Hochwechsel

Alpesi hangulat a szomszédban

Indulás és érkezés helye: Budapest és Veszprém
Stájerország északnyugati csücskében emelkedik a Wechsel gerince, ami hamisítatlan alpesi hangulattal, szép panorámával, hüttékkel és egy remek túraútvonallal vár minket!
Időpontok
Telítettség
Jelentkezési határidő
Mikropolisz :)

Avagy minden szombaton túraprogram, garantált indulással, kis létszámmal.
 
A Mikropolisz kategóriába tartozó túráink mind olyan egynapos programok, ahol a maximális létszám 8 fő, a minimális 1 fő, tehát ha jelentkezel, akkor mindenképpen indulsz. Az évek alatt már sokszor bejárt tájak mellett ebben a projektben olyan célpontokat keresünk, ahová eddig a nagybuszokkal nem igazán volt lehetőség eljutni. Fontos az indulási helyszín, mert nem pont onnan indulunk, mint a nagyobb túrák esetén, sőt, Budapest mellett gyakran vidéki városokból indul a túra. A túrák természetesen a túravezetés mellett az oda- és visszaút költségét is tartalmazzák, a vadonatúj Volkswagen kisbuszunkkal utazunk. Ha szombat, akkor túra! Egész évben.
1.

 
Budapest, Veszprém, Mariensee, Hochwechsel
 

Találkozó Budapesten 5:30-kor a XI ker. Szent Gellért tér és Műegyetem rakpart sarkán levő parkolónál (az M4-es metró állomása mellett); Veszprémben 7:00-kor a Budapesti úti OMV-benzinkútnál. Egy fehér Volkswagen kisbuszt keressetek, Eupolisz logókkal. Bő 3,5 óra autózás után érünk a Wechsel lábánál fekvő parkolóba. Kezdetben egy hegyi patak látványos völgyét követünk, majd folyamatosan emelkedő ösvényen kapaszkodunk egyre feljebb, végül elhagyjuk a fenyvest, kinyílik a táj és előttünk a Hochwechsel 1743 méter magas csúcsa. Kifújjuk magunkat, majd az egyre alacsonyodó gerincet követve kirándulunk az alpesi vidéken, fenyveseket, réteket és persze hüttéket érintve térünk vissza délután buszunkhoz. Táv: 18 km szintemelkedés: 950 m fel és le.