Bejelentkezés

Selyemút: Üzbegisztán

Kalandozás a Selyemút mentén Közép-Ázsiában.

Ázsia szívébe, az egykori szovjet tagköztársaságba, Üzbegisztánba látogatunk. Taskent, a Selyemút országának fővárosa után meglátogatjuk az egykori legendás karavánút mesés városait. Hajdani kereskedők, nomádok nyomát követve hatolunk mind mélyebbre a Kizil Kum sivatagba. Útközben a mesés és titokzatos kelet városainak mindmáig lenyűgöző építészeti emlékeit nézzük meg, majd a mecsetek és erődfalak között a közép-ázsiai bazárok forgatagába vetjük magunkat. Tarts velünk Közép-Ázsián szívébe, a legendás Selyemút mentén!

Kiemelt látnivalók az utazás során:
- Taskent – a poszt szovjet főváros,
- Kizil Kum sivatag,
- Bukhara történelmi központja (UNESCO világörökség),
- mecsetek, bazárok,
- Szamarkand (UNESCO világörökség),
- Itchan-Kala,
- Khíva történelmi óvárosa (UNESCO világörökség).
A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!
 • 1. nap Taskent

  1
  Érkezés Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe. Utunk a nemzetközi repülőtérről indul, ahol a határátlépési formalitásokon túlesve bérelt buszra szállunk, és szállásunkra utazunk. Szállás: szállóban.
 • 2. nap Taskent, Szamarkand

  1
  Korai reggelit követően városnézésre indulunk. Taskent a Selyemúttól északra, a Tien - Shan hegység nyugati peremén helyezkedik el. Az üzbég főváros nagy része szocialista nagyvárost idéz hatalmas nyílt terekkel, ahol a városközpont tele van parkokkal és szökőkutakkal. Programunkat a Khast Imon komplexum megtekintésével kezdjük, amely az ország vallási központja, és az ország függetlenségének elnyerése után építettek. Itt megnézhetjük a világ legrégebbi koránját, egy muzulmán egyetemet, újonnan épített mecseteket. Felfedezzük az öreg várost a Chorsu bazár mellett ahol ízelítőt kaphatunk a Közép Ázsiai bazárok forgatagából, kavalkádjából. Ebédre megkóstolhatjuk Közép Ázsia, és Üzbegisztán nemzeti ételét a plovot, vagy más jellegzetes helyi ételt. Miután megtekintettük az 1966-os földrengés, és a II. világháború áldozatainak emlékművét, felvesszük csomagjainkat a szálláson, és kimegyünk a taskenti pályaudvarra. Innen vonattal a mintegy 300 km távolságra fekvő Szamarkandba utazunk. Indulást követően kitapasztalhatjuk az üzbég vasúttársaság szolgáltatásait, barátkozhatunk a helyi emberekkel. A táj egyre kopárabb, ahogy behatolunk Kizil Kum sivatagba, mely Üzbegisztán területének kétharmadát foglalja el. Nagyjából 4 órás utazást követően, késő este érkezünk meg Szamarkandba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 3. nap Szamarkand

  1
  Szamarkand a hajdani selyemút városai közül talán a leglátványosabb és a legjobb állapotban fennmaradt. Az emberiség egyik legősibb települése, mely az időszámításunk előtt kezdett épülni. Nagy Sándor hódításai között előkelő helyen szerepelt, a selyemút egyik legfontosabb állomása volt a fontos kereskedelmi útvonalak találkozásánál. Az iszlám építészet számtalan csodálatos emlékét láthatjuk itt. Megtekintjük a Amur Timur (Timur Lenk) mauzóleumát, a Regisztán teret, az iszlám világ talán leghíresebb csempedíszével, valamint az egyik medresze homlokzatán a Korán valamennyi előírását semmibe véve szarvasokat kergető oroszlánokkal. Folytatjuk Timur kedvenc felesége, Bibi által épített, az akkori a világ legnagyobbjának számító mecsettel, és megnézzük Bibi mauzóleumát is. A helyi piac pedig elképesztő áruválasztékával, színeivel, nyüzsgésével szintén a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik. Ebéd után következik Shahr-I-Zindah, „az élő királyok nekropolisza”, a még mindig üzemelő temető, ahol katonai és városi vezetők, továbbá az uralkodó rokonai nyugszanak, s ahol Timur rokonai és udvarának előkelőségei építettek szebbnél szebb mauzóleumokat. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 4. nap Szamarkand, Buhara

  1
  A mai napon célunk Buhara városa, ahova ismét vonattal utazunk. Délelőtt még egy utolsó séta Szamarkandban, majd busszal kimegyünk a pályaudvarra, hogy ismét igénybe vegyük az üzbég vasúttársaság immár ismerős szolgáltatásait. Az út időtartama kb. 3 óra, így kora délután érkezünk Buharába, ahol szállásunk elfoglalása után megkezdjük ismerkedésünket a várossal. Sétálunk a Lyabi-Hauz téren, felkereshetjük a tértől nem messze található a zsidó negyedet is. Este igény esetén meglátogathatjuk a híres buharai fürdőt, a Borzi Kord–ot. Eredetileg ez férfifürdő, de turistacsoportok jó eséllyel lefoglalhatják az egész fürdőt pár órára. Vacsora után visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 5. nap Buhara

  1
  Ma megnézzük Közép-Ázsia szent városának, a több mint ezer éve fennálló Bukharának egyik szimbólumát, a Kalon minaretet, mely 47 m magasságával közép Ázsia legmagasabbja. Ezen kívül több száz mecset és számos medresz szolgál lenyűgöző látnivalókkal. Itt áll az Ulugbek medresze, amely Közép-Ázsia legrégebbi vallási iskolája, és az Abdul Aziz Khan medresz. Az Ismail Samanid és Chasma Ayub mauzóleumok után elsétálunk azokhoz a különleges árkádokhoz, melyek alatt egykor kereskedők sokasága árusította a legkülönbözőbb portékákat az utazóknak. Megnézzük a Nadir Divanbegi medreszét, amelyet valaha karavánszerájnak szántak, és Nasszredin Hodzsa szobrát. Ebéd után megtekinthetünk egy szőnyegszövő műhelyt. Kihagyhatatlan látnivaló a város hatalmas falakkal körbevett citadellája, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óvárosra. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 6. nap Buhara, Khíva

  1
  Reggeli után elhagyjuk Buharát és busszal Khívába indulunk a Kizil Kum sivatagon keresztül. A sivatagos pusztaságot átszelve átkelünk az Amu Darja folyón és jó 8 órás utazás után, a délutáni órákban érkezünk meg célunkhoz. Miután elfoglaltuk szállásunkat, egy rövid ráhangolódó városnézésre indulunk. Khíva annak ellenére, hogy ugyanolyan fontos állomása volt a Selyemútnak, mint Bukhara, vagy Szamarkand sosem volt azokhoz hasonlóan fontos kulturális vagy kereskedelmi központ. Ennek ellenére itt található az iszlám világ egyik legegységesebb építészeti együttese. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 7. nap Khíva

  1
  Reggeli után elindulunk felfedezni az UNESCO Világörökségének részét képező Ichan-Qala óvárost. Az agyagból épült, nagyjából három kilométer hosszú városfalak között, csak a mellékutcákban van néhány újabb lakóház, a mecsetek, medreszék és a paloták úgy állnak, ahogy építették őket. Városnézésünk során felmászhatunk az Ichan-Qala erőd falára, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a város csodálatra méltó épségben megmaradt történelmi magjára. Mohammed Rakhim Khan medresze, a Kalta Minor minaret és a Juma mecset a tetőt tartó 218 gyönyörűen faragott faoszlopával, és a helyi lakosok zarándokhelyének számító Pakhlavan Makhmud mauzóleuma. Természetesen még több mecset, palota, és vallási iskola, medresze szolgál látnivalóval, és idézi fel a város történelmét. Láthatjuk a Tosh-Khovli palotában (magyarul „Kőház”) az egykori kánok háremét, és megnézzük az egykori karavánszerájt. Itt is kihagyhatatlan a helyi bazár. Felmehetünk egy 47 m magas minaret tetejére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Este érdemes felmenni a nyugati kapu melletti citadellába, ahonnan felejthetetlen látványt nyújt a lemenő nap által megvilágított óváros. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 8. nap Khíva, Urgench, Taskent

  1
  A mai napon visszarepülünk Taskentba. A repülőjárat indulásának függvényében bérelt buszunkkal indulunk a kb. egy órányi távolságban található Urgench város repülőterére. Innen kb. 3 órás repülés után érkezünk vissza Taskentbe. Szállás szállóban, ellátás reggeli.
 • 9. nap Taskent

  A repülőjárat indulásának függvényében megkezdjük hazautazásunkat. Ellátás: reggeli.
Az oldalon látható képeket Bodon Pál készítette.

Út ára tartalmazza

- az utazásokat az út során bérelt (nem menetrend szerinti) buszokkal és az útdíjakat,
- a szállásokat 8 éjszakára saját fürdőszobás (hideg / meleg vizes zuhanyzós, angol WC) szállásokon,
- a szállás regisztrációkat,
- a 8 reggelit az út során,
- a vonatjegyek árát Taskent – Szamarkand – Bukhara utak során,
- a tömegközlekedést a városnézések során,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi, és a belföldi repülőjegyek árát és az illetékeket,
- a belépőket, a biztosítást, és az esetleges védőoltások árát,
- a reggeliken kívüli étkezéseket.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 340 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha a dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára (Budapest - Taskent - Budapest útvonalon) kb. 150.000 - 190.000 Ft
Az Urgench - Taskent belső repülés várható ára: 35.000 - 45.000 Ft.
 
Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Utazás

bérelt buszokkal, taxival, tömegközlekedési járművel, vonattal, repülővel.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő̋. Az utat minimum 9 fő̋ befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

nem nehéz, átlagos kondícióval teljesíthető.

Szállás

Utunk során Taskent, Szamarkand, Bukhara és Khíva városokban szállókban szállunk meg. A szobák mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel ellátott fürdőszobával. A szobákban van ágynemű és törülköző. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. A szobák mindig két ágyasak, így az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon van wi-fi. 

Terület

Üzbegisztánban a hivatalos nyelv az üzbég, az orosz a második legelterjedtebb nyelv. Magyar túravezetőnk anyanyelvi szinten beszél oroszul.

Az utazás során szükséges a résztvevők nagyfokú alkalmazkodóképessége és csapatszelleme. Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket mindenki a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezelje, és inkább a kaland és kihívás ízét érezze meg benne! Természetesen elsődleges célunk az, hogy a tervezett programmenet maximálisan teljesüljön, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokat biztosítsunk. A váratlan körülmények, repülők menetrendjének változása, járatok késése, rossz időjárási viszonyok, szervezési nehézségek, avagy egyéb, előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori részvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Időeltolódás: Nyáron + 3 óra Budapesthez képest, vagyis ennyivel kell előreállítani az óránkat (azaz amikor Budapesten déli 12 óra van, Közép Ázsiában 15 óra a pontos idő.). Térerő: Vidéken csak a nagyobb városok, megyeközpontok közelében van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai gond nélkül működnek. Szállásainkon lesz wi-fi. Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az itthoninak, (230 V), a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni.

Veszélyek: Vidéken nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, alapvetően békés népek élik az itteni tájakat. Vidéken nyugodtak lehetünk, mert dolgainkhoz nem nyúlnak a helyiek. A fővárosokban több veszély is leselkedik. Ne fizessünk előre, nehogy eltűnjön az illető. Másik veszély a zsebtolvajok. Legyünk óvatosak tömegben, figyeljünk oda egymásra. Problémát jelenthetnek még a részegek. Ittas helyivel, orosszal, ne álljunk le vitatkozni, és éjszakai bárok környékén éjszaka ne sétálgassunk egyedül. Másik veszélyforrás lehet a nagyvárosokban hivatalos szerv. Üzbegisztánban alapvetően békén hagyják a külföldi turistát, ám mindig legyen nálunk útlevelünk és annak fénymásolata, vízummal, és regisztrációval. Az útlevelet ha kérik mutassuk meg, de sose adjuk ki a kezünkből. Legyünk határozottak és nyugodtak. Közép Ázsia közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, alapvetően csak arra kell figyelni, vigyázni, mint más országokba történő utazások alkalmával is. A városokban hasonló a helyzet, sőt itt jóval szigorúbbak az ellenőrzések a közlekedési eszközökön, az utcákon, mint pl. Budapesten, és több rendőr is van az utcákon. Problémát okozhat még a kulturális sokk. 

Időjárás

Üzbegisztán keleti része hegyvidék, nyugati régiója sík, sivatagos, félsivatagos terület. Itt szélsőségesen kontinentális klímával kell számolnunk, nagy hőingással a nappali és az éjszakai hőmérséklet között. Az ország nyugati, sivatagos részén nappal tavasszal kellemes meleg van, a hőmérséklet elérheti a +25 ° C fokot is. Fontos felszerelés a naptej és a napszemüveg.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy sporttáska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, fontos, hogy erős, strapabíró anyagból legyen), kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Hálózsák (éjszakára lehűl a levegő, de fagypont alá sose csökken), amely még egy hostelben is jól jöhet, elemlámpa vagy fejlámpa, tartalék elemek, zsebkés (konzerv-, üvegnyitóval stb., pl. svájci bicska). Elemlámpa, kulacs, UV-szűrős napszemüveg, rovarriasztó.

Iszlám országokba látogatunk, de a turisták szabadon viselhetnek európai ruhákat. Ennek ellenére a hölgyek mindenképp kerüljék a túlságosan rövid, kivágott felső és alsó ruházatot. Hosszú és rövidnadrág, egy vastagabb és egy vékony pulóver, esőkabát az esetleges csapadékra való tekintettel, meleg ruha, nedvszívó zoknik, pólók, fürdőruha, napszemüveg. A túrakabát legyen tartós (ne kelljen sajnálnunk), védjen a naptól és a tüskéktől. Ha hideg van, pulóvert vagy polárt lehessen alávenni. Éjszakára meleg holmik, polár, pulóver kellhetnek. Hozzunk fejfedőket, éjszaka a hidegtől, nappal a naptól védjük meg velük magunkat. Túracipő, szandál, papucs. Mivel utunk során sokszor meglehetősen korlátozottak a tisztálkodási lehetőségek, javasoljuk, hogy nedves törlőkendőt is hozz magaddal.

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható́. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések elött és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod.

Védőoltás: Nincs kötelezően előírt védőoltás.

Gyógyszerek: Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, kalcium pezsgőtabletta, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. 

Élelem

Utazásunk önellátó. Nincs értelme Magyarországról hozni élelmet. A nagyvárosokban európai színvonalú éttermeket, és élelmiszerboltokat is találunk, de a kisvárosokban és vidéken be kell érnünk a helyi konyha meglehetősen egyszerű, esetlegesen idegen ízvilágú fogásaival. Utazás közben az étkezés is hasonló, nomád jelleget ölt. Az alap élelmiszereket (kenyér, különböző hús, zöldség, gyümölcskonzervek, rizs, tészta stb.), víz, üdítő és szeszes italok megvásárlására mindig lesz lehetőség a fővárosban és a nagyobb falvakban. Nem tudjuk biztosítani, hogy minden nap ugyanabban az időben, háromszor-négyszer megállunk étkezni, így aki ragaszkodik a sűrű és rendszeres étkezéshez, annál mindig legyen alapanyag. Mindig vegyünk elegendő vizet, iváshoz, főzéshez, fogmosáshoz, és az alapvető tisztálkodáshoz. Az áruválaszték a boltokban európai szintű, főleg a nagyvárosokban, de az alapvető élelmiszereket mindenhol megvehetjük. Útközben mindig lesz lehetőség megállni, és út melletti vagy városokban, falvakban található kávézókban ebédelni, vacsorázni, illetve a kisboltokban mindenki megveheti magának a személyes szükségletei szerinti élelmiszereket. Az árak nagyjából magyarországi szintűek.

Pénz-ügy

Bármilyen nyugati valutát be lehet váltani helyi valutára valutára (kb. 9 800 üzbég sum, UZS = 1 USD), A nagyvárosokban vannak bankautomaták, de célszerű készpénzt hozni amerikai dollár (USD) vagy euró (EUR) formájában, mivel ebben a térségben ezeket a legkönnyebb váltani, de a legjobb a dollár. Javasolt, hogy csak hivatalos pénzváltó helyen váltsunk, és nem "feketén" az utcán. A kis címletű bankjegyeket kedvezőtlenebb árfolyamon váltják. Ugyanez vonatkozik a sérült, szakadt, régi (2000. év előtti), bankjegyekre is! Határátlépésekkor készüljünk fel, hogy az összes valutát, bármilyen kis összegről legyen szó, fel kell tüntetni a vámáru nyilatkozatban. Ez nem csak a nyugati valutákra vonatkozik, hanem a helyiekre is. Van ahol a saját valutát nem engedik kivinni az országból, de ezek a szabályok állandóan változnak. Érdemes a magunkkal hozott műszaki cikkeket is feltüntetni. Költőpénznek napi 25-30 dollárt javaslunk, ami fedezi a szükséges alapétkezések, apróbb ajándéktárgyak költségét. Átlagos költés mellett (egy-két ajándék, képeslapok, esetleg plusz élelem, stb.) 300 - 350 USD elegendő kell, legyen egy fő számára, de természetesen ez egyéni vérmérséklet függvénye. Bevett szokás a borravaló, amit a helyi vezetőnek, sofőröknek a túra végén adunk, tegyünk rá félre rá pár dollárt.

Tájékoztató belépő árak (2019-es árak):
Taskent, Korán Múzeum (Khast Imom) 16 000 UZS
Taskent, Történeti Múzeum 15 000 UZS
Szamarkand, Regisztán tér 40 000 UZS
Szamarkand, Amir Timur mauzóleum 15 000 UZS
Szamarkand, Bibi mecset 15 600 UZS
Szamarkand, Bibi mauzóleum 15 000 UZS
Szamarkand, Shahr-I-Zindah 15 000 UZS
Buhara, Kalon mecset 15 000 UZS
Buhara, Vár citadellával 15 000 UZS
Khíva, belépő óvárosba és több múzeumba, két napra 100 000 UZS
Khíva, Pavlon Mahmoud mauzóleum 20 000 UZS
Khíva, Vár citadellával 20 000 UZS

Vám

2019. február 1- jétől a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbég Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot.

A kamerákat, fényképezőgépeket, és egyéb nagyobb értékű személyes holmikat, valamint az összes valutát fel kell tüntetni a vámnyilatkozatban.

Csomag

A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan ezen az oldalon részletes tájékoztatás található.
A repülőre általában csak 1 darab kézipoggyászt vihetünk fel (súlykorlátja 7 kg!), ebben nem maradhat támadásra és tűzgyújtásra alkalmas eszköz, mert elveszik. (2006 novemberétől a folyadékokból és gélekből összesen maximum 1 deciliter összes térfogatú mennyiség vihető a fedélzetre - átlátszó zacskóban - az Európai Unió területén.) A késeknek, ollóknak és a gyufáknak is a nagy poggyászban a helyük. Az Európában bevezetett szigorítások természetesen Üzbegisztánban is érvényesek, a repülőgépre jutást legalább 3 alapos kontroll előzi meg. A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 20 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.
Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára vonatkozó utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top: 7.800 Ft / fő
Air & Cruise Extra: 12.000 Ft / fő
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.
 
Storno Basic: 14.450 Ft / fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 11.560 Ft / fő  (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.