Nagy-Kócs (1611 m)

Szlovákia egyik legszebb panorámája

Indulás és érkezés helye: Budapest
A Kis- és Nagy-Fátra, az Alacsony-Tátra, a Liptói-havasok és az Árvai-hegység határolta vidéken magasodik a hazánkban kevésbé ismert Kócs-hegység, melynek csúcsáról az imént felsorolt hegyvidékek csodálatos körpanorámája tárul elénk. 
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
2018. december 01. -
2018. december 02.
A jelentkezés lezárult
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1

 
Budapest, Oláhdubova, Nagy-Kócs (1611 m)
 

Találkozó 6:00-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett). Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Szlovákia felé vesszük az irányt a sok kirándulásról már ismerős úton Rózsahegy környékéig autózunk. Itt már eltéveszthetetlen mai célunk a Kócs-hegység. Túránk nem hosszú, de a kaptató kitartást igényel. Gyönyörű lucfenyvesek között emelkedünk egy szép rétig, ahol megpihenünk a csúcshódítás előtt. Az ösvény utolsó szakasza már törpefenyők között kanyarog a sziklás csúcsra, ahol a jól megérdemelt, meseszép kilátás vár minket. Amikor beteltünk a látvánnyal kényelmesen visszaindulunk kisbuszunkhoz, amivel szállásunkra utazunk.

2

 
Turócszentmárton, Budapest
 

Ébredés után megtekintjük az egykori Turóc vármegye központjának főterét, majd jól esően elfogyasztunk egy kávét vagy egy meleg teát az egyik szimpatikus kávézóban, és elindulunk hazafelé.

 
Belépés
JEGYEZZEN MEG
Elfelejtett jelszó | Regisztráció
Rendezés