Bejelentkezés

Svéd Lappföld, Norvégia (Lofoten): aurora borealis

Sarki fény vadászat a messzi északon, 2 országban, 7 napon át!

Hogy mi is az a sarki fény? A finn hagyomány szerint tűzróka, a svéd ősök az Istenek tüzének, míg a norvég felmenők a valkűrök fényének vélték a legendák szerint. Aurora borealis, amelyet egyszer mindenkinek látni kell. Mostani utunkat úgy állítottuk össze, hogy ezúttal két csodálatos téli tájat is láthassatok, miközben 7 nap alatt a rövidebb utazásoknál jóval nagyobb esély nyílik arra, hogy átéljük a sarki fény semmihez se fogható látványát.

Utunkat Svédország legészakibb részén, az érintetlen Lappföldön kezdjük, ahol az Abisko Nemzeti Park természeti csodáit élhetjük át. Megismerkedünk a husky kutyák életével és utazhatunk az általuk húzott szánokon is, felkapaszkodunk egy 1000 méter fölé magasodó csúcsra a remek panorámáért, majd a befagyott Torneträsk-tó jegén átkelve ismerkedünk meg a tajgával. Az első 3 nap alatt végig érezzük majd a Lappföld semmihez se fogható hangulatát, hiszen időnk nagy részét a természetben töltjük az Abisko környéki hegyvidék pazar panorámájával végigkísérve. Norvégia északi részén aztán merőben új kaladok várnak ránk. A Lofoten-szigetek csipkézett fjordokkal, csúcsos öblökkel és a Norvég-tenger látványával a háttérben festői képet nyújt az év bármely szakaszában. A messzi észak téli sötétsége és a fényszennyezés hiánya ismét kiváló alkalmat biztosít a sarki fény megfigyelésére. De a tél vége felé, a tavasz közeledtével a nappali órák száma azt is lehetővé teszi, hogy a leghíresebb csúcsokra felkapaszkodjunk Norvégia legszebb panorámáit megcsodálva!

Kiemelt látnivalók és élmények az utazás során:
- pazar kilátás a Nuolja (1164 m) csúcsáról,
- az Abisko Nemzeti Park csodálatos hegyvidéke,
- fakultatív Husky-farm látogatás és kutyás szánozás,
- a nagy eséllyel megjelenő aurora borealis fényjelenség,
- a világhírű Lofoten-szigetek télen, fjordokkal és hangulatos kisvárosokkal,
- Norvégia északi részének legszebb túrái és kilátópontjai.
 • 1. nap Kiruna, Abisko

  Érkezés Kirunába, Svédország lappföldi részének legnagyobb városába. Utunk a repülőtérről indul, itt felvesszük a kisbuszokat, majd innen az 1 órára fekvő Abisko városkája felé vesszük az irányt. Abisko földrajzi fekvéséből adódóan egy időjárási anomália jótékony hatását élvezve svéd lappföld talán legjobb klímájú települése. A sarkvidéki hideg természetesen itt is dermesztő, ám az Abiskót körülvevő hegyek miatt a téli hónapokban az átlagnál jóval többször derültek az éjszakát, ez pedig kifejezetten kedvez a sarki fény vadászatokhoz, melyekért egyre nagyobb számban érkeznek lelkes turisták Svédország legészakibb csücskébe. Szállás: a svéd turista szövetség által fenntartott hangulatos vendégházban, 2-4 ágyas szobákban. Ellátás: reggeli.
 • 2. nap Abisko, Nuolja (1164 m), Björkliden

  3
  Mai napunkon egy hosszabb túrára indulunk Abiskóból. A város feletti Aurora Sky Stationhöz felvonókkal megyünk fel, innen pedig egy rövid túra után meghódítjuk az 1164 méteres Nuolja csúcsot, ahonnan csodálatos panoráma fogad minket a környező tájról. A csúcstámadás után a hegy túloldalán, egy új útvonalon erekszkedünk le Björklinden településre, hogy innen aztán már a lemenő nap utolsó sugaraival együtt vonatozunk vissza alig negyed óra alatt Abiskóba. Az éjszaka folyamán a szállásunk közelében kezdődhet meg az első sarki fény vadászat. Túratáv: 6 km, szint: 200 méter fel, 800 méter le, menetidő: 4-5 óra. Szállás: a svéd turista szövetség által fenntartott hangulatos vendégházban, 2-4 ágyas szobákban. Ellátás: reggeli.
 • 3. nap Abisko, fakultatív kutyaszánozás, Torneträsk-tó

  2
  Délelőtt túrázunk egyet a környéken, megnézünk két kilátópontot is Abisko mellett, majd a délutánt pihenéssel töltjük. Akik még egy kis plusz aktivitásra vágynak, azokkal meglátogatunk egy helyi Husky farmot, ahonnan pedig egy izgalmas, 2-3 órás kutyaszánozás veszi kezdetét a környéken, már estébe nyúlóan. Vacsoránk után szokás szerint, immáron utolsó alkalommal indulunk a szállásunk melletti Torneträsk-tó partjára, hogy ismét adjunk egy esélyt a sarki fénynek. Szállás: a svéd turista szövetség által fenntartott hangulatos vendégházban, 2-4 ágyas szobákban. Ellátás: reggeli.
 • 4. nap Abisko, Tjeldbergtinden (367 m), Reine

  3
  A mai napon reggelink után pakolás következik, hiszen elhagyjuk Svédországot és áttesszük székhelyünket Norvégiába az utolsó 4 napra. Egy egész napos, 400 km-t magában foglaló utazás vár ránk, amit természetesen többször is megszakítunk gyönyörű kilátópontokon, fjordoknál, hangulatos kisvárosokban. Egy nagyobb megállót is beiktatunk, hogy Svolvær települése mellett felkapaszkodjunk a 367 méteres Tjeldbergtinden csúcsára. A rövid túra egy egészen pazar körpanorámával ajándékoz meg minket, ám ez csak egy bemelegítő lesz a Lofoten-szigetek legszebb részei előtt. Már sötétben, kora este érkezünk meg a Lofoten-szigetek talán legcsodálatosabb fekvésű városkájába, a híres Reinébe. Az egészen pazar elhelyezkedésű szállásunkon 3 éjszakát töltünk. Túratáv: 5 km, szint: 300 méter, menetidő: 2-3 óra. Szállás: 4 csillagos apartmanokban, 2 ágyas szobákban.
 • 5. nap Reine, Ryten (543 m), Kvalvika Beach, Reine

  Nehéz választani a Lofoton-szigetek által nyújtott káprázatos látnivalók közül, melyek télen egy egészen izgalmas arcukat mutatják. A változatos időjárás pedig erre még rá is tesz egy lapáttal. Hol csodálatos napsütésben, hol pedig kisebb nagyobb hóviharokban járjuk majd be a szigetvilág legdélebbi vidékét a következő 2 napban. Először a Reinétől északra fekvő Moskenesøya-félszigetet fedezzük fel, melyre Fredvangnál közúti hídon fogunk átkelni. Első túránk egy parkolóból indul, célunk pedig a Kvalvika Beach, amelyet bármelyik évszakban is látogatunk, a Lofoten egyik legszebb strandját ismerhetjük majd meg. A 2-3 órás séta után a félsziget legszebb csúcsát vesszük célba, és szép idő esetén nekivágunk a Ryten csúcsának. Az 543 méteres ikonikus csúcs messze földön híres, a kilátás pedig egészen elképesztő. A csúcsról körülnézve kicsodálkozzuk magunkat, majd már a lemenő nap fényeiben indulunk meg kisbuszunkhoz, és visszatérünk a közeli szállásunkra. Kvalvika túra: 3 km, 200 m szint, 2-3 óra. Ryten csúcstúra: 3,5 km, 550 m szint, 3-4 óra.
 • 6. nap Reine, Reinebringen (448 m), Å, Sakrisøya, Reine

  3
  Utolsó teljes napunkat ismét egy csúcstúrával kezdjük, a szállásunkról is jól látható másik világhírű csúcs, a 448 méteres Reinebringen megmászására indulunk a reggeli órákban. Természetesen aki már inkább pihentetőbb programok után nézne, ők maradhatnak a szállások, vagy akár bálnalesre is elmehetnek hajókkal. Akik bevállalják a mai túrát, biztosan nem fogják megbánni. A kisbuszt ezúttal nem fogjuk használni, a szállásról már egyből a csúcs felé vesszük az irányt, ahová időjárástól függően kb. 2 óra alatt fogunk majd felérni. A csúcsról végre madártávlatból is megnézhetjük a szállásunk környéki csodálatos öblöket és apróbb szigeteket. A túra végén ebédelünk egyet, majd délután sorra vesszük az eddig még nem felfedezett látnivalókat: Å és Sakrisøya apró halászfalui mindenki számára emlékezes utolsó benyomásokat fognak adni a Lofoten-szigetekről. Este aztán megtartjuk a búcsúvacsorát, és persze utoljára meglessük, hogy vajon cikázik e a sarki fény a norvég égbolton. Reinebringen túra: 4 km, 450 m szint, 2-3 óra.
 • 7. nap Reine, Evenes reptér, hazautazás

  1
  A mai napra szervezett programunk már nincs, így a repülőnk indulásának függvényében Evenes reptere felé vesszük az irányt.
Az oldalon látható képeket Pál Máté készítette.

Út ára tartalmazza

- a Svédországon és Norvégián belüli közlekedést bérelt kisbuszokkal,
- az opcionális, esti sarki fény vadászatokat a kisbusszokkal,
- az utazást Björklidenből Abiskóba vonattal,
- a felvonó díját a Aurora Sky Stationbe,
- a hótalpak bérleti díját végig az út során,
- a szállást 3 éjszakára Abiskóban (Svédország) modern turistaszálláson, 2-4 ágyas, 2 halószobás, jól felszerelt (konyha, saját fürdőszoba) apartmanokban,
- a szállást 3 éjszakára Reinében (Norvégia) 4 csillagos, 2 ágyas, 2-3-4 halószobás, jól felszerelt (konyha, saját fürdőszoba) apartmanokban,
- 3 bőséges, svédasztalos reggelit Abiskóban,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyek árát,
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítást, a belépőket, és az esetleges fakultatív programok költségeit, 
- az étkezést.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 410 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat telítettségétől.

A nemzetközi repülőjegy várható ára (Budapest - Kiruna, Evenes - Budapest útvonalon) kb. 120.000 - 210.000 Ft.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat.

Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Budapest - Kiruna, és Evenes - Budapest útvonalon repülővel, majd kisbuszokkal a két országon belül.

Létszám

Tájékoztató létszám: 6-16 fő. Az utat minimum 6 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Az utazásunkat aktívan töltjük, így szinte minden nap túrázni fogunk majd. Abiskóban, a Nuolja csúcsmászáson a szintemelkedés nagy részét felvonókkal tesszük meg, így egyedüli nehézséget a hegyen történő leereszkedésnél a mély hó, illetve az esetleges nagy szél jelentheti.
Ne becsüljük alá a lappföldi telet, hiszen a napközbeni hőmérséklet gyakran nem megy -15 C fok fölé, így a megfelelő öltözék elengedhetetlen a túrák teljesítéséhez.

A Lofoten-szigeteken az összes túránk biztonsággal járható télen is, ám a téli időjárás alatt akár a 3-4 km-es túra teljesítése is nehézségekbe ütközhet. Ezért mindegyik túránk az időjárás függvénye, ha szép idő van, akkor mindegyiket teljesíteni fogjuk, rossz idő esetén azonban nem tudunk majd elindulni. Ilyen esetekben természetesen gondoskodunk majd az alternatív programokról.

FIGYELEM! Extrém időjárási esemény bekövetkezte esetén (pl. viharos szél), központilag leállíthatják a közúti forgalmat, amely természetesen kihatással lehet a programjaink végrehajtására (vagy tolódik, vagy teljesen el is maradhat). A program esetleges elmaradása vonatkozik az éjszakai fénykeresésére is: ha teljesen esélytelen a megfigyelés, akkor nem indulunk el. Természetesen közös érdekünk, hogy lássuk a jelenséget, tehát mindent megteszünk majd érte!

Szállás

Abiskóban 3 éjszakát töltünk egy modern turistaszálláson, ahol tágas, 2-3 hálószobás, 2-4 ágyas szobákból álló apartmanokban leszünk, jól felszerelt konyhával és fürdőszobákkal. Reinében szintén 3 éjszakát töltünk egy 4 csillagos apartmantelepen, ahol tágas, 2-3-4 hálószobás, 2 ágyas szobákból álló apartmanokban leszünk, ismét jól felszerelt konyhával és fürdőszobákkal. A szobák mérete és az ágyak száma a helyszínen változhat. Minden szállásunkat a makulátlanul tiszta, letisztult skandináv stílus és az igazi északi hangulat jellemzi.

Ország

Svédország egy skandináv ország Észak-Európában. Az ország szárazföldi határait nyugaton Norvégia, északkeleten Finnország képzi, míg délen az Öresund tengerszoroson épült Öresund hídon át Dániával van szárazföldi összeköttetése. A 2400 km hosszú tengeri határa nyugaton a Skagerrak, a Kattegat, valamint az Öresund tengerszoros, délen és keleten pedig a Balti-tenger. A 450 295 km²-es területével a világ 56., illetve az Európai Unió 3. legnagyobb és Észak-Európa legnagyobb országa. A 2017-es becslések alapján a svéd lakosság 10 161 797 fő volt, melynek mintegy 85%-a él városokban. A népességszám a bevándorlás hatására folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Svédország népsűrűsége 22 fő/km², ami leginkább a déli területekre koncentrálódik. Az ország déli részét túlnyomórészt mezőgazdasági területek, míg az északi részét sűrű, hegyekkel tarkított erdőségek borítják.

A Norvég Királyság (norvégül Kongeriket Norge) Észak-Európában, a Skandináv-félsziget nyugati részén fekszik. Fjordokkal és szigetek ezreivel erősen tagolt partvonala több mint 25 000 kilométer hosszú. Az országot keleten 2542 kilométeres szárazföldi határ választja el Svédországtól, Finnországtól és Oroszországtól. Nyugatról és délről a Norvég-tenger, az Északi-tenger és a Skagerrak, északról pedig a Barents-tenger határolja. Norvégiát hagyományosan öt nagy földrajzi régióra, valamint 19 megyére tagolják. Földrajzi fekvésének köszönhetően az ország északi része kiváló terület a sarki-fény megfigyelésére megfelelő időjárási körülmények között. Norvégia területe: 324 220 km2. Lakossága: 4 526 000 fő. Népsűrűsége 14 fő/km2. Fővárosa: Oslo. Államformája: királyság. Hivatalos nyelv: Norvég, Sami (lapp). Vallások: Lutheránus (80 %). Népesebb települések: Oslo 600 000, Bergen 253 000. Időeltolódás: 0 óra Budapesthez képest Norvégia egész területén, vagyis nem kell állítani az óránkat.

Időjárás

Svéd Lappföldön meglehetősen zord időszak a tél, hiszen Abisko már nem élvezi az Északi-tenger fűtő hatását. Az átlagos nappali hőmérséklet nagy skálán mozog, de jó eséllyel a hőmérő napközben sem fog -5 C - 0 C fok fölé emelkekdni. Az éjszakai hőmérséklet -10 C és -20 C fok között mozog, de extrém esetben akár több napra is lehet -25 C fok környéki dermesztő hideg. Az út indulása előtt mindenképp figyeld az előrejelzéseket, és ennek megfelelően pakold majd be a legmelegebb ruháidat.
Csapadék tekintetében Abiskóban viszonylag ritka a nagy havazás, de kisebb-nagyobb havazással, illetve erős széllel jó eséllyel fogunk találkozni.
A Norvég-tenger partján fekvő Reine már egy jóval kellemesebb klímával rendelkezik, hiszen a tenger fűtő hatása miatt a telek enyhébbek, mint a szomszédos Lappföldön. Persze itt is lehetnek nagy havazások és erős szél, de annyira cudar időre nem kell készülni, mint Abisko környékén.

Felszerelés

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes) a napi túráinkhoz. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. https://www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/poggyaszszabalyozas#kezipoggy 
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni. 

Alapkövetelmény, hogy a lábbeli és a ruházat külső rétege víz- és szélálló legyen. Amit semmiféleképpen ne hagyj ki a csomagodból:
- vízálló, meleg túrabakancs, vastag zoknik, sínadrág, pehelykabát, aláöltözetek, polár pulóverek, sapka, sál, legalább 2 pár nagyon meleg kesztyű, a szemet jól fedő napszemüveg és/vagy síszemüveg, kamásli, túrabot, fejlámpa, termosz, papucs, törölköző, min. 50 faktoros naptej, gyógyszerek, fényképezőgép.

Jól jöhet még: cipőre csatolható szöges csúszásgátló gumi, elosztó és hosszabbító, akkumulátor-töltő telefonhoz és fényképezőgéphez. Az elektromos berendezések használata problémamentes, a dugasz a hazaival kompatibilis.

A Fjällräven ajánlata:

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Mindkét országban az egészségügyi helyzet példásan jó, a csapvíz, illetve a összes forrás természetesen mindenhol iható. Védőoltás: Nincs kötelezően előírt védőoltás. Gyógyszerek: Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, görcsoldó, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, valamint fertőtlenítőszer és ragtapasz, kalcium pezsgőtabletta, valamint fásli. Természetesen személyes gyógyszerek, ha szükségesek. Napvédő krém, és ajakápoló szükséges!

Javasoljuk az EEK - Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását (ingyenes), amivel a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az adott tagállamban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. Az utasbiztosítást nem váltja ki, de tapasztalataink alapján jelentősen megkönnyít egy esetleges egészségügyi alapellátást. Nem fedez például sem magán-egészségügyi ellátást, sem hazautaztatás költségét, de egy esetleges biztosítási kárigény intézését is megkönnyítheti. További információ itt.

Élelem

A túra alatt abiskói és reinei szállásunkon jó felszerelt konyha található, így könnyű szerrrel meg tudjuk oldani a vacsorákat (Norvégiában pedig a reggeliket) akár magunknak is. Abiskóban bőséges reggelit kapunk 3 alkalommal, de itt lesz lehetőség vacsorázni is, egy több fogásos vacsora ára nagyjából 200-250 SEK (8.000-10.000 Ft). Abiskóban és Lofoten-szigeteken is jól felszerelt boltok találhatók, ahol minden szükséges élelmiszert meg tudunk vásárolni, ám a túra első napjára, amely repüléssel telik és csak későn érkezünk a szállásunkra, érdemes szendvicsekkel készülni. Forró teát mindenhol tudunk majd készíteni, így a teafilter és a termosz kötelező kellék az utazáshoz!

Pénz-ügy

Svédország hivatalos fizetőeszköze a svéd korona (SEK) 1 SEK = 38-40 HUF, Norvégiában pedig a norvég korona (NOK) 1 NOK = 38-40 HUF. A javasolt költőpénz nagyjából 150.000 forintnyi svéd illetve norvég korona, melyet ha készpénzben hoztok, mindenképp még Magyarországon váltsatok indulásunk előtt. A kártyás fizetés elterjedt, a szupermarketekben, éttermekben és szállásainkon is tudunk majd bankkártyákkal fizetni.

A fakultatív programok árai, 2022-ből:
- Svédország: kutyás szánhúzás: 150-200 euró/fő (függ a résztvevők létszámától)

Vám

Magyar állampolgárok részére vízum nem, csak érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, mely az utazás ideje alatt nem veszti el érvényességét.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/svedorszag
https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/norvegia

Csomag

A pakolásnál figyelj az általad választott légitársaság súlykorlátjára! A határ általában 20 kg/fő, de ez légitársaságonként változhat! A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Air & Cruise Top + sport extra kiegészítés: 8.190 Ft/fő 
Air & Cruise Extra + sport extra kiegészítés: 12.600 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.
 
Storno Basic: 21.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 17.560 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.
 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.