Indonézia: Bali, Nusa Penida (Komodo)

Vadregényes dzsungelek, vízi templomok, rizsföldek, álomba illő tengerpartok

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/indonezia

Vélemények

„Aki ezen az úton nem érezte jól magát/nem érzi jól magát az nem is érdemli meg hogy itt lehessen és részese legyen egy életreszóló élménynek :) Köszönöm!
„ELINDULTAM A NAGYVILÁGBA ÉS LÁTTAM CSODÁT TUCATSZÁMRA”
"Csak annyit szeretnék mondani, hogy KÖSZÖNÖM! Életem legszebb útja volt! Elmesélhetetlenül szép és válozatos helyeken jártunk, nem hiszem, hogy lenne erőfeszítés, amit nem ért volna meg, erről csak azt gondolom, hogykéne még, még, még! Nagyon szép útra, és óriási élményekre készültem, de ez az utazás sokszorosan felülmúlta a várakozásaimat. Úgy érzetem magam, mint alegeslegelső utamon, mintha először utaztam volna életemben, és abba semszerettem volna hagyni. Már a 3. napon azt gondoltam, hogy ebből kell még egy hónap, most is így érzem. Minden napra valami új élmény jutott, ami még nem volt, ami összehasonlíthatatlan volt a többivel: ez elmesélhetetlen, meseszerű álom volt."
"A program összeállítása nekem nagyon tetszett. Változatos volt és rengeteg mindent láttunk, tapasztaltunk az út alatt. A Rinjani vulkán túra elképesztően fantasztikus élmény volt. Igazi fizikai és szellemi kihívás volt és az egyik legnagyobb spirituális élmény is egyben a sok közül, amelyeket az út során megéltem… A csoport elég sokszínű volt, mind korosztályt, mind személyiségeket illetően. Ebből kifolyólag kellett egy kis idő az összecsiszolódásra, de ahogy más kultúrákhoz és emberekhez (jelen esetben Indonéziához és az ott élő emberekhez) tisztelettel és elfogadással igyekszik közelíteni az utazó, úgy a csoport tagjai is hasonló tisztelettel és baráti érdeklődéssel közeledtek egymáshoz. Alapvetően mindenki nagyon kedves és segítőkész volt a másikkal. Összességében nekem ez az út csodálatos élmény volt. Első ázsiai utamnak választottam a túrát és egyáltalán nem csalódtam. Olyan élményekben volt részem, amelyekről bár másoktól korábban hallottam, de csak akkor értettem meg igazán, amikor én magam megtapasztaltam és átéltem. Azt a varázslatot, amit az ország a maga spirituális mindennapjaival és az ott élők kedvességével adott, nem beszélve az ország lenyűgöző természeti adottságairól. Álom volt. Mióta itthon vagyok nagyon sok barátnak, ismerősnek és kollégának meséltem az útról. Sokan kedvet is kaptak hozzá. Nehéz kiemelni abszolút csúcspontot, mert szigetről-szigetre, mindenhol valami csúcspont. Valószínűleg ez Délkelet-Ázsia igazi varázsa."
„Van mit emészteni :) Köszi”
"Ma is úgy gondolom, hogy életem legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem erre az útra. Nem voltak előzetes várakozásaim, még csak elképzeléseim sem. Minden perc élmény és meglepetés volt. 3 hét fülig érő szájjal... Csúcspont sokszor volt, tulajdonképpen már az elején elvarázsolt ez a világ. Elsősorban az emberek mosolya, nyitottsága, empatikus képességeik. Aztán a többi: Borobudur domborművei. Bromo a felkelő nap fényében. Kutai ereszd el a hajam. Tanah Lot és Ulu Watu ma is borzongató emléke. Kiskocsma Padangbai-on fantasztikus emberekkel és nagy bulival. Virágok! Durva nagy esés után egy ismeretlen hindu asszony test és lélekápoló keze. Vízesés az esőerdőben esőben. Komputazás Bali és Lombok között, kishajós átkelés helyiekkel túlzsúfolt és rizzsel megrakott lélekvesztőn. Megtudni milyen a hal íze (hát nem olyan, mint itthon!). Gili színei és hangulatai... A legnagyobb élmény? Fejest ugrani az óceán türkizkék vízébe! Vagy tudod milyen érzés az, amikor „befogadnak" a halak és együtt úszol velük? Vagy amikor kézből eteted őket? Hihetetlen."
"Ha majd arra lesz szükségem, hogy töltődjek, és ne vegyem észre a bántó dolgokat, tudni fogom, hogy Gilin még süt a nap, és a kicsi lovak mellett a kicsi emberek még mindig mosolyognak. Köszönöm.”
„Köszönöm, hogy sikerült elfeledtetned velem a hétköznapokat. Köszönöm a kalandokat és az élményeket!”
“Teljesen elkülönült a túravezető emberi kedvessége, segítőkészsége, csoporttal való együttműködése, amivel teljesen elégedett voltam. Külön köszönöm azt a rafting túrán való részvételre való rábeszélést, amit Karina ösztönzése nélkül nem vállaltam volna. Nagy élmény volt! Nagyon élveztem a változatos, egzotikus élményeket, jó volt a csoport hangulata. Az élmények közül a nagyon várt vulkántúrák mellett a rizsföldek látvány volt meghatározó. Személyes élményeim között a már említett rafting túra, valamint az Ulu Watu templom mellett egy majom által ellopott, majd némi élelemért cserébe visszakapott szemüvegem kalandja volt felejthetetlen :)”
“Nekem így tetszett a program, ahogy volt. Nagyon sokfelé jártunk, sokat utaztunk, túráztunk és rengeteg élményben volt részem. Nem csalódtam. Megismertem egy másik világot. A túravezető teljesen jól kezelte a 18 embert. Mindenben a segítségemre volt. Nagyon jó kapcsolatot tudott kialakítani mindenkivel és mindenkinek megpróbált az egyéni igényének megfelelően is segíteni. Én a következő túrára is őmiatta jelentkeznék. Csodálatos 17 napot töltöttem el Indonéziában. Többet kaptam, mint amire számítottam. Az emberek csodálatosak, segítőkészek, a természeti szépségek leírhatatlanok voltak. Minden napra jutott valami csoda. Napfelkelte, naplemente gyönyörű volt. A tubingolás, a raftingolás mind új volt számomra, egy örök emlék marad nekem. Nusa Penida pedig maga a csoda a rengeteg sziklás hegyével és tengerpartjával. Szerencsére nem volt még sok turista és ott is nagyon barátságosak voltak az emberek. Remek ételeket ettem, a gyümölcsturmixok is páratlanul finomak voltak. Bármikor, bárkinek szívesen ajánlom ezt az utat.”
"A túrázás isteni volt és tökéletes! Karina mind emberileg, mind szakmailag kifogástalan munkát végzett. A tolerancia küszöbe átlagon felüli :) Az út összetétele meglepő volt, de nem volt zavaró. Maximálisan azt kaptam, amit vártam. Szívesen veszek részt hasonló szervezésű úton. Kiemelni a vulkánturákat tudnám ."
“Nagyon jól lettek összeállítva a programok. Város, őserdő, templom, rizsföldek, rafting. Teljes kikapcsolódás. Javasolnám az utat a barátáimnak. Nagyon jól éreztem magam! Legnagyobb élményem az Ijent vulkán megmászása, illetve a csodálatos vízesés volt. A tea, ill. kávé kóstolásnál hiányzott a teacserjék, és a kávécserjék látványa.”
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés