Bejelentkezés

Hawaii-szigetek: Big Island, Maui (Kauai)

Kiscsoportos utazás a földi paradicsomba.

A Csendes-óceán gyöngyszeme, a Hawaii szigetvilág sokak számára a földi paradicsom szinonimája. Négyezer méterig nyúló kialudt és működő vulkánok, fehér homokos strandok, lenyűgöző víz alatti élővilág, kanyonok, buja trópusi növényzet, egyedi és ősi kultúra, valamint kultúrák keveredése, mindezek egyedülállóvá, megismételhetetlenül változatossá és gyönyörűvé teszik ezt a szigetvilágot. Itt a pihenésre vágyók, az aktív kikapcsolódást keresők, a polinéz kultúra iránt érdeklődők, és a trópusi tenger élővilágának szerelmesei egyaránt megtalálják a nekik való programokat.

Utunk során változatos tájakon, vulkánok között, esőerdőkben, völgyekben, kanyonokban, tengerpartokon túrázunk, pálmák övezte strandokon pihenünk, sznorkelezünk, múzeumokat látogatunk, megkóstoljuk a helyi konyhát, és átadjuk magunkat a hawaii életérzésnek.

Kiemelt látnivalók az út során:
- Volcano Nemzeti Park, működő és kialudt vulkánokkal (UNESCO világörökség)
- Pu'uhonua o Honaunau Nemzeti Park, amely bemutatja a hawaii őslakosok életét
- Waipi'o-völgy, a Királyok völgye
- Waimea-kanyon
- Na Pali part
- Hanalei-öböl
- fehér homokos tengerpartok
- csendes-óceáni élővilág
Figyelem! Hosszabbítási lehetőség a Hawaii-szigetek: Big Island, Maui alapprogram után! Kauai szigete a legkevésbe turistás, egyben a legvadregényesebb sziget, kétségtelenül a túrázók Paradicsoma, ahol rendkívül látványos túrák és egyéb aktív programok sokasága vár. A kiegészítő program felára: 599.000 Ft. Ha erre a kiegészítő programrészre is jelentkezel, akkor értelemszerűen négy nappal később fogsz hazarepülni! A kiegészítő program az alapprogram utolsó napján indul, amikor is Maui szigetéről Kauai szigetére repülünk. Számodra a teljes program tehát 2023. május 7-én indul Konából (Big Island) és 2023. május 22-án ér véget Lihueben (Kauai)! Kérjük, hogy részvételi szándékodat időben jelezd felénk! A kiegészítő program minimum 4 fő jelentkezése esetén indul!
 • 1. nap Big Island: Kona

  Érkezés a Hawaii-szigetek legnagyobbikára, Big Islandra (Hawai'i), majd elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Kipihenjük az idevezető hosszú repülőút fáradalmait. Szállás szállóban, vagy apartmanban, ahol hat éjszakát fogunk eltölteni.
 • 2. nap Big Island: Kekaha Kai State Park, Kona

  1
  A mai napon akklimatizálódunk a hosszú utazás után. Kényelmesen megreggelizünk, majd Hawaii egyik legszebb tengerpartjára igyekszünk A Kekaha Kai State Parkban ma a rég várt strandolásé a főszerep. A fekete vulkanikus tájban oázisszerűen zöldellő, pálmafákkal szegélyezett eldugott kis öbölben valóban a Paradicsomban érezhetjük magunkat! Aki a túrázást sem tudja feladni, az sem panaszkodhat: a lávafolyásokon át egy keskeny ösvény vezet Makalawena fehér homokos álomstrandjaira. Felettünk a végtelenbe nyúló kék ég, körülöttünk a vulkáni tevékenység alakította táj, álomszép tengerpartok, előttünk a messzeségben a kékeszöld tenger. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Makalawena túra, táv: 5 km oda-vissza, szintkülönbség: 10 m, menetidő: 1 óra.
 • 3. nap Big Island: Waipi'o-völgy, Mauna Kea

  3
  Ma a szigetvilág egyik legszebb völgyében, a Waipi'o-völgyben fogunk túrázni. Nagyjából 2 órás autózás után érjük el a sziget északi részét, ahonnan túránk indul. A völgyet sokszor nevezik a Királyok Völgyének, de hawaii neve is találó: Görbe víz. Meredek, 600-700 méter magas falak határolják, oldalukon rengeteg vízeséssel. A Waipi'o-folyó által mélyített völgy a környező hegység hét völgyének legnagyobbika, a helyiek szemében szent hely. Az európaiak érkezése előtt több ezer ember lakta a völgyet, majd később a kínai bevándorlók költöztek ide. 1946-ban egy durva cunami az egész völgyet letarolta, majd az elkövetkező két évtizedben többször is elárasztotta a víz a területet. Emiatt mára csupán néhány lakója maradt Waipi'o-nak. Először egy kilátóból gyönyörködhetünk a látványban, majd egy meredek kocsiúton ereszkedünk le a völgybe, ahol fekete homokos strand fogad minket. Úszni veszélyes az erős áramlatok miatt, de a parton állva jót lehet hullámfürdőzni. A strandon elfogyasztjuk piknik ebédünket, élvezzük ezt a különleges szegletét a szigetnek, majd kimerítő emelkedő következik ugyanott, ahol lejöttünk, hogy elérjük autónkat. A nap fénypontja azonban még csak ezután következik: napnyugtanézésre indulunk a Hawaii-szigetek legmagasabb vulkánja, a Mauna Kea lejtőire. A vulkán csúcsának tengerszint feletti magassága 4205 méter, de ha a lábától a csúcsáig mérjük, a tengerszint alatti részeket is beleértve, akkor 10200 méteres magasságával a legmagasabb vulkán és egyben a legmagasabb hegy a Földön! A csúcsra csak speciális engedéllyel és terepjárókkal, vagy egy 8 órás gyalogtúra keretében lehet felmenni, így mi a 2800 méteres magasságban létesített látogatóközpontban várjuk be a napnyugtát, illetve a sötétedés után kezdődő csillagnézést. A késő esti órákban érkezünk vissza szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Waipi'o túra táv: 4 km, szint: 300 m le, 300 m fel, menetidő: 2 óra.
 • 4. nap Big Island: Kealakekua-öböl, Pu'uhonua o Honaunau N.P.

  1
  Ismét programokban gazdag nap vár ránk. Miután megreggeliztünk, déli irányba indulunk és bő fél órás autózás után elérjük a Kealakekue Öböl Történeti Parkot. A gyönyörű öböl fontos vallási helynek számít a hawaii őslakosok számára, valamint itt lépett a szigetvilág partjára először európai ember, James Cook kapitány személyében. Északról lávafolyások, délen pedig alacsony hegyek zöld lejtői határolják ezt a méltán népszerű partot. Itt lazíthatunk a tengerparton, ahol a vízben sznorkellezve megismerkedhetünk a rendkívül változatos tengeri élővilággal. A Kealakekua-öböl szomszédságában találjuk a Pu'uhonua o Honaunau Nemzeti Parkot. A védett Honaunau-öbölben volt valaha az őslakosok vezéreinek a rezidenciája, melyek mögött volt egy védett hely, ahol a törvényszegők oltalmat lelhettek. Itt egy egyedülálló szabadtéri múzeumban ismerkedhetünk meg az őslakosok mindennapi életvitelével, szokásaival, építészetével, művészetével. Láthatunk szobrokat, házakat, megismerkedhetünk az őslakosok hiedelemvilágával, babonáival. A továbbiakban még meglátogatjuk a Big Island talán legjobb sznorkel helyét, a parktól északra található Two-Step partot. Itt nincs homokos part, hanem a valaha a tengerbe ömlött, feketén megszilárdult lávafolyamokról ereszkedhetünk a vízbe, ahol megint átadhatjuk magunkat a vízi élővilág csodálatának. Miután kigyönyörködtük magunkat a változatos tengeri élővilágban, visszatérünk szállásunkra. Szállás szállóban, vagy apartmanokban.
 • 5. nap Big Island: Volcanoes Nemzeti Park, Halema'uma'u-kráter

  2
  Ma korán indulunk, hogy a napot egy kirándulással kezdjük Hawaii keleti partján a délelőtt folyamán. A nyugati parttal ellentétben a keleti oldalnak a klímája sokkal esősebb, nedvesebb, így a növényzet is zöldebb, bujább. Délelőtt egy igazi trópusi dzsungelt fogunk meglátogatni, vízesésekkel, esőerdei növényzettel. Szállásunkat átautózunk a szigeten, majd a keleti parton északi irányban ráfordulunk a partmenti panorámaútra, mely igazán vadregényes környezetben kanyarog az Onomea-öböl mentén. Itt megnézzük a Hawaii Trópusi Botanikus Kertet, ahol rengeteg színes virágot és növényritkaságot láthatunk, majd egy régi öszvérútra rátérve egyedülállóan varázslatos erdei ösvényen túrázhatunk le egészen az óceán partjáig. Miután kigyönyörködtük magunkat a buja trópusi erdő növényvilágában, és a hullámverte vadregényes tengerpart látványában, pár órás autózással érjük el utunk egyik fénypontját, a Volcanoes Nemzeti parkot. Először megtekintjük a látogatóközpontot, ahol képet kapunk a vulkáni működés aktuális állapotáról, majd megtekintjük a Kilauea (öklendező) kalderát, s elmegyünk egy kilátóponthoz, ahonnan remek rálátás nyílik a Halema'uma'u kráterre. Innen tovább autózunk ezen a különleges vulkanikus tájon át. Természetesen meg-megállunk a leglátványosabb kilátópontokon nézelődni, fényképezni, és ahol lehetőség van, rövid sétát teszünk a még mindig aktív vulkáni talajon. Egy rendkívül érdekes 500 éves lávabarlangot is megtekintünk, amely a Jurassic Parkot idéző buja, esőerdei környezetben, hatalmas páfrányok között bújik meg. A közeléből indul a park egyik legnépszerűbb trekking túrája, a Kilauea Iki út, ahol mi is teszünk egy pár órás, mintegy 6-7 km hosszú túrát. Először erdoőben haladunk, majd egy, az 1959. évi kitörés során kioömloött, majd megszilárdult lávafolyamon át haladunk a Kilauea-kráterben. A túra végeztével az esti órákban térünk vissza Konába, szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Onomea-öböl túra, táv: 2 km, szintkülönbség: 20 m le/fel, menetidő: 1 óra.
  Kilauea Iki túra, táv: 6-7 km, szintkülönbség: 120 m le, 120 m fel, menetidő: 2-3 óra.
 • 6. nap Big Island: Papakolea (Green Beach), Punalu’u

  2
  A mai napon az előző hosszú nap után egy lazább „pihenősebb” nap következik. Kialusszuk magunkat, kényelmesen megreggelizünk és célba vesszük a sziget déli végét. Szélfújta vadregényes tájakon autózva haladunk déli irányba, majd autóinkat elhagyva, rövid gyaloglással érjük el Hawaii, és az Egyesült Államok legdélibb pontját. Miután kifotóztuk, és kinézelődtük magunkat, irány a Papakolea, más néven Zöld homokos strand. A meredek sziklák övezte strand partja jelentős mennyiségű vulkáni eredetű olivint tartalmaz, és ennek az anyagnak a magas koncentrációja okozza a homok zöld színét. A látványos part megközelítése nem egyszerű, ugyanis ide nem vezet kiépített út. Hawaii legdélibb pontjától nem messze pick-up terepjárókra pattanunk, és a platón zötykölődve tesszük meg a strandig vezető 6 km. hosszú, normál építésű autóval járhatatlan utat. Miután megérkeztünk, lereszkedünk a strandra, hogy pár órát fürdéssel, napozással, hullámokban ugrálva töltsünk el, majd visszatérünk autóinkhoz. Északi irányba haladunk tovább, immár a sziget keleti partján, amíg elérjük a Punalu’u strandot. Ez Hawaii leghíresebb fekete homokos strandja, amely kedvelt helye a cserepes teknősöknek. A teknősökön kívűl a tengeri élővilágot is érdemes megtekinteni snorkellezés során, de magának a strandnak a látványa a fekete homokkal, és zöld pálmákkal is felejthetetlen. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra Konába. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 7. nap Big Island, Maui

  1
  A mai napon elhagyjuk a Nagy Szigetet, hogy a Hawaii-szigetek egy nem kevésbé látványos tagján, Mauin folytassunk kalandozásunkat. Sőt! "Maui no ka 'oi!" Maui egyszerűen a legjobb! Így mondják a helyiek, nem véletlenül, hiszen a látnivalók legszélesebb skáláját találjuk ezen a mesés szigeten! Egy mindössze fél órás repülés után már Maui-szigetén, Kahului repterén landolunk. Innen a közelben található szállásunkra utazunk, ahol az elkövetkező 5 éjszakát fogjuk tölteni. Először bevásárolunk, feltöltjük készleteinket, majd szabadprogram következik. Végül napnyugtanézésre indulunk a szállásunkhoz közeli tengerpartra. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 8. nap Maui: Haleakala-kráter (2969 m), Pu'u'ula'ula csúcs (3055 m)

  4
  A napkeltenézés a Haleakala-kráter pereméről kétségtelenül a Maui kirándulások egyik leglátványosabb programpontja. Így ma ugyancsak korán kelünk, és hajnali 3:30 órakor már kocsiba is pattanunk, hogy még pirkadat előtt a csúcsrégióba érhessünk. Itt fejlámpáink fénye mellett egy 5-10 perces sétával felkapaszkodunk a közeli Pá' K'oao csúcsra, ahol bevárjuk, ahogy a felkelő Nap aranyszínűre festi alattunk a vulkáni kalderát és a környező csúcsokat. Minden reggel rengeteg érdeklődő gyűlik itt össze ezt a gyönyörű pillanatot átélni, de a többség utána el is hagyja a csúcsrégiót, s visszamegy a tengerpartra. Mi ellenben most leszünk csak elemünkben, hisz rövid készülődés után a Hawaii-szigetvilág egyik legszebb túrájára indulunk: leereszkedünk a Haleakala-kráterbe! Gyönyörű, színes vulkanikus tájban visz az utunk a Sliding Sands ösvényen haladva, s ahogy a vulkáni kúpokat kerülgetjük, lépten-nyomon a környék különleges, endemikus növényei, a Silversword szépséges példányai tűnnek fel az ösvényünk mellett. Mintegy 2 óra és 6,3 km ereszkedés után érünk el egy pihenőpontot, ahol a magunkkal hozott elemózsiából megebédelünk. Innen nagyjából szintben, néhol kisebb emelkedőket leküzdve haladunk 9 km-en át, további vulkáni kúpokat érintve a következő táborhelyig, ahol a sziklafalak lábánál álló menedékház mellett gyűjtünk erőt a felfele vezető kaptatóhoz. Kontrasztként itt már zöld táj, üde növényzet fogad. Felfele újabb 6 km és közel 350 m szintemelekedés áll előttünk, de az egyedülálló látvány kétséget kizárólag minden fáradtságáért kárpótol. Élményekben gazdagon térünk vissza szállásunkra, s ma este biztosan nem kell altatni senki sem! :) Szállás: szálló, vagy apartman.
  Haleakala túra, táv: 21 km, szintkülönbség: 900 m lefele, 400 m felfele, menetidő: 6-7 óra.
 • 9. nap Maui: Nakalele Blowhole, Slaughterhouse Beach, Lahaina

  1
  A tegnapi nagy túrázás után ma egy lazulósabb nap következik: látványos autós körtúrát teszünk Nyugat-Maui partvonala mentén. Utunk első szakasza  keskeny, kanyargós útvonalon visz, több szép kilátóponttal a meredek partvonalra. Első gyalogos túránk a Nakalele Blowhole-hoz, az óceánpart egy különleges szegletébe visz: meredek ösvény vezet le egy sziklában tátongó lyukhoz, melyen át a felcsapó hullámok szabályos időközönként 10-15 méter magas, gejzírhez hasonló vízoszlopban törnek a magasba! Következő megállónk a sziget egyik legjobb sznorkelező helyének számító Slaughterhouse Beach, ahonnan még a szomszédos Honolua Bay-ba is átúszhatunk. Az öbölben különösen tiszta a víz, s nagyon gazdag az állatvilága, színes halak sokasága vár, s jó eséllyel tengeri teknőst is láthatunk. A búvárszemüveget ma semmiképp ne felejtsük otthon! A sznorkelezés után Lahaina városába utazunk. A sziget korábbi fővárosa amolyan Szentendre szerű, hangulatos kisváros, színesre festett, öregebb házakkal, ahol a tengerparti sétányon korzózva éttermek, szuvenirüzletek, művészeti galériák, fagyizók sokasága fogad. A városka főterén áll egy óriásira nőtt, rendkívül látványos banyan-fa, amit természetesen mi is megtekintünk. Lahainában lesz arra is időnk, hogy megkóstoljuk a helyi specialitásokat: a Hard Rock Cafétól a Bubba Gump Shrimp étteremig rendkívül széles a választék. Ma időben próbálunk visszatérni szállásunkra, mivel holnap ismét egy programokban nagyon gazdag nap következik! Szállás: szálló, vagy apartman. 
 • 10. nap Maui: "Road to Hana", Pipiwai-ösvény, Wai'anapanapa State Park

  3
  Egy csupa-zöld nap... A "Road to Hana", azaz a sziget északi partvonalán, Hana kisvárosáig vezető autóút szintén Maui kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik. A partvidékre lélegzetelállító kilátást nyújtó panoráma útvonal 617 kanyarral megtűzdelve kanyarog a sziget északi, buja növényzettel benőtt oldalán, 56 egysávos hídon kelünk át, alattunk-felettünk meredek sziklafalak, az út mentén szebbnél-szebb vízesések sokasága, trópusi növényzet, színes virágok. Reggel érdemes korán útra kelnünk, mert itt 15 mérföld/óra átlagsebességnél gyorsabban nem igazán lehet haladni! A kirándulók többségével ellentétben mi egyenesen Hanáig hajtunk, majd szép sorban, visszafelé csorogva vesszük sorra a fő látnivalókat, a tömeget így elkerülve. Első megállónk az Ohe'o Gulch nevezetű sziklamedencéknél lesz, ahol egy hegyipatak több sziklamedencét kialakítva, kisebb-nagyobb vízeséseket formálva éri el az óceán vulkanikus partvonalát. Innen indul Maui másik legkedveltebb túrája, a Pipiwai-ösvény! A Waimoku-vízeséshez tartunk, ahova rendkívül változatos tájon át visz az utunk: a patak folyását követve kisebb-nagyobb vízesések mellett, fenséges mangó-fák alatt haladunk, érintünk egy óriásira nőtt banyan-fát, majd egy hatalmas, különleges bambusz rengeteg következik. A bambuszerdőt elhagyva egy katlanba jutunk, ahol immár trópusi növényzet között tűnik fel előttünk a 120 méteres magasságból lezúduló Waimoku-vízesés. A már ismerős útvonalon túrázunk vissza kocsinkhoz, majd a Wai'anapanapa State Park következik. Az itt található fekete láva strand a buja zöld növényzettel körbevéve mindenkit lenyűgöz. Teszünk egy kisebb sétát, majd szállásunkra indulunk a tagolt vulkanikus partvonal mentén, és az esti órákban érkezünk vissza Kiheibe e tartalmas nap után. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Pipiwai túra, táv: 6,5 km, szintkülönbség: 265 m fel/le, menetidő: 3 óra.
 • 11. nap Maui: Kings Trail, Makena Beach

  2
  Utolsó Mauin töltött napunkon a pihenésé és a strandolásé a főszerep. Persze egy kisebb túra ma sem maradhat el: Maui egyik legvadabb szegletét fedezzük fel. A La Perouse-öbölbe utazunk, ahonnan a Királyok útja nevezetű túraösvény vezet a friss lávafolyások között öbölről öbölre e nyers, különleges tájban. A túraösvény végén egy hullámok által ostromolt, elhagyott partszakaszon a világ végén érezhetjük magunkat. A délutáni órákban aztán Maui egyik legkedveltebb partszakaszára, a Makena Beach-re igyekszünk, ahol kedvünkre strandolhatunk, hullámfürdőzhetünk a napnyugtát bevárva. Este megtartjuk búcsúestünket, ahol átbeszélhetjük hawaii utazásunk legszebb élményeit. Szállás: szálló. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 12/+1. nap Mauai: Kahului / Kauai

  Azon utasaink, akik csak az alapprogramon vesznek részt, a választott repülési útvonal függvényében ma megkezdik hazautazásukat.

  Akik a hosszabbításra is jönnek, azokkal a mai napon elhagyjuk a Mauit, hogy a Hawaii-szigetek legvadregényesebb tagján, Kauain folytassuk túránkat.  A Kert-szigetnek is nevezett Kauai kétségtelenül a túrázók Paradicsoma. Látványos, és nem éppen könnyű túraútvonalak sokasága hálózza be a Waimea-kanyon környékét és az elhíresült Na Pali partvonalat, így mi is igazán élménydús és aktív napoknak nézünk elébe! Miután átrepültünk Kauai szigetére, először is elfoglaljuk szállásunkat, ahol az elkövetkező négy éjszakát töltjük majd. Várhatóan késő délután, kora este érkezünk csak meg szállásunkra, így a mai napon már csak egy esti sétára futja a környéken. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 13/+2. nap Kauai: Kalalau-trail, Hanakapiai-vízesés

  4
  Reggel ismét autózunk egy órát, hogy aztán Kauai északi partján a Hawaii-szigetek talán legszebb, de mindenképpen leghíresebb túrájára induljunk. A Kalalau-túra a Na Pali partvonal mentén halad, a teljes útvonal bejárásához 2-4 nap és speciális engedély szükségeltetik, ám az útvonal első, ugyancsak látványos szakaszát mi is bejárhatjuk egy egésznapos túra keretében. A Ke'e Beach-től a Hanakapiai Beach-re mintegy másfél óra alatt jutunk el a partvonal mentén kanyargó, csúszós ösvényen, a zölddel borított, meredek, néhol pengeéles sziklaformációk lábánál túrázva. A strandon jókat lehet hullámfürdőzni, de az óceánba beúszni tilos, mert az erős tengeri áramlatok rendkívül veszélyesek! Az óceánban fürdés helyett inkább a Hanakapiai-vízesések felé vesszük mi is az irányt, amely további két órás túrát jelent a buja növényzettel benőtt, vadregényes tájban, a patak folyását követve. A vízeséshez érve elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiákat, s  megmártózhatunk a vízesés lábánál található hűs vízű medencékben is. Visszafelé ugyanezen az útvonalon haladunk. Túránk végeztével megállhatunk egy rövid időre Hanalei központjában, megkóstolni a mennyei macadámia shake-et. A kora esti órákban utazunk vissza szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Kalalau trek a Na Pali parton, táv: 13 km oda-vissza, szintkülönbség: 550 m le, 550 m fel, menetidő: 6-7 óra.
 • 14/+3. nap Kauai: Pihea-ösvény, Waimea-canyon trail, Waipoo falls

  3
  Ma újabb nagyszerű túrákra indulunk. Reggeli után kb. egy órás autózással érjük el a Waimea-kanyont, mely hasonlít a Grand Canyonra, és kétségtelenül a Hawaii-szigetvilág egyik leglátványosabb természeti képződménye. Először a Kalalau-kilátóba igyekszünk, ahol most felülről csodálhatjuk meg Kauai szigetének leghíresebb tengerpartját, a tegnap részben már bejárt Na Pali partszakaszt. A zöld növényzet borította meredek sziklabordákat több hollywoodi filmben (Jurassic park, King Kong) is megörökítették. A Puu O Kila kilátóból indul Pihea-ösvény, amely egy kilátópontra vezet. Négy km hosszú gyaloglás vár ránk, számtalan megtorpanásra és fényképezésre késztető kilátóponttal. A Pihea-csúcson megpihentünk egy kicsit, majd visszatérünk túránk kiindulópontjához. Innen rövid autózás után érjük el a Pu'uhinahina kilátót, majd elindulunk a szemközt látható Waipo'o vízesésekhez. Mintegy 30-40 perc túrázás és 2,5 km megtétele után már ott is állhatunk az alattunk mélybe szakadó vízesés tetején. A legtöbb túrázó csak idáig jön és itt visszafordul, mi azonban lekapjuk a bakancsunkat, átkelünk a patakon, és szebbnél szebb kilátókat érintve túrázunk tovább a kanyon sziklapárkánya mentén. Csak helikopterek köröznek fölöttünk, földi halandó errefelé ritkán jár. Az ösvényünk hamarosan sűrű erdőségekbe kanyarodik, ahol meg sem lepődnénk, ha egyszerre csak egy kíváncsi tekintetű dinó bukkanna fel, amely valahogy itt felejtődött a Jurassic Park forgatása közben... A Koke'e Nemzeti Park látogatóközpontjánál térünk vissza a civilizációba, ahonnan visszaautózunk szállásunkra. Szerencsés esetben a kanyon pereméről tudjuk elcsípni a napnyugta utolsó fényeit, mai pompás túranapunk megkoronázásaként. Szállás: szálló, vagy apartman.
  Pihea-ösvény túra, táv: 4 km, szintkülönbség: 80 m fel/le, menetidő: 2 óra.
  Waimea-canyon trail, táv: 9 km, szintkülönbség: 450 m le, 450 m fel, menetidő: 4-5 óra.
 • 15/+4. nap Kauai: Wailua-vízesések, Haena Beach, Hanalei-öböl

  2
  Utolsó napunk nagy része leginkább a pihenésről szól, de ismét van lehetőség az aktív kikapcsolódásra is. Előbb a környék egyik legszebb vízesését, a Wailua Falls-t keressük fel, majd Hanalei felé vesszük az irányt. Először egy látványos strandon sznorkelezhetünk, gyönyörködve a gazdag víz alatti élővilágban, vagy csak süttetjük magunkat a nappal, majd betérünk Hanaleibe. Színes házaival a városka hangulata Lahainát idézi, de ez a kisváros csendesebb, emberközelibb. Utolsó vacsoránkat központ hangulatos étterméiben, vagy "Food truck"jai mellett költhetjük el, s desszertnek ma sem maradhat el a híres macadamia diós shake. Levezetésként sétálhatunk még egyet a Hanalei-öböl mentén, majd visszautazunk szállásunkra. Szállás: szálló, vagy apartman.
 • 16/+5. nap Kauai

  A mai napra szervezett programunk nincs, a repülőjáratok menetrendjétől függő időpontban kimegyünk a repülőtérre, hogy megkezdjük hosszú utazásunkat Magyarországra.

Út ára tartalmazza

Az alapprogram során:
- a Hawaii szigeteken belüli utazást a program szerint bérelt kisbusszal / személyautóval,
- az esetleges útdíjakat,
- 11 éjszakára a szállást 2 személyes szobákban, apartmanokban, vagy szállókban,
- a programban szereplő túrákat és kirándulásokat,
- a Green Beach kirándulás során a terepjárós utazást,
- az ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

A hosszabbítás során:
- az utazást Kauai szigetén a program szerint bérelt kisbusszal / személyautóval,
- 4 éjszakára a szállást 2 személyes szobákban, apartmanokban, vagy szállókban,
- a programban szereplő túrákat és kirándulásokat,
- a programok szervezését, és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a nemzetközi, és a belföldi repülőjegy árát, és az illetékeket,- az USA területére való belépéshez szükséges vízum, vagy ESTA díját, 
- a repülőtéri transzfert, amennyiben nem a csoporttal együtt érkezel,
- a biztosítást, és az étkezéseket,
- a belépők és a fakultatív programok árát (lásd pénz-ügy fejezet).

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 380 Ft / 1 USD árfolyamig tudjuk tartani. Ha az USA dollár (USD) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely. Az utunkhoz csatlakozó repülőjegyeket - amennyiben a csoport létszáma már elérte az induláshoz szükséges minimális létszámot - irodánkon keresztül is meg tudod vásárolni, célunk, hogy a csoport minél inkább együtt tudjon utazni. Ha érkezési és/vagy távozási időpontod nem esik egybe a csoportéval, akkor a csoporthoz történő csatlakozásod egyénileg történik, a túravezető útbaigazítása vagy segítsége alapján.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest - Kona/Maui - Budapest útvonalon: kb. 340.000 - 560.000 Ft.
A belföldi repülőjegyek várható ára a Kona-Maui útvonalon: kb. 40.000-60.000 Ft.

A nemzetközi repülőjegy várható ára a Budapest - Kona/Kuaui - Budapest útvonalon a hosszabbítás során: kb. 600.000 Ft-tól.
A belföldi repülőjegyek várható ára a Maui-Kuaui útvonalon a hosszabbítás során: kb. 40.000-60.000 Ft.

A honlapunkon feltüntetett ár csupán tájékoztató jellegű, függ a választott légitársaságoktól, a foglalási időponttól, valamint az adott járat/járatok telítettségétől.

Fontos kiegészítés, hogy 2022. második felétől - általánosságban véve - a repülőjegy árak a tapasztalataink szerint erősen meghaladják az elmúlt évek átlagárait. Természetesen minden a foglalás idejétől, illetve az akkor adott lehetőségektől függ, tehát nem minden esetben érzékelünk drágulást, de számítani sajnos kell rá.

Ha az induláshoz szükséges minimális létszám elérésekor a meghirdetett dátumra csak nagyon kedvezőtlen ár/érték arányú repülőjegyek érhetőek el, akkor a program időpontja - egyeztetve a befizetett résztvevőkkel - egy-két napot módosulhat. Ha a repülőjegyed nem irodánkon keresztül vásárolod meg, kérjük, feltétlenül egyeztess előtte az ügyfélszolgálatunkkal. Repülőjegyed egyéni vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza. Amennyiben az út indulásától/érkezésétől eltérő dátumokban repülsz, a plusz szállások foglalásában természetesen segítünk.

Utazás

Hawaii szigetének („The Big Island”) Kona repülőtérig repülővel, és Maui sziget Kahului / vagy hosszabbítás esetén Kauai sziget Lihu'e repülőteréről Budapestig repülővel. Hawaiin belül bérelt kis busszal / személyautóval.

Létszám

Tájékoztató létszám: 5-10 fő. Az utat minimum 5 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

A programok többsége hétköznapi erőnléttel teljesíthető, de a Haleakala krátertúra a jelentős távolság, a nagy szintkülönbségek és a nagy meleg miatt az átlagosnál jobb kondíciót követel. A hosszabbításban szereplő Kauai túrái szintén jó kondíciót, sportos erőnlétet követelnek.

Szállás

Szállásaink tiszták és igényesek, európai színvonalúak. Különböző szállás típusokat vehetünk igénybe utunk során. A szállókban a szobák két ágyasak és mind rendelkeznek saját, meleg vízzel, angol WC-vel ellátott fürdőszobával. A szobákban van ágynemű és törülköző. Az apartmanok két külön hálószobával rendelkeznek. Apartmanhoz tartozik konyha, hűtő, nappali, valamint két fürdőszoba. A szobákban mindig van tiszta ágynemű és törülközőt. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal. Szállásainkon van wi-fi.

Terület

Hawaii sziget („The Big Island”, vagyis „A nagy sziget”), a szigetvilág legnagyobb szigete, 10 450 km2 területű, vagyis nagyobb, mint az összes többi sziget együttvéve. Itt található Hawaii állam legmagasabb pontja, a 4205 m magas Manua Kea. Itt található a vulkanológusok paradicsoma, a Volcano nemzeti park, ahol működő és szunnyadó vulkánok találhatók, melyeknek köszönhetően a sziget területe ma is növekszik. Lakossága 190 ezer fő, melynek nagy része a part menti városokban, leginkább a megyeszékhelyen, Hilo-ban él. A sziget középső részén vulkánok emelkednek, míg a parton fehér homokos, sziklás, és megszilárdult láva alkotta szakaszok váltakoznak. A nyugati part szárazabb, míg a keleti csapadékban gazdag, növényzete bujább, zöldebb mint a másik parté.

Kauai sziget („The Garden Isle”, vagyis „A kert-sziget” ), a negyedik legnagyobb sziget, területe 1430 km2. Ahogy Hawaii többi szigete, ez is vulkáni eredetű, melyet az 1598 m magas Kawaikini vulkán hozott létre, melynek csúcsa sziget legmagasabb pontja. Itt található a világ legcsapadékosabb helye, a Waialeale hegy, ahol pl. 1982-ben 17 300 mm eső hullott. Sziklás és fehér homokos partszakaszok váltakoznak, a sziget belsejében pedig kanyonok, és sűrű trópusi erdő várja a turistákat. Kedvelt forgatási helyszín, több mint 70 filmet forgattak itt, a vadregényes tájaknak köszönhetően.

Utazásunk időpontjában a szállások sokszor már hónapokkal előbb elfogynak! Ezért ha már most tudod, hogy jönni szeretnél velünk, kérünk, jelezd ezt irodánk felé, hogy az általunk tervezett, megfelelő minőségű szállásokat biztosítani tudjuk! Rendkívül fontos, hogy az esetlegesen kialakuló váratlan helyzeteket Ti is a megfelelő pozitív hozzáállással és megértéssel kezeljétek, és inkább a kaland és kihívás ízét érezzétek meg benne! Természetesen túravezetőink elsődleges célja az, hogy a tervezett programmenetet maximálisan teljesítsék, a kényszerű változtatások esetén megfelelő alternatív programokról gondoskodjanak, ugyanakkor a váratlan helyzetekkel való szembesülés a túra résztvevőitől is bizonyos alapvető alkalmazkodóképességet és csapatszellemet követel. A váratlan körülmények, rossz időjárási viszonyok, szervezési nehézségek, avagy egyéb, előre nem látható tényezők (vis maior) következtében fellépő, előre nem várt extra költségvonzatok a mindenkori résztvevőket terhelik! Megértéseteket köszönjük!

Ország

Hawaii az Amerikai Egyesült Államok (USA) 50. tagállama 1959. augusztus 21-e óta. Földrajzilag elkülönül az amerikai kontinenstől és az ország törzsterületétől, lényegében egy Polinéziához tartozó szigetcsoport a Csendes-óceánon. A Hawaii-szigetek egy vulkanikus hegységrendszer láncainak a tengerből kinyúló csúcsai. Lakosainak száma 1,5 millió, területe 29 310 km2. Fővárosa és egyben legnagyobb települése Honolulu. Változatos természeti környezete, meleg trópusi éghajlata, nyilvános strandokban való bősége és aktív vulkánjai miatt a turisták, szörfösök, biológusok és vulkanológusok számára egyaránt népszerű célpont. Mintegy 3200 km-re fekszik délnyugatra Észak-Amerika partvidékétől, délkeletre Japántól, és északkeletre Ausztráliától. Az állam magában foglalja szinte az egész vulkanikus Hawaii-szigeteki hegyláncot, ami szigetek százaiból áll, 2 400 km hosszan elterülve.

Időeltolódás: - 12 óra Budapesthez képest Hawaii területén, vagyis ennyivel kell hátrébb állítani az óránkat (azaz amikor Budapesten este 9 óra van, Hawaii területén reggel 9 óra a pontos idő).

Térerő: A lakott településeken, és közelükben mindenhol van térerő. A magyar szolgáltatók telefonjai működnek. De csak azok a telefon készülékek működnek, melyek bírják a 3G rendszert kezelni, vagyis a régi telefonok nem biztos hogy működnek. Wi-fi a szállásunkon van.

Elektromosság: Az Egyesült Államok, és így Hawaii elektromos rendszere különbözik az európaitól. Az elektromos áram hálózata 110 Volt, 50 Hz. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org. Szállásainkon fel tudjuk tölteni fényképezőgépeink, kameráink akkumulátorait. Ugyanakkor az utazáshoz használt kisbusz / személyautó rendelkezik szivargyújtóval, így menet közben arról lehet tölteni, ha van hozzá megfelelő töltő.

Veszélyek: Alapvetően nem kell tartani sem lopástól, sem erőszaktól, Hawaii közbiztonság szempontjából teljesen nyugodt, leginkább csak arra kell figyelni, vigyázni, mint amire más országokba történő utazások alkalmával is. Annak ellenére, hogy az általunk meglátogatott területek alapvetően biztonságosak, természetesen ügyelnünk kell magunkra. Biztos ami biztos, mindig legyen nálunk útlevelünk fénymásolata, vízummal. Értékeinket ne hagyjuk szállásunkon, és azokat ne könnyen hozzáférhető helyen tároljuk, hordjuk. Utunk során kanyonokat, völgyeket is meglátogatunk, amelyek esőben életveszélyesek lehetnek, az ún. futó árvizek miatt. Ezért csapadék esetén a látogatásukat elhalasztjuk, vagy törölni kényszerülhetünk!

Időjárás

A Hawaii-szigetek éghajlata kellemes trópusi. Két évszak van: a száraz évszak májustól októberig, és az esős évszak októbertől áprilisig tart. A Csendes-óceán kiegyenlítő hatással van a szigetek évi átlaghőmérsékletére. A téli átlaghőmérséklet 22-24 °C körüli, a nyári átlaghőmérséklet többnyire 28 °C feletti. A csapadékeloszlásra a szigetek magashegységeinek elhelyezkedése, valamint a Csendes-óceáni passzátszél északkeleti iránya van hatással. A szigetek nyugati és déli oldalai szélárnyékoltak, itt az évi csapadékmennyiség 500-1000 mm. Az északi és keleti oldalakra szabadon juthat be csapadék, itt az évi csapadékmennyiség 3000-4000 mm. Hó nem jellemző a trópusokon, de 4205 méter felett esik a Mauna Keán és a Mauna Loán néhány téli hónapban. A Hawaii-szigeteken nincs hőmérsékleti eltérés, így a természetes növényzet a csapadékmennyiségtől függően alakult ki. A szigetek nyugati és déli oldalain szavannák helyezkednek el, az északi és keleti oldalak növényzetét a kedvező csapadékmennyiségnek köszönhetően trópusi esőerdők alkotják.

Felszerelés

Nagy túrazsák (ebbe kerül a felszerelésed nagy része) vagy utazótáska, kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Trópusi vidékről lévén szó, a könnyű ruházat a javasolt. Ugyanakkor a nyári lábbeli vagy túraszandál mellett a vulkáni terepen is elengedhetetlen egy, a bokát jól tartó és kényelmes túracipő vagy bakancs. Hozzunk fejfedőt, könnyen száradó, esetleg lecsatolható szárú túranadrágot, rövidnadrágot, esőkabátot. A ruházat legyen laza, szellős, és tegyünk el egy váltás ruhát hűvösebb időre, és az esti órákra. Elemlámpa (fejlámpa), elemek a lámpába, fényképezőgépbe, hálózati átalakító, napszemüveg, naptej, fürdőruha, papucs és még az utazásokhoz szükséges egyéb kellékek. Nincs szükség hegymászó, illetve más típusú speciális felszerelésre. A szállásokon általában lehet kézzel mosni, így nincs szükség tíz napi váltás ruházatra. A fényképezéshez esetleg egy könnyű állvány használata ajánlott. Sznorkel felszerelést lehet helyben bérelni, de akinek van saját maszkja, légzőcsöve, érdemes elhozni. Olcsóbb és megszokottabb :).

Higiénia

Hawaiin nincs szükség védőoltásra. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, lázmérőt, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, megfázás- és torokfájás elleni szert, fogfájás ellen fájdalomcsillapítót, görcsoldót, valamint seb fertőtlenítőszert, kötszert, ragtapaszt és nedvesített törlőkendőt.

Élelem

Utunk önellátó, de természetesen az út során mindig lesz alkalom bevásárolni. Hawaii elég jól kiépített bolthálózattal rendelkezik, így a kisebb városokban is több üzletlánc élelmiszer áruházait megtaláljuk, ahol akár naponta fel tudjuk tölteni készleteinket (kenyeret, palackos vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszereket). A tartós élelmiszerek, gyümölcsök és zöldségek árszínvonala valamivel (20 – 30 %) magasabb a mint Magyarországon. Az élelmiszer ellátásról magunknak kell gondoskodnunk. A városokban találunk éttermeket (25-45 USD), nagy ételkínálattal. Ezen kívül elérhetőek még olcsóbb büfék (hamburgeres, pizzás, szendvicses).

Pénz-ügy

A helyi fizetőeszköz az USA dollár (USD). Javasoljuk, hogy pénzt mindenképp dollárban hozz, mert a pénzváltás a legtöbb kisvárosban is csak körülményesen oldható meg. A bankkártya használat rendkívül elterjedt az Egyesült Államokban, szinte mindenhol lehet vele fizetni, és sok bankautomata is rendelkezésre áll. A leginkább használt kártyák a Visa, az American Express és a Mastercard kártyák. 7 féle pénzérme (2 és 1 dolláros, 50, 25, 10, 5 és 1 centes érmék) és 6 féle (100, 50, 20, 10, 5, 1 dolláros) bankjegy van forgalomban. Étkezésre nagyjából 400-500 USD-t ajánlunk, hogy hozz magaddal. Természetesen ez kevesebb és sokkal több is lehet, egyéntől és vérmérséklettől függően + nem túl értékes emléktárgyak, ajándékok esetén további 50-100 USD.

Helyszínen fizetendő költségek (tájékoztató árak):
- Hilo, Hawaii Trópusi Botanikus Kert: 25 USD 
- Kilauea világítótorony: 10 USD 

Fakultatív programlehetőség:
- hajókirándulás a Napali Coast mentén, Kauai: 130-175 USD
- helikopter túra, Kauai: 195-250 USD

Vám

Magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében, üzleti vagy magáncélból, 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, amennyiben megfelelnek a Vízummentességi Program feltételeinek. Ennek alapfeltétele a bordó útlevél és az online igényelhető utazási engedély! Vízummentességi Program feltételeiről bővebben: https://hu.usembassy.gov/hu/visas-hu/visa-waiver-program-hu/ 
Az Vízummentességi Program igénybevételéhez az ESTA engedély kiváltása szükséges. Az ESTA engedély kiváltásához szükséges kérelmet az alábbi oldalon lehet kitölteni: https://esta.cbp.dhs.gov/esta
Azoknak, akik nem jogosultak igénybe venni a Vízummentességi Programot és üzleti vagy magáncélból kívánnak az USA-ba utazni, a B1/B2, vagy közismertebb nevén "látogató" vízumot kell kérelmezniük: http://cdn.ustraveldocs.com/hu_hu/hu-niv-typeb1b2.asp

Az USA határátlépéskor szükség lehet a repülőjegy és a pénzügyi fedezet (készpénz, bankkártya) felmutatására, ami bizonyítja, hogy nem szeretnénk emigrálni. Az útlevél személyes oldaláról, esetleges vízumokról, a repülőjegyről, biztosításról, oltási könyvről, címekről és telefonszámokról érdemes fénymásolatot készíteni és az eredetitől eltérő helyen tartani. Az útlevél érvényessége legalább az USA-ban való tartózkodás időtartamára szóljon. Mindazonáltal az esetleges kellemetlenségeket elkerülendő, mindenképpen tanácsos úgy utazni, hogy az útlevél érvényessége legalább egy hónappal meghaladja az USA-ból való kilépés időpontját. Ez megfelel a budapesti USA-nagykövetség ajánlásának is.

FONTOS! A 2016. évi Átfogó Költségkijelölési törvény alá tartozó„Vízummentességi Program Továbbfejlesztéséről és a Terroristák Beutazásának Megelőzéséről” szóló 2015-ös törvény alapján a következőszemélyek nem jogosultak többé a Vízummentességi Program keretein belül beutazni az Egyesült Államokba: — A Vízummentességi Programban részt vevő országok azon állampolgárai, akik 2011. március 1-én vagy az után utaztak Iránba, Irakba, Szudánba, Líbiába, Szomáliába,Jemenbe vagy Szíriába (néhány diplomáciai vagy katonai kivételtől eltekintve). — Ez a Vízummentességi Programban résztvevő országok azon állampolgáraira is vonatkozik, akik egyben Irán, Irak, Szudán vagy Szíria állampolgárai is. Ezek az új követelmények nem gátolják az Egyesült Államokba történő beutazást. Ellenkezőleg, ezek a személyek továbbra is beadhatnak vízumkérelmet a szokásos módon, időpontot egyeztetve az Amerikai Nagykövetséggel vagy Konzulátussal. Akik sürgős üzleti, egészségügyi vagy humanitárius okból utaznak az Egyesült Államokba, kérhetnek sürgősségi időpontot az Amerikai Nagykövetségtől, illetve Konzulátustól.

Figyelemmel az amerikai hatóságok döntésére, azon ESTA kérelmezők esetében, akik Magyarország államhatárain kívül születtek, az ESTA-rendszer a születési hely alapján automatikusan vízumkérelem benyújtására hívja fel az elektronikus beutazási engedélyt igénylő magyar állampolgárokat.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/amerikai-egyesult-allamok

Csomag

A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található.

A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg, azonban a regionális repülőtársaságok korlátozása és a helyi közlekedési eszközök csomagterének mérete miatt általában a 15 kg-os súlyhatár a kötelező. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

alapprogram:
Air & Cruise Top 10.920 Ft/fő
Air & Cruise Extra 16.800 Ft/fő

alap- és kiegészítő program:
Air & Cruise Top 14.040 Ft/fő
Air & Cruise Extra 21.600 Ft/fő

Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

alapprogram: 
Storno Kombi: 59.960 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

alap - és kiegészítő program:
Storno Kombi: 83.920 Ft/fő (önrész: 0-10%) csak utasbiztosítással együtt köthető.

Programunkra - mint minden programunkra -  utasbiztosítással egybekötött sztornóbiztosítás (sztornó-kombi) megkötésére természetesen adott a lehetőség, azonban a biztosító által meghatározott értékhatár meghaladása miatt csak önálló sztornóbiztosítást sajnos nem tudunk kötni.

Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Réka

"Nagyon jól éreztem magam, óriási élmény volt! Számomra a legemlékezetesebbek a csodás, zöld Hawaii-i természetet megmutató programok voltak (Haleakala-kráter, Road to Hana, Pipiwai-ösvény, botanikus kert...), illetve az "adrenalin" programok (off-road dzsipp, helikopter, hatalmas hullámok...). És persze a fókák és teknősök!"

Anett

Életem legszínesebb nyaralása volt. Mintha több kontinens természeti csodáit sűrítették volna a szigetekbe. Ugyanazon a szigeten gyönyörködtünk vakító türkiz vízben, smaragd esőerdőben, vízesésekben, vörösen izzó működő vulkánban, megdermedt antracit lávában, a láván újjáéledő növényekben. Ha ki kellene emelni a kedvenceket: Waimea Canyon és Napali Coast, felejthetetlen mindkettő. Bár nem adnám semmiért a szél „bambusz-hárfa” játékának hangját a bambuszerdőben és a Mauna Kea naplementés felhőit, fényeit. Szerettem a hosszú túrákat és az óceánparton pihenéseket és a remek társaságot. Köszönöm!
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.