelan muzsikájába is. A Kratonból egy kis múzeumba megyünk, ahol az egykori szultánok díszes hintóit tekinthetjük meg. Innen egy batikműhelybe utazunk, ahol megismerkedhetünk a batikolás művészetével, illetve lehetőségünk is van szebbnél-szebb batikolt textíliák vásárlására. A batikműhelytől visszamegyünk szállásunkra, ahol elbúcsúzunk becak-sofőreinktől. Rövid szusszanást követően bérelt buszunkra szállunk, mellyel Prambananba utazunk. A Yogyakartától 17 kilométerre fekvő monumentális hindu templomegyüttes, melyet a három hindu istennek Brahmának, Visnunak és Sívának szenteltek, a VIII-X. század között épült, s hajdanán 244 templomot foglalt magában. Ekkor Prambanan volt a központja Jáva szigetének majd egészét uraló hindu királyságnak. A királyság lehanyatlásával azonban Prambanan is elfelejtődött, ráadásul a pusztító 2006-os födrengés hatalmas károkat okozott az templomegyüttesben. A restaurációs munkálatoknak köszönhetően azonban a fő szentélyeket majdnem egykori formájában látogathatjuk meg. Miután kigyönyörködtük magunkat a csodálatos szentélyekben, buszunkkal visszatérünk yogyakartai szállásunkra. Este egy közeli étteremben kóstolunk bele az indonéz gasztronómia változatos világába. Szállás: szálló; ellátás: reggeli
 • 3. nap Borobodur, Yogyakarta

  1
  Kora hajnalban kelünk, hogy napfelkeltére már elfoglaljuk helyünket a Yogyakartához közel eső Borobodurban, ahol a világ legnagyobb buddhista sztupája áll. A IX. században építették, amikor még a buddhizmus és a hinduizmus uralkodott az indonéz szigetvilágban, de az iszlám terjeszkedésének és a Merapi-vulkán kitöréseiből származó hamunak köszönhetően csak a XIX. században fedezték fel újra. A világmindenséget szimbolizáló, mandala alaprajzú, gazdagon faragott hatalmas sztúpa bejárása utunk egyik fénypontja. Ha kedvezőek az időjárási feltételek, akkor egy csodálatos napfelkeltében lehet részünk a Merapi vulkán sziluettjével, miközben a nap első sugarai sárgásan megvilágítják a fekete vulkáni kövekből felépített sztúpát. Miután kigyönyörködtük magunkat a napfelkeltében és körbejártuk a dzsungellel körülölelt hatalmas építményt, a kertben megreggelizünk. Yogyakarta felé teszünk egy rövidebb megállót egy kisebb buddhista templomnál, melynek különlegessége, hogy a szentélyen belül nem egy földön, hanem egy trónon ülő Buddha szobrot láthatunk. Yogyakartába visszatérve a madárpiacot és a Taman Sari vízpalotát nézzük meg. A délutáni szabadprogram keretében vásárolgathatunk a Marioboro út ajándékboltjaiban, megkóstolhatjuk az utcai kifőzdékben készült ételeket, de akár visszatérhetünk szállásunkra pihenni, fürdeni. Este fakultatív programként végignézhetjük a Ramayana balettet, mely ötvözi az ősi Ramayana saga mitikus világát, valamint a jávai zenét, drámát és táncot. Szállás: szálló; ellátás: reggeli
 • 4. nap Pindul-karsztbarlang, Oya-folyó, Sundak-tengerpart

  1
  A mai napunk a természeti élményekről szól. Reggelit követően bérelt buszunkkal a Yogyakartától keletre fekvő karszthegység egyik barlangjához, a Pindul-karsztbarlanghoz utazunk. Itt egy igazán nagyszerű programban lesz részünk! Nagy úszógumik segítségével, fejünkön fejlámpával fogunk végigúszni a barlangi folyón, miközben a cseppkövekben és a föld alatti világ más csodáiban gyönyörködhetünk. Ezután a közeli szelíd vizű Oya-folyón folytatjuk úszógumis kalandjainkat, ahol a bátrabbak egy ugrópontról akár ki is próbálhatnak egy közel 10 méteres ugrást a folyóba. Ebédet követően a Jáva délnyugati tengerpartjára utazunk. A homokos-korallos tengerparton a nap hátralévő részét pihenéssel, fürdéssel, kagylószedegetéssel és persze a friss sült halak megkóstolásával töltjük. Kedvező időjárási viszonyok mellett egy csodaszép tengerparti naplementével zárhatjuk le a napunkat. A kora esti órákban visszatérünk yogyakarta-i szállásunkra, ahol megvacsorázunk és összekészülődünk a másnapi hosszú utazásunkra. Szállás: szálló; ellátás: reggeli

  FONTOS! A tengerparton történő fürdésnek két fontos szabálya van. Egyrészt nagy hullámok miatt nem szabad 10 méternél beljebb úszni a vízben, illetve csak az erre alkalmas részen lehet fürdeni. Másrészt vallási előírások miatt térdig és könyökig érő ruhában kell fürdeni (szörfnadrág és póló megfelelő). A klasszikus fürdőruhákban történő fürdőzés szigorúan tilos!
 • 5. nap Yogyakarta, Surabaya, Cemoro Lawang

  Reggel becakokkal kikerekezünk a közeli vasútállomásra, ahonnan egy félnapos vonatozás után érkezünk meg Kelet-Jáva gazdasági központjába, Surabayába. Itt már várnak ránk bérelt buszaink, melyekkel pár órás utazást követően érkezünk meg a Bromo-Tengger-Semeru Nemzeti Parkban fekvő piciny hegyi faluba, Cemoro Lawangba. Ha időnk engedi napnyugta és vacsora előtt tehetünk még egy rövid sétát is a csendes településen. Szállás: szálló
 • 6. nap Bromo-Tengger-Semeru Nemzeti Park, Madakaripura-vízesés, Ijen vulkán

  2
  A mai napunk igen hosszú lesz, de a nap végén nem lesz kétségünk: utunk az egyik legcsodálatosabb napja ez. Jáva szigetének legszebb természeti látnivalóit fogjuk felkeresni. Elsőként az indonéziai utazások egyik kötelező állomásához, a Bromo vulkánhoz megyünk. Pirkadat előtt kelünk, hogy napfelkeltekor már a Bromo vulkánban gyönyörködhessünk. Terepjáróinkkal, majd gyalog Cemoro Lawang faluból a hatalmas kráter peremén lévő napfelkelte pontra utazunk. Ezt követően pedig kezdődik a mozizás: napfelkelte baloldalt, füstölgő vulkánok és holdbéli tájra hasonlító vulkáni sivatag előttünk. Az egykori szupervulkán kráterében több kisebb vulkáni kúp emelkedett ki, melyek közül a jelenleg is aktív Bromo. Háttérben pedig a szintén néha pöfékelő Semeru közel 3000 méter magas kúpja emelkedik ki. S mindezek a felkelő nap vöröses-narancssárga fényében izzanak. Leírhatatlanul szép látvány! Miután a nap felkelt, távozunk kilátóhelyünkről és irány a vulkáni sivatag! A Bromo lábánál kiszállunk terepjáróinkból és gyalog folytatjuk utunkat a kráter peremére. Odafent személyesen élhetjük át a mélységi erők félelmetes erejét és nagyságát. Leírhatatlan pillanatok! Ezután visszatérünk szállásunkra, ahol megreggelizünk. Reggelit követően bérelt buszainkkal hegyi utakon keresztül az eldugott Madakaripura-vízesés felé vesszük az irányt. A vízesés előtt azonban járműveket váltunk: kis motorokkal fogunk leszáguldani a túraösvény elejére. Kb. 2 kilométert sétálunk a dzsungellel szegélyezett ösvényen mire megérkezünk a katlan bejáratához. A helyi erők esőkabáttal kínálnak - nem véletlenül: a belső vízesést csak úgy érhetjük el, ha a patakmederben végigsétálunk, miközben a fejünk felett további vízesések locsolnak minket. Igazi kalandtúra! A közel 200 méteres szakasz megtételét követően, a sziklaoldalban jutunk el a magasból alábukó Madakaripura-vízeséshez. Miután kifotóztuk magunkat a patakon és a túraösvényen keresztül kijövünk a völgyből. Motorosaink villámgyorsan felrepítenek minket a kisbuszunkhoz, amellyel fél napos utazást követően érkezünk meg az Ijen vulkán alatti kis faluba, ahol aznapi szállásunk is lesz. Megérkezésünket követően nincs más hátra, mint vacsorázni és nyugovóra térni, ugyanis másnap ismét korán kelünk. Szállás: szálló; ellátás: reggeli
 • 7. nap Ijen vulkán, Gilimanuk, Lovina (Bali)

  2
  Ma reggel sem fogjuk megvárni, hogy a kakasok ébresszenek. Hajnali 1 óra körül indulunk el teljes menetfelszerelésben a mai fantasztikus látványt kínáló vulkánnéző túránkra. Hozzávetőleg egy órát buszozunk túránk kiinduló pontjáig. Innen egy három kilométer hosszú emelkedő vár ránk egy jól járható, kiépített ösvényen, ahol azonban fejlámpáink fényénél kell haladnunk. Első megállónk egy kilátópont lesz, ahol szemrevételezhetjük a híres kék tüzet. Ezt a jelenséget a világon két helyen lehet ilyen mértékben látni: Etiópiában és az Ijen vulkánnál. A hátterében az áll, hogy a kénes gázok a felszínre kerüléskor az oxigénnel keveredve kék színnel égnek. Miután kigyönyörködtük magunkat az akár nem eviláginak is tűnő jelenségben, tovább folytatjuk emelkedésünket az Ijen vulkán csúcsa felé. Célpontunk a napfelkeltepont, ahonnan elképesztő panoráma nyílik a gyönyörű türkizkék színű krátertóra. A szebbnél-szebb felvételek elkészítése után leereszkedünk buszainkhoz, amelyekkel a közeli Ketapang város kikötőjéhez utazunk. Itt elbúcsúzunk sofőreinktől és komppal, gyalogosan kelünk át Balira. A túloldalon, Gilimanukban már várnak ránk buszaink, amelyekkel Észak-Bali nyugodt tengerparti pihenővárosába, Lovinába utazunk. A kora esti órákban érkezünk meg a szállásunkra. Akinek kedve van hozzá, megmártózhat a tengerben vagy csak élvezheti a pihenés örömét a hosszú utazás után. Szállás: szálló; ellátás: reggeli (csomagban)
 • 8. nap Lovina (delfinles), Gitgit-vízesés, Bratan-tó, Jetiluwih rizsterasz, Ubud

  2
  Ma reggel is korán kel(het)ünk, no de nem annyira, mint az előző két nap során! Reggeli fakultatív programunk során ezúttal nem vulkánnézőbe megyünk, hanem delfinlesre. Célunk, hogy napfelkeltekor már vizen legyünk vadászva fényképezőgépeinkkel az ugrándozó delfinekre. A hozzávetőleg két órás programot követően visszatérünk szállásunkra, ahol megreggelizünk, összecsomagolunk, majd útnak indulunk Bali spirituális központja, Ubud felé. Utunkat több megálló is meg fogja szakítani. Elsőként a hosszan elnyúló hegyi faluba, Gitgitbe látogatunk. A település nevezetessége, hogy rengeteg vízesés található a környékén. Mi is felkeressük a legnagyobbat, ahol a merészebbek akár meg is mártózhatnak a hűsítő vízben. Ezután a Bratan-tó felé folytatjuk utunkat. Útközben megebédelünk és desszert gyanánt betérünk a helyi "Eper Paradicsomban", ahol kipróbálhatunk mindent, amit csak a helyiek eperből el tudnak készíteni (palacsinta, jégkrém, turmix stb.). A Bratan-tóhoz érve, ami a vele azonos nevű kalderában alakult ki, az Ulun Danu Bratan templomot nézzük meg. A tó partjára épült, Sivának szentelt templom körül mindig nagy az élet, valószínűleg lesz lehetőség a balinézek templomi szokásaiba is belepillantani. De van lehetőségünk egy csónakázásra is. Elhagyva a Bratan-tavat Bali egyik legszebb riszföldjére, a Jatiluwih rizsföldekre látogatunk el, ahol teszünk egy sétát a már-már valószínűtlenül zöld és nagy gonddal rendben tartott rizsföldön. Elhagyva a rizsföldet egyenesen Ubudba utazunk, ahová az esti órákban érkezünk meg. Ezen a szállásunkon három éjszakát fogunk tölteni. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 9. nap Ubud (pihenőnap), Majomerdő

  A mai nap a pihenésé és a fakultatív programoké. Délelőtt közösen felkeressük Ubud leghíresebb látványosságát a majomerdőt. Nem lesz meglepetés: különleges hangulatú erdő végtelen sok majommal. Ubud a balinéz kultúra központja, de sok más látnivalóhoz is közel fekszik. A fakultatív lehetőségek száma végtelen. Ízelítőként: megnézhetünk tradicionális táncelőadást, vadvízi-evezésre indulhatunk, jógázhatunk, kerékpártúrán vehetünk részt, egzotikus madarakkal barátkozhatunk, művészek galériájában ismerkedhetünk a helyi kultúrával, végigmasszíroztathatjuk magunkat egy hangulatos spaban vagy egyszerűen a világgal nem törődve szállásunkon pihenhetünk. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 10. nap Goa Gajah, Gunung Kawi, Tirta Empul, kávéültetvény

  2
  Ha van jellegzetes balinéz nap a programban, akkor a mai feltétlenül annak számít. Első megállónk a közelmúltban felfedezett Goa Gajah templom lesz. Különlegessége, hogy maga a templom hindu, de van mellette egy buddhista szentély is. Innen a Gunung Kawi templomhoz utazunk. A misztikus, sziklába vésett templomcsoport gyönyörű rizsföldek és erdők között fekszik. Ebédet követően rövid buszozással érjük el az örök élet forrása fölé a X. században épített Tirta Empul templomot. Különleges élmény lehet a helyiekkel együtt a halhatatlanok táborába jutni a rituális fürdés során. Mindhárom templomot gyakran keresik fel csoportosan a balinézek, így ezek nem pusztán turistalátványosságok, hanem a vallási élet és szertartások fontos helyszínei is. A nap zárásaként egy kávéültetvényre látogatunk el, ahol különböző helyi teákat és kávékat kóstolhatunk meg. Természetesen a helyi üzletben meg is tudjuk vásárolni a legízletesebb italokat. Szállás: szállóban, ellátás: reggeli.
 • 11. nap Ubud, Tanah Lot, Tuban, Kuta part

  A délelőttünket szabadprogram keretében Ubudban töltjük, majd egy korai ebédet követően bérelt buszainkkal a sziget hat legszebb templomának egyikéhez, a Tanah Lothoz utazunk. A délutánt itt töltjük el, részt vehetünk az áldás osztásban, meglátogathatjuk a bazárt, s gyönyörködhetünk a naplementében. Kora este érkezünk szállásunkra, ahol remek lehetőségek nyílik a feltöltődésre és kikapcsolódásra: fürödhetünk este a medencében, vagy akár befizethetünk egy masszázsra is. Szállás: szálló, ellátás: reggeli.
 • 12. nap Bukit-félsziget: Jimbaran halpiac, Ulu Watu templom, Tuban part

  1
  Utolsó programnapunkat Bali déli részének, a Bukit-félsziget természeti és kulturális látnivalóinak felfedezésével töltjük. Reggeli után rövid utazással érjük el első megállónkat, a Jimbaran halpiacot. Míg a homokos fövenyen számtalan harsány színekre festett halászcsónakot láthatunk, addig a parttól beljebb futó sétány mentén, illetve a fedett részen vízzel teli dobozokban árulják a halászok a legkülönbözőbb halféléket a legapróbb rákoktól kezdve a hatalmas polipokig bezárólag, amiket aznap hajnalban fogtak ki. A halpiacot elhagyva a félsziget délnyugati csücskén fekvő Pura Luhur Ulu Watu templomhoz utazunk. A hatalmas tengerbe leszakadó sziklafal peremére épített XI. századi templomegyüttes belső része kizárólag hinduk számára látogatható. Jellegében kicsit a kínai nagy falhoz hasonlítható panorámaútján azonban mindenki számára elképesztően látványos fotótémákat kínál. De vigyázat! A templom melletti erdőben és az ösvényeken aranyosnak tűnő, ám igen ravasz majmok tucatjai vadásznak az óvatlan turisták elcsenhető értéktárgyaira. Miután körbesétáltunk a szentélyben, egy közeli étteremben megebédelünk. Szállásunkra visszautazva pedig már csak a jól megérdemelt délutáni pihenés vár ránk, amit a Tuban vagy Kuta parton, illetve a szálláson tölthetünk el. Este megtartjuk a búcsúestet, majd összekészülünk a hazautazásra. Szállás: szálloda, ellátás: reggeli.
 • 13/+1. nap Hazautazás / Nusa Penida

  Akik csak az alapprogramra jöttek, azokkal a repülőgépük indulásának függvényében kisétálunk a szállásunk mellett lévő Ngurah Rai nemzetközi repülőtérre, ahonnan ők rengeteg csodaszép élménnyel és emlékkel feltöltekezve megkezdik hazautazásunkat.

  Akik maradnak a hosszabbításra is, azokkal ma a reggeli után a szomszédos kis szigetre, Nusa Penidára költözünk át. Egy rövid, de annál gyorsabb hajóutat követően érkezünk meg, ahol a szállás elfoglalása után a medence mellett pihenhetjük ki magunkat. Itt most már az igazi nyugodt kikapcsolódásé a főszerep. A vállalkozó kedvűek motort bérelhetnek, s könnyedén eljuthatnak a legszebb, eldugott kis strandokra. Szállás: hotel, ellátás: reggeli.
 • 14/+2. nap Nusa Penida

  Reggelit követően közösen fedezzük fel a sziget látnivalóit: a mesebeli, képeslapokról is hihetetlenül jól kinéző - és élőben még jobb - Angel's Billabong sziklamedencéjét, a sziklahídjáról ismert Broken Beach-t, és mind közül a leghíresebb, a Kelingking-öböl fantasztikus látványát sem hagyjuk ki. A vállalkozó kedvüekkel le is túrázunk a mesebeli homokos strandra. Aki búvárkodni, sznorkelezni szeretne, annak a délután utolsó programpontja a Crystal Bay fog felejthetetlen élményt nyújtani. Szállás: hotel, ellátás: reggeli.
 • 15/+3. nap Nusa Penida

  Szabadprogram, lazulás: nyugiban lehet heverészni egész nap, barnulni a strandon, vagy a medence mellett. Aki több aktivitást szeretne, az elmúlt két nap kedvenceiből tud most egyénileg válogatni, ki-ki maga visszatérhet oda, ahol és ami a legjobban tetszett neki, vagy felfedezheti még a sziget kimaradt részeit, esetleg a szomszédos Nusa Ceningan, Nusa Lembongan szigetére is át lehet nézni. Búvárkodás, sznorkelezés is szóba jöhet, a lényeg, hogy érezzük magunkat jól. Napunk zárásaként este egy közös búcsúvacsorával koronázzuk meg az elmúlt három nap történéseit. Szállás: hotel, ellátás: reggeli.
 • 16+4. nap Nusa Penida, Denpassar

  Reggeli után búcsút intünk a szigetnek, s visszahajózunk Balira, ahol a repülőjárat indulásának függvényében szabadidőnkben még az utolsó ajándékokat beszerezhetjük, sétálhatunk a tengerparton, vagy merenghetünk az óceán véget nem érő messzi habjaiban azon tűnődve, hogy miért is akarunk máris hazamenni az édenkertből. Várhatóan az esti órákban indulunk a reptérre. Szállás: csomagszoba; ellátás: reggeli.
 • 17/+5. nap Denpassar

  A repülőgépünk indulásának függvényében megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható fotókat Cseh Zsombor készítette, valamint Harry Ristinanto-tól származnak.

A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.