Andalúzia

Ahol a mór megtette a magáét :)

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag
Fedezd fel velünk Andalúzia történelmi emlékekben gazdag városait, Granada, Córdoba és Sevilla misztikus varázsát! Éld át az időtlenség érzetét a végeláthatatlan olajfaligetek között megbúvó bájos andalúz fehér falvakban! Csavarogj az El Torcal fantasztikus sziklaalakzatai között, majd hódítsd meg a Sierra Nevada egyik 3000 méter feletti csúcsát, vagy csak élvezd a nyüzsgést az éjszakai andalúz utcákon! A végleteket szeretnénk Neked ismét bemutatni: hegyi túrák, híres városok – s mindezt remek társasággal az igazi mediterrán életérzéstől túlcsorduló "délnyugati végeken". Válaszd idén ősszel Andalúziát :)
 
Kiemelt látnivalók az út során:
- Malaga nyüzsgő városa,
- Ronda és Zahara de la Sierra hangulatos kisvárosai,
- El Torcal de Antequera sziklaalakzatai,
- Sevilla, Córdoba és Granada építészeti emlékei (UNESCO Világörökség),
- a Sierre Nevada Nemzeti Park 3000 méteres csúcsai,
- tengerpart és egyéb aktívitások Nerja városában.
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2021. október 30. -
2021. november 06.
Sajnos nincs több helyünk, de vezetünk várólistát!
1

 
Malaga
 

Érkezés Malagába az esti órákban. Szállásunk a nyüzsgő Malaga belvárosában lesz, így lehetőségünk lesz felfedezni az éjszakai életet is. Szállás szállodában/apartmanban, ahol egy éjszakát töltünk.

2

 
Malaga, El Torcal de Antequera, Ronda, Zahara de la Sierra, Sevilla
 

Ezen a napon az Antequera közelében található El Torcal de Antequera természetvédelmi területhez utazunk. A terület Spanyolország és Európa egyik legváltozatosabb, legegyedibb felszíni karsztformációival rendelkezik. A szokatlan mészkősziklák között mi is teszünk egy könnyedebb túrát, majd tovább utazunk a Malágától északra fekvő hegyvidékek felé, azon belül is Ronda festői városába. A sziklaszirtekre épült városka egyik lehíresebb látnivalója a drámai viadukt, ám ezen kívül is hangulatos sétákat tehetünk az impozáns kisvárosban. Ebédünk után folytatjuk utunkat Zahara de la Sierra felé, és egy rövid kitérőt teszünk a Zahara-El Gastor víztározó partján fekvő bámulatos, fehér házas településre. A délutáni órákba aztán indulunk is tovább Sevillába, ahová az esti órákban érkezünk meg. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol két éjszakát töltünk. Túratáv összesen: kb. 6 km, időtartam: 2-3 óra.

3

 
Sevilla (UNESCO Világörökség)
 

A harmadik napunkon Andalúzia szívét és fővárosát, Sevillát fedezzük fel. Megcsodálhatjuk a sevillai székesegyházat, ami a világ egyik legnagyobb gótikus temploma. A székesegyház belsejében láthatjuk a világhírű felfedező Kolumbusz Kristóf síremlékét, a szomszédos Giralda toronyból pedig remek kilátás tárul elénk, ahol jól megfigyelhetjük a szűk és kanyargós utcákat, melyek házai a mór építészeti stílusra emlékeztetnek bennünket. Ezután szabadprogram keretében sétálunk az óvárosban, a Real Alcázar, a Plaza d' Espana és az Aréna felkeresése mindenkinek ajánlott, napnyugta után pedig átélhetjük az andalúz életkedvet a hangulatos Santa Cruz negyedben, ami felteszi a mai napunkra a koronát. Szállás: szállodában/apartmanban.

4

 
Sevilla, Córdoba, Granada (UNESCO Világörökség)
 

Reggel elhagjyuk Sevillát, és a mai napot a mór történelem egyik ékköve, Cordoba városának megismerésével kezdjük. Reggel a városhoz közeli Medina Azahar-ba utazunk. A III. Abd al-Rahman által épített egykori város az akkori kalifátus építészeti remekműve. A romvárosból visszatérve belevetjük magunkat Cordoba történelmi és kulturális emlékeinek a felfedezésébe. A városra nagy hatást gyakoroltak az arabok, akik hatalmas kulturális örökséget hagytak maguk után. A X.században Európa egyik legnagyobb városa volt a maga egy millió lakosával. Córdoba belvárosát 1984-ben az UNESCO Világörökség részének nyilvánították. A történelmi városrészben előbb a Guadalquivir partján emelkedő Alcazar erődítménnyel, az inkvizíció egykori székhelyével ismerkedünk, majd megtekintjük a nyugati világ legnagyobb mecsetét, a Mezquita-t, amelynek belső terét több száz díszes oszlop tagolja, és már 784-től az iszlám szent helyeként funkcionál. 1236-ban a keresztények visszafoglalták a várost és a mecsetet keresztény templomként kezdték használni. Legvégül a régi zsidó városrész, a Júderia zegzugos kis utcácskáiban bóklászhatunk, tapas bárok után kutatva, mielőtt késő délután áttennénk székhelyünket Granadába. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol 2 éjszakát töltünk.

5

 
Granada (UNESCO Világörökség)
 

Ma Andalúzia legismertebb városának, Granadának a felfedezésére indulunk. Reggelink után rögtön a város talán legismertebb látványosságát csodáljuk meg, ez pedig nem más, mint a mór építészet mesterműve, az Alhambra, amit nyugodtan nevezhetünk a világ 8. csodájának. Méltán lett ez a „földi paradicsom" szintén az UNESCO Világoörökség része. Pompás épületegyüttes ez egyedülállóan díszes palotákkal, mecsettel, szökőkutas kertekkel és citrus-ligetekkel. Az Alhambra meglátogatása után még kedvünkre bóklászhatunk az óvárosban, vagy egy esti séta keretében fedezhetjük fel a hangulatos arab negyedet, a karavánszerájt és a katedrális környéki sikátorokat, ahol lépten-nyomon arab-mór emlékekre lelhetünk. Szállás: szállodában/apartmanban.

6

 
Granada, Sierra Nevada Nemzeti Park, Pico Veleta (3394 m), Nerja
 

Ma újra a természet felé vesszük az irányt, és a Granada fölé magasodó Sierra Nevada egyik legmagasabb csúcsa, a Pico Veleta meghódítására indulunk. A kb. másfél órás utazás során 2500 méter magasra kanyarog fel az út. Innen, egy parkolóból kezdődik a tulajdonképpeni túra a 3394 méter magas Veleta csúcsra. A táj ugyan nem túl változatos, szinte csak szikla mindenütt, de ennek a holdbéli tájnak is megvan a maga varázsa, vadsága, s tiszta időben a csúcsról akár a tengerig is ellátni. No meg közel 3400 méteres magasságban állni sem mindennapi élmény! A csúcstámadás után visszatúrázunk a parkolóba, majd a tengerpart felé vesszük az irányt és az utolsó két éjszakát Nerja városában töltjük. Késő délután aztán már csobbanhatunk is egyet, háttérben a Pico Veleta frissen meghódított csúcsával. Túratáv: 15 km, szint: 880 m fel/le, időtartam: 6-7 óra. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol két éjszakát töltünk.

7

 
Nerja pihenőnap, fakultatív tengeri kajak/canyoning túra
 

A mai napon több opció közül válaszhatunk. Lehetőségünk nyílik egész nap pihenni és fürdőzni Nerja gyönyörű strandjain, de akár egyéb izgalmas programokhoz is érdemes lesz csatlakozni. Igény szerint két aktivitást javaslunk, hiszen Nerja környéke tökéletes mind a canyoning, mind pedig a tengeri kajak kipróbálásra. Az időjárás függvényében a kiválasztott programok általában fél naposak, így a napunk másik felét természetesen mindenki a strandon tölheti, ahol egy búcsúvacsora keretében már az egész csapat újra együtt lesz. Szállás: szállodában/apartmanban.

8

 
Nerja, Malaga
 

A mai napon elbúcsúzunk a mór emlékektől, Andalúziától és a malagai reptérre utazunk, ahonnan repülőre szállva megkezdjük hazautazásunkat.

Az oldalon látható képeket Garai Gábor, Garamvári Gábor és Bodon Pál készítette.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés