Guadeloupe

Karibi kalandok Franciaország tengerentúli területein. Kiscsoportos utazás!

A mindenkori határátlépési információkról a konzuli szolgálat oldala ad aktuális és részletes tájékoztatást.
Mindenki maga felelős azért, hogy azoknak a személyi feltételeknek megfeleljen, amik az utazáshoz szükségesek!

Részletek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/franciaorszag-tengeren-tuli-teruletei
A Kis-Antillák északi részén megbújó apró Guadeloupe-ot sokan a Karib-tenger egyik legizgalmasabb szigetének tartják, a Franciaországhoz tartozó szigetvilág természeti adottságai révén pedig kétségtelenül rászolgált erre a címre. Az izgalmasabb részeket a nyugati sziget, Basse-Terre rejtegeti: 1000 méter fölé magasodó vulkánok és az azt körülvevő méregzöld esőerdők, döbbenetesen nagyságú vízesések, és hangulatos túrák várnak ránk, fárasztó túráink végén pedig jól esően fogjuk kipihenni a fáradalmakat a kristálytiszta vízben, miközben a lemenő nap fényeiben koccintunk majd a finom helyi rumok egyikével. További aktív kalandokat keresve áthajózunk Îles des Saintes szigeteire is, ahol fél napos tengeri kajaktúrára indulunk, sznorkellezünk egyet trópusi halak és korallok társaságában, majd feltúrázunk utunk talán legszebb kilátópontára is. A sziget felfedezését végül a keleti részen zárjuk, ahol Grande-Terre strandjait, sziklás partszakaszait és kilátópontjait fedezzük fel. Lazulás, karibi hangulat, rum, reggae zene és egy igazi stresszmentes 8 nap vár rád Guadeloupe szigetén!
Időpontok
Indulás-érkezés*
Telítettség
Jelentkezési határidő
2023. március 11. -
2023. március 19.
2023. március 11. -
2023. március 20.
Már csak néhány hely maradt!
2023. február 19.
1

 
Guadeloupe, Pointe-à-Pitre, Basse-Terre
 

A menetrendtől függően érkezés a Karib-tenger közepén fekvő Guadeloupe szigetére, Pointe-a-Pitre városának repterére, ahonnan programunk indul. Innen aztán transzfer a sziget nyugati felén fekvő apartmanunkba, ahol 4 éjszakát fogunk eltölteni. Szállás: apartmanban.

2

 
Chute du Carbet, Plage de Petite Anse
 

Első napunkat kezdjük meg Guadeloupe nyugati részén, vagyis Basse-Terre-en. Mai célunk a sziget legnagyobb vízeséseit rejtő Chute du Carbet varázslatos vidéke, ahol célunk a 115 méteres 1-es számú Carbet-vízesés. A túránk ugyan csak 8 km oda-vissza, ám a 400 méter szintet nehéz, hirtelen emelkedő, gyökerekkel, kapaszkodós emelkedőkkel, eső esetén pedig csúcsós részeket nehezített terepen kell megtenni. A vízesés alatt állva persze gyorsan elfelejtük majd a fáradalmakat, hiszen a látvány egészen lenyűgöző. A visszafelé úton egy rövid kitérővel megnézzük még a 110 méteres 2-es számú vízesést is, majd visszatérünk kisbuszunkhoz. A hegyvidéki részeket elhagyva a délután maradék részét egy gyönyörű, fekete homokos strandon töltjük, hogy aztán az esti órákban már szállásunkon vacsorázzunk és megtartsuk ismerkedési estünket. Túratáv: 8 km, szint: kb. 400 méter, menetidő 4-5 óra. Szállás: apartmanban.

3

 
La Soufrière (1467 m), îlets Pigeon kajaktúra
 

Új napra virrad szigetünkön, ismét bakancsainkkal a lábunkon. Reggel ugyanis a sziget legmagasabb pontjának, a La Soufrière vulkánnak a lábához utazunk, hogy egy 4-5 órás túra keretében felmásszunk Guadeloupe, és az egész Kis-Antillák szigetcsoport legmagasabb pontjára. Csodálatos köderdők, igazi esőerdei hangulat vár ránk, mielőtt egyre inkább csökken a növényzet nagysága, hogy végül szinte nyílt terepen közelítsük meg a bazaltvulkán kráterperemét. A vulkán aktivitásától és az időjárástól függően meghódítjuk valamelyik csúcsot, majd a már ismerős úton térünk vissza a kisbuszhoz. Következő megállónk a Basse-Terre keleti felének egyik népszerű strandja lesz. Innen remek lehetőség nyílik egy fakultatív kajaktúrára, hiszen a parthoz közeli îlets Pigeon sziget mellett a sziget legszebb korallmezői, és színes víz alatti élővilág várnak majd ránk. A naplemente csodálatos fényei után visszatérünk szállásunkra. Túratáv: 7,4 km, szint: 560 méter, menetidő: 4-5 óra. Szállás: apartmanban.

4

 
La cascade de Bois-Banane, Grande Anse
 

Ma egy különleges túrára indulunk, hiszen a sziget egyik rejtett vízesését fedezzük fel messze az esőerdők mélyén. Egy elhagyatott út szélén rakjuk le a kisbuszunkat, majd egy jó 2-3 órás gyaloglás után, egészen váratlanul bukkanunk rá csodálatos vízesésünkre. Jó eséllyel nem sokan lesznek rajtunk kívül, így igazán elveszve érezhetjük majd magunkat Basse-Terre sűrű dzsungeljeiben. Csobbanunk egyet, piknikezünk a hozott elemózsiákból, vagy csak hallgatjuk az esőerdő hangjait. Visszatérve buszunkhoz nem marad más dolgunk, mint átutazni Guadeloupe sokak szerint legszebb strandjára, a Grande Anse-ra. A kristálytiszta víz hívogatásának nehéz lesz ellenállni, de természetesen ajánljuk majd a part menti sétát, a hullámfürdőzést, vagy egyéb aktivitásokat is. Megvacsorázunk a parti éttermek egyikében a naplemente fényeiben, majd este felé utazunk vissza a szállásunkra. Túratáv: 11,4 km, szint: 350 méter, menetidő: 4-5 óra. Szállás: apartmanban.

5

 
Îles des Saintes, Le Chameau (309 m)
 

Kora reggel szállunk ki Trois-Rivières városában, hiszen innen indul majd 45 perces hajóutunk a közeli Îles des Saintes szigetekre. A sokáig felfedezetlen Îles des Saintes szigetvilágban mindent megtalálunk, ami a következő 2 és fél napunk aktivitásaihoz kell: kristálytiszta tenger, a szigetet körülvevő korallmezők, és pazar panorámát kínáló csúcsok. Miután kikötött hajónk, lepakoljuk cuccainkat és felfedezzük a városkát, bevásárolunk, majd a meseszép strandok egyikén pihenünk egészen délutánig. Ekkor ismét túrabakancsot veszünk, hiszen a naplementét a sziget legmagasabb pontjáról, a Le Chameau-ról fogjuk megcsodálni. A meleg, párás időben szépen megizzadva haladunk majd felfelé egy műúton, itt ott pedig már élvezhetjük az elénk táruló panorámát is. A csúcson aztán egy elhagyatott erődöt találunk, innen pedig még néhány száz métert tovább túrázva megérkezünk a kilátóponthoz, ahonnan szép idő esetén átláthatunk Guadeloupe vulkánjaira és déli partszakaszaira, és nem mellékesen láthatjuk, ahogy a nap a tengerbe bukik. Sötétben, fejlámpánk fényeivel jutunk vissza szállásunkra. Túratáv: 8 km, szint: 309 méter, menetidő: 2-3 óra. Szállás: apartmanban.

6

 
Terre-de-Haut, Ilet a Cabrit
 

Kényelmesen ébredünk fel világ végi szigetünkön, majd fürdőruháinkat felvéve egy fél napos kajaktúrára indulunk. Célunk a közeli Ilet a Cabrit ahová egy jó 1 órás kajakozással fogunk átjutni. Kikötünk a parton, majd felsétálunk az egykori erődhöz, amelyből sokáig a sziget lakóinak nyugalmát őrizték. A visszaúton már Terre-de-Haut szegletébe kajakozunk, itt ismét partraszállás következik. Átsétálunk egy apró strandhoz, ahol a környék legszebb korallmezőit találjuk megannyi trópusi halfaj kíséretében. Miután kiélveztük a tengeri kalandokat, visszakajakozunk a kikötőbe, majd jól esően elfáradva esünk be hangulatos szállásunkra és folytatjuk a helyi éttermek és bárok felfedezését. Szállás: apartmanban.

7

 
Îles des Saintes, Pointe-à-Pitre, Grande-Terre
 

Utolsó Îles des Saintes-i napunkon csupán annyi vár ránk, hogy az elmúlt napok fáradalmait kipihenjük és strandoljunk egy utolsót a selymes tengerben. Természetesen nem muszáj az egész napot a strandon tölteni, hiszen például felkapaszkodhatunk a város fölötti Napóleon erődhöz, vagy épp egy fél napos búvárkodásra is elmehetünk. A délutáni órákban aztán visszahajózunk a főszigetre, majd áttesszük székhelyünket Guadeloupe keleti felére, Grande-Terre-re. Szállás: apartmanban.

8

 
Pointe des Châteaux, rumkóstoló, Pointe de la Grande Vigie, Port Louise
 

Utolsó teljes napunkon a sziget keleti felét, Grande Terre-t fedezzük fel. Ez a rész leginkább a gyönyörű strandjairól, az északi és keleti csücsökben található kilátópontokról és hangulatos kisvárosokról híres, így mi is egy lazább programmal zárjuk kis szigetünk felfedezését. Reggelink után saját kisbuszunkba pattanunk, majd Pointe des Châteaux felé vesszük az irányt. Itt egy rövid túra vár ránk, hogy megcsodáljuk az Atlanti-óceán tarajos hullámait Guadeloupe legkeletibb szegletében. Különös sziklaformációk és eróziós partvidékek után Grande Terre északi felére utazunk, ahol szintén egy rövid túra keretében nézzük meg madártávlatból a sziget ezen részét is. Napközben aztán Guadeloupe egyik legrégebbi rumfőzdéjébe is benézünk egy kóstolóra és vásárlásra, majd napunkat és programunkat is Port Lousie városka hangulatos strandján zárjuk, utolsó naplementénk pedig remek lehetőséges lesz a messze földön híres helyi rumok ismételt megízlelésére. Szállás: apartmanban.

9

 
Pointe-à-Pitre
 

Repülőnk indulásának függvényében irány a reptér, szervezett programunk mára nincs, megkezdjük hosszú hazautunkat Magyarország felé. Amennyiben időnk megengedi, természetesen kihasználjuk az utolsó órákat is, hiszen a szállásunkhoz közel meseszép, fehér homokos strandok várnak ránk, ahol igazán karibi hangulatban búcsúzhatunk el szeretett szigetünktől.

Az oldalon látható képeket Pál Máté készítette.
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés