Bejelentkezés

Hawaii-szigetek: Big Island, Maui (Kauai)

Kiscsoportos utazás a földi paradicsomba.

A Csendes-óceán gyöngyszeme, a Hawaii szigetvilág sokak számára a földi paradicsom szinonimája. Négyezer méterig nyúló kialudt és működő vulkánok, fehér homokos strandok, lenyűgöző víz alatti élővilág, kanyonok, buja trópusi növényzet, egyedi és ősi kultúra, valamint kultúrák keveredése, mindezek egyedülállóvá, megismételhetetlenül változatossá és gyönyörűvé teszik ezt a szigetvilágot. Itt a pihenésre vágyók, az aktív kikapcsolódást keresők, a polinéz kultúra iránt érdeklődők, és a trópusi tenger élővilágának szerelmesei egyaránt megtalálják a nekik való programokat.

Utunk során változatos tájakon, vulkánok között, esőerdőkben, völgyekben, kanyonokban, tengerpartokon túrázunk, pálmák övezte strandokon pihenünk, sznorkelezünk, múzeumokat látogatunk, megkóstoljuk a helyi konyhát, és átadjuk magunkat a hawaii életérzésnek.

Kiemelt látnivalók az út során:
- Volcano Nemzeti Park, működő és kialudt vulkánokkal (UNESCO világörökség)
- Pu'uhonua o Honaunau Nemzeti Park, amely bemutatja a hawaii őslakosok életét
- Waipi'o-völgy, a Királyok völgye
- Waimea-kanyon
- Na Pali part
- Hanalei-öböl
- fehér homokos tengerpartok
- csendes-óceáni élővilág
Figyelem! Hosszabbítási lehetőség a Hawaii-szigetek: Big Island, Maui alapprogram után! Kauai szigete a legkevésbe turistás, egyben a legvadregényesebb sziget, kétségtelenül a túrázók Paradicsoma, ahol rendkívül látványos túrák és egyéb aktív programok sokasága vár. A kiegészítő program felára: 599.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen négy nappal később fogsz hazarepülni! A kiegészítő program az alapprogram utolsó napján indul, amikor is Maui szigetéről Kauai szigetére repülünk. Számodra a teljes program tehát 2023. május 7-én indul Konából (Big Island) és 2023. május 22-án ér véget Lihueben (Kauai)! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 4 fő jelentkezése esetén indul!
 • 1. nap Big Island: Kona

  Érkezés a Hawaii-szigetek legnagyobbikára, Big Islandra (Hawai'i), majd elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Kipihenjük az idevezető hosszú repülőút fáradalmait. Szállás szállóban, vagy apartmanban, ahol hat éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Big Island: Kekaha Kai State Park, Kona

  1
  A mai napon akklimatizálódunk a hosszú utazás után. Kényelmesen megreggelizünk, majd Hawaii egyik legszebb tengerpartjára igyekszünk A Kekaha Kai State Parkban ma a rég várt strandolásé a főszerep. A fekete vulkanikus tájban oázisszerűen zöldellő, pálmafákkal szegélyezett eldugott kis öbölben valóban a Paradicsomban érezhetjük magunkat! Aki a túrázást sem tudja feladni, az sem panaszkodhat: a lávafolyásokon át egy keskeny ösvény vezet Makalawena fehér homokos álomstrandjaira. Felettünk a végtelenbe nyúló kék ég, körülöttünk a vulkáni tevékenység alakította táj, álomszép tengerpartok, előttünk a messzeségben a kékeszöld tenger. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Makalawena túra, táv: 5 km oda-vissza, szintkülönbség: 10 m, menetidő: 1 óra.
 • 3. nap Big Island: Waipi'o-völgy, Mauna Kea

  3
  Ma a szigetvilág egyik legszebb völgyében, a Waipi'o-völgyben fogunk túrázni. Nagyjából 2 órás autózás után érjük el a sziget északi részét, ahonnan túránk indul. A völgyet sokszor nevezik a Királyok Völgyének, de hawaii neve is találó: Görbe víz. Meredek, 600-700 méter magas falak határolják, oldalukon rengeteg vízeséssel. A Waipi'o-folyó által mélyített völgy a környező hegység hét völgyének legnagyobbika, a helyiek szemében szent hely. Az európaiak érkezése előtt több ezer ember lakta a völgyet, majd később a kínai bevándorlók költöztek ide. 1946-ban egy durva cunami az egész völgyet letarolta, majd az elkövetkező két évtizedben többször is elárasztotta a víz a területet. Emiatt mára csupán néhány lakója maradt Waipi'o-nak. Először egy kilátóból gyönyörködhetünk a látványban, majd egy meredek kocsiúton ereszkedünk le a völgybe, ahol fekete homokos strand fogad minket. Úszni veszélyes az erős áramlatok miatt, de a parton állva jót lehet hullámfürdőzni. A strandon elfogyasztjuk piknik ebédünket, élvezzük ezt a különleges szegletét a szigetnek, majd kimerítő emelkedő következik ugyanott, ahol lejöttünk, hogy elérjük autónkat. A nap fénypontja azonban még csak ezután következik: napnyugtanézésre indulunk a Hawaii-szigetek legmagasabb vulkánja, a Mauna Kea lejtőire. A vulkán csúcsának tengerszint feletti magassága 4205 méter, de ha a lábától a csúcsáig mérjük, a tengerszint alatti részeket is beleértve, akkor 10200 méteres magasságával a legmagasabb vulkán és egyben a legmagasabb hegy a Földön! A csúcsra csak speciális engedéllyel és terepjárókkal, vagy egy 8 órás gyalogtúra keretében lehet felmenni, így mi a 2800 méteres magasságban létesített látogatóközpontban várjuk be a napnyugtát, illetve a sötétedés után kezdődő csillagnézést. A késő esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Waipi'o túra táv: 4 km, szint: 300 m le, 300 m fel, menetidő: 2 óra.
 • 4. nap Big Island: Kealakekua-öböl, Pu'uhonua o Honaunau N.P.

  1
  Ismét programokban gazdag nap vár ránk. Miután megreggeliztünk, déli irányba indulunk és bő fél órás autózás után elérjük a Kealakekue Öböl Történeti Parkot. A gyönyörű öböl fontos vallási helynek számít a hawaii őslakosok számára, valamint itt lépett a szigetvilág partjára először európai ember, James Cook kapitány személyében. Északról lávafolyások, délen pedig alacsony hegyek zöld lejtői határolják ezt a méltán népszerű partot. Itt lazíthatunk a tengerparton, ahol a vízben sznorkellezve megismerkedhetünk a rendkívül változatos tengeri élővilággal. A Kealakekua-öböl szomszédságában találjuk a Pu'uhonua o Honaunau Nemzeti Parkot. A védett Honaunau-öbölben volt valaha az őslakosok vezéreinek a rezidenciája, melyek mögött volt egy védett hely, ahol a törvényszegők oltalmat lelhettek. Itt egy egyedülálló szabadtéri múzeumban ismerkedhetünk meg az őslakosok mindennapi életvitelével, szokásaival, építészetével, művészetével. Láthatunk szobrokat, házakat, megismerkedhetünk az őslakosok hiedelemvilágával, babonáival. A továbbiakban még meglátogatjuk a Big Island talán legjobb sznorkel helyét, a parktól északra található Two-Step partot. Itt nincs homokos part, hanem a valaha a tengerbe ömlött, feketén megszilárdult lávafolyamokról ereszkedhetünk a vízbe, ahol megint átadhatjuk magunkat a vízi élővilág csodálatának. Miután kigyönyörködtük magunkat a változatos tengeri élővilágban, visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, vagy apartmanokban.
 • 5. nap Big Island: Volcanoes Nemzeti Park, Halema'uma'u-kráter

  2
  Ma korán indulunk, hogy a napot egy kirándulással kezdjük Hawaii keleti partján a délelőtt folyamán. A nyugati parttal ellentétben a keleti oldalnak a klímája sokkal esősebb, nedvesebb, így a növényzet is zöldebb, bujább. Délelőtt egy igazi trópusi dzsungelt fogunk meglátogatni, vízesésekkel, esőerdei növényzettel. Szállásunkat átautózunk a szigeten, majd a keleti parton északi irányban ráfordulunk a partmenti panorámaútra, mely igazán vadregényes környezetben kanyarog az Onomea-öböl mentén. Itt megnézzük a Hawaii Trópusi Botanikus Kertet, ahol rengeteg színes virágot és növényritkaságot láthatunk, majd egy régi öszvérútra rátérve egyedülállóan varázslatos erdei ösvényen túrázhatunk le egészen az óceán partjáig. Miután kigyönyörködtük magunkat a buja trópusi erdő növényvilágában, és a hullámverte vadregényes tengerpart látványában, pár órás autózással érjük el utunk egyik fénypontját, a Volcanoes Nemzeti parkot. Először megtekintjük a látogatóközpontot, ahol képet kapunk a vulkáni működés aktuális állapotáról, majd megtekintjük a Kilauea (öklendező) kalderát, s elmegyünk egy kilátóponthoz, ahonnan remek rálátás nyílik a Halema'uma'u kráterre. Innen tovább autózunk ezen a különleges vulkanikus tájon át. Természetesen meg-megállunk a leglátványosabb kilátópontokon nézelődni, fényképezni, és ahol lehetőség van, rövid sétát teszünk a még mindig aktív vulkáni talajon. Egy rendkívül érdekes 500 éves lávabarlangot is megtekintünk, amely a Jurassic Parkot idéző buja, esőerdei környezetben, hatalmas páfrányok között bújik meg. A közeléből indul a park egyik legnépszerűbb trekking túrája, a Kilauea Iki út, ahol mi is teszünk egy pár órás, mintegy 6-7 km hosszú túrát. Először erdoőben haladunk, majd egy, az 1959. évi kitörés során kioömloött, majd megszilárdult lávafolyamon át haladunk a Kilauea-kráterben. A túra végeztével az esti órákban térünk vissza Konába, szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Onomea-öböl túra, táv: 2 km, szintkülönbség: 20 m le/fel, menetidő: 1 óra.
  Kilauea Iki túra, táv: 6-7 km, szintkülönbség: 120 m le, 120 m fel, menetidő: 2-3 óra.
 • 6. nap Big Island: Papakolea (Green Beach), Punalu’u

  2
  A mai napon az előző hosszú nap után egy lazább „pihenősebb” nap következik. Kialusszuk magunkat, kényelmesen megreggelizünk és célba vesszük a sziget déli végét. Szélfújta vadregényes tájakon autózva haladunk déli irányba, majd autóinkat elhagyva, rövid gyaloglással érjük el Hawaii, és az Egyesült Államok legdélibb pontját. Miután kifotóztuk, és kinézelődtük magunkat, irány a Papakolea, más néven Zöld homokos strand. A meredek sziklák övezte strand partja jelentős mennyiségű vulkáni eredetű olivint tartalmaz, és ennek az anyagnak a magas koncentrációja okozza a homok zöld színét. A látványos part megközelítése nem egyszerű, ugyanis ide nem vezet kiépített út. Hawaii legdélibb pontjától nem messze pick-up terepjárókra pattanunk, és a platón zötykölődve tesszük meg a strandig vezető 6 km. hosszú, normál építésű autóval járhatatlan utat. Miután megérkeztünk, lereszkedünk a strandra, hogy pár órát fürdéssel, napozással, hullámokban ugrálva töltsünk el, majd visszatérünk autóinkhoz. Északi irányba haladunk tovább, immár a sziget keleti partján, amíg elérjük a Punalu’u strandot. Ez Hawaii leghíresebb fekete homokos strandja, amely kedvelt helye a cserepes teknősöknek. A teknősökön kívűl a tengeri élővilágot is érdemes megtekinteni snorkellezés során, de magának a strandnak a látványa a fekete homokkal, és zöld pálmákkal is felejthetetlen. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra Konába. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 7. nap Big Island, Maui

  1
  A mai napon elhagyjuk a Nagy Szigetet, hogy a Hawaii-szigetek egy nem kevésbé látványos tagján, Mauin folytassunk kalandozásunkat. Sőt! "Maui no ka 'oi!" Maui egyszerűen a legjobb! Így mondják a helyiek, nem véletlenül, hiszen a látnivalók legszélesebb skáláját találjuk ezen a mesés szigeten! Egy mindössze fél órás repülés után már Maui-szigetén, Kahului repterén landolunk. Innen a közelben található szállásunkra utazunk, ahol az elkövetkező 5 éjszakát fogjuk tölteni. Először bevásárolunk, feltöltjük készleteinket, majd szabadprogram következik. Végül napnyugtanézésre indulunk a szállásunkhoz közeli tengerpartra. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 8. nap Maui: Haleakala-kráter (2969 m), Pu'u'ula'ula csúcs (3055 m)

  4
  A napkeltenézés a Haleakala-kráter pereméről kétségtelenül a Maui kirándulások egyik leglátványosabb programpontja. Így ma ugyancsak korán kelünk, és hajnali 3:30 órakor már kocsiba is pattanunk, hogy még pirkadat előtt a csúcsrégióba érhessünk. Itt fejlámpáink fénye mellett egy 5-10 perces sétával felkapaszkodunk a közeli Pá' K'oao csúcsra, ahol bevárjuk, ahogy a felkelő Nap aranyszínűre festi alattunk a vulkáni kalderát és a környező csúcsokat. Minden reggel rengeteg érdeklődő gyűlik itt össze ezt a gyönyörű pillanatot átélni, de a többség utána el is hagyja a csúcsrégiót, s visszamegy a tengerpartra. Mi ellenben most leszünk csak elemünkben, hisz rövid készülődés után a Hawaii-szigetvilág egyik legszebb túrájára indulunk: leereszkedünk a Haleakala-kráterbe! Gyönyörű, színes vulkanikus tájban visz az utunk a Sliding Sands ösvényen haladva, s ahogy a vulkáni kúpokat kerülgetjük, lépten-nyomon a környék különleges, endemikus növényei, a Silversword szépséges példányai tűnnek fel az ösvényünk mellett. Mintegy 2 óra és 6,3 km ereszkedés után érünk el egy pihenőpontot, ahol a magunkkal hozott elemózsiából megebédelünk. Innen nagyjából szintben, néhol kisebb emelkedőket leküzdve haladunk 9 km-en át, további vulkáni kúpokat érintve a következő táborhelyig, ahol a sziklafalak lábánál álló menedékház mellett gyűjtünk erőt a felfele vezető kaptatóhoz. Kontrasztként itt már zöld táj, üde növényzet fogad. Felfele újabb 6 km és közel 350 m szintemelekedés áll előttünk, de az egyedülálló látvány kétséget kizárólag minden fáradtságáért kárpótol. Élményekben gazdagon térünk vissza szállásunkra, s ma este biztosan nem kell altatni senki sem! :) Szállás: szálló, vagy apartman.
  Haleakala túra, táv: 21 km, szintkülönbség: 900 m lefele, 400 m felfele, menetidő: 6-7 óra.
 • 9. nap Maui: Nakalele Blowhole, Slaughterhouse Beach, Lahaina

  1
  A tegnapi nagy túrázás után ma egy lazulósabb nap következik: látványos autós körtúrát teszünk Nyugat-Maui partvonala mentén. Utunk első szakasza  keskeny, kanyargós útvonalon visz, több szép kilátóponttal a meredek partvonalra. Első gyalogos túránk a Nakalele Blowhole-hoz, az óceánpart egy különleges szegletébe visz: meredek ösvény vezet le egy sziklában tátongó lyukhoz, melyen át a felcsapó hullámok szabályos időközönként 10-15 méter magas, gejzírhez hasonló vízoszlopban törnek a magasba! Következő megállónk a sziget egyik legjobb sznorkelező helyének számító Slaughterhouse Beach, ahonnan még a szomszédos Honolua Bay-ba is átúszhatunk. Az öbölben különösen tiszta a víz, s nagyon gazdag az állatvilága, színes halak sokasága vár, s jó eséllyel tengeri teknőst is láthatunk. A búvárszemüveget ma semmiképp ne felejtsük otthon! A sznorkelezés után Lahaina városába utazunk. A sziget korábbi fővárosa amolyan Szentendre szerű, hangulatos kisváros, színesre festett, öregebb házakkal, ahol a tengerparti sétányon korzózva éttermek, szuvenirüzletek, művészeti galériák, fagyizók sokasága fogad. A városka főterén áll egy óriásira nőtt, rendkívül látványos banyan-fa, amit természetesen mi is megtekintünk. Lahainában lesz arra is időnk, hogy megkóstoljuk a helyi specialitásokat: a Hard Rock Cafétól a Bubba Gump Shrimp étteremig rendkívül széles a választék. Ma időben próbálunk visszatérni szállásunkra, mivel holnap ismét egy programokban nagyon gazdag nap következik! Szállás: szálló, vagy apartman. 
 • 10. nap Maui: "Road to Hana", Pipiwai-ösvény, Wai'anapanapa State Park

  3
  Egy csupa-zöld nap... A "Road to Hana", azaz a sziget északi partvonalán, Hana kisvárosáig vezető autóút szintén Maui kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik. A partvidékre lélegzetelállító kilátást nyújtó panoráma útvonal 617 kanyarral megtűzdelve kanyarog a sziget északi, buja növényzettel benőtt oldalán, 56 egysávos hídon kelünk át, alattunk-felettünk meredek sziklafalak, az út mentén szebbnél-szebb vízesések sokasága, trópusi növényzet, színes virágok. Reggel érdemes korán útra kelnünk, mert itt 15 mérföld/óra átlagsebességnél gyorsabban nem igazán lehet haladni! A kirándulók többségével ellentétben mi egyenesen Hanáig hajtunk, majd szép sorban, visszafelé csorogva vesszük sorra a fő látnivalókat, a tömeget így elkerülve. Első megállónk az Ohe'o Gulch nevezetű sziklamedencéknél lesz, ahol egy hegyipatak több sziklamedencét kialakítva, kisebb-nagyobb vízeséseket formálva éri el az óceán vulkanikus partvonalát. Innen indul Maui másik legkedveltebb túrája, a Pipiwai-ösvény! A Waimoku-vízeséshez tartunk, ahova rendkívül változatos tájon át visz az utunk: a patak folyását követve kisebb-nagyobb vízesések mellett, fenséges mangó-fák alatt haladunk, érintünk egy óriásira nőtt banyan-fát, majd egy hatalmas, különleges bambusz rengeteg következik. A bambuszerdőt elhagyva egy katlanba jutunk, ahol immár trópusi növényzet között tűnik fel előttünk a 120 méteres magasságból lezúduló Waimoku-vízesés. A már ismerős útvonalon túrázunk vissza kocsinkhoz, majd a Wai'anapanapa State Park következik. Az itt található fekete láva strand a buja zöld növényzettel körbevéve mindenkit lenyűgöz. Teszünk egy kisebb sétát, majd szállásunkra indulunk a tagolt vulkanikus partvonal mentén, és az esti órákban érkezünk vissza Kiheibe e tartalmas nap után. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Pipiwai túra, táv: 6,5 km, szintkülönbség: 265 m fel/le, menetidő: 3 óra.
 • 11. nap Maui: Kings Trail, Makena Beach

  2
  Utolsó Mauin töltött napunkon a pihenésé és a strandolásé a főszerep. Persze egy kisebb túra ma sem maradhat el: Maui egyik legvadabb szegletét fedezzük fel. A La Perouse-öbölbe utazunk, ahonnan a Királyok útja nevezetű túraösvény vezet a friss lávafolyások között öbölről öbölre e nyers, különleges tájban. A túraösvény végén egy hullámok által ostromolt, elhagyott partszakaszon a világ végén érezhetjük magunkat. A délutáni órákban aztán Maui egyik legkedveltebb partszakaszára, a Makena Beach-re igyekszünk, ahol kedvünkre strandolhatunk, hullámfürdőzhetünk a napnyugtát bevárva. Este megtartjuk búcsúestünket, ahol átbeszélhetjük hawaii utazásunk legszebb élményeit. Szállás: szálló. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 12/+1. nap Mauai: Kahului / Kauai

  Azon utasaink, akik csak az alapprogramon vesznek részt, a választott repülési útvonal függvényében ma megkezdik hazautazásukat.

  Akik a hosszabbításra is jönnek, azokkal a mai napon elhagyjuk a Mauit, hogy a Hawaii-szigetek legvadregényesebb tagján, Kauain folytassuk túránkat.  A Kert-szigetnek is nevezett Kauai kétségtelenül a túrázók Paradicsoma. Látványos, és nem éppen könnyű túraútvonalak sokasága hálózza be a Waimea-kanyon környékét és az elhíresült Na Pali partvonalat, így mi is igazán élménydús és aktív napoknak nézünk elébe! Miután átrepültünk Kauai szigetére, először is elfoglaljuk szállásunkat, ahol az elkövetkező négy éjszakát töltjük majd. Várhatóan késő délután, kora este érkezünk csak meg szállásunkra, így a mai napon már csak egy esti sétára futja a környéken. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 13/+2. nap Kauai: Kalalau-trail, Hanakapiai-vízesés

  4
  Reggel ismét autózunk egy órát, hogy aztán Kauai északi partján a Hawaii-szigetek talán legszebb, de mindenképpen leghíresebb túrájára induljunk. A Kalalau-túra a Na Pali partvonal mentén halad, a teljes útvonal bejárásához 2-4 nap és speciális engedély szükségeltetik, ám az útvonal első, ugyancsak látványos szakaszát mi is bejárhatjuk egy egésznapos túra keretében. A Ke'e Beach-től a Hanakapiai Beach-re mintegy másfél óra alatt jutunk el a partvonal mentén kanyargó, csúszós ösvényen, a zölddel borított, meredek, néhol pengeéles sziklaformációk lábánál túrázva. A strandon jókat lehet hullámfürdőzni, de az óceánba beúszni tilos, mert az erős tengeri áramlatok rendkívül veszélyesek! Az óceánban fürdés helyett inkább a Hanakapiai-vízesések felé vesszük mi is az irányt, amely további két órás túrát jelent a buja növényzettel benőtt, vadregényes tájban, a patak folyását követve. A vízeséshez érve elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiákat, s  megmártózhatunk a vízesés lábánál található hűs vízű medencékben is. Visszafelé ugyanezen az útvonalon haladunk. Túránk végeztével megállhatunk egy rövid időre Hanalei központjában, megkóstolni a mennyei macadámia shake-et. A kora esti órákban utazunk vissza szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Kalalau trek a Na Pali parton, táv: 13 km oda-vissza, szintkülönbség: 550 m le, 550 m fel, menetidő: 6-7 óra.
 • 14/+3. nap Kauai: Pihea-ösvény, Waimea-canyon trail, Waipoo falls

  3
  Ma újabb nagyszerű túrákra indulunk. Reggeli után kb. egy órás autózással érjük el a Waimea-kanyont, mely hasonlít a Grand Canyonra, és kétségtelenül a Hawaii-szigetvilág egyik leglátványosabb természeti képződménye. Először a Kalalau-kilátóba igyekszünk, ahol most felülről csodálhatjuk meg Kauai szigetének leghíresebb tengerpartját, a tegnap részben már bejárt Na Pali partszakaszt. A zöld növényzet borította meredek sziklabordákat több hollywoodi filmben (Jurassic park, King Kong) is megörökítették. A Puu O Kila kilátóból indul Pihea-ösvény, amely egy kilátópontra vezet. Négy km hosszú gyaloglás vár ránk, számtalan megtorpanásra és fényképezésre késztető kilátóponttal. A Pihea-csúcson megpihentünk egy kicsit, majd visszatérünk túránk kiindulópontjához. Innen rövid autózás után érjük el a Pu'uhinahina kilátót, majd elindulunk a szemközt látható Waipo'o vízesésekhez. Mintegy 30-40 perc túrázás és 2,5 km megtétele után már ott is állhatunk az alattunk mélybe szakadó vízesés tetején. A legtöbb túrázó csak idáig jön és itt visszafordul, mi azonban lekapjuk a bakancsunkat, átkelünk a patakon, és szebbnél szebb kilátókat érintve túrázunk tovább a kanyon sziklapárkánya mentén. Csak helikopterek köröznek fölöttünk, földi halandó errefelé ritkán jár. Az ösvényünk hamarosan sűrű erdőségekbe kanyarodik, ahol meg sem lepődnénk, ha egyszerre csak egy kíváncsi tekintetű dinó bukkanna fel, amely valahogy itt felejtődött a Jurassic Park forgatása közben... A Koke'e Nemzeti Park látogatóközpontjánál térünk vissza a civilizációba, ahonnan visszaautózunk szállásunkra. Szerencsés esetben a kanyon pereméről tudjuk elcsípni a napnyugta utolsó fényeit, mai pompás túranapunk megkoronázásaként. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Pihea-ösvény túra, táv: 4 km, szintkülönbség: 80 m fel/le, menetidő: 2 óra.
  Waimea-canyon trail, táv: 9 km, szintkülönbség: 450 m le, 450 m fel, menetidő: 4-5 óra.
 • 15/+4. nap Kauai: Wailua-vízesések, Haena Beach, Hanalei-öböl

  2
  Utolsó napunk nagy része leginkább a pihenésről szól, de ismét van lehetőség az aktív kikapcsolódásra is. Előbb a környék egyik legszebb vízesését, a Wailua Falls-t keressük fel, majd Hanalei felé vesszük az irányt. Először egy látványos strandon sznorkelezhetünk, gyönyörködve a gazdag víz alatti élővilágban, vagy csak süttetjük magunkat a nappal, majd betérünk Hanaleibe. Színes házaival a városka hangulata Lahainát idézi, de ez a kisváros csendesebb, emberközelibb. Utolsó vacsoránkat központ hangulatos étterméiben, vagy "Food truck"jai mellett költhetjük el, s desszertnek ma sem maradhat el a híres macadamia diós shake. Levezetésként sétálhatunk még egyet a Hanalei-öböl mentén, majd visszautazunk szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 16/+5. nap Kauai

  A mai napra szervezett programunk nincs, a repülőjáratok menetrendjétől függő időpontban kimegyünk a repülőtérre, hogy megkezdjük hosszú utazásunkat Magyarországra.
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.