Bejelentkezés

Andalúzia

Ahol a mór megtette a magáét :)

Fedezd fel velünk Andalúzia történelmi emlékekben gazdag városait, Granada, Córdoba és Sevilla misztikus varázsát! Éld át az időtlenség érzetét a végeláthatatlan olajfaligetek között megbúvó bájos andalúz fehér falvakban! Csavarogj az El Torcal fantasztikus sziklaalakzatai között, majd hódítsd meg a Sierra Nevada egyik 3000 méter feletti csúcsát, vagy csak élvezd a nyüzsgést az éjszakai andalúz utcákon! A végleteket szeretnénk Neked ismét bemutatni: hegyi túrák, híres városok – s mindezt remek társasággal az igazi mediterrán életérzéstől túlcsorduló "délnyugati végeken". Válaszd idén nyáron is Andalúziát :)
 
Kiemelt látnivalók az út során:
- Malaga nyüzsgő városa,
- Ronda és Zahara de la Sierra hangulatos kisvárosai,
- El Torcal de Antequera sziklaalakzatai,
- gyöngyörű túra a Sierra de Las Nieves 1911 méteres csúcsára,
- Sevilla, Córdoba és Granada építészeti emlékei (UNESCO Világörökség),
- a Sierre Nevada Nemzeti Park 3000 méteres csúcsai,
- tengerpart és egyéb aktívitások Malagában.
A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag
 • 1. nap Malaga

  Érkezés Malagába várhatóan az esti órákban. Utunk a szállásunkról indul, ahol egy éjszakát töltünk.
 • 2. nap Malaga, El Torcal de Antequera, Zahara de la Sierra, Ronda

  2
  Ezen a napon az Antequera közelében található El Torcal de Antequera természetvédelmi területhez utazunk. A terület Spanyolország és Európa egyik legváltozatosabb, legegyedibb felszíni karsztformációival rendelkezik. A szokatlan mészkősziklák között mi is teszünk egy könnyedebb túrát, majd tovább utazunk a Malágától északra fekvő hegyvidékek felé, azon belül is Ronda festői városába. A sziklaszirtekre épült városka egyik lehíresebb látnivalója a drámai viadukt, ám ezen kívül is hangulatos sétákat tehetünk az impozáns kisvárosban. Ebédünk után folytatjuk utunkat Zahara de la Sierra felé, és egy rövid kitérőt teszünk a Zahara-El Gastor víztározó partján fekvő bámulatos, fehér házas településre. A délutáni órákba aztán visszatérünk Rondába, hiszen erre az éjszakára a hangulatos kisvárosban lesz a szállásunk. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol két éjszakát töltünk. Ellátás: reggeli. Túratáv összesen: kb. 6 km, időtartam: 2-3 óra.
 • 3. nap Ronda, Sierra de las Nieves, La Torrecilla (1919 m), Sevilla

  3
  Mai napon Ronda szomszédságában található Sierra de las Nieves, az 1995 óta Unesco Bioszféra Rezervátumnak deklarált területen túrázunk, azon belül is Malaga tartomány 2. legmagasabb csúcsa, az 1919m magas La Torrecilla a célpontunk. Ehhez Rondat a kora reggeli órákban elhagyva kb. fél órát kell autóznunk, majd az aszfaltos utat magunk mögött hagyva egy további 9km-es murvás út leküzdése vár ránk Los Quejigales piknikezőhelyig. Innen indulunk csúcstámadásra, júniusban már valószínűleg a hegység nevével ellentétben nem éppen havas körülmények közt a csúcsra vezető túránkra, ahol 8km-en kb. 1000 m szintet kell leküzdenie a csúcsmászó csapatnak, miközben 100 éves fenyők és tölgyek közt kanyarog az ösvényünk. Terepviszonyoktól függően részben alternatív útvonalon térünk vissza autónkhoz, hogy a késő délutáni/esti órákban már Sevilla városának vendégszeretetét élvezzük. Szállás: hotelben/apartmanban, ellátás: reggeli. (táv: 16 km oda-vissza, 950 méter szint fel/le, kb. 6-7 óra)
 • 4. nap Sevilla (UNESCO Világörökség)

  1
  Negyedik napunkon Andalúzia szívét és fővárosát, Sevillát fedezzük fel. Megcsodálhatjuk a sevillai székesegyházat, ami a világ egyik legnagyobb gótikus temploma. A székesegyház belsejében láthatjuk a világhírű felfedező Kolumbusz Kristóf síremlékét, a szomszédos Giralda toronyból pedig remek kilátás tárul elénk, ahol jól megfigyelhetjük a szűk és kanyargós utcákat, melyek házai a mór építészeti stílusra emlékeztetnek bennünket. Ezután szabadprogram keretében sétálunk az óvárosban, a Real Alcázar, a Plaza d' Espana és az Aréna felkeresése mindenkinek ajánlott, napnyugta után pedig átélhetjük az andalúz életkedvet a hangulatos Santa Cruz negyedben, ami felteszi a mai napunkra a koronát. Szállás: szállodában/apartmanban. Ellátás: reggeli.
 • 5. nap Sevilla, Córdoba, Granada (UNESCO Világörökség)

  1
  Reggel elhagjyuk Sevillát, és a mai napot a mór történelem egyik ékköve, Cordoba városának megismerésével kezdjük. Reggel a városhoz közeli Medina Azahar-ba utazunk. A III. Abd al-Rahman által épített egykori város az akkori kalifátus építészeti remekműve. A romvárosból visszatérve belevetjük magunkat Cordoba történelmi és kulturális emlékeinek a felfedezésébe. A városra nagy hatást gyakoroltak az arabok, akik hatalmas kulturális örökséget hagytak maguk után. A X.században Európa egyik legnagyobb városa volt a maga egy millió lakosával. Córdoba belvárosát 1984-ben az UNESCO Világörökség részének nyilvánították. A történelmi városrészben előbb a Guadalquivir partján emelkedő Alcazar erődítménnyel, az inkvizíció egykori székhelyével ismerkedünk, majd megtekintjük a nyugati világ legnagyobb mecsetét, a Mezquita-t, amelynek belső terét több száz díszes oszlop tagolja, és már 784-től az iszlám szent helyeként funkcionál. 1236-ban a keresztények visszafoglalták a várost és a mecsetet keresztény templomként kezdték használni. Legvégül a régi zsidó városrész, a Júderia zegzugos kis utcácskáiban bóklászhatunk, tapas bárok után kutatva, mielőtt késő délután áttennénk székhelyünket Granadába. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol 2 éjszakát töltünk. Ellátás: reggeli.
 • 6. nap Granada (UNESCO Világörökség)

  1
  Ma Andalúzia legismertebb városának, Granadának a felfedezésére indulunk. Reggelink után rögtön a város talán legismertebb látványosságát csodáljuk meg, ez pedig nem más, mint a mór építészet mesterműve, az Alhambra, amit nyugodtan nevezhetünk a világ 8. csodájának. Méltán lett ez a „földi paradicsom" szintén az UNESCO Világoörökség része. Pompás épületegyüttes ez egyedülállóan díszes palotákkal, mecsettel, szökőkutas kertekkel és citrus-ligetekkel. Az Alhambra meglátogatása után még kedvünkre bóklászhatunk az óvárosban, vagy egy esti séta keretében fedezhetjük fel a hangulatos arab negyedet, a karavánszerájt és a katedrális környéki sikátorokat, ahol lépten-nyomon arab-mór emlékekre lelhetünk. Szállás: szállodában/apartmanban. Ellátás: reggeli.
 • 7. nap Granada, Sierra Nevada Nemzeti Park, Pico Veleta (3394 m), Malaga

  3
  Ma újra a természet felé vesszük az irányt, és a Granada fölé magasodó Sierra Nevada egyik legmagasabb csúcsa, a Pico Veleta meghódítására indulunk. A kb. másfél órás utazás során 2500 méter magasra kanyarog fel az út. Innen, egy parkolóból kezdődik a tulajdonképpeni túra a 3394 méter magas Veleta csúcsra. A táj ugyan nem túl változatos, szinte csak szikla mindenütt, de ennek a holdbéli tájnak is megvan a maga varázsa, vadsága, s tiszta időben a csúcsról akár a tengerig is ellátni. No meg közel 3400 méteres magasságban állni sem mindennapi élmény! A csúcstámadás után visszatúrázunk a parkolóba, majd a tengerpart felé vesszük az irányt és az utolsó egy éjszakát Malaga városában töltjük. Késő délután aztán már csobbanhatunk is egyet, háttérben a Pico Veleta frissen meghódított csúcsával. Túratáv: 15 km, szint: 880 m fel/le, időtartam: 6-7 óra. Szállás: szállodában/apartmanban, ahol két éjszakát töltünk. Ellátás: reggeli.
 • 8. nap Malaga

  A mai napon szervezett programunk már nincsen, ám mivel gépünk várhatóan a késő esti órákban indul vissza Budapestre, a mai napot is hasznosan tudjuk eltölteni. Amennyiben időnk engedi, lehetőségünk Malagában a tengerparton pihenni, de akár egy alapos városnézés is lehet az utolsó órák programja.


Út ára tartalmazza

- az utazást bérelt busszal, végig az út során,
- a szállást 7 éjszakára színvonalas szállodákban, apartmanokban,
- 6 reggelit,
- a programban szereplő kirándulásokat,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegy és a repülőtéri transzfer árát,
- a biztosítást,
- a reggeliken kívüli étkezéseket,
- a belépők árát.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 380 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely.

Az utazást a Ryanair Budapest - Malaga járatához igazítjuk, 
amihez a jegyet egyénileg, a légitársaság honlapján tudod megvásárolni: https://www.ryanair.com/hu/hu
Ennek várható ára 80.000 - 160.000 Ft között alakult az elmúlt években.

Az utazáshoz szükséges menetrendet a garantált indulást követően tesszük közzé.

 
Repülőjegyed vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.
 
Utazásunk az érkezési ország repülőterén indul és végződik a fenti járat aktuális menetrendjéhez igazodóan.

Utazás

Malagáig repülővel, Andalúzián belül bérelt busszal.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-8 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A Sierra de las Nieves és a Sierra Nevada túra a nagy szintemelkedés és a hossza miatt kitartást igényel, de hegymászó tapasztalat nem szükséges. Az El Trocal túra könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthető. A túrák távjait, szintjeit az adott napnál láthatod.

Szállás

Szállásaink színvonalas, jó elhelyezkedésű panziókban, hotelekben, vagy apartmanokban lesznek. A szobák mérete, felszereltsége és tájolása eltérő lehet. A szobák két vagy háromágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Andalúzia Spanyolország legdélibb tartománya, területe 87.268 négyzetkilométer, közel megegyezik Magyarországéval. Majd' 7,5 millió lakosa a kontrasztok széles skálájával él együtt: nyugati részén, a Grazaléma-hegység egész Spanyolország legcsapadékosabb vidéke, míg Alméria környéke, s úgy általában az egész tartomány a legszárazabb térségnek számít. A Földközi-tenger melléki kertekben trópusi gyümölcsöket érlel az egész évben szinte szakadatlan napsütés, az Atlanti-óceán hosszú homokdűnékkel szegélyezett partvonalán állandó, erős szelek söpörnek végig, míg a Sierra Nevada 3000 méter fölé emelkedő csúcsait gyakran nyáron is hó borítja. Andalúziáról azonban mindenekelőtt az olajfaligetekkel tarkított, napszítta tájban megbúvó fehér falvak, a bikaviadalok, a flamenco, az édes sherry-borok, a megunhatatlan sangría és paella, s a múlt azon gazdag emlékei jutnak eszünkbe, melyekkel Córdoba, Sevilla, avagy Granada messze földön híres városaiban lépten-nyomon találkozhatunk. Az egész térségnek egyedülálló, megmásíthatatlan hangulata van, igazi laza, "andalúz életérzést" lehet megtapasztalni.

Időjárás

Andalúzia Spanyolország ország egyik legmelegebb vidéke. A kora nyári évszak ideális a kiránduló és városnéző programjainkhoz. A napi átlaghőmérséklet a 25-30 C fokot is elérheti, az esték azonban még hűvösek lehetnek. Eső a hegyvidék közelségéből előfordulhat ebben az évszakban.

Felszerelés

Kis hátizsák egynapos túrákhoz, jól bejáratott, vízálló túrabakancs vagy túracipő, túranadrág, pulóver, jó minőségű esőkabát, esetleg túrabot, nap elleni védelem: napszemüveg, fejfedő, naptej, piperekészlet, gyógyszerek, sebtapasz, fásli, fényképezőgép, szandál.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.

Élelem

Mivel Spanyolországban az élelmiszerárak nagyjából a magyarországihoz hasonlóak, felesleges 8 napra való eleséget bekészletezni és cipelni. Friss pékáru, gyümölcs, zöldség, tejtermék, üdítőitalok vásárlására útközben lesz lehetőség szupermarketekben, gyakorlatilag minden alapélelmiszer beszerezhető. A helyi specialitások kipróbálása végett pedig esténként mindenképp javasolt, hogy néha beüljünk a városokban egy-egy olcsóbb étterembe, ételbárba. Egyszerűbb vacsora étteremben főétellel, desszerttel és sangríával kb. 20-30 euro. Mint a mediterrán térségekben mindenütt, úgy Andalúziában is számolni kell azzal, hogy szieszta idejére, általában 14 és 17 óra között az üzletek jelentős része bezár.

Pénz-ügy

Az általunk javasolt költőpénz (min.) 90.000 - 120.000.- Ft-nak megfelelő euró. Ez nagyjából fedezi a belépők, a szükséges alapélelmiszerek, apróbb ajándéktárgyak, képeslapok költségét. Ekkora összeg általában elég szokott lenni, persze ha valaki jobban be szeretne vásárolni, és inkább éttermekben étkezne, az ennél sokkal többet is elkölthet. Javasoljuk, hogy valamennyi készpénz mindenképpen legyen nálatok, mert nem mindig leszünk bankautomata közelében.

Tájékoztató belépő árak:
Sevilla-Aréna 10 euró
Sevilla-Alcazar 18,5 euró
Sevilla-Giralda/Katedrális 17 euró
Sevilla- Pilátus ház 10 euró
Cordoba-Medina AlHazar busz 2,5 euró
Cordoba-Mezquita 11 euró
Cordoba-Alcazar 5 euró
Granada-Alhambra 45 euró
Malaga-Gibralfaro 5,5 euró

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, mely az utazás ideje alatt nem veszti el érvényességét.

Csomag

Érdemes egy nagyobb utazó-vagy hátizsákba és egy kisebb hátizsákba pakolni. A nagy hátizsák, utazótáska súlykorlátja a légitársaság(ok) szabályozásától függ. (általában 20 kg/csomag)

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 5.920 Ft/fő
Air & Cruise Extra: 9.120 Ft/fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:
 
Storno Basic: 16.450 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 13.160 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.