Murger Tamás
 
Sziasztok,

Első utazással kapcsolatos élményeimet a szüleimnek köszönhetem, akik 5-6 éves koromban többször is útnak indultak a korlát kék Daciánkkal az Adria partjai felé, ezzel örök élményeket szerezve nekem.

Egy rövid kihagyás után szakközép iskolai éveim alatt volt szerencsém megtapasztalni a vándortáborok csodálatos hangulatát, a kéktúrák nehéz, de annál szebb útvonalait ország szerte. A túrázás, a szabadban töltött programok azóta is központi szerepet töltenek be az életembe. A főiskola elvégzése után gépészmérnök lettem, ekkor tudatosult bennem, hogy még édes keveset láttam a világból és túl sok olyan szép hely van, amit vétek lennek kihagyni. Kezdve Csehország, Lengyelország, Korzika, Izland elképesztő tájaitól egészen az ősi Maja kultúráig. Idő közben ráébredtem, hogy egy idegen ország kultúrája, annak megismerése adja számomra a legnagyobb élményt. Beszélgetni az adott ország lakosaival, kipróbálni a legkülönlegesebb, legfinomabb ételeket, italokat, s közben megcsodálni gyönyörű tájaikat, nevezetességeiket. Hobbim a fotózás, ami párban jár az utazás iránti szeretettel. A fényképezés megtanított a türelemre, illetve arra, hogy megtaláljam a leghétköznapibb dolgokban is a szépet.

Kedvenceim közé tartoznak azok az úttípusok, ahol kellemesen el lehet fáradni egy jó kis trekking alatt, de közben jut idő a pihenésre, vagy az adott hely megismerésére is, legyen az Nepál, Kolumbia, Guatemala, vagy akár csak a szomszédos Szlovákia.
 
A túravezető által vezetett utak:
 

Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés