Nagy-Kócs (1611 m)

Szlovákia egyik legszebb panorámája

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Kis- és Nagy-Fátra, az Alacsony-Tátra, a Liptói-havasok és az Árvai-hegység határolta vidéken magasodik a hazánkban kevésbé ismert Kócs-hegység, melynek csúcsáról az imént felsorolt hegyvidékek csodálatos körpanorámája tárul elénk. 
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2019. április 27.
A jelentkezés lezárult
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Oláhdubova, Nagy-Kócs (1611 m)
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Szlovákia felé vesszük az irányt a sok kirándulásról már ismerős úton Rózsahegy környékéig autózunk. Itt már eltéveszthetetlen mai célunk a Kócs-hegység. Túránk nem hosszú, de a kaptató kitartást igényel. Gyönyörű lucfenyvesek között emelkedünk egy szép rétig, ahol megpihenünk a csúcshódítás előtt. Az ösvény utolsó szakasza már törpefenyők között kanyarog a sziklás csúcsra, ahol a jól megérdemelt, meseszép kilátás vár minket. Amikor beteltünk a látvánnyal kényelmesen visszaindulunk kisbuszunkhoz, amivel Budapestre utazunk.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés