Guadeloupe

Karibi kalandok Franciaország tengerentúli területein. Kiscsoportos utazás!

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást. Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag
A Kis-Antillák északi részén megbújó apró Guadeloupe-ot sokan a Karib-tenger egyik legizgalmasabb szigetének tartják, a Franciaországhoz tartozó szigetvilág természeti adottságai révén pedig kétségtelenül rászolgált erre a címre. Az izgalmasabb részeket a nyugati sziget, Basse-Terre rejtegeti: 1000 méter fölé magasodó vulkánok és az azt körülvevő méregzöld esőerdők, döbbenetesen nagyságú vízesések, és hangulatos túrák várnak ránk. Az előszezont kihasználva nem kell tömegeket kerülgetnünk a strandokon, így túráink végén jól esően fogjuk kipihenni a fáradalmakat a kristálytiszta vízben, miközben a lemenő nap fényeiben koccintunk majd a finom helyi rumok egyikével.

További aktív kalandokat keresve áthajózunk Îles des Saintes szigeteire is, ahol fél napos tengeri kajaktúrára indulunk, sznorkellezünk egyet trópusi halak és korallok társaságában, majd feltúrázunk utunk talán legszebb kilátópontára is. A sziget felfedezését végül a keleti részen zárjuk, ahol Grande-Terre strandjait, sziklás partszakaszait és kilátópontjait fedezzük fel. Lazulás, karibi hangulat, rum, reggae zene és egy igazi stresszmentes 8 nap vár rád Guadeloupe szigetén!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2021. november 26. -
2021. december 04.
2021. november 26. -
2021. december 05.
Sajnos nincs több helyünk, de vezetünk várólistát!
2021. december 04. -
2021. december 12.
2021. december 04. -
2021. december 13.
Már csak néhány hely maradt!
2021. november 14.
1

 
Guadeloupe, Pointe-à-Pitre
 

A menetrendtől függően érkezés a Karib-tenger közepén fekvő Guadeloupe szigetére. Transzfer a sziget nyugati felén fekvő szállásra, majd este közös vacsora és ismerkedési est. Csodálatos kilátással bíró és jól felszerelt apartmanunkban 4 éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: szállóban.

2

 
Chute du Carbet, Vieux-Fort
 

Első napunkat kezdjük meg Guadeloupe nyugati részén, vagyis Basse-Terre-en. Mai célunk a sziget legnagyobb vízeséseit rejtő Chute du Carbet varázslatos vidéke, ahol a túraösvények aktuális állapotától függően tehetünk kisebb-nagyobb túrákat. A hegyvidéki részeket elhagyva megebédelünk egy vidéki kis településen, ezután körülnézünk egy helyi banánültetvényen, majd délután már Vieux-Fort világítótornyát nézzük meg. A délután maradék részét egy gyönyörű strandon töltjük, hogy aztán az esti órákban már szállásunkon vacsorázzunk. Szállás: apartmanban.

3

 
La Soufrière (1467 m), rumkóstoló, îlets Pigeon kajaktúra
 

Új napra virrad szigetünkön, ezúttal már bakancsainkkal a lábunkon. Reggel ugyanis a sziget legmagasabb pontjának, a La Soufrière vulkánnak a lábához utazunk, hogy egy 4-5 órás túra keretében felmásszunk Guadeloupe tetejére. Csodálatos köderdők, igazi esőerdei hangulat vár ránk, mielőtt egyre inkább csökken a növényzet nagysága, hogy végül szinte nyílt terepen közelítsük meg a bazaltvulkán kráterperemét. A vulkán aktivitásától és az időjárástól függően meghódítjuk valamelyik csúcsot, majd a már ismerős úton térünk vissza a kisbuszhoz. A nap további részében már nem fárasztjuk le ennyire magunkat, hiszen a vulkántúra után toronyiránt egy helyi rumkészítő üzembe hajtunk. Megnézzük, hogy hogyan készül a guadeloupe-i rum, természetesen kóstolunk is pár fajtát, mielőtt még tovább folytatjuk aznapi programunkat. Utolsó megállónk a Basse-Terre keletifelének egyik népszerű strandja lesz. Innen remek lehetőség nyílik egy fakultatív kajaktúrára, hiszen a parthoz közeli îlets Pigeon sziget mellett gyönyörű korallok, és színes víz alatti élővilág várnak majd ránk. A naplemente után visszatérünk szállásunkra. Túratáv: 7,4 km, szint: 560 méter, menetidő: 4-5 óra. Szállás: apartmanban.

4

 
La cascade de Bois-Banane, Grande Anse
 

Ma egy különleges túrára indulunk, hiszen a sziget egyik rejtett vízesését fedezzük fel messze az esőerdők mélyén. Egy elhagyatott út szélén rakjuk le a kisbuszunkat, majd egy jó 2-3 órás gyaloglás után, egészen váratlanul bukkanunk rá csodálatos vízesésünkre. Jó eséllyel nem sokan lesznek rajtunk kívül, így igazán elveszve érezhetjük majd magunkat Basse-Terre sűrű dzsungeljeiben. Csobbanunk egyet, piknikezünk a hozott elemózsiákból, vagy csak hallgatjuk az esőerdő hangjait. Visszatérve buszunkhoz nem marad más dolgunk, mint átutazni Guadeloupe sokak szerint legszebb strandjára, a Grande Anse-ra. A kristálytiszta víz hívogatásának nehéz lesz ellenállni, de természetesen ajánljuk majd a part menti sétát, vagy egyéb aktivitásokat is. Megvacsorázunk a parti éttermek egyikében a naplemente fényeiben, majd este felé utazunk vissza a szállásunkra. Túratáv: 11,4 km, szint: 350 méter, menetidő: 4-5 óra. Szállás: apartmanban.

5

 
Îles des Saintes, Le Chameau (309 m)
 

Kora reggel szállunk ki Trois-Rivières városában, hiszen innen indul majd 45 perces hajóutunk a közeli Îles des Saintes szigetekre. A sokáig felfedezetlen Îles des Saintes szigetvilágban mindent megtalálunk, ami a következő 2 és fél napunk aktivitásaihoz kell: kristálytiszta tenger, a szigetet körülvevő korallmezők, és pazar panorámát kínáló csúcsok. Miután kikötött hajónk, lepakoljuk cuccainkat és felfedezzük a városkát, bevásárolunk, majd a meseszép strandok egyikén pihenünk egészen délutánig. Ekkor ismét túrabakancsot veszünk, hiszen a naplementét a sziget legmagasabb pontjáról, a Le Chameau-ról fogjuk megcsodálni. A meleg, párás időben szépen megizzadva haladunk majd felfelé egy műúton, itt ott pedig már élvezhetjük az elénk táruló panorámát is. A csúcson aztán egy elhagyatott erődöt találunk, innen pedig még néhány száz métert tovább túrázva megérkezünk a kilátóponthoz, ahonnan szép idő esetén átláthatunk Guadeloupe vulkánjaira és déli partszakaszaira, és nem mellékesen láthatjuk, ahogy a nap a tengerbe bukik. Sötétben, fejlámpánk fényeivel jutunk vissza szállásunkra. Túratáv: 8 km, szint: 309 méter, menetidő: 2-3 óra. Szállás: apartmanban.

6

 
Terre-de-Haut, Ilet a Cabrit
 

Kényelmesen ébredünk fel világ végi szigetünkön, majd fürdőruháinkat felvéve egy fél napos kajaktúrára indulunk. Célunk a közeli Ilet a Cabrit ahová egy jó 1 órás kajakozással fogunk átjutni. Kikötünk a parton, majd felsétálunk az egykori erődhöz, amelyből sokáig a sziget lakóinak nyugalmát őrizték. A visszaúton már Terre-de-Haut szegletébe kajakozunk, itt ismét partraszállás következik. Átsétálunk egy apró strandhoz, ahol a környék legszebb korallmezőit találjuk megannyi trópusi halfaj kíséretében. Miután kiélveztük a tengeri kalandokat, visszakajakozunk a kikötőbe, majd jól esően elfáradva esünk be hangulatos szállásunkra. Szállás: apartmanban.

7

 
Îles des Saintes, Pointe-à-Pitre, Le Gosier
 

Utolsó Îles des Saintes-i napunkon csupán annyi vár ránk, hogy az elmúlt napok fáradalmait kipihenjük és strandoljunk egy utolsót a selymes tengerben. Természetesen nem muszáj az egész napot a strandon tölteni, hiszen például felkapaszkodhatunk a város fölötti Napóleon erődhöz, vagy épp egy fél napos búvárkodásra is elmehetünk. A délutáni órákban aztán visszahajózunk a főszigetre, majd áttesszük székhelyünket Guadeloupe keleti felére, Grande-Terre-re. Tengerparti szállásunk tökéletes helyszíne lesz az utolsó két napunknak. Szállás: apartmanban.

8

 
Pointe des Châteaux, Pointe de la Grande Vigie, Port Louise
 

Utolsó teljes napunkon a sziget keleti felét, Grande Terre-t fedezzük fel. Ez a rész leginkább a gyönyörű strandjairól, az északi és keleti csücsökben található kilátópontokról és hangulatos kisvárosokról híres, így mi is egy lazább programmal zárjuk kis szigetünk felfedezését. Reggelink után saját kisbuszunkba pattanunk, majd Pointe des Châteaux felé vesszük az irányt. Itt egy rövid túra vár ránk, hogy megcsodáljuk az Atlanti-óceán tarajos hullámait Guadeloupe legkeletibb szegletében. Különös sziklaformációk és eróziós partvidékek után Grande Terre északi felére utazunk, ahol szintén egy rövid túra keretében nézzük meg madártávlatból a sziget ezen részét is. Napunkat és programunkat is Port Lousie városka hangulatos strandján zárjuk, utolsó naplementénk pedig remek lehetőséges lesz a messze földön híres helyi rumok ismételt megízlelésére. Szállás: apartmanban.

9

 
Pointe-à-Pitre
 

Repülőnk indulásának függvényében irány a reptér, majd megkezdjük hosszú hazautunkat Magyarország felé.

Az oldalon látható képeket Pál Máté készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés