Dévényi-kapu és Pozsonyi-vásár

Kirándulás a Kárpát-medence nyugati kapujához

Indulás és érkezés helye: Budapest
Dévény ikonikus vidék, több nép tudatában is megbecsült helyet foglal el: a Morava és a Duna összefolyásánál emelkedő kősziklán épült vár németek, magyarok, szlovákok és horvátok számára is nemzeti jelkép. Középkori királyságunk nyugati kapuja más népek nemzeti ébredésének fontos színtere vagy éppen a helyi Kőműves Kelemen legenda helyszíne. Kényelmes, de látnivalókban bővelkedő kirándulásra indulunk ezen az adventi hétvégén.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Dévény, Sandberg, Pozsony
 

Találkozó 7:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Úticélunk a szlovák főváros külvárosa Dévényújfalu, ahova szűk 3 óra alatt érünk el. Kezdésnek letudjuk gyalogtúránk egyetlen komolyabb kaptatóját és meghódítjuk a Morava és Pozsony közé ékelődő hegyet. Szép időben jó kilátás nyílik innen Dévényre, ahova hamarosan le is visz minket ösvényünk. A várrom felderítése után egy szelídebb ösvényen indulunk vissza, de mielőtt elérnénk kisbuszunkat megnézzük a helyi Arizónát, azaz a Sandbreg buckát. Délután megtekintjük Pozsony óvárosát és a vásárt, majd haza indulunk. Táv: 12 km szint: 550 m fel és le. (városnézés nélkül)

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés