Júliai-Alpok, Szlovénia

A Júliai-Alpok leglátványosabb völgyei

Vélemények

“Fantasztikus, élménydús és jól szervezett kirándulás volt. Minden elvárásunkat magasan túlteljesítette. Szívesen ajánlanám az utat és az irodát is ismerőseimnek. Köszönjük szépen mindannyiótok munkáját.”
“Jól éreztem magam, sokkal többet adott, mint amire számítottam. Nehezen tudnék egy látványosságot kiemelni, a borzasztóan kék víz elbűvölt, de nagyon bejött a legutolsó, picit megerőltetőbb túra is. A Predil-tó számomra kihagyható élmény volt. Már javasoltam másoknak az utat/az irodát. Már kinéztem, hogy hova fogok legközelebb menni.”
“Mindenképp ajánlom, nagyon látványos, gyönyörű. Még az is tetszett hogy buszal nagyobb távokat jártunk be ezáltal többet fedezhettünk fel a táj és az ország szépségéből.”
“Gábor túravezetésével teljesen meg voltam elégedve. Pontosan, közérthetően, tömören elmondta mindig, hogy mire számíthatunk. Ez a harmadik túrám vele, szívesen mennék máskor is a vezetésével. Nagyon jól éreztem magam, a három napból a túravezetők kihozták a maximálisat. Legnagyobb élményt a szurdoktúrák jelentették, különösen az utolsó,Pokljuka-szurdok megmászása lesz emlékezetes. A bledi körsétát szívesen kihagytam volna. Az utat bátran ajánlanám másoknak is.”
“Jó élmény volt, kikapcsolódás. Először voltam az Eupolisszal, de biztos nem utoljára.”
“Az iram számomra egy kicsit gyors volt, nemigen maradt lehetőségem a fotózásra, nézelődésre. Igaz, hogy a csoport első harmadában haladtam mindig, tehát rajtam is múlott, hogy milyen gyorsan haladok. Várakozásaimat meghaladta a sok élmény és szépség, amit átéltem - tapasztaltam. Nehéz választani, mert csodás helyeken jártunk, de a csúcspont számomra a Pokljuka-szurdok volt.”
“Maximális segítőkészség és kommunikáció, gyors problémamegoldás és nagyon közvetlen, barátságos kapcsolattartás mindkét túravezető, Borbáth Péter és Cseh Zsombor részéről!:) Szívesen utazok velük legközelebb is.
Kellemes túrák, sok információ helyről, történelemről, földrajzi és társadalmi valamint kulturális és turisztikai adatokról. Igazán kellemes és barátságos kis út volt ez! :) Egyértelművé tette szamomra, hogy Szlovéniát érdemes jobban megismerni! Szép időben, szimpatikus túravezetőkkel, jó társasággal, finom étkekkel hozta az útleírás szerint összefoglalt eseményeket.”
“Én már pár éve jártam veletek egy másik Szlovén úton, a fele ugyanez volt. Én a másik fele miatt jöttem most. És mindent megkaptam. Csodás idő, kellemes túravezetés, fantasztikus látnivalók, szuper szállás...minden összejött. Mindenkinek ajánlom. Ha tavasszal, újra indul, befizetem felnőtt gyermekeimet, párostul.”
"Nagyon tetszett a program; látványos, változatos és tartalmas volt, jól kihasználta az időt. Tetszett, hogy a természeti szépségek mellett volt egy kis kultúra is: Bled-fellegvár, Kobarid-Múzeum. Nagyon látványosak, élményszerűek voltak a szurdokok és a vízesések, egyiket sem hagytam volna ki szívesen. Ugyanakkor személy szerint én szívesen túráztam volna kicsit többet az alpesi réteken, erdőkben is, természetesen tudom, hogy ez Bled, Kobarid és a szurdokok mellé már nem férne bele a 3 napba (1+ 2 fél nap). Én esetleg el tudnám képzelni, hogy 1-2 nappal hosszabb legyen a program. Az egy nappal hosszabb útba esetleg beleférne egy kis alpesi túra is és esetleg Bledre is lehetne még 2-3 órával többet szánni, simán el lehetne ott tölteni egy teljes napot is. A túra érdekes, látványos, változatos volt, bár a végére már egy icipicit sok volt a szurdokokból és a vízesésekből, ugyanakkor egyiket sem hagynám ki szívesen, hiszen végül is mind egy kicsit más jellegű volt, másként volt szép. Maximálisan elégedett voltam a túravezetővel (Szőnyi Attila) és a másik kísérő túravezető-hölggyel is. Attila nagyon profin, segítőkészen, jól felkészülten, barátságosan vezette az utat, abszolút biztonságban éreztük magunkat. A váratlan helyzeteket (másik szállás) is nagyon profin, gördülékenyen kezelte, szívesen utaznék vele máskor is. Összességében óriási élmény volt az út. A kifejezetten kényelmetlen busz ellenére alapvetően jól éreztem magam, az út megfelelt előzetes várakozásaimnak. Nehezen tudnék csúcspontot megnevezni, mert mindegyik szurdok más volt és a maga nemében óriási élmény, egyiket sem hagytam volna ki. Bled is gyönyörű volt és nekem a kobaridi múzeum is rendkívül tetszett, tekintettel történelmi érdeklődésemre. Bárkinek nagyon jó szívvel ajánlanám ezt az utat."
"Összeségében, nagyon jól éreztük magunkat. Sikerült kellemesen kikapcsolódni. Átéltük az” I FEEL SZLOVÉNIA” -t. Sajnos a két fő attrakció, a Pokljuka és Vintgar szurdok túra elmaradt a túravezetők hibáján kívül, akik nagyon határozottan és ügyesen oldották meg a túrák pótlását, ami szerintem mindenkinek a tetszésére szolgált. Jó szívvel ajánlom ezt a túrát másnak is. Tavaly a Cseh Paradicsom-ban voltunk – Gáspár Attilával – ami szintén jól sikerült túra volt. Nagyon kedves, udvarias, széles látókörű túravezetőt ismertünk meg Attilában. Kellemes élményt nyújtott az az út is. Tavasszal, nyáron, ősszel általában , ha tehetjük szivesen választunk több napos túrákat az általunk még nem látott- főleg Európai – földrajzi helyeken , főleg a hegyek világában. Előre tervezgetjük az utakat, és keresgélünk az interneten. Így bukkantunk az Eupoliszra is. Valószínű, hogy más túratárstól, vagy túravezetőtől is hallottunk az utazási irodáról. Na meg a tapasztalat, ami a legfontosabb. Az is mond valamit, hogy a buszon egyetlen pár volt csak, aki először vette igénybe az iroda szolgáltatásait."
"Nagyon jól összeállított program volt, melyből két napért köszönet az túramegíró Szőnyi Attillának, valamint a 3. nap hirtelen jött átszervezési programjáért Péternek! Egyszóval kifejezve: Tökéletes! Csodálatos, mesebeli helyek. A túrákra elég idő volt (minden utas tempóját figyelembe vették). Túratáv, szintkülönbségek teljesíthetőek voltak. Végre egy túra, ahol engedték csodálni is a helyet, nem pedig a rohanásról szólt. A túraidő fixálva volt max időpontban, így a rohanóknak és a csodálóknak is volt ideje mindent bejárni, amit lehetett. Számomra ez is tökéletes volt. Péter minden utassal foglalkozott, minden utas érezhette tőrődését. Alapból ha ránézett valakire, mosollyal kezdte. A soförökkel mindent alaposan átbeszélt, minden részletre figyelt, figyelmesen végighallgatott mindenkit, a feltett kérdésekre mindig maximálisan válaszolt. A problémamegoldása lenyűgözött: mikor Beldben elveszett egy utaska, elrohant a városba megkeresni, mikor visszahozta így szólt a többi várakozó utashoz:”hát így jár az, aki végérvényesen beleszeret Bledbe, de sajnos ki kell ragadnunk innen”… mindenkiből a nevetést váltotta ki, a várakozást, ami kb. 20 perc volt, tökéletesen feloldotta. Mivel folyamatosan beszélt, mesélt, információt átadott, a bandát összetartotta. A térségről az információkat folyamatosan nyomatta, alaposan felkészült belőle. Tájak, ország, történelem, gasztronómia, népesség, stb.. még mindig emésztem a halottakat. Hazafelé 100 kilométeren keresztül az Eupolisz utakról mesélt... :) Szóval csúcsminőséggel vezette ezt a túrát, úgy vélem méltán büszke lehet a cég egy ilyen munkatársra. Robi nagyon jó másodpilótaként debütált ezen az úton. Vidám, segítőkész, barátságos és maximálisan az utasokra figyelt. Nagyon jó páros voltak ketten. Fantasztikusan éreztem magam !!!!!! Annyira javasolnám az utat, hogy a cégemnél 1,5 órás előadást tartottam róla a kollégáimnak, hogy menjenek el ha tehetik! :) Maga az egész ÚT volt a legnagyobb élmény. Nem akartam hazajönni, de, hogy megtörtént, máris visszavágyom."
"A programok összeállítása, sorrendje szerintem teljesen jó volt. Sem nem túlzsúfolt, sem üresjáratok nem voltak, úgy volt tökéletes, ahogy volt. Minden napra jutottak szép élmények. A túravezetőkkel is teljesen meg voltam elégedve, segítőkészek, közvetlenek, humorosak voltak. Szívesen utaznék máskor is velük. Nagyon jól éreztem magam ezen az úton. Tudtam, hogy Szlovénia nagyon szép, de most már láttam is egy szeletét és magam is ezt tapasztaltam. Csodaszép a természet, sok patak, zúgó, vízesés, hegyek, jó levegő, teljesen megnyugtatja, feltölti az embert. Az út legnagyobb élménye a Tolminka szurdok és a Kozjak vízesés volt. Az utat szívesen ajánlanám bárkinek."
"Nagyon jól ereztem magam az út során. Nagyon szép helyeken jártunk, megcsodálhattuk a fantasztikus színű Soca folyót, sikerült feleveleniteni a térséghez kötődó történelmi eseményeket és nem utolso sorban megkóstolhattuk a hires bledi krémest is. A túravezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát és minden simán menjen.A váratlan helyezeteket is nagyon jol megoldottak, mindig volt B,C … terv. Sok információval elláttak bennünket a térségről, ahova éppen mentünk."
"Jól éreztük magunkat, a túravezetők beleadtak szívüket-lelküket, a társaság ismét szuper volt. Gyönyörű tájakon jártunk, persze, hogy javasolnám a túrát. Az Isonzo gyönyörű volt."
"A Szlovénia program jól szervezett, érdekes, látványos, változatos. Nem éreztem zsúfoltnak, kellő időtartamú szabadidő állt rendelkezésre, „üresjárat” nem volt. A túra útvonala rendkívül látványos, azóta ismerőseimnek is ajánlottam. A túravezetők rendkívül felkészültek, ismereteiket a terület földrajzáról, a történelemről, kultúráról jól kommunikálták. Sok információ és ismeret átadására törekedtek. Az információ mindig érthető, világos, egyértelmű volt. Szívesen utaznék velük egy következő túrán is. A szállás a programban leírtaknál jobb volt. Elvárásaimnak teljesen megfelelt. Összességében remekül éreztem magam. Azt kaptam, amit vártam, látványból lényegesen többet, ilyen hatalmas vízesésekre, zuhatagokra, barlangra nem számítottam. Nagyon szép volt valamennyi."
"Csodaszép helyeken jártunk, nem volt túl nehéz a szintemelkedést teljesíteni. Az iram megfelelt, talán egy kicsivel – pár percekkel – több idő maradhatott volna azoknak, akik sokat fényképeznek… emiatt szinte mindig az utolsók között voltam, de nem jelentett hátrányt, mindig megvártak. Mindkét túravezető (Péter és Dávid) kedves volt, mindkettőnek nagy a tudása az adott terület (és az általuk vezetett túrák) földrajzáról, történelméről, kultúrájáról, irodalmáról. Mindkettőnek jó probléma megoldó képessége és jó a humora. Figyeltek ránk a túra során. Nagyon jól éreztem magam, a legszebb rész a Vintgar szurdok és Bled városa volt, de persze a többi rész is gyönyörű volt."
"Nagyon könnyű, kellemes, pihentető túrák voltak, pont ideálisak egy munka utáni, lazítós hétvégére. Minddel elégedett voltam, kifejezetten tetszett a sok vízesés. Nagyon jól éreztem magam, annyira kellemes volt a program, hogy Szlovéniába teljesen beleszerettem, már tervezem a visszatérést!"
"Most először utaztam az Eupolisszal. Teljesen fel voltam dobva és még most is, visszamennék minél hamarabb, pedig már voltam 6 évvel ezelőtt más szervezésben. A buszon való „beetetés” jó ötlet volt, kedvet kaptam több úthoz is, minden „csak” pénz kérdése. Azóta már sokszor felmentem a honlapra és nézegettem a lehetőségeket. Az útnak mindennap volt egy csúcspontja  Hatalmas élmény volt a Bledi tó (kilátás a várból), a Skocjan-barlang elképesztő volt és a Vintgar szurdok nyűgözött le még nagyon. Az ismerősöknek és a kollégáknak már javasoltam is  és az irodát is... a képek láttán és a mese hallatán többen elgondolkoztak."
 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés