Bejelentkezés

Azori-szigetek (São Miguel)

Három földrész határán az Atlanti-óceán közepén

A portugál életérzés mindenkit eléggé gyorsan magával tud ragadni. Nyári Azori-szigetek programunkat logisztikai megállókkal tarkítjuk Lisszabonban, mely igény szerint hosszabbítható azok számára, akiknek még nem volt lehetőségük felfedezni a portugálok sokszínű fővárosát. A középpontban azonban ezen az úton is São Miguel magával ragadó szigete áll, mely a természetjárók igazi mekkája, a hortenzia kedvelők paradicsoma, továbbá ajánlott még a meleg vizes fürdők és az óceán kedvelőinek, azoknak akik szeretik a nyugalmat, a turisták tömegeinek mellőzését, a jó portugál borokat és finom halételeket. A sziget legérdekesebb látnivalói a türkiz krátertavak, az őserdei túrák és termálfürdők, a csendes kis hegyi falvak, a csodálatos növényvilág, és persze a bálnák, az ananász, banán és teaültetvények. Az egész sziget méretre és formára is akkora mint a Balaton, szerencsés esetben 1-1 pontról teljesen, de legalább is a jelentős részét be lehet látni. Ám annyi pazar látnivalót nyújt, hogy aki egyszer megízleli az azori színeket, az mindig visszavágyik majd. Mindezt akár fapados repjegyekkel, anélkül, hogy aggódnod kéne az átszállások miatt.

Kiemelt látnivalók:
- Lagoa Azul, Lagoa Verde tavak
- Lagoa do Fogo, Caldeira Velha termálvizes forrásai
- Lagoa das Furnas és a vidék termálvizei
- Cha Gorreana teaföld
- Faial de Terra szurdokvölgy
- Pico da Vara 1103 m-es csúcsa
- mindezek, egy kis Lisszabonnal fűszerezve!

Időpontok

 • 2023. július 14 → 21.
 • 1. nap Lisszabon

  Érkezés Portugália lenyűgöző fővárosába, Lisszabonba, ahol elfoglaljuk szállásunkat, ahonnan utunk indul. Repülőjárat érkezésétől függően, amennyiben jut rá időnk, már első nap belevetjük magunkat a város színes forgatagába. A Bairro Alto macskaköves utcáin, omladozó házak közt egymást érik a bárok, éttermek, fado-házak. Szállás: szálloda.
 • 2. nap Lisszabon, Ponta Delgada, Lagoa de Fogo, Caldeira Velha, Gruta do Carvão

  2
  Portugália és New York között, nagyjából félúton az Atlanti-óceán kellős közepén helyezkedik el a kilenc vulkanikus szigetből álló Azori-szigetek. Miután repülőnkkel landolunk São Miguelen, Ponta Delgada repterén, pár perc buszozással meg is érkezünk szállásunkra, ahol öt éjszakát fogunk eltölteni. Ponta Delgadaból csillagtúrákkal fogjuk bejárni ezt a csodálatos szigetet. Miután elfoglaltuk a szállást, buszra szállunk és a sziget közepe felé indulunk, hamarosan szerpentineken kanyargunk egyre feljebb. Kábé hétszáz méter magasságban járunk, de a táj arculata ennél jelentősebb magasságot sugall: zordságukban is szép hegyvonulatok között folyamatosan vonulnak a szürkés felhők, köztük meg-megcsillan az Água de Pau Massif vulkán krátertava, a Lagoa de Fogo, és amikor a felhők szétfoszlanak, teljes pompájában mutatkozik meg a zöldes-szürkés tó felszíne. Többször, több helyen megállunk fotószünetre, nehéz betelni ezzel a látvánnyal. Ezután a sziget egyik legszebb meleg vizű fürdőjéhez buszozunk, a Caldeira Velha-ba. A vulkanikus hő hatására forró, bugyogó vizet természetes hűtőrendszeren keresztül vezetik a medencékbe, körülöttünk a dús lombú fák ágai között madarak röpködnek, mi pedig lazulunk a termálvízben.  Miután visszaérünk Ponta Delgadaba, az elhivatott érdeklődőkkel megnézzük a Gruta do Carvão vulkanikus kéregbarlangot, amely a város alatt húzódik. Este aztán besétálunk az apró kövekből kirakott, hangulatos utcácskákon, manuelista templomok mellett haladunk el, a kikötőben csónakok, jachtok, hadihajók és vitorlások ringatóznak az esti fényekben. Az óceán sós, hűs levegője lengi be a koloniális városkát, betérhetünk egy helyi étterembe, ahol választhatunk a tenger gyümölcseinek sokszínű kínálatából, megkóstolhatjuk a cápasteaket, kisebb-nagyobb ragadozó halakat és természetesen a finomabbnál finomabb azori-szigeteki, madeirai, portugál borokat. Szállás: apartman.
 • 3. nap Villa Franca, Lagoa das Furnas, Pico do Ferro, Terra Nostra

  2
  Reggeli után a sziget egyik legszebb fekvésű városkájába, Furnasba utazunk. Menet közben megállunk Villa Franca városkájában, belekóstolhatunk az egyik legfinomabb helyi sütibe, a queijoada-ba, sétálunk a régi kikötőben, megállunk egy fotószünetre egy szép, apró vulkanikus szigetnél, majd folytatjuk utunkat Furnas felé. Az első nap megismert, felszínre is kiható vulkanikus jelenségek itt még erőteljesebben mutatkoznak meg. Furnas tavának közelében átsétálunk a fortyogó termálforrások között, feltúrázunk a város fölé emelkedő hegyre, tágas mezőkön a szigetek első betelepülői, a portugál hajósokkal érkező fekete-fehér azori tehenek leszármazottai legelésznek békésen. Óriási páfránylevelek, bambuszok között túrázunk egyre feljebb, elérjük csúcsunkat, a Pico do Ferro-t, ahonnan rálátni az elképesztő Furnas-völgyvidékre. A tó partján egy speciális módon elkészített azori ételkülönlegesség elkészítési folyamatát is megismerhettük: a cozido lényege, hogy a finomságokkal teli hatalmas edényeket a földbe ássák, és a vulkanikus eredetű hő segítségével, természetes tűzhelyen érnek össze az ízek és készül el az ebéd, ezt túránk után Furnsban lesz lehetőségünk megkóstolni is. (Túratáv: 9,8 km, szint: 180 m fel, 180 m le)
 • 4. nap Faial de Terra szurdokvölgy, Nordeste

  2
  A mai napon egy turisták által kevésbé ismert, vadregényes túrára indulunk, a sziget keleti, dél-keleti oldalára. Az aszfaltozott útról letérve kezdjük meg ereszkedésünket, szűk szurdokvölgyben sétálunk, csörgedező patakokon kelünk át, a dús, őserdei növényzet mentén haladva kis szerencsével megpillanthatunk egy-két endemikus azori-szigeteki madarat. Utunk során megmártózhatunk a patakban, beúszhatunk a vízesés alá. A völgy lejjebb kanyonná mélyül, a csörgedező patak vize megduzzad, mire leérkezünk Faial de Terra csöndes kis halászfalvába, már folyójelleget ölt. Délután buszunkkal a sziget legkeletibb pontját célozzuk meg, az Arnel-fokot, útközben gyönyörű, drámai tájon kanyargunk végig, többször megállunk fotózni a kilátópontoknál. Ezután érkezünk Nordeste halászvárosába, amely a szigeten belül is egy külön kis világot jelent, gyönyörű templomaival, meredek utcácskáival, barátságos lakóival. A nordestei séta után hazaindulunk Ponta Delgada-ba. (Túra táv: 8 km, szintemelkedés: 380 m le, 80 fel)
 • 5. nap Sete Cidades, Lagoa Azul, Lagoa Verde, Mosteiros

  2
  A mai napon a sziget jelképeként is számon tartott Sete Cidades – Lagoa Azul, Lagoa Verde felé vesszük az irányt, São Miguel nyugati oldalára buszozunk. Hortenziabokrok, fenyvesek, kalderatavak szegélyezik utunkat, míg el nem érjük a Lagoa do Canario tavat, ahonnan gyalog folytatjuk utunkat. Tiszta időben ez a túra az egyik csúcspontja azori napjainknak, menet közben feltűnik a kráter mélyén a Lagoa Azul és a Lagoa Verde. Ahogy a kráter peremén túrázunk, számtalan pozícióból fotózhatjuk ezt a kettős természeti csodát. A sziget egyik legszebb fekvésű városába, Sete Cidadesbe a délutáni órákban érkezünk meg, miután egy meredek lejtőn leereszkedünk a kráter pereméről. Üldögélünk a tó partján, megcsodáljuk a fölénk magasodó kráterfalakat, majd buszunkra szállva Mosteiros falujába utazunk, ahol a fekete, vulkanikus homokos parton besétálhatunk az óceánba, fotózhatjuk a hullámok ostromolta sziklafokokat. Ezután néhány üveg azori bor társaságában egy kilátóponthoz kanyargunk, ahonnan végignézhetjük, amint a Nap alábukik a végtelennek tűnő óceán habjai közé. (Táv: 11 km szintemelkedés: 120 m föl, 480 m le menetidő: 3-4 óra)
 • 6. nap Pico de Vara (1106 m), Chá Gorreana, Caldeiras, Salto do Cabrito

  3
  Ma a sziget legmagasabb pontját, a Pico de Vara csúcsot hódítjuk meg. Buszunkkal az északi oldalra utazunk, majd a főútról letérve, Algarviánál kanyargunk egyre feljebb a hegyvidéki területre, mészégetők, fakitermelők között jutunk a kezdőponthoz, ahonnan gyalogosan folytatjuk a túrát. A táv és a szint nem tűnik soknak, de a talaj a bőséges esőzések miatt nehezen járható. Ám minden fáradtságot megér az a látvány, ami elénk tárul, ahogy felérünk a gerincre, tiszta időben a sziget keleti erdőségeire látunk, a csúcsról pedig két oldalt az óceánt is megláthatjuk. A csúcson általában erős a szél, de azért néhány fotót készítünk, és a csúcscsokik sem maradhatnak el. Ezután visszaereszkedünk a buszhoz, és megállunk egy elragadó parknál, a Ribeira Dos Caldeirões-nál, ahol vízesések zubognak, 17. századi malmok közt sétálhatunk a burjánzó virágok között. Ezután a Chá Gorreanára, Európa egyetlen teaföldjére utazunk. Itt nemcsak a harmonikus, teraszos termőterületet nézhetjük meg, hanem betekinthetünk a teafeldolgozás műveletébe is, sőt, még a jellegzetes azori teába is belekóstolhatunk. Miután kellemesen megteáztunk, elbuszozunk Caldeiras-ba, egy alig néhány házikóból álló kis hegyi faluba. Itt is ehetünk cozido-t, majd ebéd után egy levezető túrára indulunk. Egyszerre forró lesz lábunk alatt a talaj, a föld mélyén zajló vulkanikus események révén dús, gőzölgő levegő tör a felszínre. Túránk során egy zsiliphez érkezünk, mintha egy miniatűr maja város bújna meg a lombok között, liliomok, aloék hajladoznak az út felé. Tovább folytatjuk túránkat a vízvezetékrendszer mentén, míg el nem jutunk egy vízeséshez, a Salto de Cabrito-hoz. Innen felkapaszkodunk a buszunkhoz, majd visszatérünk Ponta Delgadaba. (csúcstúra: 7 km, szint: 250 m fel, 250 m le, Salto do Cabrito-túra: 5,5 km szintkülönbség: 200 m le, 100 m fel)
 • 7. nap Ponta Delgada / fakultatív bálnales / Lisszabon

  Ma pihenőnapot tartunk. Sétálhatunk Ponta Delgada ódon utcácskáin, a város botanikus kertjeiben, csobbanhatunk egyet az óceánban, de amennyiben az időjárás és az esti repülőnk menetrendje megengedi, akár ki is hajózhatunk a nyílt vízre egy izgalmas, fakultatív bálnalesre! A hatalmas testű bálnák, cetek mellett belepillanthatunk a játékos delfinek mindennapjaiba, megcsodálhatjuk az óceán teknőseit, kisebb termetű halakat, tengeri madarakat. A fakultatív hajókirándulás után visszatérünk Ponta Delgadaba, majd a reptérre utazunk és átrepülünk Lissazbonba, ahol elfogalaljuk szállásunkat. Szállás: szálloda.
 • 8. nap Lisszabon

  A mai napon elbúcsúzunk portugáliától, szervezett programunk már nincs. A nemzetközi repülőjárat indulásától függően megkezdjük hazautazásunkat.
Az oldalon látható képeket Pál Máté készítette.

Út ára tartalmazza

- a helyi utazásokat bérelt, 15-27 fős légkondicionált busszal,
- az utazást Lisszabonban tömegközlekedéssel,
- a 5 éjszaka szállást Ponta Delgadában, színvonalas apartmanokban, kétágyas szobákban,
- a 2 éjszaka szállást Lisszabonban 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban,
- ismerkedési esten egy welcome drinket,
- a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Út ára nem tartalmazza

- a repülőjegyek árát,
- a repülőtéri transzfert,
- a biztosítást,
- a belépőket és a fakultatív programok árát.

Az étkezés önellátó.

Árfolyam

Fontos! Utazásunk árát 400 Ft / 1 Euro árfolyamig tudjuk tartani. Ha az Euro (EUR) ára az utazás indulását megelőző 35. napon ezt meghaladja, akkor árkorrekcióra kényszerülhetünk. Árkorrekció esetén az utazási szerződésünkben rögzített szabályok szerint járunk el.

Repülőjegy

Repülős útjainkhoz a kiutazás egyénileg történik. A garantált indulást követően érdemes minél hamarabb megvenni a repülőjegyet, egyrészt az ár miatt, másrészt, mert egy idő után az ideális járatokon nem biztos, hogy marad hely.
 
Az utazás közvetlenül a Ryanair Budapest - Lisszabon, Lisszabon - Ponta Delgada járataival érhető el, amihez a jegyet egyénileg, a légitársaság honlapján tudod megvásárolni: https://www.ryanair.com/hu/hu

2023.07.14. FR 8859 Budapest - Lisszabon           5:45 - 8.35.
2023.07.15. FR 2623 Lisszabon - Ponta Delgada    6:40 - 8:15
2023.07.20. FR 2624 Ponta Delgada - Lisszabon    18:35 - 21:55
2023.07.21. FR 8858 Lisszabon - Budapest           9:15 - 13:55

Repülőjegyed vásárlása esetén kérjük ügyelj az érkezési és távozási helyekre, dátumokra, és időpontokra, eltérés esetén az esetlegesen fellépő plusz költségeket az út ára nem tartalmazza.

Utazás

Budapesttől nemzetközi repülőjárattal, Lisszabonban tömegközlekedéssel és taxival, az Azori-szigeteken bérelt, 15-27 fős busszal utazunk.

Létszám

Tájékoztató létszám: 9-19 fő. Az utat minimum 9 fő befizetése esetén indítjuk el.

Túra nehézsége

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A szintek teljesíthetőek, a távok sem túl hosszúak.

Szállás

Szállásunk Lisszabonban 2 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban, külön fürdőszobával, a belváros gyalogosan és metróval is könnyedén megközelíthető. Ponta Delgadaban újépítésű, korszerű apartmanokban szállunk meg, egy apartmanhoz három hálószoba tartozik, tágas nappalival, jól felszerelt konyha hűtőszekrénnyel, erkélyekkel, fürdőszobával. Az apartmanok Ponta Delgádában kisebb távolságra vannak egymástól. Színvonalban hasonlóak, de designban nem teljesen egyeznek meg. Minden esetben modern, jól felszerelt apartmanokról van szó! Az apartmanok a botanikus kertek és a bevásárlóközpont közelében találhatók, innen a belváros gyalogosan könnyen elérhető. A szobák mérete, tájolása, felszereltsége egymástól eltérő lehet. Az egyedül jelentkezőket összetársítjuk nemben és lehetőség szerint korban megegyező utastársakkal.

Terület

Az Azori-szigetek Portugáliához tartoznak, annak autonóm területét alkotják. Európa és Amerika között nagyjából félúton, az Atlanti-hátságon fekszik ez a 9 vulkáni sziget. A szigetek érdekessége, hogy 2 sziget az Afrikai-lemezen, 6 sziget az Európai-lemezen, és szintén két sziget az Amerikai-lemezen helyezkedik el. Mivel a szigetek az Atlanti-óceán nagy víztömegének közepén fekszenek, így az éghajlatra is az óceán kiegyenlítő hatása nyomja rá a bélyegét. Tehát a hőmérséklet sohasem meleg (átlagosan 26 C fok) de télen sem hideg (minimum 16 C fok) – ezért az Azori-szigetek az örök tavasz szigetei. Ehhez még hozzájárul a gyakori csapadék, melynek köszönhetően a szigetek fantasztikusan zöld, buja vegetációval bírnak. A kiegyenlített klímának köszönhetően számtalan trópusi növénnyel, és sok endemikus fajjal találkozhatunk. A szigetek mai képét az ember alakította olyanná, amilyen ma: a tengerparton szőlő és banánföldek, kissé feljebb számtalan, kőfallal és virágzó hortenzia-sövénnyel körített legelők tehenekkel, a hegyekben viszont buja szubtrópusi esőerdőkkel találkozhatunk. A vulkáni működés még ma is érezteti hatását: bár még a kisebb vulkánkitörések is ritkák manapság, viszont a vulkáni utóműködések sok termálvizes forrást, iszapfortyogókat, mofettákat éltetnek. A szigetek kialudt vulkáni krátereiben megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb krátertó türkizkék vize csillog, a patakok vízesésekkel (nemegyszer termálvizes vízesésekkel) tagolt szűk szurdokokban sietnek a hegyekből a tenger felé.

Térerő, elektromos hálózat: Mivel az Azori-szigetek Portugália, és így az Európai Unió része, az EU-s roaming díjak élnek. Térerő természetesen majdnem mindenhol van, a lefedettség közel 100 %. A free wifi annyira nem elterjedt, de a szórakozóhelyeken és több városka főterén gyakori.

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége megfelel az EU- szabványnak - így az itthoninak – azaz 230 V. Szállásainkon mindenhol tudod tölteni az elektromos készülékeket (pl. telefonok, fényképezőgép, kamera akkumulátorok).

Közbiztonság: A közbiztonság jellemzően nagyon jó, hiszen kis szigetekről van szó, hol – a turistákat leszámítva – mindenki ismer mindenkit. Ennek ellenére a nagyobb városokban (pl: Ponta Delgada) az alapszintű elővigyázatosság elvárt. Lisszabon nagyvárosi forgatagában érdemes fokozottan ügyelni értékeinkre.

Időjárás

A szigeten a hőmérséklet 15 és 26 C fok között változik, az óceáni időjárás miatt ez a hőmérséklet jellemző kisebb-nagyobb változásokkal egész évben. Az időjárás változékony, a magasabb régiókban a felhősödés és a zápor gyakran előfordul, de a napsütéses órák száma is igen magas.

Felszerelés

Nagy hátizsák, vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez általában a szálláson lesz. Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Ruházat: mint fentebb írtuk, kellemes, változékony időre kell számítanunk. Tehát fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél és vízálló dzseki is, és egy-két polár pulóver a hűvösebb időre. Lábbeli: napközben és a kisebb sétákhoz elég egy túraszandál, de a nagyobb túrákra mindenképp hozz legalább egy könnyű trekking bakancsot. Aki a napra érzékenyebb, nem árt egy kalap/fejfedő, de hozzál naptejet és napszemüveget is. A fürdőruhát sem felejtsd otthon! Legyen nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek,) és a fontosabb gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz).

A Fjällräven ajánlata:

Egy körülbelül 30 literes hátizsák (egy napi felszereléssel, vízzel, elemózsiával) mindig hasznos társunk. A Fjällräven  Bergen 30 hátizsákja vízhatlan volta miatt akár esős időben is szárazon tartja felszerelésünket.

Karl túranadrágok, illetve a Karla túranadrágok szinte bárhol használhatóak, a nyári hétvégi kirándulások és a magashegyi túrázások alkalmával egyaránt. Ez a típus a kopásálló, előavatott G-1000® Silent anyagból  készült. A nadrág lábszárhosszvégződése szegés nélküli, így könnyen a kívánt hosszra állítható.
 
Egy jól megválasztott hálózsák egy nehezebb túra után megkönnyíti a regenerálódást, hogy másnap már újult erővel vethessük be magunkat a kalandokba. Kérdés, hogy amikor alszunk, a hálózsákban forgolódunk-e vagy zsákkal együtt vesszük fel az alvási pozíciót. Mindegyik helyzetre van megoldás: Fjällräven Move with Bag vagy Fjällräven Move in Bag.

Higiénia

Megfelel a nyugat-európai sztenderdnek, a csapvíz iható, de az érzékenyebb gyomrúaknak javasolt a palackos víz fogyasztása. Kötelező védőoltás nincs.

Élelem

Nem szükséges átröptetni Magyarországról az élelmet, a szigeten jó áron vásárolható minden szükséges élelmiszer, a boltok nyitva tartása is barátságos. Árak: étteremben 8-16 € kerül egy vacsora, a kávé 60 cent, a bolti árak körülbelül megfelelnek a hazai áraknak.

Pénz-ügy

A hivatalos fizetőeszköz az euro. Az árak az itthoniaknál 15 %-kal magasabbak. De vannak termékek amik itt olcsóbbak. Belépőkre és fakultatív programokra kb. 100 eurot kell szánni. Bankkártyát a legtöbb helyen lehet használni. Lisszabonban egy vacsora 12-18 Euro, az Azori-szigeteken is hasonló árakkal érdemes számolni. 

Tájékoztató belépő és transzfer árak:
- a repülőtéri transzferek megközelítő ára: 20-30 EUR/taxi. Az egyéni árakat a létszám és a repülési menetrendek befolyásolják, ezek ismeretében optimalizáljuk a transzfereket melynek megszervezésében a túravezető segít.
- Caldera Velha: 10 Euro
- Gruta de Carvão: 7,5 Euro
- Furnas Caldeiras: 2 Euro
- Furnas Dona Beija: 8 Euro
- botanikus kert Ponta Delgada: 8 Euro
- Terra Nostra botanikus kert: 10 Euro
- fakultatív bálnales: kb. 55 euro

Lisszabon:
- belépő Jeromos kolostor: 8 Euro
- belépő Sao Jorge erőd: 10 Euro
- Borravaló a sofőrnek: kb. 15 Euro
- ajánlott Lisszabon tömegközlekedési jegy: 1,5 Eur/ út (kb 3-5 alkalom)

Vám

Magyar állampolgárok részére nincsenek vám és vízumelőírások, hiszen az EU-ban járunk. Személyi azonosító okmányra van szükség (személyi igazolvány, útlevél), melynek érvényesnek kell lennie legalább hazaérkezésig.

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/portugalia?portugalia

Csomag

Legyen egy nagy (60 – 70 literes) hátizsák, vagy sport táska, és egy kicsi hátizsák (25-30 literes), úgy pakolva, hogy néha egyszerre kell vinni mindkettőt. A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található. http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz
A nagy poggyász súlykorlátja - ritka kivétellel - a szokásos 20 kg-ot nem haladhatja meg. Az utazás alatt csomagjaink végig velünk lesznek, de a napi programhoz felesleges részüket természetesen az aktuális szállásokon tudjuk hagyni.

Biztosítás

Kötelező! 
Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt megtagadjuk.

Irodánkban az Európai Utazási Biztosító (EUB) kedvezményes biztosításainak megkötésére van lehetőség, legkésőbb az indulás előtti napig.
 
Jelen túrára ajánlott utasbiztosítási lehetőségek:

Az alábbi biztosítási lehetőségek 2023. július  14-21. közötti időtartamra érvényesek!

Air & Cruise Top: 6.880 Ft/fő 
Air & Cruise Extra: 10.560 Ft/fő 
 
Lehetőséged van Utazásképtelenségre vonatkozó biztosítás (azaz stornóbiztosítás) megkötésére:

A feltüntetett összegek a teljes részvételi díjra vonatkoznak, amennyiben jogosult vagy törzsutas kedvezményre, akkor annak százalékával megegyező mértékben csökken a stornóbiztosítás díja.

Storno Basic: 19.950 Ft/fő (önrész: 20 %), önállóan is köthető,   
Storno Kombi: 15.960 Ft/fő (önrész: 0-10 %) csak utasbiztosítással együtt köthető.

 
Fontos, hogy amennyiben szeretnéd megkötni, azt csak az első befizetéssel egyidejűleg teheted meg, később már nem!
 
Bővebben a biztosító szolgáltatásairól a honlapjukon olvashatsz: www.eub.hu

Andrea

“Az utazás várakozáson felülire sikeredett. Az időjárás mindvégig kegyes volt. Az állandó humorforrást Anna és Laci párosa biztosította. A legjobb a wellness volt, az a melegvizes forrás és az óceán találkozásánál kialakított hullámmedence. A szobabeosztás is remekül sikerült, a hangulat és a csapat király volt. Sok móka és kacagás, még jobb kaják, rengeteg sör és pálinka/whisky.”

Edina

“Mindenképpen javasolni fogom barátaimnak, ismerőseimnek. A legnagyobb élményem a természet közelsége és az, ahogyan megbecsülik és vigyáznak rá, remélem ez így is marad. Kedvenc programok: bálnales, a fürdőzés az óceán - termálforrás találkozásánál és az egész napi esős túránk a vízesésekhez.”

Edit

"Nagyon jól éreztük magunkat, kicsit megfiatalodtunk, az egyetemi túrázásaink jutottak eszembe a sok sok bulival. Most utaztunk először az Eupolisszal, de biztosan nem utoljára. "

Bianka

“A hely adottságai miatt minden túra látványos és érdekes volt. A buszon töltött időt a túravezető érdekességekkel töltötte ki. A nehézségi szintek arányosan épültek egymásra, lehetett saját tempóban haladni és elágazásoknál vagy a túravezető vagy a csapat bevárta a "lemaradókat". Péter egy csoda. A folyamatos lelkesedése és pozitív szemlélete az egész túrára kihatott. Hihetetlen tudásbázisa van a térségről mind történelmi, mind földrajzi, mind irodalmi-művészeti területen. Biztonságot adott, hogy minden helyzetben segítőkész és türelmes volt. Szívesen utaznánk vele legközelebb is. Csodálatos nászutunk volt nektek köszönhetően. Már ajánlottuk a barátainknak és ismerőseinknek. :)”

László

"Jó volt nagyon, hatalmas élmény, és sokkal jobb volt számomra a több program és a jó csoport miatt, mint mikor egyedül voltam Madeirán. A lisszaboni városnézés fontos elem, a Cozido életre szóló gasztroélmény, a nyíltvizí úszás a termálbefolyásnál, a bálnales, és összeségében hogy ilyen csapattal, ilyen vezetéssel utazhattam. A reptéren is "vigyáztak ránk" a vezetők, ez is fontos és jó volt.  Egyedül amivel nehéz mit tenni, hogy ki kivel kerül egy szobába a magányosok közül :D Néha ez megnehezíti a másik alvását :). Esetleg egyágyas szobák bevezetésének lehetősége jó lenne némi felárral, ha szükséges. Viszont a közös apartman jó volt az Azorin, összehozta az embereket, közösséget kovácsolt, jó kis esti beszélgetések kerekedtek ebből. Maximum néha 1-2 nap az esti bulik voltak picit hangosak a szórakozóhely mellett. Az Eupoliszt mindenképp javasolnám, és már javasoltam is másoknak. Eddigi általam kipróbált  túrázós utazási irodák közül a legjobb."
A honlapunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk neked.